davidsoniharald kirjutas: ↑05 Sept, 2024 13:21
Gideonic kirjutas: ↑11 Aug, 2024 23:26
Suurepärane ja humoorikalt esitatud video vene siseriiklikust propagandas nende ulmeraamatute läbi mida seal ikka uskumatus tempos vorbitakse:
https://www.youtube.com/watch?v=iCI6es9G0oo
Inglise keele oskajatele hea kokkuvõte teemasse.
Ma vaatasin selle ära ja krt mul on vist pitsi konjakit vaja
Täiesti uskumatu ulme. Soovitan kõigile kaasvõitlejatele. Aitab aru saada, miks nad kõik seal pool piiri täiesti lollakad on.
Põhimõtteliselt on seis veel opakam. SinuTorus ette toodud ütleme stsenaariumid on otseselt otsesed, makstud tellimustööd eriti käimasoleva Vene- Ukraina sõja teemal. See, otseselt Ujraina vastane kirjanduslik kuritõbi sai hoo sisse juba ca 2013. aastast ja kogus hoogu üha kiirenevas tempos. Tõsi, tendents oli ka varem märgatav. Aga lisaks on Orkistanis ka teised ulmežanrid, peale alternatiivajaloo ja ajarändurite teemade, nakatunud Vene Impeeriumi sõdade "ümbermängimise" kui ka kõikvõimalike "kogu maakera" impeeriumide, orkide impeeriumite kosmoseekspansiooni, galaktiliste impeeriumide, jnejne teemadel. Orkide ulmekirjanduses on nakkusvaba loomingu üha vähem. Minu arvates on tegemist pöördumatu degeneratsiooniga. Muide, sealne kriitiline publikum saab tegelikult aru milles asi aga teha pole enam midagi.
Ukraina, ukrainlaste iseseisvuse ja rahvuse ning keele mõnitamine on Orkistani ulmekirjanduses kestev traditsioon.
Lisaks on seal komme taolise ideoloogilise makulatuuri toomiseks kasutada täiesti häbenemata ka kirjanduslikke "neegreid". St "sulesepad", kes tasu eest võõra nime all sõnu ritta seavad.
PS Meenub, et eriliselt käib orkidele pinda kaotus 1904- 1905. Vene- Jaapani sõjas. Arvukalt on raamatuid Tsusima merelahingu " ümber mängimisest".
Ma ei hakanud näiteid tooma, kuigi vene keelse ulmega olen kursis juba pikalt. Ka mina olen ainult inimene kellel on närvid ja pealegi pole mul hetkel kodus konjakit ega viskit!