Kaba ja tääki ei oska kasutada või?Samas liikus Järva lahingkompanii ilma laskemoonata lahingusseikka juhtub ja hea ,et õppusel . Tõsiselt

Kaba ja tääki ei oska kasutada või?Samas liikus Järva lahingkompanii ilma laskemoonata lahingusseikka juhtub ja hea ,et õppusel . Tõsiselt
Kui teile nii väideti, siis palju õnne. Kuskilt mujalt pole nii suuri numbreid VGri kohta kuulnud. Täpsemalt - pole tema kohta üldse midagi kuulnud. Aga see pole tähtis. Suundmiinidega (mitte küljemiin) pehme tehnika vastu olite tõnäoliselt väga efektiivsed. Kahjuks on nende varitsuste kohta infot väga vähe. Pealegi toimusid need enamasti lahinguüksuste piirkonnas, mis juhtimise seisukohalt vist erilist koormust ei tekitanud....ja nii mondagi sai korda saadetud, tapselt ei tea,kuid kuulsin et yle 80 masina sai vastu taevast lastud ja nii edasi ...
Hmmm, kas sa siis ei avastanud Alutaguse positsioone, või õigemini kavatsusi?minu yks ylesanne oli valja luurata ojamaa ala, olime seal kahe lahingpaariga 24h(meie baasist 10km idas)
Mnah, üks rühmasuurune VG killis ära terve pataljoni tehnika.80 "õhkulastud" masinat on suur number
Teeäärte läbikammimine aitab hästi kusti- ja AT-4- ja rootsi külgmiinimeeste vastu.Nüüd ei saa pidama.
Scoutsid tõestasid seda, millest ma olen rääkinud. Liikudes rühm+ suuruste jalastunud üksustega mööda väiksemaid teid, sihte ja el. liine, pühkisid nad teelt kõik "sissijad". Pidurdas neid ainult korralik kaitse ... või ülekaalukam KL üksus, mis vastavasse auku ette topiti.
Vaata, kui oled natuke taktikat tudeerinud, siis miinide tõhususe esimene kriteerium on nende julgestamine. Kui sa oled meie metsas 1 km eemal, siis kuidas ja julgestad seda miini, et esimene teeäärne patrull seda üles ei korja? Ja ikkagi jääb teine auk ka sisse - nende julgeolek, kes neid üles panema lähevad - kuidas tagada seda, et nad ei jookseks vastasega kokku? Ja kuidas tagada seda, et kui sa võsas kükitad - et sinna ei jaluta mõni põgenike salk sisse (oma eesti inimesed kah)?katsu sa tee äärest "minema pühkida" kedagi, keda seal ei olegi! Teisisõnu - tahaks küsida, kas targad mehed oma analüüsides ka selle peale mõtlevad, kuidas vältida miinivaritsejate "minema pühkimist", sest täna oleme me tõepoolest aheldatud miini suhtelisse lähedusse, kuna puuduvad distantslõhkeseadmed. Meil luuakse küll igasugu "küüntest kübaraid", UAVsid ja IED- vastaseid segamisseadmeid, aga kodumaal reaalselt hädavajalikke distantslõhkamisseadmeid mitte. Kas tõesti ei ole tuvastatud vajadust? Kui ei taha mingit omamaist "uudistoodet," siis peaks neid asju ka osta saama ju? Katsu sa siis neid miinivaritsusi vältida!
Minu teada juhtus seda II ilmasõja ajal pidevalt... Ning üldse - haubitsameeste haistmisele ongi hea vahest ka elu ja surma piiril olles sunnitult otsesihtimist praktiseeridaSuurtükimehed olid jube tigedad, et kippusid mõnedki korrad vahetult eesliinile sattuma. Üllatusena ei olnudki torude ja vaenlase vahel omasid.
Hoppaa, jõudsimegi algusse tagasi.- lambist mingit kiirreageerimispataljoni niisama lihtsalt kokku ei klopsi - on vaja aega
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline