Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem
Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem
Politoloog: Venemaa rakendab Eesti ja Läti peal Gruusia ja Ukraina sõdadele eelnenud meetmeid.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/eb31df ... dff3388fe0
http://uudised.err.ee/v/valismaa/eb31df ... dff3388fe0
Veidi lugemist neile sinisilmadele, kes leidsid, et varjendid ja tsiviilide kaitse on eilne päev ja meid ei puuduta...
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=70230745Seda aga, mis toimub tänaval, on oluline kuulata. Te käite kodus ringi väga vaikselt, teil on kelder avatud, sest iga hetk lendab teie suunas Grad ja te peate jõudma keldrini joosta. Raketilöögi lähenemise teevad inimesed kindlaks iseloomuliku hääle järgi. Vilin tuleb, kõik on juba professorid.“
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Meie kunagine suur juht ja õpetaja V.I. Uljanov ütles, et praktika on tõe kriteerium.
Lisaks ütles ta veel "õppida, õppida, õppida".
Vahest oleks aeg ka selliseid poliitiliselt ebakorrektseid klassikuid meelde tuletada.
Vähemalt Ukraina tsivilistide praktika räägib midagi muud kui meie kõiksetargemad.
Kuhu küll pageksid need põllupealsete kipsmajade elanikud, millel 99% keldritki pole ja mille seinad ei kaitse isegi kildude eest?
Tuleb võtta ehk labidad ja raamatukogust "Tsiviilkaitse õpik keskkoolile", rajada kaitse-ehitis "kinnine varjepilu".
Jääb vaid tsiteerida "Viimse reliikvia" sõnu okkalisest teest tõe juurde ja loota, et meil seda läbida ei tuleks.
Lisaks ütles ta veel "õppida, õppida, õppida".
Vahest oleks aeg ka selliseid poliitiliselt ebakorrektseid klassikuid meelde tuletada.
Vähemalt Ukraina tsivilistide praktika räägib midagi muud kui meie kõiksetargemad.
Kuhu küll pageksid need põllupealsete kipsmajade elanikud, millel 99% keldritki pole ja mille seinad ei kaitse isegi kildude eest?
Tuleb võtta ehk labidad ja raamatukogust "Tsiviilkaitse õpik keskkoolile", rajada kaitse-ehitis "kinnine varjepilu".
Jääb vaid tsiteerida "Viimse reliikvia" sõnu okkalisest teest tõe juurde ja loota, et meil seda läbida ei tuleks.
Viimati muutis Kapten Trumm, 26 Nov, 2014 10:51, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Karta on, et see püha tõe kohalejõudmine saab meile üpris vaevane ja verine olema... 

Niisugune stsenaarium siis:
RU, Russia November 25, 2014
Как НАТО может нарваться в Нарве
http://ukrainereporter.com/how-nato-could-end-ru/
The English version of this article: How NATO Could End: http://ukrainereporter.com/how-nato-could-end/
Это было бы ничем не примечательное воскресное февральское утро в Нарве, третьем по величине городе Эстонии, если бы не небольшая группа этнических русских жителей, которые оккупировали здание городской администрации, требуя, чтобы правительство Эстонии упростило процедуру получения гражданства или предоставило городу статус автономии. Репортеры RT, международного медиа холдинга финансируемого Кремлем и владеющего одним из самых популярных новостных каналов на Youtube, уже на месте, как будто их заранее предупредили; они обеспечивают непрерывную англоязычную трансляцию с места событий. Случайный наблюдатель может найти требования протестующих вполне обоснованными: по закону для получения гражданства Эстонии требуется сдать экзамен на знание государственного языка, что, по всей видимости, является сложной, практически непосильной задачей для некоторых русскоговорящих жителей, которые составляют более 80% всего населения города. Протестующие делают эмоциональные заявления в камеры RT о попрании их гражданских прав правительством Эстонии.
Правительство Эстонии пытается успокоить протестующих, предлагая встретиться с их лидерами и обсудить экономические меры для улучшения ситуации в этом, финансово неблагополучном, регионе. Однако, со временем протестующие становятся все более несговорчивыми. Теперь они требуют признания русского языка вторым государственным языком во всей стране, что, в свою очередь, неприемлемо для большинства эстонцев которые ассоциируют этот язык с периодом оккупации Эстонии Советским Союзом. Ситуация ухудшается, следуя по знакомому до жути сценарию.
