Kas hädakaitse ?

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
ivanorav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivanorav »

jackpuuk kirjutas:Juhtum minu elust, sõber viis mind baari, ise läks tüdrukutele järgi. Tuli sisse neljane seltskond (koht umbes poole tee peal Tartust Põlvasse), ise näppisin esimest koksi, nagu seltskond sisse sadas, tundsin kohe et s.tt on leivakotis. Eks neil oli plaan kellegi kulul nalja saada ja kedagi nügida natukene, olen küll väikest kasvu aga võite kindlad olla, et see kelle kulul halba nalja tehakse, see pole kindlasti mina. Kuna lootsin iga hetk sõpra tagasi jõudvat, ning seal eriti joosta pole kuhugi (ümberringi on paras soo ja dzunglile sarnanev võsa), siis jäin kohale. Aeg oli 90-ate algus (mobiile omasid ainult tõsised rikkurid), siis ei olnud võimalust sõbraga kontakti kah võtta. Peale seda kui kõige väiksem nendest (kes saadeti tüli norima) jõi mu koksi laualt ilma sõna lausumata ära, siis suutsin kainet mõistust säilitada, läksin ja võtsin lihtsalt uue, kui ta mõne minuti pärast selle kah oma lipsu taha valas. See ületas minu taluvuse piiri (olin aastat 18 noorem kah), lõin jorsi ühe laksuga nurka koos kõrvallauaga ja jooksin ise välja (tegemist oli nn. putkabaariga, st. väike ruum, kui nad oleksid mind sees kätte saanud, siis oleks mul kellad olnud). Väljas läks tõsisemaks andmiseks, minu eelis oli nende nelja vastu, et nad olid nii segi, et neil oli tegemist jalgadel püsimisega, paar korda löödi jalust maha, siis rabasin käpaga kruusa ja saatsin neile silmivahele. Mingi hetk nägin kuidas üks neist rabas nende toyota hiace küljeukse lahti ja rebis sealt kärbiku välja, ise lõugas: " see raisk on hull, see tuleb kohapeal maha lasta". 9 kilti sai mööda võsa ragistatud, üle põldude punutud ja kraave forsseeritud sügisöös. Niimoodi jõudsin sõbra elamise juurde välja, tema otsis mind hommikuni mööda ümberkaudseid külasid (meil on seal igalpool ühised tuttavad), oli ikka suht hämmastunud kui leidis mind enda kodust.
Oleks sel hetkel mul relv ligi olnud, siis poleks ta mind kusagilt pidanud otsima, oleks lihtsalt konstateerinud nelja laipa, juhtuks see praegu, ka juhul kui relv ligi on, siis vist pigem ikka jookseksin, no ei ole mulle neid laipasid vaja (vähemalt selliseid külatolasid nagu need olid), olen vanemaks saanud ja suudan (vist) otsustada keda lasta ja keda mitte.
Tol hetkel oleks relva olemasolul nad kõik sinna maha pannud, olin just värskelt kroonust tulnud ja päästikunäpp oli vägagi vormis.
Liiva "Baar" :lol: :lol:
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gvardimatros »

loobusin tulirevast, võibolla elan kauem 8)
kui keegi soovib vibude teemal konsultatsiooni saatke ps 8)
kellel relva pole mingu norm tiiru laskma, mis iganes raha ka ei küsita on ikkagi sigaodav, võreldes sellega kui ise raha tampida tulirelvadesse :wink:
rpg ga tahaks muidugi lasta, kuid see pole vist reaalne :|
Baltiiski merejalaväe brigaad - huvitavalt raisatud aeg DMB 90
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Kontakt:

Basilio kirjutas:
USP kirjutas:Jah, aga kui pätte on 3? 5? :scratch: :D
Selle kohta õpetati mind nii, et üks on alati boss. Reeglina norib just tema tüli. Teised vahivad niisama vaheldumisi sinu ja tema otsa ja irvitavad. Kui boss kukub, siis jooksevad teised ise laiali. Kui pätti haavad, tuleb ta üsna tõenäoliselt pärast kätte maksma. Kui kasti lööd, ähvardavad kaaslased samuti tema eest kätte maksta, kuid teevad seda väga harva.
Jutt võeti lühidalt kokku nii: "Kui omad, siis kanna, kui kannad, siis kasuta! Niisama ära vehi. Võtad välja ainult siis, kui tõesti vaja ja siis ka lased. Kui tunned, et sinust mingil põhjusel laskjat ei ole, ära relva soeta!" Peaks ju lihtne küll olema?
lapsepõlves sai sõbraga venkude kampade vastu minud sama põhimõttega, et blatnoile kohe turbi, ülejäänud on ohutud :wink:
uskumatu aga asi toimis
mina muidugi mingi löömamees ei ole, kuramus, ei oska isegi kakelda mitte 8)
kuid keeleoskus ja hea vaenlase tunnetus aitas alati, et väljuda võitjana
kord oli juhus kui nägime ka arsenali mida oleks meie vastu kasutatud
ägedad nukid, noad ja torud, toodi nähtavale peale seda kui vaenlane
oli diplomaatiliste võtetega neutraliseeritud 8)
otse loomulikult tegime ka rahupiibu :lol:

ah jaa
lapsepõv möödus Lasnamäel, teine mikrorajoon 8)
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

gvardimatros kirjutas:loobusin tulirevast, võibolla elan kauem 8)
kellel relva pole mingu norm tiiru laskma, mis iganes raha ka ei küsita on ikkagi sigaodav, võreldes sellega kui ise raha tampida tulirelvadesse :wink:
Muide kodu kaitstes on vibu tõepoolest reaalne alternatiiv (eeldusel, et vibu hoitakse nöör peal ja rekurvi puhul ka kokku panduna). Ainult, et lähedalt lastes ning eeldusel, et on piisavalt harjutatud, sest vibuga jääb valikusse enamasti vaid üks lask.
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Kontakt:

Kilo Tango kirjutas:
gvardimatros kirjutas:loobusin tulirevast, võibolla elan kauem 8)
Muide kodu kaitstes on vibu tõepoolest reaalne alternatiiv (eeldusel, et vibu hoitakse nöör peal ja rekurvi puhul ka kokku panduna). Ainult, et lähedalt lastes ning eeldusel, et on piisavalt harjutatud, sest vibuga jääb valikusse enamasti vaid üks lask.
kui oled piisavalt pädev siis saab ka rohkem lasta
isegi jahipidamise kohapealt on vibu edukam tapriist, tänu nooltele
mis viivad iga elusolendi hüdraulika rivist välja 8)
tonu adrik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tonu adrik »

gvardimatros kirjutas:rpg ga tahaks muidugi lasta, kuid see pole vist reaalne :|
Maailm on suur ja lai. Laoses ja Kampucheas täiesti pakutakse sellist teenust (tuttavate sõnul kes käinud). Märklauaks antakse valida, kas melon või... elus lehm.

Et ei muud kui Finnairiga kaug-itta, ja tuld :lol:

T 8)
[i][size=85]Verbum Caro Factum Est[/size][/i]
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Kontakt:

tonu adrik kirjutas:
gvardimatros kirjutas:rpg ga tahaks muidugi lasta, kuid see pole vist reaalne :|
Maailm on suur ja lai. Laoses ja Kampucheas täiesti pakutakse sellist teenust (tuttavate sõnul kes käinud). Märklauaks antakse valida, kas melon või... elus lehm.

Et ei muud kui Finnairiga kaug-itta, ja tuld :lol:

T 8)
selge kust siis lehmakommid tulevad :lol: :lol:
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

Tais saab samuti tiirudes kõikvõimalike asjadega lasta. Alates vietnami sõja aegsetest relvadest kuni tänapäevaste poppide relvadeni.
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

ivanorav kirjutas:
Liiva "Baar" :lol: :lol:
See ta oli jah :wink:
sitt päev, kellele kurdad
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

OT:

Tulin Pranglist. Liiva ristis(talvehommikul kell 4 vast, väljas -27) üks mimm (lühikeses seelikus) hääletas.
Oli teisest kahju, pidasin kinni. Küsisin: "kuhu sõidame"
Vastus:"Moostesse tahan saada"
Mina vastasin: "Ma tahtsin ka väiksena kosmonaudiks saada" ja sõitsin Tartu poole edasi.....

See liiva "Baar" oli üldse üks ime koht sekeldusi jätkus seal kõigile :lol:
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
Kasutaja avatar
LionRat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LionRat »

Feeliks_Jalgraud kirjutas:OT:

Tulin Pranglist. Liiva ristis(talvehommikul kell 4 vast, väljas -27) üks mimm (lühikeses seelikus) hääletas.
Oli teisest kahju, pidasin kinni. Küsisin: "kuhu sõidame"
Vastus:"Moostesse tahan saada"
Mina vastasin: "Ma tahtsin ka väiksena kosmonaudiks saada" ja sõitsin Tartu poole edasi.....

See liiva "Baar" oli üldse üks ime koht sekeldusi jätkus seal kõigile :lol:
Täitsa sinu moodi öeldud! :lol:
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Oli aasta umbes 1984. Naabripoisil oli mingi relv, mida ta ise kutsus uhkelt "saksa vindiks" Kuigi oli tegemist kärbikuga (u. 30 cm) ning minu meelest olid ka padrunid veidi väiksed vindi jaoks.
Tuli siis meile mõtte, et katsetaks kui vastupidav on minu üks lapsepõlve lemmik mänguasi :D
See
Pilt

No loomulikult, esimese asjana tuli pähe, et keegi meist paneb kiivri pähe ja siis toimub katse ... :D
Kuid õnneks keegi ei julgenud olla kiivrikandija :D
Panime siis maha ja naabripoiss lasi, kuskil 45 kraadi nurga all. Kiiver jäi terveks, ainult värv tuli tabamuse saanud kohast maha
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

Hea, et rikošett munasid küljest ei võtnud!
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Nojah.
Kuigi nii palju mõistust oli, et seisime naabripoisi selja taga.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Kasutaja avatar
alo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alo »

Mitu head aastat pole enam nägema juhtunud aga minu teada Kaitseliidus on M-69 siiani malevates olemas. Ja noh, Carl Gustaviga saab ikka lasta, pauk vägevamgi, kui M-69'l. Nii et avaldus pihku ja lähimasse staapi! :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist