Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Siga kirjutas:Minu info kohaselt istus informaator kaevajate endi seas. Kummaline on ka see, et ajakirjanikule räägiti mingil seitsmendal mail juttu, nagu oleks kaevamistel kõik kõige paremas korras, kohtus aga leelotatakse et juba mõned päevad varem tõstsid kurikaelad koha tühjaks. Mis`tes rahvale sedasi meedias valetasite? Oleks ikka pidanud stsenaariumis enne kokku leppima, oleks praegu omavahelist tülitsemist vähem, või mis?
Hr. "Siga"...Ei ole mõtet sõna võtta teemal, millega Te absoluutselt kursis ei ole. Konkreetsel juhul süüdistate Te tegelikult nii Eesti kui ka Saksa kriminaalpolitseid ning isegi meie prokuratuuri selles, et need loetletud institutsioonid on lasknud kolme Eesti suurima muuseumi/instituudi arheoloogidel end kinni maksta :roll:

Sellel kohtuprotsessil pole Te kordagi kohal viibinud, võin seda kinnitada :!:
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Mis`tes rahvale sedasi meedias valetasite?
Tuletab meelde ENSV rahvakontrolli, kes nõudis Sokolovski käest puuduolevaid 3000 münti Olustvere aardest, sest kokkuloetute (7000 millegagi) ja Nõukogude keskajalehe "Trud" artiklis väljapakutul oli selline "vahe". Ka ajalehele numbri pakkunu oli Volodar ise, sest aaret ei olnud veel uurima hakatud, aga "kõikvõimsale" meediale ei saanud ju ära ütelda! Siga sobiks nõukogude teemaparki - võta ühendust Ajaloomuuseumiga, saad klassiekskursioone lõbustama hakata. Ehk ka väike kopikas kukub :wink:
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Võin Moskva tsirkuses ka esineda. Kübaratrikiga kasvõi. Küüliku asemel on loomulikult rahapada.
Aga toimikuga olen põhjalikult tutvunud ja võin kindlalt õelda, et see asi läheb lõhki nigu kasaka pasun. Võtan ka kihlvedusid vastu.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Siga kirjutas: Aga toimikuga olen põhjalikult tutvunud
Selgelt bluffite või olete äkki asjaga ise mingist otsast seotud? Sest (!), äriilmas oma konkurentidele end kompromiteerivat materjali teadupärast vabatahtlikult ei näidata. :roll:

Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Diskrediteerib see materjal muidugi paljusid, selge see. Kui tutvunud ei oleks, poleks ka kihlvedu pakkunud. Kuigi kihla vedajatest üks on tavaliselt nahhaal ja teine lihtsalt loll, aga siiski?
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

mägga kirjutas:Mulle meeldib eriti, see osa artiklist"............Üksikute põllul vedelenud müntide peale sattus muinsuskaitsjate usaldusmees, kes seal lähedal muinasasulas kevadel lume sulades käis. Labidat maasse löömata andis ta oma avastusest muinsuskaitseametile teada.......... " Ilmub ka teine lugu, http://paber.ekspress.ee/viewdoc/665CC3 ... BA0041609A , aga see ei tähenda midagi. Mind muide süüdistatati info edastamises. Senini ei ole sealkandis käinud, kuigi huvitav piirkond on vaieldamatult. Kõnealusel mehel oli MK usaldusmehe pilet ja minu ämma kõrvalkrundil MK sildi all vihistas, mis kole.
Googeldasin pisut,et kontrollida Mägga väiteid ning leidsingi ühtteist...

Aarne Kivistik on legendaarne teadlane, arheoloog - oma leitud trääni käib ta alati rahvale välja, enne arhiivisügavustesse lükkamist, järgnevad leiud on pildistaud Harmis, maikuul 2008, esimesel pildil olevad kujused on veel koos mullaga väljapanekul:
Pilt
Pilt
Pilt
Arheoloog kommentaarid?Ja et oleks veenvad :twisted:
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Kas oleks võimalik saada informatsiooni selle kohta, et kust täpselt need pildid pärinevad :!: Muidu ei oska ju kommenteerida...ja mida ma siin kommenteerima täpsemalt peaksin :roll:

Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Westland kirjutas: Arheoloog kommentaarid?Ja et oleks veenvad :twisted:
Esemed olid väljas Mõisapäevade raames toimunud näitusel. Aastaga on siinkohal aga ilmselgelt (tahtlikult?) mööda pandud. Fotodel olevad leiud on kenasti Tallinna Ülikooli Ajaloo Instituudi fondides tallel. Harmi koolimajas olid need väljas ametliku(!) deponeeringuga, eesmärgiga tutvustada kohalikele lastele oma kodukandi ajalugu. Enamik nendel piltidel kujutatud esemetest on leitud arheoloogide poolt läbi viidud korraliste välitööde käigus. Selle kohta vt. lähemalt Tamla, Ü. 2002. Excavations of the destroyed grave at Harmi. - AVE 2001, 135-143.

Westland, Sa tundud olevat mõistlik inimene. Milleks selliste provokatsioonidega küll kaasa minna?

Tervitades
Mauri

Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Mis te siis nüüd tahate väita, et enne 2002 aastat leitud esemed on tänaseni mullased ja sedasi- räpastena eksponeeritakse ja deponeeritakse neid leiujärgselt veel kuus aastat ja võibolla ka igavesti? Mis kuradi suhtumine see siis veel on meie kõrgeltkiidetud muinaspärandisse?
Arheoloogi parreering, justkui oleks postitaja meelega kuupäevi võltsinud on tema puhul tavapärane hämamine. Sealt Sa, Westland, nüüd küll mingit vastust või seisukohta ei saa, peale selle, et oled nüüd tema poolt valelikuks provokaatoriks tituleeritud. Sõim on tema tugevaim argument, sest muud tal ju tavaliselt õelda polegi.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Siga kirjutas:Mis te siis nüüd tahate väita, et enne 2002 aastat leitud esemed on tänaseni mullased ja sedasi- räpastena eksponeeritakse ja deponeeritakse neid leiujärgselt veel kuus aastat ja võibolla ka igavesti? Mis kuradi suhtumine see siis veel on meie kõrgeltkiidetud muinaspärandisse?
Arheoloogi parreering, justkui oleks postitaja meelega kuupäevi võltsinud on tema puhul tavapärane hämamine. Sealt Sa, Westland, nüüd küll mingit vastust või seisukohta ei saa, peale selle, et oled nüüd tema poolt valelikuks provokaatoriks tituleeritud. Sõim on tema tugevaim argument, sest muud tal ju tavaliselt õelda polegi.
Kordan, Westlandi poolt osutatud 2008. aasta ei vasta tõele. Esemed olid Harmi koolimajja deponeeritud juba aastaid tagasi. Rohkem pole siin midagi arutada.

P.S. Ei pea Westlandi "valelikuks provokaatoriks", küll aga Teid :!: ...Usun, et aasta 2008 pole Westlandi väljamõeldis, vaid see pärineb ikkagi mingist konkreetsest viidatud allikast.

Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Ja rohkem kui kuueaastane muld esemetelt jätkuvalt pudenemas. Tea palju seda mulda niimoodi jagub- või topitakse seda ehetele aeg ajalt juurde, et ilmekam oleks?
Westland
Liige
Kontakt:

Westland, Sa tundud olevat mõistlik inimene. Milleks selliste provokatsioonidega küll kaasa minna?
Milliste provokatsioonidega?Vaata ja loe ise.
http://4.bp.blogspot.com/_ZcDbYPe940g/S ... +vihik.jpg Ja pilte ning juures olevat teksti sii ... chive.html
Ma võin olla tõesti mõistlik inimene kuni mulle pa...ka ei aeta.Kas sa usud ise ka,et need mullast pudisevad esemed on pärit Ajaloo Instituudist ja deponeeritud Harmi koolis olnud näitusele.Mina millegipärast kahtlen selles sügavalt.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Westland kirjutas:
Milliste provokatsioonidega?Vaata ja loe ise.
http://4.bp.blogspot.com/_ZcDbYPe940g/S ... +vihik.jpg Ja pilte ning juures olevat teksti sii ... chive.html
Ma võin olla tõesti mõistlik inimene kuni mulle pa...ka ei aeta.Kas sa usud ise ka,et need mullast pudisevad esemed on pärit Ajaloo Instituudist ja deponeeritud Harmi koolis olnud näitusele.Mina millegipärast kahtlen selles sügavalt.
Kui "Sea" motiividest saan ma täiesti aru, siis Sinu omadest küll enam mitte. Tule vaata need esemed ise koha peal üle kui ei usu...

Westland
Liige
Kontakt:

Kas siis nüüd on kombeks põllust leitud muinasesemeid enne Ajaloo Instituudi hoidlasse viimist näitusel eksponeerida?Aga kontekst?Muinsuskaitseseadus?Ise sa ka ju korrutad pidevalt neid tõdesid aga antud juhul viskud dzoti ette.Motiiv on minul ühene-Ei ole ikka nii,et on võrdsematest võrdsemaid inimesi!Need mullased esemed sobiksid ideaalselt detektoristide foorumi värskete leidude rubriiki ja see kisa,mis peale seda kostuma hakkaks..kujutan ette...
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Westland kirjutas:Kas siis nüüd on kombeks põllust leitud muinasesemeid enne Ajaloo Instituudi hoidlasse viimist näitusel eksponeerida?Aga kontekst?Muinsuskaitseseadus?Ise sa ka ju korrutad pidevalt neid tõdesid aga antud juhul viskud dzoti ette.Motiiv on minul ühene-Ei ole ikka nii,et on võrdsematest võrdsemaid inimesi!Need mullased esemed sobiksid ideaalselt detektoristide foorumi värskete leidude rubriiki ja see kisa,mis peale seda kostuma hakkaks..kujutan ette...
Loe minu poolt soovitatud artikkel ja võimaluse korral ka aruanne rahulikult ja mõttega läbi, siis räägime edasi :!: ... Mis aga detektoristide värskete leidude rubriiki puutub, siis paralleelid on siin täiesti kohatud :roll: . Sealt foorumist võib muuseumikogudesse üle antud leide vist küll ühe-kahe käe sõrmedel kokku lugeda. Minu ja ka teiste inimeste "kisale" tavaliselt positiivset tagasisidet ju ei järgne. Ja seda hoolimata sellest, et taolise tegevusetuse eest näeb seadusandlus ette vägagi reaalse karistuse...

Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline