Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Saadjärve linnamäel (kultuurimälestiste registrist selle nime all ei leia, seal on Kalevipoja säng Soitsjärve külas) http://register.muinas.ee/pdetail01.asp ... o_id=13005 2005-2008 alguseni mingeid anomaaliaid ei täheldanud. Aga ajalugu kordub - 1984 sai Ain Lavi juhitud väljakevamistel osaletud, sest külamatsid olid linnusenõlva tsiklitega paljaks sõitnud ja see hakkas erodeeruma. Lisaks olid mingid pulmavanad võtnud juurutada kommet linnuse juurde matta klaaspudelites nõukogude inimeste taastootmisele suunduvate emaste inimisendite vanematelt saadud perekonnanime. See kapustnik ei toimunud otseselt mälestisel, aga väga veider oli see värk küll :?
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Westland kirjutas:Ja need fotod tuleks samas kõigile vaatamiseks netti üles panna,ehk pidurdavad mõne hullunud otsija soovi labidas linnamäe nõlva suruda.
Hea mõte!...

Saadjärve "aukude" fotode kohta mul andmed puuduvad, kuid olen pea 100% kindel, et Muinsuskaitseametil on need olemas. Kui tehti vastav avaldus, siis muidugi ka politseil... Ise ma seda rüüstet vaatamas ei käinud ning seega vastavat pildimaterjali mul endal pole...
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

Arnold kirjutas:Saadjärve linnamäel. Lisaks olid mingid pulmavanad võtnud juurutada kommet linnuse juurde matta klaaspudelites nõukogude inimeste taastootmisele suunduvate emaste inimisendite vanematelt saadud perekonnanime. See kapustnik ei toimunud otseselt mälestisel, aga väga veider oli see värk küll :?
Kas seegi pole pärand tulevastele põlvedele mida nii siivsalt hoitakse. Kohal on mingi hea aura.
Penn
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Penn »

Mingi kahtlane hämamine ühesõnaga :lol:
Ma vähe teistsuguse mõttelaadiga...ela ise ja lase teistel ka elada.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

penn kirjutas:Mingi kahtlane hämamine ühesõnaga :lol:
Keda Te kommenteerisite? Mind või Marxionu?
Viimati muutis Arheoloog, 25 Apr, 2009 21:40, muudetud 2 korda kokku.

Arnold
Liige
Kontakt:

Inimene uudistab veel 8)
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Arheoloog kirjutas:
Keda Te kommenteerisite? Mind või Marxionu?
Sind ikka mind ei kommenteeri keegi see on käsk. Mis te homme teete mul on idee. Arheoloog tuleb kaasa ja vaatame Soontaganas detektoriga natuke ringi mida nad seal otsisid. Kui mõne augu põhja midagi jäi saaks teada. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Arnold
Liige
Kontakt:

Käskude andmisel tuleks komakohti piinliku täpsusega jälgida - muidu võib veel õnnetus juhtuda! Armu, mitte maha lasta!
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Täna fikseeriti näiteks värske rikkumine Ehmja "Kuradimäe" (Martna vallas) kultuurimälestiste riiklikusse registrisse kantud objektil, millel ka kaitsetahvel ilusasti püsti.

Loodetavasti olete nüüd rahul!

Mul oleks aga ka Teile üks küsimus? Millest tuleb kasutajanimi "penn"? Kas osundatakse Mallinkrodti või Pepperi pennile?...

P.S. Näiteks kasutajanimede "Mägga" ja "Siga" tuvastamisega mul erilisi raskusi ei tekkinud...

Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Käsk on käsk see pole arutamiseks, aga eks see rüüstamine läheb töötuse protsendiga pöördvõrdeliseks. Mis on tegelikult natuke kurb. Kui sa küsid kas ma olen nüüd rahul siis on raske öelda, ma natuke joon veel ja mõtlen.
Samas arvestades et muinaspärand on riigi oma ja riik ongi rahvas ei oska ma vastata.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

marxionu kirjutas:Käsk on käsk see pole arutamiseks, aga eks see rüüstamine läheb töötuse protsendiga pöördvõrdeliseks. Mis on tegelikult natuke kurb. Kui sa küsid kas ma olen nüüd rahul siis on raske öelda, ma natuke joon veel ja mõtlen.
Samas arvestades et muinaspärand on riigi oma ja riik ongi rahvas ei oska ma vastata.
Ole hää ja mine nüüd magama, muidu teeb vahele jäänud öö Sulle "karuteene" :wink: ...Oehh, see postitus oli mõeldud jällegi kellegile teisele, täpsemini siis "pennile". :lol:

Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

ei tahaks pedejuttu puhuda a ma võin tulla homme neid auke üle detektoriseerima et näha mis sealt ära viidi
Arnold
Liige
Kontakt:

ei tahaks pedejuttu puhuda a ma võin tulla homme neid auke üle detektoriseerima et näha mis sealt ära viidi
Siis pead pendliga tulema - laupa õhtu on ikka kiiksuga! :lol:
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

on jah lasin oma tsakrad vabaks ja usun et isegi arheoloog on tegelikult hea inimene,,,mis asjad on tsakrad=)(?
Arnold
Liige
Kontakt:

Mul on ainult traksid, millised lasin just vabaks ja läen ära magama, head ööd!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline