Süüria (kodusõda)

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas Kulibin »

Liigub igasegast infi nagu oleks siiski FSA esindajad Moskvas vaibal käinud.
Ja vene meedia väitel olla tänase päeva jooksul rääkiv hobune ja Kerry lausa kaks korda vestelnud ...
http://www.mid.ru/telefonnye-razgovory- ... id/1900701
Edit: Parandan vea, kahe päeva jooksul kaks korda, ehk siis kord päevas.

FSA kolib oma peakorterid koobastest välja. Eks ta õige ole. Koopad ja alalised kindlustused on pommimagnetid. Liikumises on elu !
https://twitter.com/Conflicts/status/658725681174618112
Asadil neid raudkirste ikka jagub. :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=AnJ9KQ0 ... e=youtu.be
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Asadil neid raudkirste ikka jagub. :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=AnJ9KQ0 ... e=youtu.be
Täitsa huvitav isend! See 35 sekundist nähtav tank. Kas ma olen pime, või ongi toru ilma suitsueemaldita?
Ma nagu ei teagi milline nõukogude tanki kahur alates T-54 või T-55 ilma selleta oleks? Tõsi D-10 oli mitte tankide puhul kasutusel ilma mainitud paksendita, aga... Ongi mingi D-10 mitte tankile mõeldud versioon?
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

Me ei olegi nii erinevad, küsimus on pigem tõlgendamises, väidavad mõned propagandistid.
No ma ei tea ...
Olen lugenud korduvalt Vana Testamenti erinevates mulle mõistetavates keeltes (uus väärib peldikus kasutamist) Koraani (venekeelset ja inglise tõlget , sest ei valda originaalkeelt). Olen samuti katsunud ennast harida Budha pärandiga ja ei saa tunnistamata jätta, et olen patune ja mulle ei ole võõrad isegi sellised usundid nagu Satanism ja Si ... ja üldiselt olen üritanud leida seoseid nende vahel.
Krt. :mrgreen: ma nüüd ütlen, et päästikunäpp hakkab vahest tõmblema, kui mõne mulla või ajatolla meelevaldseid käsitlusi Prohvet Muhamedi õpetustest pean kuulma. :mrgreen:
Ja pidage ikka meeles, et usk on mürk lollidele massidele. 8)
Head ööd !
Manused
Muhamad laws.jpg
Muhamad laws.jpg (93.58 KiB) Vaadatud 4209 korda
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
toomasv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas toomasv »

Tundub, et selle plakati autorid on unustanud liigkasuvotmise...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mul on jäänud mulje viimaste uudiste valguses, et vatnik rapsib Süürias oma lolltehnika ja lollmoonaga ju lausa valimatult. :mrgreen:
GLONAS my ass... Ja luurevõimekus on vist kah juutide poolt ära häkitud. :lol:
Mulle on jäänud mulje, et Kulibin paneb siin kaunis huupi ja tema tarkustel pole suuremat faktipõhist seljatagust.
Peamine argument on "mulle tundub".
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Jäi silma selline asi internetiavarustes,väidetavalt siis Moskva esindaja olla käinud Pariisis ja otsinud kontakti Süüria opositsiooniga(Kremli ametliku propaganda sõnul pidavat kuskil Ankaras vii tärni hotellis kohvi jooma),kokku olevat Vene diplomaat saanud FSA kõrge sõjalise nõunikuga(too olevat ära karanud 2012,omas vist kindralmajori auastet) ja ka Prantsusmaal oleva Süüria opositsiooni nõukogu mingi asjapulgaga.
Kreml,muideks ametlikes kanalites pasundab,et hoopis temaga tahetakse ühendust opositsiooni poolt võtta,nii,et tegelikkus natuke vist teine.
Kreml olla ka opositsiooni juhtkonda kutsunud Moskvasse ja ka palunud neile anda infot,kus FSA täpselt asub,et neid mitte pommitada ,SAMUTI PAKKUNUD NAD ,ET VÕIKS SÕBRALIKULT VÕIDELDA ISISEGA.
Nood olevat Moskva diplomaadi,kuidas ma nimetan,viisakalt pikalt saatnud.Otsi lolli sinna Moskvasse sõiduks(eks nad karda vahest,et antakse seal poloomiumiga maitsestatud sõõki jooki või siis hoopis aresti Assadi julgeolekumeeste poolt) ning selle asukoha kohta ütles sõjaline nõunik otse,usume jah venelasi,neil on andmeid vaja,et täpsemini meid tümitada.
Moskva ametlikud uudised väitsid, et FSA esindajad olla eile lausa Moskvas olnud.
Tõsi, mingit videomaterjali selle kinnituseks ei näidatud.

Lisaks teemasse: eile tegid vene peavooluuudised väikse "close look'" kasutatava Mi-24 teemal Süürias. Tähelepanekud
1. tegemist on 2x30 mm fikseeritud kahuriga relvastatud mudeliga Mi-24P (P-Pushetsnõi = kahuriga)
2. eraldusmärke ei paistnud
3. kopteri ninaosas ega kere küljes polnud näha midagi uut võrreldes esialgsega
4. relvastuses kasutatakse mittejuhitavaid 80 mm rakette S-8 ning juhitavaid tankitõrjerakette 9K114 Shturm (2 toru kopteril 4 asemel), milleks võiks järeldada, et erilist soomuse kartust venelastel pole.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Hama provintsi põhjaosas Vene õhuväe toetusel 20 päeva jooksul erineva intensiivsusega kestnud pealetung on läbi läbikukkunud. Palju kaardimaterjali.

http://archicivilians.com/2015/10/08/ma ... er-7-2015/

MANPADS-id saabumas :D Üldiselt sündmustega kursis olev saksa ajakirjanik Julian Röpcke kirjutab Das Bildis ( no midagi meie Õhtulehe kanti väljaanne). Samas Julian Röpcke twitterit tasub jälgida nii Süüria kui Ukraina teemal.

https://twitter.com/julianroepcke

http://www.bild.de/politik/ausland/syri ... .bild.html
Die syrische Oppositionsseite „El Dorar“ berichtet unter Berufung auf Rebellenkreise in der syrischen Provinz Hama: Die modernen Waffen würden in den ersten beiden November-Wochen im Bürgerkriegsland eintreffen
Raketid pidid peamiselt CIA-lt tulema.
Artikli kohaselt pidid saudid ka brittidega läbi rääkima, et võtta MANPADS-ide tarnetelt piirnagud maha. Ma ise kahtlen, kas nad enam väga läbirääkida viitsivad. Raha saite ja ise ei sekku - mida sellistega ikka rohkem jagada. Ma ise arvan, et pigem tulevad raketid ikka saudidelt ja Katarilt, kui see üldse tõele vastab. Aga saame paari nädala pärast näha.

Süüria Rahvuskoaltsioon lükkas ümber teated, et FSA on Moskvas käinud:

https://yallasouriya.wordpress.com/2015 ... td-moscow/

Ma muidugi ei ole kindel, kas keegi üldse toimuvast täit pilti omab. FSA-ga on väga keeruline läbirääkimisi pidada, kuna ta on ikkagi üsna lõdvalt seotud ühendus.
Viimati muutis Martin Peeter, 27 Okt, 2015 10:06, muudetud 1 kord kokku.
Dona nobis pacem!
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Ma arvan, et see Moskva poolne FSA'ga nö flirtimine (mida tegelikult läbirääkimistena kohe kindlasti ei eksisteeri) on seotud reaalsuse kohalejõudmisega. Nagu kõik andmed ütlevad, siis 20 päeva haguandmist ei olegi tekitanud mingit murrangut. Vastane (eriti FSA ja al-Nusra) ei põgene paanikas. SAA ei suuda rohkemat kui vaid kohaliku tähtsusega ofenssiive arendada, sedagi suurte kaotuste hinnaga ning strateegilises mõttes on kohati olukord SAA ja tema liitlaste (eriti Iraani) jaoks pigem halvenenud.
Vastuseks venelaste arrogantsele (ja selgelt läbimõtlematule) väljaütlemistele kõrgeimal tasmel, et kes see FSA üldse on, ilmusid korraga netti kümned värsked videod erinevate FSA gruppide tegemistest, koos reaalsete tulemuste näitamisega. Tänu millele muideks ka siinses foorumis said korraga mitmedki seni FSA'sse skeptiliselt suhtunud kaasfoorumlased üsnagi "valgustatuks".
Teistesõnadega, peale oma vana head demagoogilist väljapurset, millega üritati naeruvääristavalt positsioonilt näidata ühte märkimisväärselt olulist osa Assadi vastastest marginaalse grupina (meenub kohe NSVL'i võitlus metsavendadega või dissidentidega), põrkus Venemaa seni sisemaiselt edukas propagandamasin reaalsusega. Nad ei suuda kontrollida www ruumi ega karjuda üle amatööride massist, kes suudavad lühikese ajaga panna Venemaa suu kinni.

Kõik senised kokkulepped (kui nad üldse eksisteerivad) näiteks Iisraeliga või ka Iraagiga olid arvatavasti ülesse ehitatud venelaste energilistele lubadustele, et nad teevad kiire lõpu suurele osale segadusest, suudavad lõpuks ikkagi kaasata (kasvõi nende õnnistuse näol) ka USA ning erinevad muud jõud nö koalistiooni ning ühtlasi suudetakse kõige lõpuks kokku leppida mingi status quo Assadi suhtes. Kuu hiljem on saanud kõigile venelaste poolt masseeritud osapoolte selgeks, et venelased bluffisid ning reaalsus on midagi muud. Ilmselgelt jõuavad signaalid masseritavate kasvavast rahulolematusest ka venelasteni. Iraagi šiiidid kaotavad üha enam jalgealust, et rääkida jõupositisoonilt sunnidega Venemaa osalemise kasvust Iraagis, sest sellega halvenevad suhted USA'ga ja mida Venelaste eduka esinemise korral ehk oleks nö Venemaa tiivale andestatud või tolereeritud jne.

Venelaste gambiit käriseb ja sellega seoses kärisevad ka umbes kuua aega vanad kokkulepped või lubadused vmt. Ja nagu USA'l puudus Iraagis peale maa edukat okupeerimist, Husseini purustamist ja esimeste jamade ilmnemist uus ja kiire tagavaraplaan, pole seda vist ka venelastel kuskilt võtta. Mõlemad riigid on teinud sama vea - oma aroggantsuses arvatakse, et eksisteeriv plaan saabki olla ainuõige ja sellepõhises tegevuses peetakse end eksimatuks.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Teisest küljest, diplomaatias kuulatakse alati ära, mis teised räägivad. Saudid ju ka kuulavad ikka ära, mida on öelda Putinil ja mida Venetsueela Madurol jt. Kohtumise või kontakti fakt iseenesest ei ole veel eriti kõnekas.

Siin oli enne juttu lennukite eraldusmärkidest ja sellest, kas võidi kasutada Donbassi jaoks maskeeritud lennukeid. Tekkis küsimus, kui palju võtab aega ühe lennuki eraldusmärkide ülevõõpamine? Kui neid oli kavas kasutada Donbassis, siis kas tõesti hakati niisuguse pisiasjaga pikalt ette tegelema - või oli mingil hetkel siiski lennuväe kasutamine Donbassis päevade või tundide küsimus...? Mina oma võhikliku peaga oletaks, et nii väiksed asjad aetakse ikka vahetult enne aktsiooni korda.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Donbassi puhul ei oleks piisanud viisnurkade ülevärvimisest, nõukogude õhutõrje süsteem (mis oli ka UKR-s olemas) kasutab selleks ikka tehnilisi tuvastusvahendeid. Transponderid on vajalikud ka selleks, et su oma õhutõrje sind alla ei laseks vastase pähe. Lisaks võivad S-300 uutel mudelitel olla juba võimekused tuvastada lennuki marki tema iseloomulike parameetrite järgi (nt radari töötamine). Ja lõppeks peaks mingi "burjaadi" ka kabiini toppima (puhuks, kui alla lastakse) - see oleks ehk T-72 tankiga veel kuidagi võimalik, kuid Su-27 piloteerimiseks vajalikud oskused on nii 10 korda suuremad ja see on hammustatav üldiselt kaadrisõjaväelastele (erandi moodustavad Iisraeli reservpiloodid-kelle lennupraktika võib olla sama, mis NATO kaadripilootidel).

See, et venelased ei kasutanud Donbassis eriti lennukeid, tuleneb vast sellest, et seda poleks olnud võimalik usutavalt teha ning teiseks oli täiesti reaalne jõud vastaspoolel ka olemas - nimelt UKR lennuvägi ja maapealne õhutõrje. Lennuväe kasutamine vene poolelt tinginuks õhuülekaalu võitluse alustamise UKR poolelt, vat seal on reaalne juba lääne sekkumine (nt AWACS toetus) ja seda ei anna hästi teha stiilis "meid pole siin, lendavad burjaadid".

Eespool lingitud Su-24 puhul on näha, et kõigepealt on värvitud viisnurk sabal ja kiri VVS Rossii üle ning seejärel on värvitud uuesti viisnurk ja kiri tagasi. Lennuki saba on sellest kohast üleni hall ilma taoliste valgete laikudeta. Su-34 puhul on näha olnud lennukeid, millel üldse puuduvad eraldusmärgid ja näiteks tunnusnumbrid.
Viimati muutis Kapten Trumm, 27 Okt, 2015 11:04, muudetud 1 kord kokku.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Samas peaks ilma eraldusmärkideta lennuvahendisse rahvusvahelise seaduse seisukohalt suhtumine üpris ühene olema.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Vene propagandat ka.

See Peskov on ikka üks tark inimene. :D

Песков: невозможно победить террористов в Сирии без успешной наземной операции

http://tass.ru/politika/2375778

Aga vene propagandistid arvavad, et Obama hoopis tahab tungida Süüriasse ise sõdima.

https://www.rt.com/usa/319807-obama-forces-syria-iraq/

Üldiselt võib sellest vingumisest järeldada, et seis on s... ja mõistus otsas. Vene propagandal puudub hetkel tugev narratiiv Süüria teemal. Käib nagu mingi sahmimine. Ühelt poolt tuldi välja suure rahuinitsiatiiviga, teiselt poolt on vaja toetada SAA-d, kes olevat ainus tõsiseltvõetav jõud terroristide vastu, aga Damaskuse kaotus on siiski teema.
Viimati muutis Martin Peeter, 27 Okt, 2015 11:15, muudetud 1 kord kokku.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Samas peaks ilma eraldusmärkideta lennuvahendisse rahvusvahelise seaduse seisukohalt suhtumine üpris ühene olema.
Jah seda küll. Ilmselt leiaks kuskilt venekeelsest meediaruumist ka mingeid seletusi - kui selle segaduse põhjuseks on nt selle nn kosmosevägedega ühendamisel õhus rippunud uute eraldusmärkide küsimus. Jääb üle vaid (taas) tõdeda, et meie idanaaber reeglite järgi ei mängi.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kapten Trumm kirjutas:
Jah seda küll. Ilmselt leiaks kuskilt venekeelsest meediaruumist ka mingeid seletusi

Versioonid ja arvamused....
http://sprotyv.info/ru/news/kiev/eto-ne ... foto-video

https://nr2.ru/News/world_and_russia/Ro ... 09231.html

http://thequestion.ru/questions/43615/z ... ostranstve

Operatsioonilt naasev VF lennuk 8)

Pilt
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

https://twitter.com/search?q=%23FSA
Et siis faasi nr.2 hakkas Venemaa järgmisena pihta.
Nimelt olevat saadetud Delta üksus Süüriasse,seda uudist oli enne mainitud netis seoses Donbassiga(et Vene eriüksuste osad viiakse Donbassist minema Süüriasse).
Tundub,et Kreml on natuke närvis maaväe kampaania suhtes,need "supermehed" sealt Iraani Revolutsioonivalvurite hulgast ei suutnud asja ära ajada,tundub,et Venemaa otsustas omad profid mängu tuua.
Meenutab see mulle härrad kangesti Afganistani,alguses olid sõbralikud nõunikud,kes mingit seltsimeest seal aitasid,siis saadeti eriüksused seda seltsimeest kukutama,et parem seltsimees kohale panna....faas 3 oli aga juba suuremahuline interventsioon.
Süürias siis kaks esimest faasi läbitud,faas 1-lootusrikkalt alustatud pommitamine+Iraani-SAA-Hezbolla pealetungikatsed(midagi sarnast harrastati ka Afganistani kontekstis-nõunikud juhtisid Afgani armee liigutusi rahulolematute vastu,toetasid luureandmetega,jne.),nüüd siis faas 2.Huvitav kas lähevad lõpuks samuti Assadi kallale,nagu nad selle Afganistani seltsimehega tegid või alguses proovivad mingeid eriülesandeid,näiteks saada kätte mingeid relvade varustuse kanaleid?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist