OLAVI kirjutas: ↑18 Okt, 2025 21:40
Matkaautodes kasutatakse auto põhja all olevaid metallist gaasitorusid ja kasutades talvel toiduvalmistamiseks ja kütteks laiatarbe "suvegaasi", siis võib halval juhusel 11kg balloonist saada läbi häda kätte kaalu järgi ainult 2kg. ....
Sa ei ole elus vist ühtegi matkaautot lähedalt näinud?
matkaautodes on gaasiballoonid spetsiaalses köetavas osas ja voolikud ei lähe mitte põhja alt ja ei ole nad ka metallist.
Ei puutu teemasse, et millise kliimavööndi jaoks toodetud autosid mina näinud olen.
Sinu eputamine ei muuda mitte kuidagi loodusseadust, et -5C temperatuurini jahtunud butaaniballoon on gaasi saamiseks kasutu, sest gaas sellisel temperatuuril ei aurustu.
Ja mis me peaksime pihta hakkama teadmisega, et Aafrikasse mõeldud autol ei ole gaasi eel soojendust?
Euroopa omadel on see kõigil peal.
vanahalb kirjutas: ↑19 Okt, 2025 12:23
Kui on voolu kadumisel (teema) sellised mugavused nagu matkaauto kohe võtta. Enamikul ei ole. Ma pidasin silmas neid ca 5 kiloseid matkaballoone mida isegi tavaolukorras võiks talvel paar tükki pagasiruumis olla. Kui automootor kuskil tühermaal ära lõpeb siis hakkab väga külm ja väga kiiresti.
Kui tihti neid puhta butaani balloone ette tuleb? Võib-olla eritellimusel. Need mis kõikvõimalikes ette jäävates poodides riiulil leiduvad on propaani ja butaani segud. Gaasifirmast võib ka puhta propaani ballooni osta. Neid on samuti alates 5 kg ja keegi ei keela võtta. Vahe on selles et propaani kütteväärtus on väiksem ja samast kogusest saab vähem energiat.
Kui on talvel kavatsus polaarjoone taha minna võtke siis atsetüleeni balloon kaasa et konservi soojendada.
See autoga kämpamise ahi oli vana vist mingi piiritusepliit. Alguses mõtlesin et see punane küünal kõrval on indikaatoriks - kui ära kustub on kogu hapnik otsas ja vaja aknad irvakile lükata. Täpsemal uurimisel tundus hoopis lõhnaküünal olema.
Muarust natuke kahtlane konstruktsioon. Need gaasiballoonid on vähemalt mu teoorias ikka selleks et õues mets põlema panna.