Kriku,
ma vabandan oma eelmise postituse sobimatu tooni ja märkuse eest..See oli minust rumal .
Meie eesmärgiks ju pole siin üksteist rünnata ja sildistada vaid saada selgemat pilti sellest, mis seal kaugel sõjas toimub ja miks toimub .
Kuid sõjast endast kah .Paistab, et SAA suure hurraga alustatud üldpealetung ei ole veel mingeid olulisi tulemusi andnud.
Süüria valitsuse kontrolli all olev uudisteagentuur Syria News Agency loeb küll ette suure hulga aktsioone, mittemidagiütlevaid külanimesid ja hävitatud terroristide nimesid ( seda kohtan ma sõjateadetes esmakordselt, et vastase üsna tundmatuid surmasaanud võitlejaid nimepidi mainitakse ).Ka üks Tšetseeni võitleja olevat tapetud. Loomulikult ei räägita sõnagi enda kaotustest ja ebaõnnestumistest.
http://sana.sy/en/?p=57803
Neid araabia teateid lugedes tuli vägisi meelde kui ma kunagi ammu , nõukaajal leidsin pööningult posu Saksa okupatsiooni aegseid Maa Sõna ajalehti.Oli vist 1943.a. kui sakslaste seis rindel oli juba üsna hapu. Kuid ajaleht kirjeldas aina heroilises toonis Wehrmachti võidukaid lahinguid ja millise andumusega Eesti maarahvas toetab rindesõdureid, saadab neile villaseid sokke ja kindaid karmi Vene talve vastu jne.Kahju, et need lehed on kaotsi läinud, ega polnud ka väga ohutu neid nõukaajal kodus hoida.Kuid propaganda on igal ajal enam-vähem sama.
Kahju, et Süüria sõjatandri kohta pole uuemaid kaarte, saaks vaadata kas seal suures plaanis üldse mingit muutust on näha.