Mul kohe hulga kergem, et piult õnnelikult tagasi oled...marxionu kirjutas:Kebisin ka koju õlitan relva, aga õues on muidu suvi ja homme vaja varakult pärandi kallale minna.
Puhka rahus,Metallidetektor...
Läbi sonkimata??? Üks siinses foorumis olev härrasmees saatis mulle kunagi nimekirja nendest müntidest, mis kõik sealt leitud on...Ma ei hakka otse ütlema, kuna juristihärra saadab veel õhtuks äkki mingid konksninad ukse taha, kuidSiga kirjutas: Tee on alles, seda ei kasutata enam ja ta on ka minu teada läbi sonkimatta.
Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Loo oma mõtetes selgus. Ühelt poolt desinformatsiooni levitamise süüdistus, valelike muinasjuttude vestmine mingist müstilisest äraveetud pinnasest ja teiselt poolt äkki- Sinu käes täiesti olemasolev nimekiri minemavisatud pinnasest leitud müntidest? No proovi ikka vahel sügavuti mõelda ka, see võib Sulle isegi meeldima hakata.
Asja mõte oli muidugi mujal. Nimelt selles, et tipptasemel tehnika ja oskajate inimeste olemasolu korral on patt lasta infol ja esemetel prügimägedele kanduda.
Pisteliselt Pöides ju metalliotsijat ka kasutati, selle abil leiti nii mõndagi huvitavat, mis muidu oleks täna ehk samuti kusagil tümas. Oleks aga pidanud üle vaatama kogu kaevanditest tuleva pinnase, siis poleks meil vaja siin jahuda. Sinu nimekirjad müntidest oleks oluliselt pikemad ja nimekirjad rahvavaenlastest lühemad. Aga mõtlemist asu harjutama juba täna- seda ei saa Sa kunagi kahetsema.
Asja mõte oli muidugi mujal. Nimelt selles, et tipptasemel tehnika ja oskajate inimeste olemasolu korral on patt lasta infol ja esemetel prügimägedele kanduda.
Pisteliselt Pöides ju metalliotsijat ka kasutati, selle abil leiti nii mõndagi huvitavat, mis muidu oleks täna ehk samuti kusagil tümas. Oleks aga pidanud üle vaatama kogu kaevanditest tuleva pinnase, siis poleks meil vaja siin jahuda. Sinu nimekirjad müntidest oleks oluliselt pikemad ja nimekirjad rahvavaenlastest lühemad. Aga mõtlemist asu harjutama juba täna- seda ei saa Sa kunagi kahetsema.
Kumb Teie väide siis lõpuks tõele vastabSiga kirjutas:Loo oma mõtetes selgus. Ühelt poolt desinformatsiooni levitamise süüdistus, valelike muinasjuttude vestmine mingist müstilisest äraveetud pinnasest ja teiselt poolt äkki- Sinu käes täiesti olemasolev nimekiri minemavisatud pinnasest leitud müntidest? No proovi ikka vahel sügavuti mõelda ka, see võib Sulle isegi meeldima hakata.
1) Oleks vast piisanud ühest vabatahtlikust detektorimehest, et üht-teist säilitada?
2) Pisteliselt Pöides ju metalliotsijat ka kasutati...
Soovitan lugeda Muinsuskaitseameti (tollase nimega Muinsuskaitseinspektsiooni) arhiivis säilitatavaid OÜ Agu EMS arheoloogide poolt peale välitööde lõppu koostatud aruandeid...
Kordan üle:
1989-1991 kiriku "põhjakülje pinnasest vabastamise tööde käigus" minema veetud pinnasel pole hilisemate korraliste arheoloogiliste uuringutega kõige vähematki pistmist...See aga ei tähenda seda, et juba ligemale 20. aastat tagasi ehitusarhidektuuriliste tööde käigus Pöide kiriku juurest ühe naaberküla rootee peale veetud mullast võis hiljem detektoriga kultuuriväärtusi välja kookida ja meie ühise ajaloo arvel oma taskuid täita...
Lõpetage ükskord see desinformatsiooni levitamine. Piinlik peaks olema...
No ma korra proovin veel.
Tee ehitati ja pinnast veeti 2000-ndendate alguses.
See pinnas sisaldas siis, ja tee sisaldab ka täna igasugu asju.
Informatsioon tee asukohast ja tee pinnal vedelenud kolast jõudis kuhu vaja.
Müntide nimekiri jõudis Sinuni, nagu Sa ka ise väidad.
Siiani ei ole keegi selles asjas midagi ette võtnud.
Ilmselt ei võeta ka.
Netis kaikaga vehkimine ei lähe arvesse!
Sinu loogika, et arheoloogid võivad prügimäele kärutada mida iganes ja see on aktsepteeritav, aga sellisele tegevusele tähelepanu juhtimine oleks justkui kuriteomaiguline, jääb minule täiesti arusaamatuks.
Sellel teemal võid nüüd üksi edasi rääkida, minul hakkas igav.
Tee ehitati ja pinnast veeti 2000-ndendate alguses.
See pinnas sisaldas siis, ja tee sisaldab ka täna igasugu asju.
Informatsioon tee asukohast ja tee pinnal vedelenud kolast jõudis kuhu vaja.
Müntide nimekiri jõudis Sinuni, nagu Sa ka ise väidad.
Siiani ei ole keegi selles asjas midagi ette võtnud.
Ilmselt ei võeta ka.
Netis kaikaga vehkimine ei lähe arvesse!
Sinu loogika, et arheoloogid võivad prügimäele kärutada mida iganes ja see on aktsepteeritav, aga sellisele tegevusele tähelepanu juhtimine oleks justkui kuriteomaiguline, jääb minule täiesti arusaamatuks.
Sellel teemal võid nüüd üksi edasi rääkida, minul hakkas igav.
Marxionu, Sa oled paraku lootusetult hiljaks jäänud...Militaarneti nn. põllumajandusspetsialistid seal juba õige mitme setme aasta eest "töö" ära teinud. Aga kohta võin näidata minagi...marxionu kirjutas:Mind huvitaks ainult see kuhu see pinnas veeti.
P.S. Üks mees siin foorumis ei saa kohe kuidagi aru, tee või puust ja punasega ette, et arheoloogid ei kärutanud Pöides küll midagi prügimäele, seda tegid ikkagi ühe teise elukutse esindajad ja juba u. 20 aastat tagasi...Aga jah, korra juba internetiavarustes levitatud valet (loe: laimu) on ju raske "tagasi võtta", kuna satutakse võrdlemisi piinlikusse olukorda ja see käib ego pihta...
Minu arust on kurb hoopis see, et on üle 100 lehekülje juttu kuid ei midagi konkreetset, peamiselt ainult üksteise süüdistamine ehk siis sooja õhu välja ajamine.
Omaenese tarkusest oleks ma arvanud, et riigipoolsed muinsuskaitse tegelased võiks detektorid(kuna just neid mingitel, mulle arusaamatutel, põhjustel, peetakse suurimateks vaenlasteks) registreerida, väljastada load(mitte muutes seda samal ajal ametkonna järjekordseks rahaauguks) ning lasta inimestel oma hobiga tegeleda.
Selle asemel aga levitatakse meedias kuvandit, mille järgi on detektorist, kui mitte massimõrtsukas, siis vähemalt verise noaga satanist ikka.
Detektorite keelamine tänapäeval enam ei õnnestu. Või noh, õnnestuks küll kuid effekt puuduks, kuna see, kes seadusele vilistas, teeb seda ka peale keeldu. Kannatajaks, nagu alati, jääks seaduskuulekas hobiline.
Ma olen üsna kindel, et muinsuskaitse ringkondades praeguseks kulutatud auru rakendamisel õigesse suunda oleks olemas võimalus oma hobiga normaalselt tegeleda, mitte aga lugeda ajakirjandusest üleskutseid politseile teatamisest jne.
Omaenese tarkusest oleks ma arvanud, et riigipoolsed muinsuskaitse tegelased võiks detektorid(kuna just neid mingitel, mulle arusaamatutel, põhjustel, peetakse suurimateks vaenlasteks) registreerida, väljastada load(mitte muutes seda samal ajal ametkonna järjekordseks rahaauguks) ning lasta inimestel oma hobiga tegeleda.
Selle asemel aga levitatakse meedias kuvandit, mille järgi on detektorist, kui mitte massimõrtsukas, siis vähemalt verise noaga satanist ikka.
Detektorite keelamine tänapäeval enam ei õnnestu. Või noh, õnnestuks küll kuid effekt puuduks, kuna see, kes seadusele vilistas, teeb seda ka peale keeldu. Kannatajaks, nagu alati, jääks seaduskuulekas hobiline.
Ma olen üsna kindel, et muinsuskaitse ringkondades praeguseks kulutatud auru rakendamisel õigesse suunda oleks olemas võimalus oma hobiga normaalselt tegeleda, mitte aga lugeda ajakirjandusest üleskutseid politseile teatamisest jne.
Ja millist konkreetset efekti annab detektorite registreerimine? Et mul on siis edaspidi kusagil arvele võetud detektor nr. 4678? Ja kui maha müün, pean ka arvelt maha võtma, eksole. Keegi peab dokumentatsiooni välja töötama ja arvet pidama ja veel miskitmoodi pusserdama. Julgen tähendada, et selline tegevus maksab raha nii dokumentide välja töötamise, trükkimise kui ka palkade näol. Nii et milline on oodatud efekt?
Mina sain niimoodi aru, et "Mutionu" postituse selles osas oli rõhk pandud just lubade väljastamisele kui sellisele. Tühipaljas registreerimine aga ei anna tõepoolest mingit erilist efekti...Siga kirjutas:Ja millist konkreetset efekti annab detektorite registreerimine? Et mul on siis edaspidi kusagil arvele võetud detektor nr. 4678? Ja kui maha müün, pean ka arvelt maha võtma, eksole. Keegi peab dokumentatsiooni välja töötama ja arvet pidama ja veel miskitmoodi pusserdama. Julgen tähendada, et selline tegevus maksab raha nii dokumentide välja töötamise, trükkimise kui ka palkade näol. Nii et milline on oodatud efekt?
Numbrite ritta ladumine ei oma tõesti erilist mõtet. Sellest saab ka laps aru. Registreerimist pakkusin kuna detektorit peetakse hullemaks kui katku, lisaks meeldib bürokraatidel asju üles märkida.
Asja mõte oleks teha eksam/atesteerimine/vms, millega saab tõestada, et ma eristan kammkeraamikat madeinchina kausist ja ehtenõela traadijupist. Lisaks loetakse sõnad peale. Kui inimene, peale mõõdukat südametunnistusele koputamist, ei anna ära kultuurilooliselt, ajalooliselt jne tähtsat asja siis peab ta üsna idioot olema.
Peale paberi saamist võiks ma minna ja kaevata või siis minna ja küsida kaeveluba ning siis kaevata. Asjapulgad usuvad antud paberit ning on kindlad, et ma ei vii olulisi asju vasakule ning ajan augud kinni ning üleüldiselt ei tee tõpra tegusid.
Samuti annaks paberit esitada võimuesindajatele ja muidu igavlevatele kodanikele, kes tulevad uurima, et missa reo siin kaabid.
Oleks endal, muinsuskaitsel ja riigil üldisemalt rahulikum, puhtam ja kuivem.
Ma tahaks ikka nö sirge seljaga hobitada, mitte vaevata oma pead kohalike aktivistidega.
Ma ei näe põhjust, mis peaks riigiorganitel minu tegevuse vastu olema, kui ma olen haritud ning, miks mitte, ka andnud allkirja, et kõik, mis on vanem kui näiteks 17 sajand läheb ette näitamisele. Kui ei paku huvi siis saan tagasi.
Otse ja ausalt siis mind ei huvita karvavõrdgi muinasaegsed asjad, noh, mündid on kenad kuid otseselt ei erutu nende peale eriti. Otse vastupidi, kui teaks, kus mingit sellist asja välja võib tulla siis ma hoiaks eemale.
Asja mõte oleks teha eksam/atesteerimine/vms, millega saab tõestada, et ma eristan kammkeraamikat madeinchina kausist ja ehtenõela traadijupist. Lisaks loetakse sõnad peale. Kui inimene, peale mõõdukat südametunnistusele koputamist, ei anna ära kultuurilooliselt, ajalooliselt jne tähtsat asja siis peab ta üsna idioot olema.
Peale paberi saamist võiks ma minna ja kaevata või siis minna ja küsida kaeveluba ning siis kaevata. Asjapulgad usuvad antud paberit ning on kindlad, et ma ei vii olulisi asju vasakule ning ajan augud kinni ning üleüldiselt ei tee tõpra tegusid.
Samuti annaks paberit esitada võimuesindajatele ja muidu igavlevatele kodanikele, kes tulevad uurima, et missa reo siin kaabid.
Oleks endal, muinsuskaitsel ja riigil üldisemalt rahulikum, puhtam ja kuivem.
Ma tahaks ikka nö sirge seljaga hobitada, mitte vaevata oma pead kohalike aktivistidega.
Ma ei näe põhjust, mis peaks riigiorganitel minu tegevuse vastu olema, kui ma olen haritud ning, miks mitte, ka andnud allkirja, et kõik, mis on vanem kui näiteks 17 sajand läheb ette näitamisele. Kui ei paku huvi siis saan tagasi.
Otse ja ausalt siis mind ei huvita karvavõrdgi muinasaegsed asjad, noh, mündid on kenad kuid otseselt ei erutu nende peale eriti. Otse vastupidi, kui teaks, kus mingit sellist asja välja võib tulla siis ma hoiaks eemale.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline