Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Kriku »

http://andmebaas.stat.ee/Index.aspx?lan ... Code=RLE06#

Eestlasi kokku 902 547, eesti emakeelega 879 190, vene emakeelega 22 584. Võõrkeelena eesti keelt oskab 16 142 eestlast.
Jaanus2 kirjutas:ma ise ei viitsi
Ei ole ilus :|
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Liiga keeruline minu jaoks.... Kas me selle ka sealt teada saame, mitu protsenti Tallinnas faktilisi eestlasi on ehk eesti emakeelega isikuid. Kõik sellised venelased jm. lähevad ka kirja.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Vaat' ei tea. Sina olid see, kes rahvaloendusele kui sinu väidet kinnitavale allikale viitas. Kui sa nüüd ütled, et liiga keeruline sinu jaoks, siis ma ei oska sellest enam midagi arvata.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Kriku, see sinu tabel on minu jaoks keeruline kasutada. Ise olen lugenud neid andmeid kuskilt trükituna ja tõesti ei oska/suuda/viitsi neid enam leida. Aga mälu on korras - juttu oli meil Tallinnast, seal oli konkreetselt eesti emakeelega isikuid vähem kui oli eestlaste protsent rahvastikust. Vahe ei olnud suur, aga suur hõiskamine käib, kui eestlaste osakaal on Tallinnas statistilise vea piires kasvanud. Igaüks teab venelasi, kel meeldib olla eestlane, võtavad ka eesti nime. Ainult eesti keele rääkimine ei edene nii hästi.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kui kogu Eesti kohta on 7215 eestlast, kes eesti keelt ei oska, siis kui palju neist võiks olla Tallinnas? Pool? Kaks kolmandikku?

PARANDATUD arv.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Emakeele järgi oli olukord viimati laias laastus selline https://blog.stat.ee/2017/03/13/kui-pal ... sti-keelt/ Tallinna kohta eraldi ei leidnud. Ehk: Eestis venestutakse, inglistutakse, soomestutakse keeleliselt rohkem kui eestistutakse. Rahvusriigi kohta natuke imelik mu meelsest. Kui meil on rahvusriik muidugi.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Eesti keelt emakeelena rääkivaid inimesi elas 2016. aasta alguses Eestis 883 707, mis teeb 68% kõigist Eesti elanikest
Rahvaloendusega võrreldes 4517 rohkem.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Selle SA blogi alt leiab kommentaari mis heidab pisut valgust andmete aktuaalsusele:
Aitäh kommentaari eest. Info keelte oskuse sh eesti keele valdamise kohta on meil 2011. aasta rahva ja eluruumide loenduselt. Sellel hetkel Eestis loendatud inimestest, kelle keelteoskus on teada, pidas ennast eesti keele oskajaks võõrkeelena 14% rahvastikust ja emakeelena rääkis eesti keelt 69%. Seega 83% elanikkonnast oskab eesti keelt.
Ma võin eksida aga julgen siiski pakkuda, et Eestis elav võõrkeelne 10 aasta jooksul pigem õpib eesti keelt paremini rääkima kui et eesti keelt valdav elanik kaotab emakeele oskust. Iseküsimus on grammatiliselt korrektse keele valdamine ja kasutamine.
mb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mb »

Narva juhid venitavad tänava nimede muutmisega https://forte.delfi.ee/news/ajalugu/pol ... d=90416019 Ja nii viimased 25 aastat juba.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Narva opositsiooni esindaja Katri Raik ütles samuti nädala eest Fortele, et Narva poliitiline võim on taasiseseisvuse ajal toitnud end riigile vastandumisest.

„Tiimanni ja Daumani tänavatest Narvas on räägitud vähemalt 25 aastat, selles osas on palju sõna võetud, seda kuni vabariigi presidentideni välja. Tänaseks on kahest tänavanimest saanud põhimõtte küsimus: kes võidab, kas riik või linn, kelle sõna jääb peale," ütles Raik.
Paistab, et riik on(gi) s_taks nõrk ennast kehtestama // Narva avameelseid õõnestajaid korrale kutsuma :lol:

Vbolla peaks (korraks) ANSIPi tagasi riigitüüri juure kutsuma - et see Narva "t_blatänavate" pull ära lõpetada :roll:
Sest pronksiöö mässajate "mahajooksmine" tuli tal omal ajal ju päris hästi välla :twisted:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
ElrikThunderson
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Donbassis hukkunud Nikolai Iljini tõttu on hallipassimeestest kaasmaalastele vaja selgitada, miks Valgevene opositsionääril on olnud võimalik saada Eesti kodakondsus aga nemad Eesti passi "ei saa".

https://www.delfi.ee/news/valeinfo/uudi ... d=90485097

https://rus.delfi.ee/blog/antifake/lyud ... d=90481573
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Suurema jao propaganda alamfoorumi teemast "Viies kolonn" ühendasin siia.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Dr. Faust sattus veel ühe meie "kaasmaalase" otsa.
Kahjuks küll ühendus poole pealt katkes ja tulevärk ning vene hinge avanemine jäi olemata.

https://www.youtube.com/watch?v=ZRG1Js8bL3A
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Lobo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lobo »

Mis integratsioonist me saame rääkida, kui meil Riigikogus, valitsuses oleva erakonna liikmete seas on selline frukt ...
Noh, minul ja sellel Riigikogu liikmel on palju ühiseid FB sõpru ja kui need sõbrad, Riigikogu liikme postitusi laikisid või kommenteerisid, siis aeg ajalt joosis see ka minu uudiste voost läbi. Ma siis aegajalt ka võtsin sõna ...

Kord lugupeetud Riigikogu liige kurtis, et eesti keelse hariduse vene koolidele peale surumine ei ole ilus ja ei anna vene keelsetele konkurentsi võimelist haridust.

Ma siis kirjutasin enda kogemusest, et kord tutvusin ühe venelannaga (kes tegi 90`ndate keskel ära kodakondsus eksami), meil tekkis suhe ja elasime koos ja venelannal oli tütar. Et tütar oli nelja aastane ja sai eesti keelest ainult nii palju aru, kui temalt küsiti, et "Kui vana sa oled?" ja "Mis su nimi on?"
Et ma kleepisin korteri tähti täis ja õpetasin plikale tähed selgeks, et plika läks Eesti lasteaeda, et kui tol ajal veel eksisteerinud kohalik vene keelne kool kutsus mu naist tütart kooli kirja panema ja kuidas mul naine selle peale vene keeles kommenteeris "Kas nad on lolliks läinud, kui arvavad, et ma panen oma tütre vene keelsesse kooli?" Siis seletasin, kuidas mu tolle aegne ämm, kelle eesti keel oli ikka väga vilets, ühel sugulase sünnipäeval (kus ma olin ainus eestlane) imestas, et "Miks Eestis on üldse vene keelsed koolid? Koolid peaks olema Eestis eesti keelsed!" Ja kuidas endine kasutütar, kes 4 aastaselt ei osanud sõnagi eesti keelt (noh, peaaegu) läks eestikeelsesse gümnaasiumi ja lõpetas selle hõbe medaliga ....

Noh, kuskil paar, kolm nädalat hiljem imestasin, et enam ei ole näha lugupeetud Riigikogu liikme postitusi ... et huvitav, kas ta blokeeris mind ära .... Ja nii oligi.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ilmselge fašistlik propaganda ju.

Mulle avaldas kevadel üks Tallinna Ülikooli doktorant, kes mingit pidi integratsiooni & haridusega tegeleb, oma arvamust. Tema on veendunud, et mõne aasta möödudes pole vene kool enam küsimus, sest see hääbub ise. Venelastel endil pole selle vastu mitte mingit huvi. Ise on ta puhast eesti keelt rääkiv venelane.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist