Siis kui kaob vool!

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta

Kas te majapidamises on generaator?

On olemas, koos küttevarudega
38
14%
On olemas, kuid kütet napib
33
12%
Plaanin hankida
32
12%
Ei ole, kuid võiks olla
131
49%
Ei ole, milleks - see on mõttetu
36
13%

Hääli kokku: 270

Walter2
Liige
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas Walter2 »

Rebane11 kirjutas: 23 Okt, 2025 10:56 Sai selline junn ostast soetatud. Näis, kuidas õigustab, mingi fuffel ta on. Aga praegu arvuti ja ruuter töötab selle junni pealt ja eduliselt. Mugav. Makita akusid on kogunenud kümmekond, seega arvuti, ruuter, mobla laadimise ja pisikese valgustuse peaks sellega saama. Iseasi, kui kaua voolukatkestuse ajal mobiili ja netivõrk maa piirkonnas püsti jääb.
https://osta.img-bcg.eu/item/1/6445/125076445.jpg
Kas sellele istub ainult üks aku külge? Kui akut vahetad kaob toide ära või säilib mingi aeg? Loogilisem oleks 2 ja enama akuga variandid - saad akusid vahetada ilma toitepinget kaotamata.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Benjy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Benjy »

Rebane11 kirjutas: 23 Okt, 2025 10:56 Sai selline junn ostast soetatud. Näis, kuidas õigustab, mingi fuffel ta on. Aga praegu arvuti ja ruuter töötab selle junni pealt ja eduliselt. Mugav. Makita akusid on kogunenud kümmekond, seega arvuti, ruuter, mobla laadimise ja pisikese valgustuse peaks sellega saama. Iseasi, kui kaua voolukatkestuse ajal mobiili ja netivõrk maa piirkonnas püsti jääb.

https://osta.img-bcg.eu/item/1/6445/125076445.jpg
Mis siinust see asi annab? Kehvemad inverterid võivad su ruuteri toiteka ära põletada ja kui inverter tekitab rammusalt häireid, siis kannatab kogu elektroonika selle inverteri ümber.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Benjy kirjutas: 23 Okt, 2025 13:52 Mis siinust see asi annab? Kehvemad inverterid võivad su ruuteri toiteka ära põletada ja kui inverter tekitab rammusalt häireid, siis kannatab kogu elektroonika selle inverteri ümber.
Ilmselt siis see?
https://www.osta.ee/inverter-120watt-ma ... 35652.html
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Benjy
Liige
Kontakt:

Walter2 kirjutas: 23 Okt, 2025 13:55
Benjy kirjutas: 23 Okt, 2025 13:52 Mis siinust see asi annab? Kehvemad inverterid võivad su ruuteri toiteka ära põletada ja kui inverter tekitab rammusalt häireid, siis kannatab kogu elektroonika selle inverteri ümber.
Ilmselt siis see?
https://www.osta.ee/inverter-120watt-ma ... 35652.html
Hmm, square wave. See võib päris kõvasti harmoonilisi toota.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Kas sellele istub ainult üks aku külge? Kui akut vahetad kaob toide ära või säilib mingi aeg? Loogilisem oleks 2 ja enama akuga variandid - saad akusid vahetada ilma toitepinget kaotamata.
[/quote]

Eks kõige loogilisem oleks ehitada endale elektrijaam. Ma ei tea, kui täis oli see komplektis olev aku, aga arvuti ja ruuteriga kestis 3 tundi, kärsahaisu kuskilt ei tulnud ja elektroonika jäi ellu. Kas kriisi ajal ongi aega ja mõtet pidevalt arvutit kasutada?
Eks mul on ka 2 tummisemat inverterit, ja suuremad akud, aga nende tarimine ja ühendamine võtab terake aega, enne tuleb vool tagasi, kui valmis jõuan. Sel aastal olnud mul 2 elektrikatkestust - 3,5 tunnine ja ligi 1 tunnine.
Benjy
Liige
Kontakt:

Rebane11 kirjutas: 23 Okt, 2025 14:43 Kas sellele istub ainult üks aku külge? Kui akut vahetad kaob toide ära või säilib mingi aeg? Loogilisem oleks 2 ja enama akuga variandid - saad akusid vahetada ilma toitepinget kaotamata.
Eks kõige loogilisem oleks ehitada endale elektrijaam. Ma ei tea, kui täis oli see komplektis olev aku, aga arvuti ja ruuteriga kestis 3 tundi, kärsahaisu kuskilt ei tulnud ja elektroonika jäi ellu. Kas kriisi ajal ongi aega ja mõtet pidevalt arvutit kasutada?
Eks mul on ka 2 tummisemat inverterit, ja suuremad akud, aga nende tarimine ja ühendamine võtab terake aega, enne tuleb vool tagasi, kui valmis jõuan. Sel aastal olnud mul 2 elektrikatkestust - 3,5 tunnine ja ligi 1 tunnine.
[/quote]

Ecoflow river3 plus on igasuguste asjade toitmiseks UPS-ina parem. Parem inverter, kauem kestev aku jne. Ümberlülitus inverterile on 10ms, mis on igasuguste arvutite ja ruuterite jaoks piisav. Arvutid ja NAS-d saab panna viisakalt shutdowni tegema, kui vool läinud. Sama olukord, kus 1 kord osta on odavam kui paljude veidrate asjadega katsetada.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Seda Ecolowi on maru keeruline akutrelli või sae külge riputada.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Ameerikas päikeseelektrit kasutav farm tegi niimoodi, et ühendas akutööriistad juhtmega päikesepaneelidega. Midagi tõsisemat nad pimedal ajal ei teinud ka.
Benjy
Liige
Kontakt:

Rebane11 kirjutas: 23 Okt, 2025 15:49 Seda Ecolowi on maru keeruline akutrelli või sae külge riputada.
Akutrelli külge käivat liitiumakut ei ole mõtet inverteri küljes käiata, nende kasutustsüklite arv on võrreldes LFP akudega ca 10x väiksem.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Vastupidi on mõtet. Kui vajadus on 1-3 korda aastas.
ArdiS
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ArdiS »

Benjy kirjutas: 23 Okt, 2025 17:31
Rebane11 kirjutas: 23 Okt, 2025 15:49 Seda Ecolowi on maru keeruline akutrelli või sae külge riputada.
Akutrelli külge käivat liitiumakut ei ole mõtet inverteri küljes käiata, nende kasutustsüklite arv on võrreldes LFP akudega ca 10x väiksem.
Ei usu, et see nii suur vahe on. Samad elemendid, mis tööriistades on ka Teslade akudes.
Ukraina sõjväelased helistavad Zelenskile: Härra president, teie käsk on täidetud. Kreml on vabastatud.
Zelenski: Krimm, ma ütlesin, et Krimm on vaja vabastada.
Benjy
Liige
Kontakt:

ArdiS kirjutas: 23 Okt, 2025 17:50
Benjy kirjutas: 23 Okt, 2025 17:31
Ei usu, et see nii suur vahe on. Samad elemendid, mis tööriistades on ka Teslade akudes.
LFP akud on vaid vähestes tesla mudelites ja tööriistades neid ei kasutata. Energiatiheduse ja sellest tuleneva kaalu pärast. LFP tsüklite arv algab 4k tsükli juurest. Tavaline li-ion on 400-1000 vahel olenevalt tootjast. Li-ion akud on statsionaarsest kasutusest kadunud, LFP on kogu turu üle võtnud.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Jutt muidu jummalast õige, aga algmõte oli see, et mul on ports Makita akusid millel enamasti ikka mingi vurts sees ja mida ma pimeduses eriti ei kasuta. Uut akuparki lähiajal soetada ei plaani.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist