Ma olen siin teemas püüdnud suhteliselt madalat profiili hoida, sest isiklikult tunnen paljusid inimesi nii detektoristide kui ka ajaloolaste hulgast ja eraldi võetuna on nad kõik väga toredad ja mõistlikud isikud, kuid sellised artiklid on pehmelt öeldes oma eesmärki mitte täitvad. Kas järgmisena loema sellest, et "Maaomanik lasi maha musta arheoloogi" või "Linnamäelt leiti muinsuskaitse inspektori surnukeha"?
Kui selline küdevasse ahju bensiini viskamine jätkub, siis varem või hiljem mingi jama nagunii juhtub. On seda vaja? Küünikuna ütleks, et küllap siis on - toob inimesed jälle maa peale tagasi.
Oma Saar tegeleb siis plagieerimisega? See kah,...vähemalt taunitav tegevus
Kahjuks ei vasta tõele ka väited, et muinasaegseid esemeid ei tohi koguda, osta-müüa ja vahetada - selline seadusandlus puudub.
Frundsberg kirjutas:Ma olen siin teemas püüdnud suhteliselt madalat profiili hoida, sest isiklikult tunnen paljusid inimesi nii detektoristide kui ka ajaloolaste hulgast ja eraldi võetuna on nad kõik väga toredad ja mõistlikud isikud, kuid sellised artiklid on pehmelt öeldes oma eesmärki mitte täitvad. Kas järgmisena loema sellest, et "Maaomanik lasi maha musta arheoloogi" või "Linnamäelt leiti muinsuskaitse inspektori surnukeha"?
Kui selline küdevasse ahju bensiini viskamine jätkub, siis varem või hiljem mingi jama nagunii juhtub. On seda vaja? Küünikuna ütleks, et küllap siis on - toob inimesed jälle maa peale tagasi.
Sõida minuga kunagi inspektsioonireisile kaasa ja ma selgitan Sulle olukorda otse sündmuskohal!...Näiteks fikseerisin ma täna, vähem kui kolm tundi tagasi ühel Taani Hindamisraamatusse kantud muistsel asulakohal kümneid röövdetektoristide poolt kaevatud auke. Ei lahmi siin niisama, kuna aukude kõrvale oli jäetud mõningatel puhkudel uusaegset kola, mida ei peetud vääriliseks kaasa võtta. Meie poolt teostatud vaatluse käigus selgus, et rüüstamas oli käidud nii eelmisel sügisel kui ka sellel kevadel (kokku vähemalt neljal korral!). Viimane rüüste oli toimunud sellel nädalavahetusel..Ma olen enda arvates võrdlemisi rahulik inimene, kuid kui oleksime täna oma nn. kontrollreidi käigus neile seltsimeestele peale sattunud, siis...Siinkohal julgen panna käe südamele ja öelda, et olen oma Kamraadidega kokku leppinud, et vähemasti esialgu käitume me täiesti tsiviliseeritult. Meiega oli täna kaasas ka konkreetse piirkonna arheoloogiamälestiste inspektor, nii et seadus ja õigus oleksid olnud nii või teisiti 110% meie poolel...Aga niisama poleks me neil pättidel küll "minema jalutada" lasknud. Selles võite täiesti kindlad olla...
Katsu ikka vähe taltsutada ennast alati leidub sust mõni kõvem mees, ja kellega ma siis edasi kraaklen.
Seda oleks endalgi huvitav vaadata, kuidas marxionu sõbrad muinsuskaitseinspektoreid ja ülikoolide teadlasi tapma hakkavad!
See lõpeb küll kiiresti ja halvasti.
Sõida minuga kunagi inspektsioonireisile kaasa ja ma selgitan Sulle olukorda otse sündmuskohal!...Näiteks fikseerisin ma täna, vähem kui kolm tundi tagasi ühel Taani Hindamisraamatusse kantud muistsel asulakohal kümneid röövdetektoristide poolt kaevatud auke. Ei lahmi siin niisama, kuna aukude kõrvale oli jäetud mõningatel puhkudel uusaegset kola, mida ei peetud vääriliseks kaasa võtta. Meie poolt teostatud vaatluse käigus selgus, et rüüstamas oli käidud nii eelmisel sügisel kui ka sellel kevadel (kokku vähemalt neljal korral!). Viimane rüüste oli toimunud sellel nädalavahetusel..Ma olen enda arvates võrdlemisi rahulik inimene, kuid kui oleksime täna oma nn. kontrollreidi käigus neile seltsimeestele peale sattunud, siis...Siinkohal julgen panna käe südamele ja öelda, et olen oma Kamraadidega kokku leppinud, et vähemasti esialgu käitume me täiesti tsiviliseeritult. Meiega oli täna kaasas ka konkreetse piirkonna arheoloogiamälestiste inspektor, nii et seadus ja õigus oleksid olnud nii või teisiti 110% meie poolel...Aga niisama poleks me neil pättidel küll "minema jalutada" lasknud. Selles võite täiesti kindlad olla...
Kas see asulakoht oli kaitseall?
Ma vähe teistsuguse mõttelaadiga...ela ise ja lase teistel ka elada.
Loen pidevalt siin ühte kohalike venelaste selleteemalist foorumit.Kogu selle foorumikese ajaloo jooksul olen kohanud ainult paar korda sõna"muinsuskaitse" ja eraomandki pole populaarne sõna.Uustulnuka küsimusele kuhu otsima minna,vastatakse külmalt-kuhu iganes,vahet pole.Hiljuti üks tegelane (väidab end olevat eestlase)ütles kogemata välja,et kõiki leide ei saa näidata,pidi mingi seadus olema.Mida sa seesugustega teed,pole neil õiget kodumaad ega huvi ajaloo vastu,pole ka tulemas vist.Sees pakitseb neil suur igatsus NSVL-i järele ja solvumus Eesti pihta,proovi sa seal midagi öelda.Me võime siin ju omavahel kraagelda,seal läheb rong edasi.Minule isiklikult teeb pigem see muukeelne seltskond muret,neil kehtib paljuski põhimõte-"это всё наше".
Katsu ikka vähe taltsutada ennast alati leidub sust mõni kõvem mees, ja kellega ma siis edasi kraaklen.
Seda oleks endalgi huvitav vaadata, kuidas marxionu sõbrad muinsuskaitseinspektoreid ja ülikoolide teadlasi tapma hakkavad!
See lõpeb küll kiiresti ja halvasti.
Katsu vähe huumoriga asja võtta, ma küll verevalamist silmas ei pidanud. Kiiiresti ja halvasti ei lõpe siin ka midagi ja selleks tegi jumal Sig Saueri.