Kas hädakaitse ?
-
- Liige
- Kontakt:
Mis kuradi moodi on ohtlik padrun rauas ringi käia? Milleks on inimesele pöial ja kaitseriiv? Laske kukk alla/vinnastage maha (maitseasi) ja kaitseriiv peale. Kui sellist asja mingil põhjusel teha ei saa siis iselugu muidugi. On ka selliseid aparaate.
Jah - ei tohi. Aga seda seletage põrgus või taevas sõltuvalt kuhu keegi satub. 5 m on minu hinnangul miinimum millelt jõuad paar sammu tagasi astuda, visata pätile läpakakott kätte(mida see kohe kahmab suure tõenäosusega), välja sikutada(raudselt on jopehõlmad kinni ka sest vastikult külm ilm on väljas), laadida, sihtida (kuhugi sinnapoole) ja päästa.
Jah - ei tohi. Aga seda seletage põrgus või taevas sõltuvalt kuhu keegi satub. 5 m on minu hinnangul miinimum millelt jõuad paar sammu tagasi astuda, visata pätile läpakakott kätte(mida see kohe kahmab suure tõenäosusega), välja sikutada(raudselt on jopehõlmad kinni ka sest vastikult külm ilm on väljas), laadida, sihtida (kuhugi sinnapoole) ja päästa.
kahe otsaga asi. niimoodi võib juhtuda, kuid võib ka mitte. kõik sõltub kamba eelhäälestatusest ja kurat üksi teab, millest veel.Manurhin kirjutas:Eks ta vist enamjaolt nii ole jah. Kuigi tean ka natuke teisiti lõppenud varianti. Kunagi kümmekond aastat tagasi ühes maakohas tulnud kamp kohalikke kaake ühe täiesti juhusliku võõra mehega külapoe nurga taga niisama heast peast ülbama. Ülbasid ja ülbasid, togisid juba natuke rusikagagi, pressisid kambaga oma üksikut ohvrit järjest rohkem võsa poole ja sattusid oma tegevusega järjest rohkem hoogu. Ju neil oli plaan ennast alguses ülbitsemisega lõbustada ja seejärel mehele korralik keretäis anda ja ta parematest asjadest välja tõsta. Ohver muudkui taganes ees, kaagid muutusid järjest ülbemaks, kuni lõpuks ohver leidis, et aitab nüüd naljast ja tõmbas põuest TT välja... Kõik muutus äkitselt väga-väga vaikseks ja need, kes veel mõni sekund tagasi olid nii härga täis, et anna olla, muutusid näost väga valgeks. Pauku polnudki vaja teha ja mõned minutid hiljem kadusid täis tehtud pükstega pahad minema nii kuis jalad võtsid, olles enne ära kuulanud lühikese loengu teemal: "miks nii pole ilus teha ja millega see järgmisel korral lõpeb". Kõige karmim kaak olevat veel esimesena nii vedela kui ka natuke vähem vedela kraami oma kehast väljutanudjackpuuk kirjutas: Saage sellest ükskord aru, et enesekaitserelv on selleks, kui tõmbad välja, siis lased kindlapeale.
Rohkem variante pole tsiviilisiku jaoks!.
minul on olnud elus kaks juhtumit, kus oleks vist pidanud pauku tegema ja paugust jäi puudu vaid vitukarvajagu, aga miski hoidis selle siiski ära.
mõlemad lood juhtusid üheksakümendate esimesel poolel. ilmselt 1993 või 1994. omasin toona kahte relva - isiklikku FN 1922 ja KL'ist antud teenistusrelva PM. käisin kord ühe, kord teisega vabadel päevadel ja suviti erinevaid KL'i või KL'iga lepingu sõlminud asutuste objekte valvamas. KL'i objektidel käisin nõuetekohaselt PM'iga, "eraotstel" eelistasin FN'i.
