Puhka rahus,Metallidetektor...
See puusalt tulistamine käis vast rohkem nagu Sinu pihta. Kuigi Arnold võis mõelda ka meid kõiki, vahet ju tegelikult pole...mägga kirjutas:Selles asi ongi, et isegi puusalt pole tarvis, piisab õhku põmmutamisest ja 1:10 läheb pihta. Mehhaaniliselt mõtlen. Meil kabinettide vahe Arheoloogiga ju umbes 70 m. Lihtne on jalaga perse taguda inimest, kes lähedal.Arnold kirjutas:Ärge tulistage puusalt! Ära viskab.
Mis loeb siia lähedus? Seaduse ees on ometigi kõik võrdsed või vähemasti ideaalis peaks asi niimoodi välja nägema...Kui midagi teed, siis julge seda ka tunnista ja vastutust kanda. Nii lihtne see kõik ongi...
Mind ei huvita mingid müstilised teised...Tõepoolest, leidub ju veel "hullemaidki". Mõni siingi jõudnud sõna võtnud. Aga mis teha kui pole veel "ämbrisse" astuda jõudnud...Jääb üle vaid loota, et kunagi nad tabatakse. Looda Sinagi...
Võib olla lõpetad tänaseks, sest mina Sinu õrritustega rohkem kaasa ei lähe. Eks ise tead, mis teed ja kuidas oma elu sead. Teadupärast on igal oinal oma Mihklipäev. Mai lõpul on asi juba igal juhul ametlik...
: Mida külvad, seda lõikad
Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Õrritamisega? Kes on sind õrrritanud? Loe oma postitusi ise - kas sinu valvur on vahepeal haige? Kas sinu kiri arheoloogide listi oli kinnisele ringile? Kelleks sa end pead? Tee mingit arheoloogi asja, et sind ei mäletataks ainult kui komnoort, kes käib fritsude tagalas öösel lendlehti kleepimas ja lillepottidesse kusemas. Päeval on hirmus, telefoni ei võta ja kes mägiga suhtlevad, on kriminaalid. Tee midagi, katsu vähemalt enesele tõestada, et miilitsakooli kinnipanek ei olnud elu lõpp. Ole arheoloog ja mitte miilits. Katsu saada kellekski. Kas minu lapsed peaksid sinu nime mäletama? Kas ma peaksin seda häbenema?Arheoloog kirjutas:See puusalt tulistamine käis vast rohkem nagu Sinu pihta. Kuigi Arnold võis mõelda ka meid kõiki, vahet ju tegelikult pole...mägga kirjutas:Selles asi ongi, et isegi puusalt pole tarvis, piisab õhku põmmutamisest ja 1:10 läheb pihta. Mehhaaniliselt mõtlen. Meil kabinettide vahe Arheoloogiga ju umbes 70 m. Lihtne on jalaga perse taguda inimest, kes lähedal.Arnold kirjutas:Ärge tulistage puusalt! Ära viskab.
Mis loeb siia lähedus. Kui midagi teed, siis julge seda tunnista ja kanna ka vastutust. Nii lihtne see kõik ongi.
Võib olla lõpetad tänaseks, sest mina Sinu õrritustega kaasa ei lähe. Eks ise tead, mis teed ja kuidas oma elu sead. Teadupärast on igal oinal oma Mihklipäev. Mai lõpul on asi juba igal juhul ametlik...
: Mida külvad, seda lõikad
Viimati muutis mägga, 07 Mai, 2009 22:38, muudetud 1 kord kokku.
..... Ja veel.......... - nagu sulle enesele meeldib. Jäta need ähvardused, kui on kellelgi millegi pärast karta, las ta siis kardab. Pidev ähvardanine mai, juuni, juuli ja augustiga tekitab ebaterve hirmu puhkuse ees. Anna mingi lahendus, mitte karistamise erinevad viisid. Sullegi kõike head, aga katsu seda omaette teha.Arheoloog kirjutas:mägga kirjutas:Selles asi ongi, et isegi puusalt pole tarvis, piisab õhku põmmutamisest ja 1:10 läheb pihta. Mehhaaniliselt mõtlen. Meil kabinettide vahe Arheoloogiga ju umbes 70 m. Lihtne on jalaga perse taguda inimest, kes lähedal.Arnold kirjutas:Ärge tulistage puusalt! Ära viskab.
Mägi
Mägga, mul pole au Sind isiklikult tunda aga minu teada oled Sina see mees, kes arheoloogidele tublisti sitta oled keeranud, koostöös kabelite ja teiste pättidega...Pean silmas ühte mõneaasta tagust juhust. Kuidas sellega ikka oli? 
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Vastus on nii ja naa. Osad maailmakaardile säätud muististest oleme leidnud minu tagasihoidliku detektori abiga. Lõin kokku, ja otseses ja kaudses seoses olen kaitse alla andnmises osalenud 95ndast aastast u 40 kinnismälestisest.LeBon kirjutas:Mägga, mul pole au Sind isiklikult tunda aga minu teada oled Sina see mees, kes arheoloogidele tublisti sitta oled keeranud, koostöös kabelite ja teiste pättidega...Pean silmas ühte mõneaasta tagust juhust. Kuidas sellega ikka oli?
Veelkord toonitan, et olen püüdnud hästi läbi saada, aga MK ei9 andnud mind kohtusse, vaid mina neid, kui nad väitsid, et 3 kuud tagasi ei saanud nad miskit aardeleidu oma valdusesse. Ära seda susi, see oli nii tobe ja naeruväärne. Vaata ajakirjandusest, kuidas läks. Kas sa ise prooviksid uuesti?LeBon kirjutas:Mägga, mul pole au Sind isiklikult tunda aga minu teada oled Sina see mees, kes arheoloogidele tublisti sitta oled keeranud, koostöös kabelite ja teiste pättidega...Pean silmas ühte mõneaasta tagust juhust. Kuidas sellega ikka oli?
Kood: Vali kõik
Tuleks arutada tihedamast koostööst detektoristide ja muinsukaitse vahel. Leian, et kui see üldse alguse saaks, siis tuleks alustada pättide väljaandmisega. See teema ei vii tõesti võib-olla kuhugile, kui jätkatakse sulide kaitsmist. Hea meel on muidugi, et üks osa detektoristidest mõistavad probleemi ja on ka valmis probleemi lahendama. Nagu ühes eelnevas postituses nentisin, et kuigi kõneksolnud aparaati juba aastakümneid pruukinud olen ja sellest hobist tõsiselt lugu pean, pole kordagi ühelgi muinsuskaitsealusel objektil labidat vibutanud - ja kusagil mujal pole nende aastakümnete jooksul kah mitte kõige vähematki muinsusemaigulist näppu hakanud. No mida krdit peaksin ma nüüd end kangesti süüdlase ja vaata, et kurjategijana tundma?
Peaksin kedagi üles andma? Keda siis? No ei tunne ühtegi taolist, kuigi metalliotsijat kasutavad nii mitmedki minu tuttavatest. Ja kui üles ei anna, siis oleks nagu aksioom, et tähendab - varjan. No, teate!!!!
Vaat, nii on need lood.
Lugupeetud ARHEOLOOGID! Kui teid tõepoolest huvitab eesti muinsuste saatus ja tulevik, siis ärge tegelge pseudoprobleemiga ja ärge petke ennast, et saades metallidetektoritega ühele poole, on ka muinsused kaitstud. Taolise enese üleskütmise tulemusena ollakse ise kah juba uskuma hakanud, et see metallidetektor ongi see võtmeprobleem, millise kontollimine (missugune see kontroll aga olema peab, seda ei ta keegi) lahendab kõik. Aga võib-olla on asi lihtalt selles, et lugu ongi tegelikult juba igasuguse kontrolli alt väljas ja kuna selle valdkonna eest vastutav ametkond enam miskit teha ei oska, siis klammerdutakse metallidetektoritesse ja selle hobi entusiastidesse. Et vähemalt iseendagi silmis oma olemasolu õigustada, vähemalt midagigi teha.
Muinsuste kaitse meie riigis on ikka kangesti mitmetahulisem probleem, kui hüsteeria metallidetektorite ümber.
Noh, kamraadid, et te asjast aru saaksite, mida ma just öelda tahan, toon teile näite meditsiinivaldkonnast. Meditsiinis, pedagoogikas ja sõjanduses aga teadupärast peab end iga enesest lugupidav eestlane asjatundjaks.
Kujutame ette mingit nakkushaigust, missugune vikatimehega väga lähedastes suhetes on ja muud kui inimelusid niidab. Haiguse üks sümptom on kõrge palavik. Me ei tea, mis haigus see on (näeme ainult, et ta tapab) ja seega ei oska ka võidelda haiguse põhjusega, küll aga näeme, et see haigusega kaasuv kõrge palavik mõjub patsiendi tervisele kangesti pahasti. Aga selle ühe haiguse ilmingu vastu me oskame sõdida. Me vähemalt teame, mida teha. Ja nüüd me siis meeleheitlikult püüamegi just selle vastu võidelda, sest muud me teha ei oska. Kuna oleme nii jäägitult sellest ettevõtmisest haaratud, siis oleme ajapikku juba ise kah uskuma hakanud, et - kui meil õnnestub võita see palavik, siis on võidetud ka hirmus taud. Ja nii me võitleme ja võitleme, ja võitleme, ja ... Kuid samal ajal taud aina teeb oma verist lõikust. Meie aga tegeleme pseudoprobleemiga, mis pole ju tegelikult lahenduseks. Lahenduseks oleks võidelda haiguse tekitajaga.
Nii,siis - üritage selles väljamõeldud haiguspuhangus näha analoogiat meie poolt siin foorumis käsitletava teemaga. Kui muidugi viitsite oma halle ajurakke pisut keskmisest enam pruukida. Tehke seda julgesti, sest tegelikult on meil (keskmisel inimesel) neid ikka paras varu olemas. Probleeme võib olla vaid indiviididel, kes vähemalt paarkümmend viimast aastat järjepanu ja igapävaselt toksilisi aineid pruukinud on, muidu mitte.
Lugupidamist kõigi normaalsete inimest vastu kiirates ...
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Stellung halten und sterben!!
Üks pisikene ääremärkus:hillart kirjutas:Aga võib-olla on asi lihtalt selles, et lugu ongi tegelikult juba igasuguse kontrolli alt väljas ja kuna selle valdkonna eest vastutav ametkond enam miskit teha ei oska, siis klammerdutakse metallidetektoritesse ja selle hobi entusiastidesse. Et vähemalt iseendagi silmis oma olemasolu õigustada, vähemalt midagigi teha.
"Valdkonna eest vastutavat ametkonda" ehk siis Muinsuskaitseametit küll nagu selles süüdistada ei saa, et just sealsed töötajad röövdetektoristide vastu pidevalt sõna võtaksid ja häirekella lööksid
Tegemist ei ole mingi ametisise paranoiaga, vaid Eesti ajaloolaste murega meie muinasaja barbaarse hävitamise pärast!
Käed eemale muinaspärandist!!!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline