Kui sa nüüd täpsemalt loeksid, mida ma olen kirjutanud, siis pole küsimus mitte "kas nad seal on", vaid "millal", "kus kohas", "kui palju" jmt. Ma olen seadnud kahtluse alla täiesti allikakriitikata kaevikutelefoni stiilis esitatud uudiseid ja kategoorilised väited, kus mingeid tagasilööke on õigustatud ilmselgelt otsitud vabandustega, mille puhul kõige tüüpilisem oleks "neil oli parem relvastus", "neid oli rohkem", "nad olid parema väljaõppega".2korda2 kirjutas:Yks,
sa oled siin seni üsna kriitiliselt suhtunud "vene regularid on UKRis" sõnavõttudesse. Kas sinu hinnangul kaur3 antud lingis viidatud tehnikat paigaldataks piiratud hulga vabatahtlike kaitseks?
Mulle tundub see küll kindla signaalina, et olukord tõenäoliselt eskaleerub oluliselt.
Iseküsimus, kui antud riist tõesti suudab halvata enamuse lendavast elektroonikast kuni 300km raadiuses, siis mis häda on seda paigaldada otse lahingutegevuse piiril olevasse linna, vastase suurtükkide tuleulatusse?
Mis puutub aga antud riistapuude mõjutsooni ja küsimusse, miks nii lähedal Ukraina kaudtulele, siis äkki on vastus selles, et kogu see pärisregulaaridest, endiste regulaaride baasil loodud võitlusgruppide nagu ka täiesti suvalistest parema ja halvema väljaõppega rühmadest koostatud virrvarr on siiski üsnagi kaootiliselt juhitav ning tegu on lihtsalt Vointorgist saadud tehnikat kasutava seltskonnaga. Nendega, kes oma sidemete kaudu naudivad Vointorgi uusimaid mudeleid, kuid kes ei kuulu pärisregulaaride koosseisu. Venemaa on siiski jätkuvalt riik, kus õigete sidemete ja hea finantseeringuga on võimalik osta või muretseda, mida iganes. Seetõttu näeme ka (ja sellest on sõdinud mehed ka ise kirjutanud) täiesti erineval tasemel relvi erinevate grupeeringute käes. Ehk siis mingi kasakasotnja mehel võib olla käes sisuliselt ekperimentaalrelv, mida isegi VF spetnazi üksuse võitleja pole veel käes hoidnud. Sest selle 100 mehelise sotnja juhil on Venemaal väga mõjukas kontaktisik või patroon.