114. leht 323-st

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 02 Mär, 2019 9:52
Postitas Svejk
Svejk kirjutas:Viskan siia eelreklaami üles, sest täna tuleb tootetutvustus piltidega.
Rank Gutter.jpg

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 03 Mär, 2019 11:19
Postitas Svejk
Teatan tagasihoidlikult, et kuna ma olen alati promonud kohalikku päritolu toodangut, siis ei tee ma seekordki erandit ja nimelt:

Frank Kutteri "Põline suitsuliha"
20190303_093420.jpg
Suhteliselt madalal temperatuuril traditsioonilisel moodusel suitsetatud küljetükk maheda maitsega.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 03 Mär, 2019 13:47
Postitas AMvA
Tooted on kindlasti head, aga miks see kaubamärk peab nii tobe olema? Nagu mingi Lätlaste wannabee "välismaine" toode.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 03 Mär, 2019 14:01
Postitas Some
Mulle seostus hoopis Frank Pott saastakonservidega...

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 03 Mär, 2019 14:37
Postitas Kriku
AMvA kirjutas:Tooted on kindlasti head, aga miks see kaubamärk peab nii tobe olema? Nagu mingi Lätlaste wannabee "välismaine" toode.
Nad leiutasid selle muinasjutukangelase, et saaks Saksamaale müüa.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 03 Mär, 2019 18:00
Postitas Svejk
Sai ka maitstud pool suitsuvorsti, juustuga:
20190303_093758.jpg
Maitsed on pehmed, prostad, puhtad.
Fucs kirjutas: Need konkurentlihatööstused ei teki niisama juhuse tahtel tühjale kohale, vaid olema peab teatud toodete nõudlus ja ka väljaõppinud tööjõud kohapeal võtta.
Defitsiidis on mõistliku hinnaga kvaliteetsed tooted.
Koostis: sealiha 70%, juust 19%, seapekk, sool, vesi jne

Rasvad 21,7 valgud 22,0 süsivesikud 0

NULL SUHKRUT

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 03 Mär, 2019 23:15
Postitas kalleb
Frank Kutter on Kehtnas asuv lihatööstus , olen seal lasnud vorsti teha ja midagi rõõmustavat välja ei tulnud ning kuidagi soolane ka oli

Rohkem ilmselt ei lase...

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 04 Mär, 2019 10:06
Postitas AMvA
Oleme ausad, et Matsimoka asjad näevad palju paremad välja. Minu meelest näevad need FK asjad piltidel väga vesised välja.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 04 Mär, 2019 10:42
Postitas kalleb
Sakus pidi korralik lihatööstus olema ja sealne poolsutsuvorst kopra- põdra oma oli väga hea

Osad teevad Karulas aga seal asi ka alla käinud .

Koerus on kvaliteet palju parem kui Kehtnas näiteks

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 06 Mär, 2019 10:10
Postitas Kriku
Ahjaa. Ükskord ma demonstreerisin sõbrale, kuidas mutil nahk maha võetakse. Kui korralikult nülgida, tuleb nahk nii puhtalt ära, et ei tule verd ega midagi. Aga juhtus nii, et vigastasin muti kõhukelmet, sisikond tuli välja ja organid olid ilusti näha. Sõber näitas: vaata, vihmaussid! Ma seletasin, et ei-ei, need on sooled. Ja lugesin talle siseelundid ükshaaval ette. Kui maksani jõudsime, tõusis üles küsimus, et kas maksakastet ka saab.

Kuna ühe muti maksast jääb ilmselgelt väheks – muti maks on tilluke nagu näpuots –, siis ma võtsin kaks nädalat aega, püüdsin üksteist mutti, eraldasin maksad, panin need sügavkülma. Ja sellest üheteistkümnest maksast saigi maksakastme.

Panite ikka sibulat ja pipart ja...

Panime sibulat ja pipart ja jahu nagu maksakastme puhul ikka. Igaks juhuks praadisin tugevasti läbi. (Häält tasandades) Ega ma kõiki hullusi ei soovita läbi proovida.

Herem tunnistab, et on saanud üle­elamisinstruktori koolitust ja söönud asju, mille peale esimese hooga ei tulekski. Ta on söönud järvekarpi, „mis on tegelikult tigu ja maitseb nagu rasvane kõõlus“. Ta on söönud rästikut, mis maitses nagu kana. „Tuleb tunnistada, et lihaloomana on rästik siiski äärmiselt ebamõistlik variant,“ arvab Herem.
https://ekspress.delfi.ee/kuum/eesti-ka ... d=85501699

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 06 Mär, 2019 11:01
Postitas Manurhin
Kriku kirjutas:
Ta on söönud rästikut, mis maitses nagu kana. „Tuleb tunnistada, et lihaloomana on rästik siiski äärmiselt ebamõistlik variant,“ arvab Herem.
https://ekspress.delfi.ee/kuum/eesti-ka ... d=85501699
Vahest võiks proovida rästikut marineerida nagu angerjat?
Kuna Loll-Mart oma juhutöödel palju Palamuse ja Kaarepere ümbruses ringi liikus, siis levisid rahva seas jutud tema omapärastest seiklustest. Üks üldtuntumaid oli sellest, kuidas Mart rästikut söönud. “Mis madu-uss. See ju soo angerjas. Puhas loom, sööb metsamarju ja päevitab mättal päikese käes,” väitnud Mart. Metsas kotti aetud rästiku toonud ta koju ja visanud keeva vee sisse patta. Algul susisenud küll, aga varsti jäänud vagaseks. Kuidas siis rästik maitsnud? “Päris hea liha oli. Ainult kaela kohalt oli tsipake mõrudavõitu.”
https://www.vooremaa.ee/lutsu-elust-voe ... loll-mart/
Ise ma küll seda va sooangerjat proovinud pole, Austraalia soolase vee krokodilli aga küll. Oli väga hea, midagi umbes nagu kana- ja sealiha vahepealset.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 06 Mär, 2019 12:09
Postitas Leo
Mutt on enamikele põllumeestele ja aiapidajatele ikka täielik kahjur, nii et üldse ei imesta, kui EKJ ametlikul üleelamise koolitusel neid kindrali eeskujul süüakse. Äkki saaks ellujäämise käsiraamatusse mõned lihtsamad muti ja ussi retseptid ka, kui võilillejuurtest isu täis. Mul on tunne, et kindral Heremil on võimalus muutuda elavaks legendiks. Palun kellelgi, kellel on EE lugeja koodid, panna siia kogu artikkel, et kaugemalt kandi inimesed saaksid ka tutvuda.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 06 Mär, 2019 12:11
Postitas Kriku
Mutipüüdmise kohta on meil omaette teema http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... &start=330 ja akf Herem ei ütle EE artiklis suurt midagi, mida ta seal teemas juba öelnud poleks. Ülima tõenäosusega vastab ta seal hea meelega ka küsimustele.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 06 Mär, 2019 12:20
Postitas Dr.Sci
Manurhin kirjutas:.....
Ise ma küll seda va sooangerjat proovinud pole, Austraalia soolase vee krokodilli aga küll. Oli väga hea, midagi umbes nagu kana- ja sealiha vahepealset.
Vietnamis oli suisa võimalik valida - otse tee ääres akvaariumid kus konnad, krokodillid, maod, vali ainult välja ja serveeritakse. Kahjuks kaasasolnud naispere üksmeelne kisa ja ähvardused mis minuga tehakse kui me sinna sööma jääme viisid asja selleni et otsisime teise koha - kus - üllatus - akvaariumist võetud kala oldi nõus küll sööma ja ega homaari peale ka nina kirtsutatud.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 06 Mär, 2019 12:52
Postitas oliver
Vietnamis sarnases söögikohas sai madu ära proovitud, peale anonüümseks muutmist, st. tükeldatud, maitsestatud ja küpsetatud ei olnud mingit vahet mis elukas see algselt olnud oli.