Eesti Vabariigi põhiseaduse kehtivus?

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Lemet
Liige
Kontakt:

Re: Eesti Vabariigi põhiseaduse kehtivus?

Postitus Postitas Lemet »

Siis saad, kui sulle paari aasta pärast teada antakse, et mis Tartu rahu...millest te üleüldse räägite, ullikesed.

http://arvamus.postimees.ee/1198938/hel ... i-huvidele
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Lemet kirjutas:Siis saad, kui sulle paari aasta pärast teada antakse, et mis Tartu rahu...millest te üleüldse räägite, ullikesed.

http://arvamus.postimees.ee/1198938/hel ... i-huvidele
valdur "kardan lennata" seeder ei ole minu jaoks eriti suur autoriteet. seega seda heietust väga lugeda ei viitsi. äkki lugupeetav ja kõrgelt haritud foorumlane katsub asja mulle rumalale inimesele asja lahti seletada. ja loomulikult võttes aluseks EV põhiseaduse, toimunud rahvahääletused ja nende tulemused tulemused ja muud juriidiliselt TÄPSED argumendid.

EDIT: ja keegi võiks ausalt üles tunnistada, kas meil ON TÕESTI VAJA neid Narva jõe taguseid ja Petserimaa maid, mis pole ajalooliselt kunagi eesti alad olnud.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Lemet
Liige
Kontakt:

Tead, ausalt öeldes ei viitsi. Ega ei hüsteeritse kah. Aga leinalipu panenvälja küll. Vat nii. Ja vägisi tuleb mulle siinkohal meelde va Koodi Jaan. Kes kuulutas, et lasta oleks tulnud. Ning kui inimeste pihta ei tahetud lasta, siis oleks tulnud õhku lasta. Et kogu maailm oleks kuulnud, et võimu ei antud, vaid võim võeti. Autoriteetidest- mulle on jäänud mulje, et lugupeetava jaoks eksisteerib suuresti vaid üks ja ainus autoriteet. Tead ju küll, keda ma mõtlen...
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Lemet kirjutas:Tead, ausalt öeldes ei viitsi. Ega ei hüsteeritse kah. Aga leinalipu panenvälja küll. Vat nii. Ja vägisi tuleb mulle siinkohal meelde va Koodi Jaan. Kes kuulutas, et lasta oleks tulnud. Ning kui inimeste pihta ei tahetud lasta, siis oleks tulnud õhku lasta. Et kogu maailm oleks kuulnud, et võimu ei antud, vaid võim võeti. Autoriteetidest- mulle on jäänud mulje, et lugupeetava jaoks eksisteerib suuresti vaid üks ja ainus autoriteet. Tead ju küll, keda ma mõtlen...
Sellega, et laskma oleks pidanud olena ma sinuga 100% nõus, sitemaks poleks see ehk asja teinud. Aga hilisem ajalootõlgendu oleks palju selgem olnud.

Aga autoriteetidest rääkides võidsa ju lapsiku vihjamise jätta ja ausalt välja öelda, keda sa mõteld, ei tule endal küll ühtegi meelde. Kasuatajanime taha peitudes oled sa ju ka kenasti anonüümne ja vastu nina saamist pole vaja karta :)
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Castellum »

mx77 kirjutas: ja keegi võiks ausalt üles tunnistada, kas meil ON TÕESTI VAJA neid Narva jõe taguseid ja Petserimaa maid, mis pole ajalooliselt kunagi eesti alad olnud.
Aga meil polegi ajalooliselt olnud muid alasid kui neid, mis tekkisid Tartu rahuga...seega ongi Narva-tagune ja Petserimaa ajalooliselt Eesti alad.
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Lemet
Liige
Kontakt:

Eks ikka ju Sa ise, ei keegi muu. On's seda nii raske taibata... :lol:

EDIT: Ja lepingu võiks sõlmimata jätta nimelt sellel põhjusel, millele lugupeetav isegi viitab- et ajalootõlgendus jälle segaseks ei muutuks.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Castellum kirjutas:
mx77 kirjutas: ja keegi võiks ausalt üles tunnistada, kas meil ON TÕESTI VAJA neid Narva jõe taguseid ja Petserimaa maid, mis pole ajalooliselt kunagi eesti alad olnud.
Aga meil polegi ajalooliselt olnud muid alasid kui neid, mis tekkisid Tartu rahuga...seega ongi Narva-tagune ja Petserimaa ajalooliselt Eesti alad.
Ajalooliselt on eesti alad need, kus on olnud valdavalt eesti keelt kõnelev elanikkond. kas Narva tagusel alal elas 1918 eestlasi peale ehk üksikute erandite?
Täiesti selge, et nii Narva jõe tagune ja ka Petserimaa alad kirjutati Tartu rahulepingusse sisse, kui puhveralad punaste võimaliku sõjalise tegevuse vastu.

Soomlased jah tõesti kaotasid põlised soome alad, aga elavad selle kaotusega senini ja saavad kah kuidagi hakkama.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Lemet kirjutas:Eks ikka ju Sa ise, ei keegi muu. On's seda nii raske taibata... :lol:
Jah, seedri suguse vennikesega võrreldes olen ma tõesti ise iseenda jaoks suurem autoriteet. Ei ole kunagi keegi selline inimene minu jaoks autoriteet, kelle elu suurim saavutus on mõne partei sisseastumisavalduse allkirjastamine. ei olnud vene ajal, ei ole ka nüüd.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Millest selline hüsteeria küsiti... Probleem on selles, et EV2014 peab ennast EW 1918-1920 järeltulijaks. Senised aastad nagu on peetud ka. Ja silmakirjalikult peetakse avalikuse ees samuti-austatakse silmakirjalikult EW riigijuhte ja teisi silmapaistvaid isikuid, samas selle piirilepingu allakirjutamisega neile sülitades. Nagu Lemet mainis siis ongi selle piirilepingu allakirjutamine aluseks sellele, et meil kaob põhjus ja juriidiline alus ennast siis selle eelmise vabariigi järglaseks pidada. Siis küsite: kes tegi? ISE TEGI!!! Kuna praeguse PS järgi on kodakondsuse saanud need, kes olid EW järeltulijad ja riigis sündinud siis varsti esitab Venemaa meile nõudmised(koos Brüsseli pealesurumisega) kaotada need halli passi inimeste staatus ja anda neile kõikidele kodakondsus. Venemaa peab niigi meie riiki 1940 suvesündmuste järeltulijateks. Samuti on tulemas viisavabadus. Varsti on vene keel ka EL-i ametlik keel, kui selline jama edasi kestab. Siis pole ühelgi siia asustatud ja siin elaval muukeelsel enam põhjust eesti keelt õppida ja kodakondsuse eest eksamit teha. Kadu Eesti riigile ja Eesti keelele see aga tähendab.
Kui meil kaob EV PS-sest märkimine, et meie piir on seotud Tartu Rahu piiridega siis on varsti naaberriik küsimas, miks Te tähistate nende EW tähtpäevi jne..
Eestis on tekkimas põhiseaduslik kriis, kuna riigi juhtkond on kaotamas igasuguseid seoseid EV PS-ga ja räigelt rikub kehtivat EV PS.
Mis krdi aastapäeva me veel peame? Millise riigi küsin ma?

Lõik EV PS:

§ 1. Eesti on iseseisev ja sõltumatu demokraatlik vabariik, kus kõrgeima riigivõimu kandja on rahvas.
Eesti iseseisvus ja sõltumatus on aegumatu ning võõrandamatu.
§ 2. Eesti riigi maa-ala, territoriaalveed ja õhuruum on lahutamatu ja jagamatu tervik.
Eesti on riiklikult korralduselt ühtne riik, mille territooriumi haldusjaotuse sätestab seadus.
§ 3. Riigivõimu teostatakse üksnes põhiseaduse ja sellega kooskõlas olevate seaduste alusel. Rahvusvahelise õiguse üldtunnustatud põhimõtted ja normid on Eesti õigussüsteemi lahutamatu osa.
§ 122. Eesti maismaapiir on määratud 1920. aasta 2. veebruari Tartu rahulepinguga ja teiste riikidevaheliste piirilepingutega. Eesti mere- ja õhupiir määratakse rahvusvaheliste konventsioonide alusel.

EV PS ütleb-EV riigipiir on määratud Tartu Rahu ja rahvusvaheliste lepingutega. St. Tartu Rahu on põhiline ja muutumatu suurus ning ülimuslik ka rahvusvaheliste lepingute suhtes. Sellega on ka õeldud, et EV EI TOHI SÕLMIDA LEPINGUID, MIS ON VASTUOLUS PS-ga...

See töhendab ka, et praegune valitsus on EV PS rikkuja.

Leinalipu peab heiskama 24.02.2014 mitte pidupäeva lipu.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Lemet
Liige
Kontakt:

Jah, seedri suguse vennikesega võrreldes olen ma tõesti ise iseenda jaoks suurem autoriteet
No näed siis...ja sina porisesid. Ei ole jumalat peale Allahhi ja mx77 on tema asemik Maa peal...
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

Tartu rahuleping sõlmiti ju toona kuritegeliku Nõukogude Venemaa mittelegitiimse okupatsioonirežiimiga. Kostja Pätsi I Eesti Wabariik oli ju samuti suuresti selle sama režiimi sünnitis. Narva lahel jookseb piir ehk tõesti veidi kummaliselt ja 1000 ruutkilomeetrist loobumine võrreldes ENSV merepiiriga oli ehk veidi liiast aga eks need Venemaa piiriläbirääkimised Eestiga ole rohkem läbirääkimised iseendaga. Hea kui viimaks mingigi piiri Venemaaga maha märgitud saab.
Viimati muutis rbl, 16 Veebr, 2014 16:39, muudetud 1 kord kokku.
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

§ 122. Eesti maismaapiir on määratud 1920. aasta 2. veebruari Tartu rahulepinguga ja teiste riikidevaheliste piirilepingutega. Eesti mere- ja õhupiir määratakse rahvusvaheliste konventsioonide alusel.
EV PS ütleb-EV riigipiir on määratud Tartu Rahu ja rahvusvaheliste lepingutega. St. Tartu Rahu on põhiline ja muutumatu suurus ning ülimuslik ka rahvusvaheliste lepingute suhtes. Sellega on ka õeldud, et EV EI TOHI SÕLMIDA LEPINGUID, MIS ON VASTUOLUS PS-ga...
Kas sa oma jutu ja EV PS vahel vastuolu ei näe või? Kui põhiseadus näeb ette, et eesti maismapiir on/saab määratleda lisaks Tartu rahulepingutele ka TEISTE riikidevaheliste piirilepingutega, siis kuidas on sinu arvates tegemist PS rikkumisega. Sinu enese jutu juriidilise nonsensi näitamiseks kirjeldan ma teistmoodi sündmust. Oletame, et Venamaal läheb väga sitasti ja ta pakub eestile tagasi endisi petseri alasid KOOS lisaterritooriumiga Pihkvamaast. Kas ka sellise piirilepingu sõlmija rikub PS-i?
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

rbl kirjutas:Tartu rahuleping sõlmiti ju toona kuritegeliku Nõukogude Venemaa mittelegitiimse okupatsioonirežiimiga. Kostja Pätsi I Eesti Wabariik oli ju samuti suuresti selle sama režiimi sünnitis. Narva lahel jookseb piir ehk tõesti veidi kummaliselt ja 1000 ruutkilomeetrist loobumine võrreldes ENSV merepiiriga oli ehk veidi liiast aga eks need Venemaa piiriläbirääkimised Eestiga ole rohkem läbirääkimised iseendaga. Hea kui viimaks mingiigi piiri Venemaaga maha märgitud saab.
Rubla, sa ole selle teema osas tõesti vait ja ära piiksu, või muidu ma tõesti otsin su üles.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

mx77 kirjutas:Rubla, sa ole selle teema osas tõesti vait ja ära piiksu, või muidu ma tõesti otsin su üles.
Räägi meile, mida sa siis teed? :lol:
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

rbl kirjutas:
mx77 kirjutas:Rubla, sa ole selle teema osas tõesti vait ja ära piiksu, või muidu ma tõesti otsin su üles.
Räägi meile, mida sa siis teed? :lol:
Eks sa siis saad teada, kui jõuad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist