Frantzuse nurgake

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Vasta
frantzus
Liige
Kontakt:

Re: Frantzuse nurgake

Postitus Postitas frantzus »

muusa kadus vahepeal ära :( . aga koristasin täna kodus keldrit ja leidsin sealt pooliku õllekohvri! iidamast-aadamast pärit, tea kas ise selle sinna pistnud või abikaasa peitnud :dont_know: , igatahes mekkisin ja muusa tuli tagasi :write: :write:

istun siis staabi ees ja olen valvel juhuks kui polkovnik sööklast välja tormab ja küüti tahab linnarestorani! rahvas vajub juba sööklast välja ilma mingi paanikata, järelikult asi kontrolli all, mingi paarikümne minuti pärast vajub ka polkovnik koos korrapidajaga sööklast välja, ja huuli limpsides jalutavad rahulikult üle platsi staabi poole. frantzus muidugi stardivalmis, aga polkovnik hõikab mind enda juurde, et kas frantzus on söömas käinud? ütlesin ausalt et ei ole, olin koguaeg stardivalmis igaks juhuks :D ! ütles et kiiret pole kuskile, mine sööma, küll tema saab ise pealiku kottimisega hakkama! jätkasin siis samas suunas üle platsi söökla poole. söögi ajal oli kuulda kui väeosa jälle valvele pandi ja miskit ette kanti, söökla uksed ju pärani soojal ajal ja kõik kenasti sisse kuulda, järelikult pealik ka kohal, ja kella vaadates siis samal ajal kui tavaliselt, ei tormanudki tuhat-nelja kui teada sai et polkovnik tuuseldab siin. jalutan siis staabi poole, kuidagi rahulikult kõik, korrapidaja teeb staabi ees suitsu, viskasin ka suitsu ette küsisin kas pulgad hulguvad ringi kuskil? pulgad pidid kahekesi pealiku kabinetis olema, arvasin selle peale et enne õhtut nad sealt välja ei tule kuna see ainuke konditsioneeriga kabinet väeosas ja sooja väljas juba ca 35+! ja et me võiks minna ja KPP vahtkonna maha lasta kuna nad maha magasid frantzusi tuleku, et tal ju püstol olemas :D ! vahtis mulle lolli näoga otsa, et kas mõtled seda tõsiselt! tore mees aga naljast aru kohe ei saanud, aga kui aru sai siis irvitas et ega see paha mõte ei ole, aga kahjuks pole põhjust kuna nad ikka päris maha ei maganud, ta ise oli ju sööklas ja frantzus tuli liiga kiirelt staabi ette ja blokeeris sellega käskjala teekonna kes oli just startimas kui polkovnik staapi sisse astus :D . ütlesin talle ka siis saladuse katte all et polkovnik sundis mind kimama, ega ma tahtnud teda kiusata. sai asjast aru ja viha ei pidanud. noh niimoodi nende ohvitseridega vaikselt suhteid loodigi, kes oli jobu sellega rohkem oma pead ei vaevanud, aga kes sai frantzusi elu-olust aru nendega tulid hiljem ikka väga asjalikud suhted, ja just nende endi huvides, sest frantzus sai vajadusel olla "hall kardinal" ja piisavalt sitta keerata või vastupidi ja nii et nad ise ka aru ei saanud kes niite tõmbas! kui lased frantzusil elada siis saab ka frantzus mitteametlikult aidata, vahest piisab isegi pisikesest infokillust mida frantzus valdab. ja infoga manipuleerimise sain ohvitseride seltskonnas kiirelt selgeks, enamus sai sellest aru, aga kahjuks mitte kõik.
vedelen siis staabi ees, polkovniku ootel. ennustasin õigesti, enne pool kuut nad sealt oma kabinetist välja ei roninud, tulevad siis kahekesi staabist välja, rahulolevad-rõõmsad näod ees nagu oleks kolm tundi üksteisele anekdoote rääkinud! astuvad siis parklasse ja pealik annab käega märku et frantzus kobigu autost välja! kobisin välja juhi ukse kõrvale aga mingit seisakut ei võtnud, toetasin lihtsalt willise uksele, nad olid ise ka ju vabas olekus ja käeviibutamine ei ole mingi ustaavi käsk! pealik hakkab siis rääkima et homme frantzusil austav ülesanne polkovnik piiri taha viia ja ka tagasi tuua , et viisa on olemas ja polkovniku tsumadanis, kui jälle mingi pasaga hakkama saan siis rebib polkovnik selle puruks ja frantzus enam tagasi ei saa Sojuzi; ise irvitab :( . ja siis jätkab isalikult-hoolitsevalt, polkovniku kõrval muidugi, et homme varakult minek ja telli söökla korrapidajalt omale hommikusöök ära õhtul, ja siis pöördus polkovniku poole et mis kell frantzus peab linnas olema? polkovnik ütles et pool seitse start hotellist, pealik arvas et hommikusöök siis frantzusil pool kuus. noh tundus et kõik asjad minu eest juba ära otsustatud, hommikusöögi pärast ma ei põdenudki, aga üks küsimus kripeldas juba pikemat aega hingel :D . julgesin siis küsida pealikult et kas pean automaadi ka kaasa võtma polkovniku kaitseks või piisab sapöörilabidast ka mis willises olemas( seegi muidugi riviautost virutatud)? silmanurgast näen et polkovnik muigab, aga pealik lajatas ikka korralikult: et mis kuradi relva frantzusil vaja on, frantzusil on ju willise tungraud :D :D ! krt, tuleb välja et pealik ka huumorimees :D , aga polkovnik ei saa miskit aru ja küsis pealikult et mis kuradi tungraud? noh siis pealik valgustas et frantzus olla võrrelnud Makarovi püstolit willise tungrauaga ja kiitnud viimast! polkovnik vaatas siis frantzusi pealaest jalatallani üle, see oli ikka suht pikk vaade kuna frantzusil ikka pikkust ka :D , ja siis muigel suul arvas et frantzusi käes on ka tungraud tõsine relv! noh lobisemine sai läbi ja polkovnik palus et frantzus ta linna ära viskaks, puhkama!

hommikul siis piiril, oleks teadnud et polkovniku autot toll ei tuuselda siis oleks viis kasti viina kaasa võtnud :D ! aga ikka vägev tunne oli välismaal olla, ainukesed tõeliste pagunitega sõdalased olid polkovnik ja frantzus; aga seal peeti pagunitega sõdalasi millegipärast madalamaks rassiks :dont_know: . frantzusile üritati küll ülevalt alla vaadata sõdurite poolt aga pikkus ei vedanud välja, ja frantzusi piiratud sõnavara ja hoiak tuli ka kasuks kui kohalikega veits plõksimiseks läks ühes väeosas lõunatades kui mind leivast ilma taheti jätta; ütlesin rahulikult et "ubju vas vseh tsainikom" kui minu leiba puudute, mu ülikond oli ju ka selline et dembel vist ei ole hetkel aga äkki vanake viimast poolikut veeretamas, tuli lihtsalt ülbitseda! kuttidel endil laoriided seljas, kohendamata, maksimaalselt minuga samal tasemel. polkovnik sai ka omadega hakkama, igatahes tungrauda ja labidat ma välja koukima ei pidanud, kolmes väeosas sai kottimas käidud. tagasi tulles oli piiril järts, veoautodest, neist kolm isegi meie väeosa omad, aga polkovnik käskis vasemale hoida ja kohe tõkkepuuni kimada, lennukile oli ka juba kiire, poole tunniga piir ületatud ja siis sai willis piitsa, kohati 125kmh sest rohkem ei läinud, aga kenasti jõudsime lennujaama, jäi isegi pool tundi varuaega! tänab siis polkovnik mokaotsast frantzusi tehtud töö eest ja astub autost välja, frantzus viisaka inimesena astus ka ja võttis valveloleku ja soovis polkovnikule igaks juhuks " head teed!" :D :D . viskas polkovnik ka muigel sui käe kõrva äärde ja tänas, eks ta muidugi mäletas seda eelmist "zaljoti!" :D :D :D . korra trehvasime veel enne kui ta kindraliks sai, siis oli frantzus juba väeosa nr.2 , st et täieõiguslik komandöri autojuht täisvarustuses autoga( magnetoola kõlaritega jne :D )! kimasin siis väeossa, teadmatus jälle ees; reede käes ja kaks nädalat paranduslikke töid oli ju täis saanud :dont_know: :dont_know: :dont_know: , tulevik ikka teadmata...
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Väga viisakas lugemine - autoril on annet! Minu lugupidamine! 8)

Muideks - teemaga liituvalt - kes panamat tahab, siis näiteks siit saab:
https://roba.ee/shop/panama-kamuflaaz-91232121-4/

Pilt
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
frantzus
Liige
Kontakt:

aitäh!
aga see panama on vuffel :( , armetu koopia :dont_know: , või kuskilt teisest manufaktuurist, kaukaasias vist ka kanti neid kohati :dont_know:. minu pandud pildil on õige, aga sellel on midagi väga olulist puudu, ei oska ise pilti töödelda et näitaks erinevusi :(. vihjeks niipalju et seda ei saa lõuaalt rihmaga kinni tõmmata, tõmbad ju kõrvad ka kinni; õigel on avad kust kaudu saad rihma läbi sirmi nööpidesse pista kui lõuaalust kinnitust kasutad
frantzus
Liige
Kontakt:

kriban...

lendasin siis kahel rattal staabi ette, võtsin willisest wiimast, krt seda teab millal ja kas üldse sellega enam sõita saan; pealiku küna ka veel staabi ees, pealik seega veel kohal, aga see polnud minu teema! ruleerisin parklasse, väntvõll tegi veel viimaseid pöördeid kui kargas ligi korrapidaja abiline, seeru; et käsk frantzusil koheselt pealiku kabinetti minna kui väeossa ilmun! oli mul lollil üldse vaja sinna ilmuda, oleks võinud ju kohe lennuväljalt Eestimaale suuna võtta :dont_know: , selge see et nüüd tuleb viimsepäevakohus :( ! astun siis staapi, korrapidaja ka uksel vastas ja temaga viskasime viis, ikkagi sõber ohvitser kellega hästi läbi sain aga ta ei osanud ka mingit vihjet anda, va see et pealiku autojuht oli ka seal kabinetis just käinud ja "nedovolen" olnud väljudes; seega miskit head ei olnud oodata peale pizdulei :( . astun siis koputades kabinetti, kena jahe õhk lööb kohe vasta, et seal võiks isegi pikemalt istuda :wall: :wall: , kannan ette ustaavi järgi et reamees frantzus vastavalt käsule saabunud; tema mulle kulpi ei visanud sest oli palja peaga ja käskis mul hoopis istuda :dont_know: . toole oli palju, tal ju pikk laud kabinetis, valisin esimese ettejuhtava välja, talle ikka ligemale et kuuleks hästi mis sealt tulema hakkab; alles hiljem sain teada et istusin staabiülema toolile, nr.2 positsioon väeosas :D :D . võtsin ka panama peast et aju saaks jahedamat õhku; ja siis hakkas tulema: et razpizdjai frantzus on alates tänasest õhtust tema isiklik autojuht! krt võttis ikka hinge kinni küll, ja mitte meeldivalt :( , küsisin et miks mina, tal on ju uzbekk olemas, ja minule need väikesed autod üldse ei meeldi? :( , hakkas seletama: et sellest uzbekist on ta tahtnud kogu aeg lahti saada alates sellest ajast kui ta pealikuks sai, uzbekk on jäänus eelmisest pealikust, ja absoluutselt ebausaldusväärne, konfidentsiaalset infot tilgub välja autost, ja ei saa lahti ka lasta kuna pole B-kati juhte võtta; isegi polkovnik olla öelnud et ei kannata uzbekki silmaotsastki; olevat ikka liiga libe kuju. ja kui mind duhhina välja valiti autojuhiks siis tollane zampoteh(praegune pealik) valiski mind tegelikult endale autojuhiks sest talle oli juba teada et võim vahetub; aga kuna frantzus oskas kollatõppe jääda ja paariks kuuks pildilt ära kadus siis oligi uzbekk ainuke augutäide! ja frantzus unustati täiega, kuni ühel heal päeval laekusin väeossa, saadeti siis kohe mind vana pealiku juurde kabinetti, seal istusid siis mõlemid koos ; vana ja uus; ja suht ootamatu teema nende jaoks et mida minuga peale hakata, zampoteh oli ka veits segaduses :D . paari tunni pärast kutsus siis tulevane pealik mind oma kabinetti, võttis oma seifist minu juhiload välja( jah, need olid siiani seal hoiul, enne kui hospidali läksin saatsin nad sinna) ja käskis uue Kamazi järele lattu minna, et hoz-zvoodi parimaks autojuhiks pean hakkama :dont_know: ! see on takkajärgi teadmine et ta hakkas mind nagu sitta pilpa peal hoidma omades huvides, nn magav agent, aga mina seda ei teadnud. jah huvitav on see et sõjaväes saaks ju kõike käsu korras teha; vana pealik läks ja uus luud pühib, aga see ei läinud mitte, hakati hoopis intriige punuma? ja punuti korralikult, et see sensitiivne info jõuaks vananeda mida uzbekk valdab; ja frantzus oli ka juba tegelikult paikka pandud, oli ainult polkovniku heakskiitu vaja, ikka uskumatud intriigid sõjaväes sõduri ümber! nagu olen kirjutanud eelnevalt et varuosa lao prappor vihjas mullet et mind oleks nagunii narjaadist maha võetud isegi kui ma vahele ei oleks lennanud; ja see teema oli juba varem paika pandud et frantzus läheb polkovnikut vedama ja too annab dobroo kas frantzus sobib ametisse või mitte :dont_know: . igatahes nii mulle pealik asju selgitas oma jõupositsioonilt oma kabinetis, ja küsis et mida ma arvan? küsisin vastu et mis uzbekist saab, ikkagi kolleeg? arvas et vaatame; tõenäoliselt läheb roodu kuvaldaga vehkima kuna tal C-katti ka pole ja hozvoodis rakendust ka mitte sellepärast! jäin mõtlema; et see siis ongi trummilööja saatus; täna püünel ja homme põhjas :( :( . pealik siis veel lisas et polkovnik olla ka soovituskirja andnud, et kui frantzus kontrollib olukorda siis on pealikul ka lihtsam; ja polkovnik olnud piirilt helistanud et frantzus on Sojuzis tagasi :D :D .et piiri taga olevat frantzus isegi tsainikuga korra majja löönud :dont_know: :dont_know: . vot ma ei tea kuidas see info polkovnikuni jõudis; krt koputajad igal pool vist sõdurite hulgas, eks seal sööklas oli ohvesid ka ja välimundris on kõik nagu ühest lastekodust :dont_know: . noh mis mul siis lõpuks öelda oli, pidin leppima olukorraga, aga vastu tahtmist; ja see võib paljudele imelik tunduda sest me kõik ju unistasime enne sõjaväge komandöri autojuhi ametist, ka frantzus; aga kui oled juba aasta teeninud rahulikumal positsioonil ja ja näinud seda elu siis ikka ei kipu küll viimaseks aastaks mugavustsoonist välja minema! :( :( . oma viimast trumpi (luukeret) ma veel varrukast välja ei tõmmanud; sest see ei olnud minu probleem ja jätame need jamad teistele lahendada :D ! aga sellest juba järgmises postituses :D
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Sellised intriigid ja ettevalmistused viitavad ilmselgelt , et pealikud lootsid salamisi, et frantzus jääb üleajateenijaks ja teeb suure sõja kaasa kuni võiduka lõpuni :). Keegi ei viitsiks ühe aasta pärast hakata nii põhjalikult võimlema.
Meil kasutas kõrgem juhtkond taolistel, usalduse kuritarvitamise juhtudel väljendit "bezsovestnõi narod" ehk südametunnistuseta rahvas:)
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

Ja kindlasti pakuti ka pealiku tütart ja raha ja hüvesid ning vara pensionile jne

Aga näe kurratõ ( franzuzõ ) ei võta millegipärast vedu , ei tea küll miks....
frantzus
Liige
Kontakt:

vanahalb kirjutas:Sellised intriigid ja ettevalmistused viitavad ilmselgelt , et pealikud lootsid salamisi, et frantzus jääb üleajateenijaks ja teeb suure sõja kaasa kuni võiduka lõpuni :). Keegi ei viitsiks ühe aasta pärast hakata nii põhjalikult võimlema.
Meil kasutas kõrgem juhtkond taolistel, usalduse kuritarvitamise juhtudel väljendit "bezsovestnõi narod" ehk südametunnistuseta rahvas:)

annaks kohe kümme punkti! see jutt tuli enne demblit mitu korda teemaks et kas prapporiks ei taha jääda, tänu haridusele oleks mingi kahe kuuga prappori tärnid peale saanud! aga vana pealik tutvustas oma tütart küll kui frantzus alles algaja oli, kaval tatarlane nagu ta oli, võis ka mingi tagamõte olla sest frantzus pidi selle 18a tütrega paar korda poes käima ja korra isegi ohvitseride majja diskole viima :dont_know: .

kriban...

patsutas siis pealik käega lauale, andis vist märku et jutuajamine hakkab lõppema, aga võtsin julguse kokku ja küsisin et kui pikalt ma seda ametit pean pidama, et kohe-kohe uued duhhid tulemas ja ehk leian kedagi asjalikku ja pääsen ise äkitselt kergema töö peale! lajatas siis labakäega päris kõvasti vastu lauda ja ütles et parimal juhul demblini, aga halvimal juhul ta leiab ise mulle asendaja ja edasisest peaks selline tarkur nagu frantzus juba ise aru saama! :( :( . tundus et jutuajamine selleks korraks läbi, pistsin panama pähe, tõusin nr.2 toolilt üles ja palusin luba lahkuda ametlikult. luba anti, aga hulkuma minna ei lubatud, et tema tahab varsti koju saada. hakksain just lahkuma kui hõikas et seis, tiris lauasahtli lahti ja viskas sealt mulle ühe võtme, frantzus vana korvpallur ja püüdmisega probleeme ei olnud ja jäin lolli näoga vaatama :dont_know: . pealik ütles siis et see on tema kabineti võti ja siia on mul sissepääs 24h vajaduse korral vastavalt tema juhistele, ja väeosa korrapidajale ei pea miskit selgitama. et kabinetis on ka tagaruum külmkapi ja sahvriga ja vahest on sealt vaja miskit võtta või sinna viia, ja see olevat ka minu ülesannete hulgas; näitas siis oma tagakambri ette ja lubas lahkuda kabinetist. astusin siis välja koridori, staabist välja ei tõtanud, "minuta dlj razmõschlenija"; tunded kahetised, tundub et kohalikul tööbörsil olen hinnatud kaader hetkel; aga trummilööja saatus teeb ärevaks, selge oli see et uzbeki kohta ajas mingit häma sest platsil teda avalikult asfaldi sisse ei taotud nagu frantzusi; tahaks nagu teada saada millega ta libastus sest autojuhina oli ta igati asjalik kutt tegelikult, kuigi ta minu sõbralistis ei olnud rahvusliku maailmavaate poolest. aga noh-jah, pasa sees ma olen ja nüüd tuleb targalt tegutseda ja kontrollida oma käitumist veits. astusin staabist välja, uzbekk toimetab oma küna kallal, võtab oma isiklikke asju välja( tglt oligi nii et pealiku autojuhi kaptjorka oligi sama auto, seda ju keegi ei kontrollinud ja sealt ei varastatud!), astusin talle ligi ja küsisin otse et miks ta mulle sitta keeras ja enam pealikku vedada ei taha, ja mina pean nüüd seda tegema. vastas et tema ei tea miks ja soovis mulle palju "õnne" uue ameti puhul! noh tungrauaga teda ähvardama ei hakanud, kui ei taha rääkida siis ei taha, aga see tegi asja veel kahtlasemaks sest sõdurid ikka omavahel rääkisid "kangelastegudest" :dont_know: . jätsin ta rahule ja jäin siis ise ootele. paar nädalat hiljem lobises pealik ise kogemata tegeliku põhjuse välja! põhjus iseenesest lihtne, kutt jäi osobisti konksu otsa, kuidas täpselt ei tea aga pealikuni see info jõudis, ja sellega oli tema edasine teenistus paikka pandud. aga osobistidest ehk hiljem kriban.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Tovarish kontrrazvetsik ei maga !!!

Meil utsebkas võtsid küll mingid Lasnamäelt tulnud venkud kohe prappori kutse vastu ja juba 2 kuu pärast tolgendasid utsebka peal , mingi lotendav prapporivorm seljas ja imelik irve näos

No kui millegiga vahele lendasid siis ilmselt pandi kursandiks tagasi ma usun ( Zaljot )
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

frantzus kirjutas:kutt jäi osobisti konksu otsa, kuidas täpselt ei tea aga pealikuni see info jõudis
Info jõudis pealikuni, et info jõudis osobistini. Enam ei saa autos ka lõugu laiutada... 8)
frantzus kirjutas:vana pealik tutvustas oma tütart küll kui frantzus alles algaja oli, kaval tatarlane nagu ta oli, võis ka mingi tagamõte olla sest frantzus pidi selle 18a tütrega paar korda poes käima ja korra isegi ohvitseride majja diskole viima
Võibolla võtad paari sõnaga pakutud printsessi kirjeldada... täiuslikuma filmielamuse huvides.... :)
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
frantzus
Liige
Kontakt:

vastavalt hetkel valitsevale poliitkorrektsusele ei julge kirjeldada seda printsessi füüsiliselt, aga kõrvade vahel oli küll õhupall :roll: :roll: .

P.S. aga kahe käega oleks vist ulatanud isegi ümbert kinni võtta :dont_know:
frantzus
Liige
Kontakt:

kriban...

vedasin siis pealiku koju, miskit tarka ei rääkinud, käskis järgmisel hommikul( laupäeval) kohal olla nagu tavaliselt, frantzus muidugi ei teadnud mis see tavaline aeg on; siis tehti selgeks et tavaline aeg on kell kaheksa iga hommik paraadna ees! küsisin et kas pean ukse taha tulema ja koputama ja ette kandma et saabusin, vanal pealikul pidi nii käituma kui frantzus alles alustas seda ametit duhhina :dont_know: , ütles et ei pea, tema ärkab õigel ajal ise ja tuleb välja :D ! noh eks ta oli hetkel veel kapten ka, vana pealik oli ikka alam-kolonel, vanemohvitser, jo neil siis teised kombed :dont_know: , igatahes see tegi frantzusi elu lihtsamaks et ei pea iga hommik teisele korrusele ronima ja uksetaga öösärgis pealikuprouaga tõtt vaatama, korra juhtus isegi tütar ust avama :mrgreen: :mrgreen: . iseenest see korter oli mulle tuttav vana pealiku ajast, olin temaga isegi köögis mett söönud saia ja piimaga! kapten elas enne ka samas majas, see oligi söjaväe maja kesklinnas peatänava lähedal, ja pealik sai selle korteri endale kui võimuvahetus oli sest see oli telefoniga korter ja suurem ka, ametkondlik värk. samas majas oli staabiülem, zampoteh ja zampoliit, ja nende kortereid ma pidin ka teadma kui häire korras jalule tõstetakse, minu kohus oli neid üles äratada, ja seda häireolukorra ustaavi järgi, see oli kõik kenasti paberil kirjas mida keegi peab tegema ja keda otsima! järgmisel hommikul frantzus "tavalisel" ajal kohal ja jälgib oma randmel olevat Casio elektronkella et kui täpne pealik ikka on! sihuke vinge kell oli jah, stopperid-äratused-piuksud peal, kirjade järgi isegi veekindel! enne sõjaväge maksis selline pealinnas Pika tänava komkas mingi 120 rutsi, Termezist said selle black-marketilt sõjaväelaste käest mingi 70-80 rutsiga kätte, aga afgaanis oli see kaalukaup, mina sain pudeli viina eest neid kaks tükki! ise küll järgi ei käinud, aga meie kutid käisid veokatega sealpool ja tegelesid selle äriga, raha oli neil lademetes, aga aeg-ajalt olid neil tarneraskused viina näol, ise nad niisama väeosast välja ei saanud ja siis kasutasid frantzusi ära kui oli võimalik et kuskilt külapoest viina hankida, ja Gorba aeg oli ka juba käes nii et seda viina pidi kohe otsima, linna poodidesse ei kannatanud sõduril nägu näidata, ja külapoes pidid ka ikka kauppa tegema, ega leti hinnaga saanudki! ja viint oli kuttidel enne mootorite laadimist vaja et see haake põhjapleki alla peita, prappor oli ka muidugi asjas sees, enamusosalusega! isegi osobist tundis hiljem huvi et kust frantzus sellise kella sai, et isegi temal pole, vist oli kadeduse uss tal kallal; vastasin ausalt et juba enne sõjaväge Pika tänava komkast ostsin ja oma raha eest, ega ma otse koolipingist armeesse tulnud, ikka aasta enne seda rabasin tööd ka teha :wall: :wall: noh oli siis frantzusil kellale configureeritud täistunni piiksatus, ja koos piiksuga astus ka pealik välja, astusin ka mina välja ja soovisin "tere hommikust sm. kapten(major)" käsi kõrva ääres. vot ei tea kas oleks pidanud või mitte, aga teenistuse lõpuni ma nii käitusin ja pealik seda pahaks ei pannud :dont_know:
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Neil Pika tänava kelladel olid tehase poolt maailma rahvaste lood äratuseks või lihtsalt tunnusmeloodiaks sisse programeeritud. Igaühel erinev. Ega frantzusi kell ometi osobistile "Õllepruulijat" ei laulnud, et tsekist seda endale hakkas himustama :)
Mulle sattus peale sõjaväge taoline täiesti "noname" kell ja see piiksus täitsa äratuntavalt "Joo, sõber, joo": Saksa päritolu viis vist seegi.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Populaarsed olid ka Montana meloodiatega kellad mida Pika tänava komkas 150 ruubliga müüdi aga mida vietnamlased mantlihõlma alt 70 ruubliga müüsid

Pilt
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Mul endal oli kroonus olles selline liitiumpatareiga variant
Pilt

Aga laenasin selle väosa pisssarile välja kui ise santsastis olin ja seal olevat talt see ära bizdiitatud

Andis mulle siis ühe sellise vastu

Pilt
frantzus
Liige
Kontakt:

kalleb kirjutas:Populaarsed olid ka Montana meloodiatega kellad mida Pika tänava komkas 150 ruubliga müüdi aga mida vietnamlased mantlihõlma alt 70 ruubliga müüsid

Pilt

miski selline jah, aga Casio kiri oli ikka klaasil mitte korpusel, ja kuusteist meloodiat kah, aga vot ei mäleta mis lood seal olid, mind äratati kui vaja oli :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline