Eestlasi kokku 902 547, eesti emakeelega 879 190, vene emakeelega 22 584. Võõrkeelena eesti keelt oskab 16 142 eestlast.
Ei ole ilusJaanus2 kirjutas:ma ise ei viitsi

Ei ole ilusJaanus2 kirjutas:ma ise ei viitsi
Rahvaloendusega võrreldes 4517 rohkem.Eesti keelt emakeelena rääkivaid inimesi elas 2016. aasta alguses Eestis 883 707, mis teeb 68% kõigist Eesti elanikest
Ma võin eksida aga julgen siiski pakkuda, et Eestis elav võõrkeelne 10 aasta jooksul pigem õpib eesti keelt paremini rääkima kui et eesti keelt valdav elanik kaotab emakeele oskust. Iseküsimus on grammatiliselt korrektse keele valdamine ja kasutamine.Aitäh kommentaari eest. Info keelte oskuse sh eesti keele valdamise kohta on meil 2011. aasta rahva ja eluruumide loenduselt. Sellel hetkel Eestis loendatud inimestest, kelle keelteoskus on teada, pidas ennast eesti keele oskajaks võõrkeelena 14% rahvastikust ja emakeelena rääkis eesti keelt 69%. Seega 83% elanikkonnast oskab eesti keelt.
Paistab, et riik on(gi) s_taks nõrk ennast kehtestama // Narva avameelseid õõnestajaid korrale kutsumaNarva opositsiooni esindaja Katri Raik ütles samuti nädala eest Fortele, et Narva poliitiline võim on taasiseseisvuse ajal toitnud end riigile vastandumisest.
„Tiimanni ja Daumani tänavatest Narvas on räägitud vähemalt 25 aastat, selles osas on palju sõna võetud, seda kuni vabariigi presidentideni välja. Tänaseks on kahest tänavanimest saanud põhimõtte küsimus: kes võidab, kas riik või linn, kelle sõna jääb peale," ütles Raik.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist