Pole aimugi. Sisetunde järgi võiks pigem vaadata kõvema sõnaga kodanike nagu Juncker või Steinmeier, poole. Aga ei tea.Kulibin kirjutas:Ma küsin siis lihtsamalt: Kas lgp.Kriku arvates lasub Merkelimutil mingi süü, et Brexit toimub (võib toimuda)?
Ise küsimus on veel see, kui palju keskmine Brexiti pooldaja neil üldse vahet teeb või mitut Mandri-Euroopa poliitikut nimepidi teab...
Merkeli Saksamaa puhul pole IMHO seda hirmu, aga tema järglaseks võib muidugi saada järgmine Schröder. Nagu kunagi oli UK peaministriks suur Putini sõber Blair ja Itaalia omaks Berlusconi.kaugeltuuriv kirjutas:Olen siin kirjutanud ennegi, et olemasoleva UK(ma ei ole kindel kas me üldse räägime aasta pärast veel Suurbritanniast,kui sellise territooriumiga ühendusest nagu praegu) kadumisel Euroopa laua tagant saab Saksamaa endale väga suure majandusmõju ja hakkab ruulima kogu kontinenti,mis meile oleks väga ebameeldiv, kui arvestada Saksamaa mänge Venemaaga.
Pigem võib rahutuks teha see, et EL-i jääb 3 suurriiki 4 asemel. See tähendab, et erinevaid seisukohti, mille vahel laveerida, jääb vähemaks ning teiselt poolt saavad nende juhtide sõnad suurema kaalu. Näiteks 2008-2011 olid 4 suurriigi juhid Merkel, Sarkozy, Brown / Cameron ja Berlusconi, kes olid Venemaa küsimustes eri seisukohtadel. 2001-2005 vastavalt Shcröder, Chirac, Blair ja Berlusconi. Kui Suurbritannia lahkuks ja ühel ajal saaks pukki Schröderi, Sarkozy ja Berlusconi ekvivalendid, oleks põhjust muret tunda küll. Mida vähem on suurriike, seda suurem tõenäosus niisuguseks arenguks.