Полиция Эстонии предупреждает протестующих о возможном применении к ним силовых методов, в ответ на это в толпе появляются люди вооруженные автоматами Калашникова. Лидер протестующих, представитель местного криминалитета известный своими мутными связями с Россией, заявляет, что его люди готовы идти до конца и, если надо, умереть за свое дело. К этому моменту флаги Народной Республики Нарва уже развиваются над зданием городской администрации; западные журналисты стекаются в город в предвкушении сенсационных новостей. Сам процесс освещения событий международными СМИ де факто является признанием новообразованной республики в качестве полноправной стороны-участника общественного диалога и, более того, западные репортеры, ценящие объективность превыше всего, концентрируют внимание международной общественности на том, что им непрерывно и навязчиво демонстрируют – на бедственном положении русских в Эстонии. Таким образом, требования суверенитета этой маленькой демократической республики становится просто точкой зрения «одной из сторон этой истории».
До этого момента, правительство Эстонии не оставляет попыток избежать фатальных последствий протеста и повторения 2007 года, когда более 1000 этнических русских вышли на улицы Таллина, из-за перемещения мемориала в честь Великой Отечественной войны. Однако теперь, после экстренного совещания, эстонские силовые структуры составляют план штурма здания мэрии города Нарва чтобы восстановить порядок в городе. Но уже слишком поздно: Нарву заполонили «зеленые человечки» вооруженные автоматами и противотанковыми гранатомётами. Лидер протестного движения заявляет, что это местные владельцы оружия, которые защищают безоружных русских от преследования их эстонскими нацистами. Таким образом, немногочисленная армия Эстонии бессильна против все возрастающего числа российских наемников маскирующихся под местных повстанцев. В конце концов, с географической точки зрения, Нарва находится практически на территории России: она расположена на реке Нарва на самой границе с Россией и ближе к Санкт-Петербургу, чем к Таллину.
Кризис усиливается, тон СМИ освещающих конфликт становится все более истеричным, Европейский Союз призывает все стороны конфликта к сдержанности. RT транслирует миллионам своих зрителей многочисленные видео плачущих стариков и женщин, молящих Россию о помощи. Западные журналисты добросовестно передают заявления обеих сторон. Тех немногих репортеров, которые отмечают, что некоторые повстанцы плохо ориентируются на местности и, кажется, только недавно приехали в Нарву, хорошо скоординированные и еще лучше вооруженные бандформирования угрозами и силой заставляют покинуть город.
Большинство жителей города Нарва не играют никакой роли в конфликте: они сидят тихо по своим домам, пытаясь вести привычный уклад жизни и изо всех сил не замечать происходящих в их родном городе событий. RT показывает в своих интервью самых ярых и «громких» про-Российских активистов, а когда их становится недостаточно, редакция привозит актеров из Москвы, чтобы еще убедительнее изображать бесправных людей, которые будучи в меньшинстве в этой стране, пытаются отстаивать свои права. Несогласных местных жителей заставляют замолчать, не гнушаясь, если надо, никакими методами.
Наконец, США, вопреки желанию многих европейских лидеров, объявляет, что Россия совершила “военное вмешательство”, но не вторжение в Эстонию. Правительство России опровергает эту информацию и накладывает вето на резолюцию Совета Безопасности ООН, в которой Россия названа одной из сторон конфликта. Эстония ссылается на 5 статью Североатлантического договора, в надежде, что государства-члены НАТО будут вынуждены встать на ее защиту. С этого момента установленный международный порядок полностью рушится.
Западные политические лидеры обсуждают, какие шаги им следует предпринять, эксперты высказывают свои мнения. Историк Стивен Коэн, признанный авторитет в области истории СССР и России, убеждает со страниц журнала «The Nation», что ситуация гораздо более сложная, чем политические коршуны предпочитают ее выставлять. Может ли обычный американец, который никогда не слышал о существовании такой страны как Эстония, представить себе, что страны Балтии были когда-то частью России, или то, что Эстония действительно была когда-то связана с нацистами? Готовы ли американцы, или в данном случае европейцы, умереть за микроскопическую страну затерявшуюся в восточном закоулке Европы, и все для того, чтобы эта страна могла предотвратить осуществление законной политической воли этнического русского населения составляющего большинство в одном из ее городов? Западным ученым вторят военные эксперты, которые рисуют по-своему сложную картину: освобождение Нарвы невозможно осуществить без нанесения серьезного ущерба городу и многочисленных жертв среди мирного населения. Кроме того, любая западная военная операция будет выглядеть чудовищно по сравнению с тихим и бескровным вторжением России. Опросы общественного мнения показывают, что решение о военном вмешательстве будет означать политическое самоубийство для любого западного лидера.
В то время как Народная Республика Нарва проводит референдум, который якобы демонстрирует, что 92% ее населения поддерживают независимость и хотят присоединения к России, отчаявшиеся западные политики лезут из кожи вон, чтобы сохранить лицо и спасти НАТО. В этот подходящий момент вмешивается Путин и предлагает выход из «безвыходного» положения: он выразит уважение стремлению народа Нарвы к самоопределению, но не признает официально их как отдельное государство . В таком случае это всего лишь внутренняя проблема Эстонии. Лидеры стран-членов НАТО дружно выдыхают с облегчением, поскольку теперь у них есть официальный предлог для военного невмешательства.
На самом деле никакого вторжения в Нарву не было – по крайней мере, пока не было – но если бы вышеописанный сценарий был реализован, то это, вероятно, означало бы конец НАТО. Запад очень вяло отреагировал на вторжение России в Украину. Западные лидеры дали ясно понять, что они будут любой ценой избегать военной конфронтации и даже не собираются предоставлять Украине летальную военную помощь. Будапештский меморандум, требовавший отказа Украины от ядерного оружия в обмен на гарантии ее территориальной целостности, был нарушен со стороны США и Великобритании (не говоря уже о России). Эстонцы могут указать на то, что в процентном отношении от их ВВП они вносят больший вклад в Североатлантический союз, чем большинство других членов НАТО, или на то, что их силы участвовали в боевых действиях под руководством США в Ираке и Афганистане, но Украина имела гораздо более многочисленный контингент в Ираке, и, несмотря на это, данные ей гарантии безопасности фактически игнорируются.
Если описанный сценарий в Нарве все-таки будет разыгран, то Путин, который полностью контролирует общественное мнение внутри России, снова взойдет на столь любимый им пьедестал героя в глазах русского народа. Если экономика России будет продолжать падение – а она будет с большой долей вероятности – Путин может поддаться искушению и ввязаться в новую международную авантюру, необходимую для его собственного выживания. В свете же недавнего заявления России о том, что она не признает границы Эстонии, “демаркация которых была осуществлена в одностороннем порядке”, надо быть готовым к любому, даже самому невероятному сценарию.
Suht realistlik mu meelest...ja ülimalt vastik stsenaarium.
Stsenaariumid on toredad asjad.Niisugune stsenaarium siis:
Sa saad neis tagada just sellise lõpptulemuse, mida sa sooviksid näha.
Seal õnnestub ründaval poolel kõik nii, nagu planeeritud ja kaitsev pool on just nii passiivne, arglik, otsustusvõimetu, nagu vaja ja kirjutaja ette nägi.
Kõik juhused toetavad su plaani, mitte ei mängi sellele vastu.
Stsenarist teab alati, mil moel film peab lõppema.
Kindla peale minek.
Kui tahan, kirjutan nii, kui soovin, siis teisiti.
Näiteks, kohe peale...
"...ründas politsei ja armee erirühmadest moodustatud koondsalk linnavalitsuse hoonet ja tegi kahjutuks seal end barrikadeerunud tundmatud kurjategijad. Lisaks terroristidele sai surma ka mitu liiga hoolimatult käitunud Vene uudisteagentuuride liiget."если бы не небольшая группа этнических русских жителей, которые оккупировали здание городской администрации,
Eh, oleks vaid reaalne elu ka selline, nagu stsenaariumid ette näevad..
Kumba sa nüüd siis silmas pidasid, kas seda va kirillitsas toodut (mis minu meelest suht realistlik) või seda enda oma (millest ma loodan, et see sama reaalne oleks, aga vaat kahtlused vaevavad. Kuigi- 2007 saadi lõpptulemusena küll kenasti hakkama, kuigi lõpp pisut ära vajus)Eh, oleks vaid reaalne elu ka selline, nagu stsenaariumid ette näevad..
-
- Uudistaja
- Kontakt:
Moned norgad kohad justkui oleks ka selle stsenaariumi loogikal.
Kaks korda sama kaardi peale tundub riskantne, sest liialt see oleks moneti labinahtav ning edasine tegevus etteaimatav. Pigem ootaks midagi yllatavamat ja ootamatumat ida poolt. Samuti ei oleks Laas kysimuse ees, et kas voidelda Eestis eestlaste parast, vaid panused on suuremad kui Ukrainas ning kysima peaks, kas ollakse valmis voitlema Eestis NATO parast. Kui vastus on jah, siis arvatavasti sekkutakse ja pyhendutakse siia ka ilma avaliku soja ja agressiooni puhkemist ootamata. Vahemalt moned riigid kui koik mitte. Samuti see paralleel Budapesti leppe ja garantiiga - kas see satestas ka mingi kindla rakenduse leppe rikkumise puhul? NATO aluslepped seda ju teevad ning mingi reaktsioon sealt kindlasti tuleb. Ka ajastus veebruaris on ebasoodne kuigi marginaalne siin.
Kaks korda sama kaardi peale tundub riskantne, sest liialt see oleks moneti labinahtav ning edasine tegevus etteaimatav. Pigem ootaks midagi yllatavamat ja ootamatumat ida poolt. Samuti ei oleks Laas kysimuse ees, et kas voidelda Eestis eestlaste parast, vaid panused on suuremad kui Ukrainas ning kysima peaks, kas ollakse valmis voitlema Eestis NATO parast. Kui vastus on jah, siis arvatavasti sekkutakse ja pyhendutakse siia ka ilma avaliku soja ja agressiooni puhkemist ootamata. Vahemalt moned riigid kui koik mitte. Samuti see paralleel Budapesti leppe ja garantiiga - kas see satestas ka mingi kindla rakenduse leppe rikkumise puhul? NATO aluslepped seda ju teevad ning mingi reaktsioon sealt kindlasti tuleb. Ka ajastus veebruaris on ebasoodne kuigi marginaalne siin.
Vaevalt nad seda lihtsalt mängu ilu pärast teevad, ikka praktilisest kaalutlustest lähtuvalt. Nii võib ka sama stsenaariumi mitmel korral kasutada, kui see edu tõotab. 

-
- Uudistaja
- Kontakt:
Kogu selle stsenaariumi (ingl. keelse) esimene loik on vastukaiv. Taiesti tavalisel ja rahulikul paeval hoivavad protestijad raekoja. Kuidagi vaga imelik arvestades millised haruldused suured protestid Eestis on. Sellele peab eelnema pingete kruvimine ning desinfo kampaania voi lavastused. Koik see votab aega ning qnnab voimaluse voimuorganitele reageerida, plaanida ja ennetada ning vastuluuret teha. Kui praegu lampi hoivataks Narva lv hoone, siis kaivituks sama protsess, mis kaminasse relvastatult sisenenud kodaniku korralgi ja koik oleks jokk.Lemet kirjutas:.
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
Kes seda Ukraine reporter saiti veab? Igatahes olen ma juba pikemat aega märganud just Ukrainast tulevaid analoogseid "ennustusi2 jm sellist värki nagu see eelpool toodud "stsenaarium". Pööraksin tähelepanu nendele ridadele.
Ukrainas võib Putin oma trikke teha, aga minna sama lauluga NATO vastu - ebaõnnestumine tähendab seal juba rohkemat kui vaid noorte vene poiste koju minevad laibad. Kui juba kõikvõimas NSVL ei julgenud minna oluliselt väiksemat NATO-t puistama, siis nüüd väiksema riigi juht Putin julgeb?
Tuletan meelde milline hüsteeria tuli Vene poole pealt kui me olime NATO-sse astumas. Ähvardati ka tuumapommiga vahepeal juba.
Mina arvan et Eesti inimesed peavad kartma kõige enam just poliitikuid. Ja sestap tuleb enda jalad pepu alt välja kerida ja valimistel käia. Et nendest kõikidest poliitpingviidest just kõige suuremad suisa avalikud reeturid pukki ei saaks.
Ilmselgelt on tajutav kibestumus. Ka pole tolle artikli autor omale selgeks teinud mis see Budapesti lepe täpsemalt oli. Ei olnud seal kuskil kirjas mingeid selliseid asju nagu seda on NATO aluslepped. Ukrainlased on pidevalt ja koguaeg löönud seda trummi et kui te meid ei aita siis varsti tuleb maailmasõda ja sinna hulka imetakse pastakast ka selliseid artikleid välja.The spirit of the Budapest Memorandum that required Ukraine to give up its nuclear weapons in return for a guarantee of its territorial integrity has been violated by the US and the UK (not to mention Russia). Estonians may point out that, as a percentage of their GDP, they contribute more to the alliance than most other NATO members, or that their forces assisted the US-led coalition in Iraq and Afghanistan, but Ukraine had a much larger contingent in Iraq, and the security guarantees it was given were effectively ignored.
Ukrainas võib Putin oma trikke teha, aga minna sama lauluga NATO vastu - ebaõnnestumine tähendab seal juba rohkemat kui vaid noorte vene poiste koju minevad laibad. Kui juba kõikvõimas NSVL ei julgenud minna oluliselt väiksemat NATO-t puistama, siis nüüd väiksema riigi juht Putin julgeb?
Tuletan meelde milline hüsteeria tuli Vene poole pealt kui me olime NATO-sse astumas. Ähvardati ka tuumapommiga vahepeal juba.
Mina arvan et Eesti inimesed peavad kartma kõige enam just poliitikuid. Ja sestap tuleb enda jalad pepu alt välja kerida ja valimistel käia. Et nendest kõikidest poliitpingviidest just kõige suuremad suisa avalikud reeturid pukki ei saaks.
Mis selles artiklis nüüd nii erakordset on?
Kas selles on midagi, mida Andrei Piontkovski, Paul Goble, Daniel Berman, Michael Ben-Gad ja teised pole meile juba varem öelnud?
Kas selles on midagi, mida Andrei Piontkovski, Paul Goble, Daniel Berman, Michael Ben-Gad ja teised pole meile juba varem öelnud?
Ega ei olegi...
. Lihtsalt kohalikel "õigeusklikel" võtab arusaamine pikalt aega...

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline