Enesekaitserelva valik
Kindlasti võta mõni 9mm - seda moona saab esiteks odavamalt kui muid "eksootikaid", samuti saad siis oma püstolit näiteks KL püstolilaskmistel kasutada. KL ju nüüd HK USP peal ja 9mm moona peaks tekkima.
Mul on praegu TT, ootan pikisilmi HS9 t (springfield xd tactical). Kuidas hind kujuneb veel ei tea. TT mats on 5 eeki tükk .... Makaroviga sama lugu. 9 mm peaks ikka tunduvalt odavamalt kätte saama. Eks siin practicali mehed oska paremini öelda.
Mul on praegu TT, ootan pikisilmi HS9 t (springfield xd tactical). Kuidas hind kujuneb veel ei tea. TT mats on 5 eeki tükk .... Makaroviga sama lugu. 9 mm peaks ikka tunduvalt odavamalt kätte saama. Eks siin practicali mehed oska paremini öelda.
Pauk või paar peab ikka olema - kasvõi selleks et 50 aastat hiljem avada debatt teemal "okupatsioon".
....
Mina eelistaksin venelaste Vikingit. Ilmselt see on tingitud vanast stagnavaimust. Ükski vene relv, mis mul seni on olnud, pole alt vedanud. Pealegi ühes Vene-TV saates anti Vikingile päris hea tagasiside.
Minu tagasihoidlik arvamus: kui ostad püstoli selleks, et vahel enesekaitseks kaasas kanda või sahtlis hoida ja lased tiirus 25m peale märki, pole tegelikult eriti vahet, mis relv on. Peaasi, et 100% töökindel ja 9x19 para. Kui nüüd natuke konkreetsemaks minna oma soovidega, saab ka relvamudeleid täpsustada.
Mingi hetk tekib soov äkki practicali laskma hakata (kaua sa ikka 25m peal täppi toksid), siis oleks jama uut relva ostma hakata. Sinu toodud valikutest on minuteada practicalis kasutatud Vikingit kuid sellel on esinenud tõrkeid ja lisavarustust (kabuurid, salved) on keeruline saada. CZ plastraamiga püstolid tasub ka ära unustada, nende kohta on isegi tehas öelnud, et ei tulnud hästi välja.
Soovitaks pigem natuke raha koguda (mitu püstolit elus ikka tavaline inimene ostab?) ja 10k eest saab juba 2 väga head valikut: Glocki (17 või 19) ja CZ75. Need on juba väga hinnatud relvad töökindluse ja kvaliteedi poolest ja tavaline laskur eriti rohkem ei vaja ka. Glockist kannatab ka ühena vähestest KV rootsi moona läbi lasta ilma erilise mureta.
9 para moona saab Eestis tavalise hinnaga 4-3.5 eeku, europassiga saab Soomest umbes 15 eurosenti pauk.
Mingi hetk tekib soov äkki practicali laskma hakata (kaua sa ikka 25m peal täppi toksid), siis oleks jama uut relva ostma hakata. Sinu toodud valikutest on minuteada practicalis kasutatud Vikingit kuid sellel on esinenud tõrkeid ja lisavarustust (kabuurid, salved) on keeruline saada. CZ plastraamiga püstolid tasub ka ära unustada, nende kohta on isegi tehas öelnud, et ei tulnud hästi välja.
Soovitaks pigem natuke raha koguda (mitu püstolit elus ikka tavaline inimene ostab?) ja 10k eest saab juba 2 väga head valikut: Glocki (17 või 19) ja CZ75. Need on juba väga hinnatud relvad töökindluse ja kvaliteedi poolest ja tavaline laskur eriti rohkem ei vaja ka. Glockist kannatab ka ühena vähestest KV rootsi moona läbi lasta ilma erilise mureta.
9 para moona saab Eestis tavalise hinnaga 4-3.5 eeku, europassiga saab Soomest umbes 15 eurosenti pauk.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kas see plastraam on ainult CZ probleemne koht? Viking on samuti plast raamiga, kuigi jahipauna lehel seda ei mainita. Samas internetis mõnes firearms-tüüpi lehel on see kirjas.
Kas peaks üldse plastraami vältma või on see teatud firmade probleem?
5000 eest saab tuntud kompaniide väikesekaliibrised püstolid, kas see on vastupidavuselt parem kraam kui odavama otsa tootjate Para?
Kas peaks üldse plastraami vältma või on see teatud firmade probleem?
5000 eest saab tuntud kompaniide väikesekaliibrised püstolid, kas see on vastupidavuselt parem kraam kui odavama otsa tootjate Para?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
- Liige
- Kontakt:
Kirjutisest nähtub, et plaanid osta püstoli ühe korra, ja pikaks ajaks. Peaks olema 9x19, vastupidav ja töökindel.
Soomes käisin möödunud aastal practicali-laskevõistlustel. Seal üks Soome parimaid laskjaid lasi Vikingiga - minule ja mu GLock 17le tegi ära igatahes - eks asi on ikka alati olnud püstoli ja maapinna vahelises tihendis. Peale iga raja läbimist võttis ta maast salved üles, keerutas neid vastu valgust ja käis enamikest kellassepavasaraga kergelt üle. Küsimusele, et miks nii, vastas, et salved tehtud pehmest metallist - kord vastu maad kukub (liivakarjäär !), on salve "mokad" kõverad ja padrunid kas ei tule üldse välja või siis tulevad kambakesi korraga. Siin Eestis on kah rahvas Vikingitest lasknud, et võid vaadata-küsida ka alljärgnevast foorumist, kuidas selle Vikingiga on.
http://www.ipsc.ee/foorum/
CZ 100 kohta pole kuulnud mitte kellegi käest ühtki head sõna, s.h. CZ tehase esindaja käest keda kohtasin aastal 2000 Nürnbergi relvamessi IWA Messetreffel - ta möönis, et CZ 100 on tehase edutu eksperimenteering plastikraamiga. Ei soovita.
Oma kogemuste põhjal võin soovitada - osta Glock, ja soovitavalt mudel 17. Neid liigub müügis ka kasutatud peast, ja peab olema eriti spets vend et seda püstolit suuta ära lõhkuda. Olen selliseid spetse muidugi Eestis kohanud
aga neid on väga üksikud, ja nad ei ole olnud eriliselt edukad oma Austria plastime lõhkumisel. Millest nähtub, et ka looma vastu võib saada
Kui muidugi kindel tahad olla et spetsi ex-i otsa pole sattunud, tasub võtta uus. Kui aga raha tõepoolest nii loetud, et kohe uut osta pole võimalik, siis soovitan kannatada ja koguda mõne kuu. 1000 krooni eest saab tänapäeval paagitäie bensiini - seega ei tohiks mõne tuhande juurde kogumine enamikule meist probleemiks olla. Kuuldavasti on Glock Eesti esindus lähemal ajal minemas uue firma kätte, millest võib eeldada ka hindade seniselt tasemelt langemist, ja avamise puhul ehk ka sooduskampaaniaid.
Enesekaitse seisukohalt ei soovita mitte midagi alla 9x19. Pigem soovitaks Glock 21 kaliibris .45ACP. Aga noh, parim kompromissvariant on siiski 9x19 kui sa just ise .45 laadima ei soovi hakata - siis saab päris hea paugu hinnaks (ilma laadimismasina soetamiskuluta) ca 2 krooni/tk.
.22 ja 7,65 ning 9mm Mak on küll romantilised (mõned avaldavad arvamust, et kohati suisa erootilised) kaliibrid, aga kui asi läheb tõsiseks, siis arvan, et romantika asemel osutuvad Sinu mätta otsast vaadates oluliseks hoopis muud parameetrid.
Loodetavasti ei lähe Sul siiski soetatavat relva mitte kunagi sihtostarbel vaja, vaid asi piirdub tiirus-õppustel-võistlustel päästikule vajutamisega
T
Soomes käisin möödunud aastal practicali-laskevõistlustel. Seal üks Soome parimaid laskjaid lasi Vikingiga - minule ja mu GLock 17le tegi ära igatahes - eks asi on ikka alati olnud püstoli ja maapinna vahelises tihendis. Peale iga raja läbimist võttis ta maast salved üles, keerutas neid vastu valgust ja käis enamikest kellassepavasaraga kergelt üle. Küsimusele, et miks nii, vastas, et salved tehtud pehmest metallist - kord vastu maad kukub (liivakarjäär !), on salve "mokad" kõverad ja padrunid kas ei tule üldse välja või siis tulevad kambakesi korraga. Siin Eestis on kah rahvas Vikingitest lasknud, et võid vaadata-küsida ka alljärgnevast foorumist, kuidas selle Vikingiga on.
http://www.ipsc.ee/foorum/
CZ 100 kohta pole kuulnud mitte kellegi käest ühtki head sõna, s.h. CZ tehase esindaja käest keda kohtasin aastal 2000 Nürnbergi relvamessi IWA Messetreffel - ta möönis, et CZ 100 on tehase edutu eksperimenteering plastikraamiga. Ei soovita.
Oma kogemuste põhjal võin soovitada - osta Glock, ja soovitavalt mudel 17. Neid liigub müügis ka kasutatud peast, ja peab olema eriti spets vend et seda püstolit suuta ära lõhkuda. Olen selliseid spetse muidugi Eestis kohanud

Kui muidugi kindel tahad olla et spetsi ex-i otsa pole sattunud, tasub võtta uus. Kui aga raha tõepoolest nii loetud, et kohe uut osta pole võimalik, siis soovitan kannatada ja koguda mõne kuu. 1000 krooni eest saab tänapäeval paagitäie bensiini - seega ei tohiks mõne tuhande juurde kogumine enamikule meist probleemiks olla. Kuuldavasti on Glock Eesti esindus lähemal ajal minemas uue firma kätte, millest võib eeldada ka hindade seniselt tasemelt langemist, ja avamise puhul ehk ka sooduskampaaniaid.
Enesekaitse seisukohalt ei soovita mitte midagi alla 9x19. Pigem soovitaks Glock 21 kaliibris .45ACP. Aga noh, parim kompromissvariant on siiski 9x19 kui sa just ise .45 laadima ei soovi hakata - siis saab päris hea paugu hinnaks (ilma laadimismasina soetamiskuluta) ca 2 krooni/tk.
.22 ja 7,65 ning 9mm Mak on küll romantilised (mõned avaldavad arvamust, et kohati suisa erootilised) kaliibrid, aga kui asi läheb tõsiseks, siis arvan, et romantika asemel osutuvad Sinu mätta otsast vaadates oluliseks hoopis muud parameetrid.
Loodetavasti ei lähe Sul siiski soetatavat relva mitte kunagi sihtostarbel vaja, vaid asi piirdub tiirus-õppustel-võistlustel päästikule vajutamisega

T
Mosquito on ebaõnnestunud, sellega on olnud küllalt jama. Peast ei oska kohe enamlevinumat problet öelda, aga vist põrutas rauda lahti vms.
P22 on ka algul problemaatiline olnud, nüüd on probled suures osas lahendatud, kuid kahtlus jääb. Mina ostaks vaid kahte .22LR cal püstolit, üks on Hämmerli X-Esse ja teine on CZ Kadet adapter CZ75 klassi relvale.
Vikingile on raske lisasalvesid ja kabuure saada. CZ75 on hea relv, ka endal, kuid on raske (täismetall).
G17 on hea püstol, ka soovitan, kuid seda on vaja enne käes hoida - käepideme nurk on teine, et kas ikka sobib. Minule sümpatiseerib löögijõu poolest pigem Glock 20 (10 Auto cal), kuid padrun on eksootiline ja seega mitteleiduv. Kui uus Glocki esindus tuleb ja soodukat saab, siis G21 oleks hea ost küll, minu jaoks. G17 on üldse vist üks vastupidavamaid relvi.
See on muidugi kena, et Jahipauna lehele viitad, mina ju need tekstid sinna üles panin, hea näha et ka kasu on olnud. Püüan Vikingit parandada, plastraami osas.
Lisatud: üls enam-vähem odavam tootja, mille toodangut samas ei ole kuulnud tihti laiali lendavat (ehk targemad/omanikud täpsustavad), on Taurus, selle püstolid 9 Para kaliibris on ka hinnas 7-8k, või ka alla selle. Jahipauna lehel on küll vaid paar mudelit, tegelikkses on valik laiem - tegelen netti ülespanekuga.
P22 on ka algul problemaatiline olnud, nüüd on probled suures osas lahendatud, kuid kahtlus jääb. Mina ostaks vaid kahte .22LR cal püstolit, üks on Hämmerli X-Esse ja teine on CZ Kadet adapter CZ75 klassi relvale.
Vikingile on raske lisasalvesid ja kabuure saada. CZ75 on hea relv, ka endal, kuid on raske (täismetall).
G17 on hea püstol, ka soovitan, kuid seda on vaja enne käes hoida - käepideme nurk on teine, et kas ikka sobib. Minule sümpatiseerib löögijõu poolest pigem Glock 20 (10 Auto cal), kuid padrun on eksootiline ja seega mitteleiduv. Kui uus Glocki esindus tuleb ja soodukat saab, siis G21 oleks hea ost küll, minu jaoks. G17 on üldse vist üks vastupidavamaid relvi.
See on muidugi kena, et Jahipauna lehele viitad, mina ju need tekstid sinna üles panin, hea näha et ka kasu on olnud. Püüan Vikingit parandada, plastraami osas.
Lisatud: üls enam-vähem odavam tootja, mille toodangut samas ei ole kuulnud tihti laiali lendavat (ehk targemad/omanikud täpsustavad), on Taurus, selle püstolid 9 Para kaliibris on ka hinnas 7-8k, või ka alla selle. Jahipauna lehel on küll vaid paar mudelit, tegelikkses on valik laiem - tegelen netti ülespanekuga.
Päris asjalik relv tundub olevat oma hinna eest lugedes relva kohta Astra A-100.Siin veidi infi http://images.google.com/imgres?imgurl= ... n%26sa%3DG
Kpt Trumm, soovitan sul aega varuda ning raha juurde koguda. Kui tahad endale korralikku relva, siis vali ikka nende hulgast, mis läbivad tegijate konkursse - HK, Sig, Glock. Olen aru saanud, et kuulud KL'i. Seepärast võiksid valida 9mm, sest seda saaksid ka suhete korral oma organisatsioonist. Omaette küsimus on see, et kas tahad vaid enesekaitseks (hea varjatult kaasas kanda ehk lühema rahaga, õhuke ja väiksese salvemahuga) või ka võidu peale laskmiseks (pikema rauaga ning suurema salvemahuga). Kui tahad enesekaitseks, siis mõtle ka .45 moona peale. Teeb lihtsalt suurema augu. Lõpetuseks, relva esteetiline välimus annab ka enesetundele midagi. Näiteks:
http://www.sigarms.com/Products/ShowCat ... ductid=198
http://www.sigarms.com/Products/ShowCat ... ductid=198

Üks asi veel, mis valikul tähtis on: nimelt see, kuidas relv sulle kätte istub. Lisaks eelpool mainitud käepideme ja raua vahelisele nurgale on oluline see, kas relv tundub käes mugav. Kas ulatud kõigi riivide ja nuppudeni, kas kusagilt ei hõõru või ebamugavalt suru jne. Seda peaks paari valiku lõppvooru pääsenu peal kindlasti järele katsuma. Näiteks mulle muidu meeldis väga HK USP aga kätte ei sobi, sama häda Glockiga. Uutel mudelitel on vahel ka võimalus käepideme suurust muuta (Walther, HK ja Sigi plastraamid näiteks).
Minu soovitus: Pane hinnale paar tonni juurde ja osta vähekasutatud Glock. Kui kavatsed pidevalt relva kanda, osta Glock 19. Tähtis on ka,et relv hästi kätte istuks. Vali 17 ja 19 vahel.
Ostsin ise vähekasutatud Glock 19-e ja väga rahul. Lihtne,lollikindel,täpne pealegi. See ei ole riskantne autoost, inimesed müüvad omi vähekasutatud relvi hoopis muudel põhjustel.
Glocki eluiga ca100000 lasku..
Ostsin ise vähekasutatud Glock 19-e ja väga rahul. Lihtne,lollikindel,täpne pealegi. See ei ole riskantne autoost, inimesed müüvad omi vähekasutatud relvi hoopis muudel põhjustel.
Glocki eluiga ca100000 lasku..

Rahuaega hoiab relv
Kas vabamüügi all mõtlesid jälle musta turgu? Seda relva müüakse ainult jõustruktuuridele. Ja parim on suhteline mõiste, enesekaitseks tsiviilolukorras on ta üks halvimatest ma arvan, lisaks tohutult kallis ja laskemoon ka raskesti hangitav.Kruuda kirjutas:Aga kui tahad parimat siis püstolitest paremat kui FN 57 planeedilt maa aastal 2007 vabamüügist ei leia.
Ei ole kahjuks selliseid tuttavaid kes teaksid „musta turgu“ kus müüdaks lääne relvi. Selle FN´i soetas naabrimees ja ehki ta töötab KVs siis jutust küll ei jäänud mulje, et teenistus relv vaid ikka isiklik. Aga püstol on kerge, istub kätte mõnusalt ja nii väikese relva kohta uskumatult täpne. 50m pealt on läbilöök isegi suurem kui minu biizonil, millel on ometi lahing padrunid ja nende täpsusest ei ole mõtet ühel päeval rääkidagi. SIG on ka hea relv aga hoolimata suuremast padrunist jääb päris kõvasti FN 57 omale alla.bambino kirjutas:Kas vabamüügi all mõtlesid jälle musta turgu? Seda relva müüakse ainult jõustruktuuridele. Ja parim on suhteline mõiste, enesekaitseks tsiviilolukorras on ta üks halvimatest ma arvan, lisaks tohutult kallis ja laskemoon ka raskesti hangitav.Kruuda kirjutas:Aga kui tahad parimat siis püstolitest paremat kui FN 57 planeedilt maa aastal 2007 vabamüügist ei leia.
PS enesekaitseks tava/tsiviil olukorras EI OLE tulirelva vaja! Pigem kitsendab see sinu võimalusi ennast kaitsta. Kui tahad kellegi „enesekaitse korras“ teise ilma saata võta parem ajaleht. Lähi distantsilt sama efektiivne kui tulirelv aga tõenäosus, et pärast jamasi oleks on võrreldes tulirelva kasutamisega olematud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist