Ei ole mingi "miinimumpalk" - ma ei kirjutanud rahasummat ette. Ka 20 tuhande eest ei tulnud pakkumisi.Trumm,
see 6KEUR töö ongi projektbüroo jaoks "miinimumpalk". Sina tahad riiklikult kergitada miinimumpalka 1000-ni aga kui vabal turul ettevõtted enda jaoks miinimumi seavad, siis on kuidagi halvasti? On ju tore, kui meil on projektbüroodel töid hinnaga, mis 6KEUR kaupa rahmeldamise mõttetuks muudab?! Järelikult luuakse lisaväärtust mis mühiseb!
Sama asi tiigiga - raha tuleb niigi sisse määral, mis väikse tiigi tegemise selle raha eest ebamõistlikuks muudab.
Otsusta nüüd ära - kas meil on vaja suurema lisaväärtusega töökohti või on vaja madalama hinnaga teenuseid (ehk madalama lisaväärtusega töökohti). Mõlemat korraga ei saa![]()
Projekteerijatel on selliseid pisiprojekte vähemalt 5-6 tükki korraga, töös, mis nad peavad 5000 kuus saama või?

Eestis on kaunis vähe projekteerijaid, kes selle summa reaalselt oma töö sisukuse ja kvaliteediga välja teeniks (minu silmis).
Kuna ma ka tööalaselt projekteerimist alatasa tellin, sestap olen kursis millest jutt. 2009-2010 paiku käisid projektbürood ise ust kraapimas, et kas oleks kasvõi midagi anda.
Mitte pole mõtet, vaid elu on liiga hea ega viitsita liigutada.