esimene juhtum: KL objektile minnes või sealt tulles käisin mõnikord klassivenna juurest läbi. ükskord ta aga hoiatas mind, et mingid kohalikud kaagid olid haisu ninna saanud, et sealkandis keegi "päris püstoliga" kondab ning plaanisid selle rekvireerimist. õli lisas tulle asjaolu, et olin toona 16-aastane (jajah, tollal olid mingid teised ajad, kombed ja olud ja KL'ist võis saada nii relvaloa kui teenistusrelva juba selles eas ametkondlike teenete ja usaldusväärsuse eest (esimese loa sain muideks juba 15-aastaselt)) ning need mõnevõrra vanemad, õrnades kahekümnendates kaagid uskusid, ilmselt, et selline noor naga ei julge niikuinii ennast ega oma relva adekvaatselt kaitsta. igatahes panin teabe kõrva taha ja asutasin end kodu poole minema. võin küll eksida, aga minu mäletamist mööda tollal sellist seadust ei olnud, mis oleks keelanud püstolil padruni rauas hoidmist. seepärast tegin hetk pärast uksest väljumist trepikojast salamisi kaenla all lõka-lõka ja lasin kuke eesmisse asendisse. mõtlesin, et kui olen sellest kišlakist väljas, panen ka kaitseriivi peale.
oli see nüüd juhus või oli selles loos tegelikult mängus rohkem nüansse, aga kohe trepikoja välisukse taga sain välkuudisena teada, et eelmainitud kaagid olid seal mind ootamas. võtsid ilusasti ukse ette poolkaarde ja hakkasid muudkui peale pressima. tekkis olukord, mida ma tegelikult juba ette kartsin: ehkki ma olin juba tollal keskmise täismehe gabariitides, olin juba ammu avastanud, et PM'il on tobe komme mitte eriti kindlalt pihus püsida - eriti sellises olukorras, kus asjasse on kaasatud ka kolmas osapool, kes püstoli peos mittepüsimisest kohe eriliselt huvitatud on (saladus peitub PM'i veidi ebaloogiliselt lapikuks kujundatud käepidemes). lühidalt, ehkki mul õnnestus kibekähku trepikotta taganeda ning relv haarata ja kukk vinnastada, võttis see siiski omajagu aega ja vastastel õnnestus minuga vahepeal vahetu kontakt saavutada. selle käigus tundsin juba esimestel sekunditel, et see kuradi telliskivi tahab lausa iseenesest omanikku vahetada. taolistel hetkedel liigub aeg su silme ees oluliselt aeglasemalt ja sul on justkui aega mõtelda igasugu asjadele. nii käis ka minul peast läbi mõte lihtsalt päästikut tirima hakata - momente, kus üks rebijatest toru ette oleks jäänud, oli mitmeid. samas aga hoidis mind tagasi mingi teadmine, et mu enda elu ju otseselt ohus pole. lisaks jõudis peast läbi käis idee, et isegi kui kaakidel õnnestuks püstol kätte saada, oleks nad hiljemalt 30 minuti pärast kõik pollarile teada sest nende isikud polnud mulle ju ometi mingiks saladuseks. kas sel, teisel, kolmandal või hoopis mingil neljandal põhjusel ma ses olukorras paugutama ei hakanud. kuidagi suutsin teha mingi nabanöörinõksu, vabastada püstoliga käe ja hakata püstolipäraga ette ja taha lakse jagama. siinkohal rohkemat polegi - sellega asi lahenes ja kaagid lasid jalga. mingil, mulle praegu veidike raskesti mõistetaval põhjusel ma juhtunu kohta avaldusi vorpima ei hakanud.
teine juhtum: valvealuse objekti iseärasuste tõttu olin sinnapoole teel suhteliselt hilja ja pimedas. objekt ise asus suht kriminogeenses ja stabiilselt keskmiselt kolmepromillise joobega rajoonis. ühest tee äärde jäävast ühikast möödudest tekkis ühepoolne konflikt (s.t. olukord, kus majesteetlikus joobes isik leiab sinupoolseid solvanguid isegi sellest, et sa temalt luba küsimata temaga sama õhku hingata julged ja igasugustele temapoolsetele diplomaatiliste suhete loomise püüetele reageerimata jätad - selle joobe üheks teiseks iseloomulikuks ja ohtlikuks tunnuseks on see, et joobnu ise pruugi tegelikult üldse mingit olulist promilli omada - tema diktsioon, koordinatsioon ja kõik muu peale mõistuse võivad olla üsna pädevas konditsioonis) kahe põõsaaluse kuningriigi valitsejaga. millise rahvusvahelise seaduse alusel see konflikt sündis, polnud mul isegi tollal aimu. igatahes ei olnud joobarite ignoreerimisest tolku ja kuna tee oli kitsas, ei saanud ma ka kuskile kõrvale pöörata. nii nad mõlemad mulle külje alla ujusid - oksad laiali, üks ühelt, teine teiselt poolt, mõülemad täis otsustavust mulle nende suhtes ülesnäitamata aupaklikkuse eest tappa anda. ei jäänud seegi kord muud üle kui püstol (sedapuhku siis FN - siinkohal siis see point, miks ma kumbagi marki otse mainin: FN 1922 on võrreldes PM'iga võrreldamatult parema ergonoomikaga - istub mõnusalt pihus, nagu omaenda till ja naljalt seda sealt välja ei vääna) välja võtta ja lootma jääda, et see ründajaiad kuigivõrd heidutab. ei heidutanud. ei tea, miks, aga oletan, et vastus peitub viinas. üks tuli tagant, teine eest. eest tulija asus südikalt püstolit käest väänama, endal niisugune nägu peas, nagu poleks ta kogu elu muud teinudki kui teistelt inimestelt püstoleid käest väänanud. kuigi olin jõundud ka padruni rauda lükata, ei tulnud ka seekord pauku, ehkki enamuse selles väänamispäraktika käigus oli relv väänajale makku suunatud ja mul sõrm päästikul (rääkimata FN 1922 suht tundlikust päästikust). kuidagi lahenes olukord ka seekord, ehkki erinevalt eelmisest juhtumist toimus see väänamise käigus aset leidnud diplomaatia abil.
oih, jõle pikad jutud tulid, aga nende moraal on see, et mitte alati ei heiduta paljastatud relv kallaletungijat ning mitte alati ei tule sellistel hetkedel päästikut näppida, ehkki muidugi - kindlat retsepti käitumiseks kahjuks pole.
muide, ehkki ma ei tea, mis hoidis mind ühel või teisel juhul paugutamast, aga arvan, et oma rolli mängis tõsiasi, et kuna tollal olid sellised ajad, et KL'i rakendati tihti igasugustel politseioperatsioonidel (veidi sarnaselt praeguste abipolitseinikena) ja ma ka ise noorusliku entusiastina neil vahest osalesin, siis ehk oli oma osa sellel, et meid peaaegu iga kord instrueerinud tundmatu politseiametnik rõhutas alati: "teil võib küll tulla ette olukord, kus otsustamiseks, relva haaramiseks, vinnastamiseks, sihtimiseks ja tulistamiseks on heal juhul kaks sekundit aega, aga teadke, et pärast seda astub mängu totakas paberimäärijast eluvõõras uurija, kellel on kolm kuud aega välja mõtelda kolmkümmend põhjust, kuidas te oleks saanud olukorra ikkagi kuidagi teisiti lahendada."
see viimane lause ongi tegelikult kõik, millele ma ääretu kurbusega tähelepanu juhtida tahaks.
Viimati muutis Satakas, 18 Okt, 2009 20:17, muudetud 1 kord kokku.
Ja kuidas sa seletad, et lasksid päti maha, kes sind enam ei ohustanud, eriti kui ta veel käperdab läpparit üles korjata, pigem meenutab hukkamist kuklalasuga. Palun mõelge ikka, enne kui klahve toksite!canislupus kirjutas:Mis kuradi moodi on ohtlik padrun rauas ringi käia? Milleks on inimesele pöial ja kaitseriiv? Laske kukk alla/vinnastage maha (maitseasi) ja kaitseriiv peale. Kui sellist asja mingil põhjusel teha ei saa siis iselugu muidugi. On ka selliseid aparaate.
5 meetrit on ca elutoa pikkus, kui suudate selle ajaga, olles ise kerges riides relva välja tõmmata, vinnastada ja tulistada sihitud lasu, siis olete ikka väga vali vend, aga tulemuseks on ikkagi kontaktlask, nagu ma juba mainisin. Ühesõnaga palju verd, higi, pa.ka ja pisaraid.
Igatahes on minu arvamus, et relv on kodu ja pere kaitseks, seda ikka oma territooriumil.
Relv kaasaskandmiseks on juhul kui oled sunnitud pidevalt läbima mingit s.tta linnaosa pimedas (olgu siis töölt tulles või mingil muul põhjusel) ja eranditult kaine pea, ning kindla otsustusvõime puhul.
Kui need tingimused pole vastuvõetavad, siis on targem meelde jätta lahtised aialipid, parajad kivid jne.
Tahan ikkagi kokkuvõttes öelda: relv pole poosetamiseks, see on mõeldud inimese-looma tapmiseks-sandistamiseks, siin pole kaliiber enam oluline (kuulivestiga pätte liigub meil vist olematus koguses), soovitan minu ja teiste jutt endale korralikult läbi nämmutada!
sitt päev, kellele kurdad
-
- Liige
- Kontakt:
Jahaa.. Tasuks mõelda küll. Ise ei taha vahelduseks?
Anna pätile tegevust - võidad aega ja saad käed vabaks. Mitte üks kaak ei hakka sind 15 meetri kauguselt noaga ähvardama vaid tuleb nina alla viisakalt suitsule tuld küsima või kella uurima. Miks ta seda teeb? Väga lihtne - sama põhjus. Ta annab sulle tegevust. Kuni sa oma tikutoosi tagataskust urgitsed järgneb temapoolne reaktsioon. Järeldus. Ära hakka midagi otsima (ütle kasvõi et spitški kontšilis) jne.
5 meetrit on imho miinimum ja see eeldab seda et teinepool ei oota relva, sina liigud tagasi ning et padrun on rauas. Nii ka kunagi koolitusel selgeks tehti. Keegi ei käsi sul paugutama hakata. Vajutada jõuad alati kui juba välja võtsid ja siis hoia see enda ligi mitte ära vehi nagu neeger. Hinda olukorda. Julgen oletada et Dimal tekib tahtmine nuga ja sinu läpakas (vms. asi mis sa talle viskad) kiiresti maha panna ning kaduda.
Elan Koplis.
Kodu kaitseks... Mismoodi sa seda ette täpsemalt kujutad? Uksekell, avad ukse, saad jalaga näkku ja siis jooksed teisele korrusele padruneid salve lükkama ning laadima nii nagu reeglid nõuavad? Relvast pole sul mitte mingit kasu kui sa seda kapi otsas saia ümbert võetud kilekotis hoiad (on selliseid ka nähtud - ausalt. Kaks tuleb kohe meelde). Kasu on tast siis kui sa teda pidevalt kaasas tarid - ühtlasi distsiplineerib. Kui sa ei saa relva kiiresti kätte siis on midagi valesti kandmisviisiga või hoiukohaga. Sel juhul kasuta pigem kummiheeblit. Oled keskkonnale ohutum.
Töö aga teeb ära .22lr kah. Pealegi on moon odav kui pori harjutamiseks.
Anna pätile tegevust - võidad aega ja saad käed vabaks. Mitte üks kaak ei hakka sind 15 meetri kauguselt noaga ähvardama vaid tuleb nina alla viisakalt suitsule tuld küsima või kella uurima. Miks ta seda teeb? Väga lihtne - sama põhjus. Ta annab sulle tegevust. Kuni sa oma tikutoosi tagataskust urgitsed järgneb temapoolne reaktsioon. Järeldus. Ära hakka midagi otsima (ütle kasvõi et spitški kontšilis) jne.
5 meetrit on imho miinimum ja see eeldab seda et teinepool ei oota relva, sina liigud tagasi ning et padrun on rauas. Nii ka kunagi koolitusel selgeks tehti. Keegi ei käsi sul paugutama hakata. Vajutada jõuad alati kui juba välja võtsid ja siis hoia see enda ligi mitte ära vehi nagu neeger. Hinda olukorda. Julgen oletada et Dimal tekib tahtmine nuga ja sinu läpakas (vms. asi mis sa talle viskad) kiiresti maha panna ning kaduda.
Elan Koplis.
Kodu kaitseks... Mismoodi sa seda ette täpsemalt kujutad? Uksekell, avad ukse, saad jalaga näkku ja siis jooksed teisele korrusele padruneid salve lükkama ning laadima nii nagu reeglid nõuavad? Relvast pole sul mitte mingit kasu kui sa seda kapi otsas saia ümbert võetud kilekotis hoiad (on selliseid ka nähtud - ausalt. Kaks tuleb kohe meelde). Kasu on tast siis kui sa teda pidevalt kaasas tarid - ühtlasi distsiplineerib. Kui sa ei saa relva kiiresti kätte siis on midagi valesti kandmisviisiga või hoiukohaga. Sel juhul kasuta pigem kummiheeblit. Oled keskkonnale ohutum.
Jah hundu, minu jutu mõte on nendele, kes neid küsimusi küsivad. Mina reeglina relva kaasas ei kanna, selleks relvaks on kusagil töllerdades sõbrad, kes ei jookse minema kui seis peaks s.taks minema. Pole vaja hakata seletama, et te ei käi väljas, ega tõmba teinekord nina täis. Selliseid on ainult murdosa meie rahvast, olgem ikka enda ja teiste vastu ausad ja julgegem endale tõtt tunnistada.
Relva enesekaitseks ei omata igaksjuhuks, äkki läheb õnneks raua näitamine.
Kui omad relva ja kavatsed seda kasutada enesekaitseks, siis polegi kõhklusteks aega. Relvaomanikud kes tassivad seda kaasa ja on võimelised seda kasutama, kannavad seda kuul rauas (see on avalik saladus). Kui "osad siin" käib minu kohta, siis sa sõbrake küll eksid
.
Veelkord toonitan: m.nn ja relv pole igaksjuhuks, nunnal tissid on igaksjuhuks, munk käib vahel kusel ja relvaomanikul võib ette tulla, et on sunnitud seda kasutama!
Relva enesekaitseks ei omata igaksjuhuks, äkki läheb õnneks raua näitamine.
Kui omad relva ja kavatsed seda kasutada enesekaitseks, siis polegi kõhklusteks aega. Relvaomanikud kes tassivad seda kaasa ja on võimelised seda kasutama, kannavad seda kuul rauas (see on avalik saladus). Kui "osad siin" käib minu kohta, siis sa sõbrake küll eksid

Veelkord toonitan: m.nn ja relv pole igaksjuhuks, nunnal tissid on igaksjuhuks, munk käib vahel kusel ja relvaomanikul võib ette tulla, et on sunnitud seda kasutama!
No emme anna padruneid, palun ära mängi idiooti, mingi parm oled, et igale kõllile-koputusele ukse avad, et jalaga näkku saada?canislupus kirjutas:
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kuldsed sõnad siit teemast:
teil võib küll tulla ette olukord, kus otsustamiseks, relva haaramiseks, vinnastamiseks, sihtimiseks ja tulistamiseks on heal juhul kaks sekundit aega, aga teadke, et pärast seda astub mängu totakas paberimäärijast eluvõõras uurija, kellel on kolm kuud aega välja mõtelda kolmkümmend põhjust, kuidas te oleks saanud olukorra ikkagi kuidagi teisiti lahendada."
teil võib küll tulla ette olukord, kus otsustamiseks, relva haaramiseks, vinnastamiseks, sihtimiseks ja tulistamiseks on heal juhul kaks sekundit aega, aga teadke, et pärast seda astub mängu totakas paberimäärijast eluvõõras uurija, kellel on kolm kuud aega välja mõtelda kolmkümmend põhjust, kuidas te oleks saanud olukorra ikkagi kuidagi teisiti lahendada."
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
See on juba vana tõde ja vastu saab seada ainult teised kuldsed sõnad:Kapten Trumm kirjutas:Kuldsed sõnad siit teemast:
"Parem olla süüalusena kohtus kui õige mehena eluks ajaks vigane või surnud."
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
-
- Liige
- Kontakt:
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Kunagi sada aastat tagasi soovitas politsei relvaloa tegemisel ametnik mulle surmtõsiselt: "Kui ikka seisuks läheb, lase kohe maha (s.t ära hakka jamama jalgasihtimisega)... siis on ainult sinu sõna ja ei ole päti tunnistust sinu jutu vastu - vähemalt niigipalju lihtsam...Kapten Trumm kirjutas:Kuldsed sõnad siit teemast:

Kah kuldsed sõnad, onju

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Selle kohta õpetati mind nii, et üks on alati boss. Reeglina norib just tema tüli. Teised vahivad niisama vaheldumisi sinu ja tema otsa ja irvitavad. Kui boss kukub, siis jooksevad teised ise laiali. Kui pätti haavad, tuleb ta üsna tõenäoliselt pärast kätte maksma. Kui kasti lööd, ähvardavad kaaslased samuti tema eest kätte maksta, kuid teevad seda väga harva.USP kirjutas:Jah, aga kui pätte on 3? 5?![]()
Jutt võeti lühidalt kokku nii: "Kui omad, siis kanna, kui kannad, siis kasuta! Niisama ära vehi. Võtad välja ainult siis, kui tõesti vaja ja siis ka lased. Kui tunned, et sinust mingil põhjusel laskjat ei ole, ära relva soeta!" Peaks ju lihtne küll olema?
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
USP mõtles ehk pigem seda, et jah, ühe kaagi tõmbad õieli ja ülejäänud kamp, kel õnnestus täissitutud pükstega ära joosta, tunnistab pärast kohtus sinu vastu.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Ja milles probleem? Sellest siis ongi ju järeldus, et kui juba mingi taoline lähitoimeline riist näpus on, siis peab sellel ka piisavalt järjestikuseid laske varuks olema. Ikka kõik järgemööda (pole tähtis mis järjekorras, kuid soovitavalt paremalt vasakule, vasakukäelistel vastupidi) mullatoidule ning mida rutem, seda parem. Muidu jõuavad veel ennast ümber pöörata ja üks tõsine Eesti mees ju selga laskma ei hakka (seda enam, et see poleks ka enam seaduslik mitte). Kiirelt ja täpselt. Soovitavalt keset keha, kuhu ka kõik-see lihtsam pihta saada on.Jah, aga kui pätte on 3? 5?
P.S. Veel üks erialaspetsialisti (kah seda ameti ju omal ajal tõsiselt tudeeritud) soovitus. Kui juba sai kärmesti KÕIGI piiravate gängsterite soolikad ära perforeeritud ja nad ikka KÕIK horisontaali laotatud, siis - ärge mingil juhul kohe liiga kiiresti 112 kaudu kiirabi kohale kutsuge, sest muidu pole neile piinarikas hinge heitmine mitte garanteeritud. Septiline peritoniit (kõhukelme nakkuslik põletik) ei jõua muidu oma tapva tööga pihta hakata.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Stellung halten und sterben!!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist