nublu kirjutas:
Aga need 1941. a. maetud korjati väidetavalt kõik kokku ning maeti Maarjamäele ümber...
See ülimalt tõenäoline. 41. suvel oli vähemalt Tallinna ümbrus tihedalt selliseid haudu täis ja võimalikult kõik leidsid aja edenedes viimse voodi Maarjamäel.
Ega pruugigi fotodel sama haud olla. Minu pilt leitud vällamaa foorumist ja ainus kinnitus, et pilt tõesti tehtud Võhmas, on postitaja kinnitus (mille ta ilmselt hankinud foto tagaküljelt või siis mõnest sõdurialbumist). Tema kirjapilt teatud põhjustel muidugi "Vöhma".
Selle Maarjamäe memoriaali kohta liikus vahetult peale olümpiat ringi ka selline jutt, mille kohaselt tollane Kilulinna linnapea (oli vist herr Lumi tollal???) sattunud üpriski suurde segadusse, kui Saksamaalt pärit vanemapoolne härrasmees olla teda kättpidi tänama tulnud selle eest, et langenud kamraadide haud sellise suure ja võimsa obeliski vääriliseks arvatud. Temalgi olla selle sõja aeg Eestis viibinuna mitmed sõbrad seal puhkamas. Rahva jutt küll, aga mine sa tea...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
A kes või mis need Narvakad on ? ja Diima ? Ega ma paha pärast a kes nad on ? Kas neil ka õigus kontmehi teisaldada, jutt tundus küll võimas, Arnold sattub varsti puhastustulle või ? Loll ma ei ole labidas ja detektor on olemas
Kõigi maade proletaarlased,palun ärge enam kunagi ühinege.
Treimani muuseumimaja
Tegelikult võiks iga mees, kes väidab, et just temal on õigus saksa kontmeestega tegeleda, sisse skännida paberi(d) , mis talle selle "õiguse" on andnud ning siia teemasse üles riputada. Siis oleks asi nagu pisu selgem ja ka mingil määralgi tõestatud. Praegune hetkeseis oleks nagu muidu, et naised saunas rääkisid, et see teeb, ja too ka vist tegi, aga see pidi homsest tegema ,aga et Malle rääkis, et Paul enam ei tee jne.... ühesõnaga paras külajutt.