Jällegi - tootlikkus on esmapilgul parem kui vabatahtlikul pensionisambal
Rsk, see on ju lausa äriidee...
Jällegi - tootlikkus on esmapilgul parem kui vabatahtlikul pensionisambal
Kriku kirjutas: O. Küsimus on selles, et põhimõtteliselt ei ole õige kahtlusaluste ringi varem süüdi mõistetutega piiritleda ning kui nende hulgast ei õnnestu kurjategijat leida, käed püsti tõsta ja öelda, et korralike kodanike sõrmejälgi ei tohi vaadata..
Viide?hjl85 kirjutas:Kriku kirjutas:Küsimus on selles, et põhimõtteliselt ei ole õige kahtlusaluste ringi varem süüdi mõistetutega piiritleda ning kui nende hulgast ei õnnestu kurjategijat leida, käed püsti tõsta ja öelda, et korralike kodanike sõrmejälgi ei tohi vaadata..
Õnneks arvavad kohtud teistmoodi.
Ei ole. Selle kohta ma ülal juba kirjutasin:hjl85 kirjutas:Ning sinu loogika järgi on siis täiesti ok kui kuhugi Selverisse on sissemurtud võtta uurimise alla 50+ inimest ning kogu nende elu läbi sobrada ja see talletada.
Kriku kirjutas:Just nimelt. Ja seal ongi koht, mille üle tõsiselt arutada. See, milliste või kui otseste või kaudsete tõendite alusel jälitustoiminguteks luba antakse, on väga tõsine küsimus. Võrdluskogul seevastu on hulk rakendusi, mille puhul seda küsimust ei tekigi.croman40 kirjutas:Sõrmejälgede andmebaasist saadud info ei ole veel jälgimine, aga edasine tegevus paraku küll. Kui uurija saab sõrmejälgede kohta vastuseks portsu nimesid, siis ta ei ole selgeltnägija vaid peab hakkama koguma infot, tegema toiminguid ja mingil hetkel võib lisanduda ka kohtu loaga lubatud tegevusi.
OLAVI kirjutas:See seadus annab vabaduse näiteks politseinike rinnakaamera vaateava ette jäänud isikute reaalajas automaatseks tuvastamiseks (rinnakaamerate hanketingimustes oli tingimuseks, et peavad võimaldama reaalajas pildiedastust) ja nende isikute asukoha talletamist andmebaasi.
Kuigi praegu töötavad kaamerad nagu auto sõidusalvestid, siis tehniline valmisolek pidevaks jälgimiseks ja näotuvastuseks oli tellimusel juba algusest peale sisseplaneeritud.
https://epl.delfi.ee/artikkel/93912853/ ... t-lopetada2003. aasta novembris, kaheksa aastat pärast esimest plahvatust tabas Ringmaad saatuslik ebaõnn. Pae 23 asunud ühiselamu trepikotta sokutatud pomm enam kui 10 kilo trotüüliga jäi lõhkemata. Eksperdid said pommilt kätte DNA täisprofiili, mis sobis varasemalt kahelt plahvatuse sündmuskohtadelt leitud segaproovidel olnud DNA profiiliga. Nii oli vaieldamatult selge, et plahvatusi korraldab üks ja sama inimene. Aga kes?
Samalt sündmuskohalt leiti ka sõrmejäljefragment, mis oli liiga väike, et anda sõrmejäljeregistrist terviklikku vastet, küll aga sobis see 181 inimese sõrmejälje osadega. See teave oli politseil käes 2004. aasta jaanuaris. Niisiis oli vaja hakata võtma neilt DNA proove. Kuna pommides kasutati nõukogudeaegseid, ja sel ajalgi vähelevinud detaile, jäeti kõrvale noored inimesed. Samuti arvati kõrvale naised ja lapsed.
Kriku kirjutas:Kui minult isiklikult oleks sel põhjusel süljeproovi küsitud, siis ma oleks rõõmuga andnud. Mitte kuidagi moodi poleks tunnetanud privaatsuse rikkumisena
See, et Sina kirjutasid ei ole mitte mingi argument. Enda vastusele viitamine kui allikale või lõplikule tõele on ikka täielik demagoogia musternäidisEi ole. Selle kohta ma ülal juba kirjutasin:
Kriku kirjutas:Hea oli, et pommimeheks osutus endine murdvaras... Kui minult isiklikult oleks sel põhjusel süljeproovi küsitud, siis ma oleks rõõmuga andnud. Mitte kuidagi moodi poleks tunnetanud privaatsuse rikkumisena
Ja mis suur häda oleks olnud, kui oleks mindud DNA-d küsima isikute käest, kelle dokumentidele antud sõrmejäljed oleksid otsingutulemuste hulgas olnud? Sisuliselt, ma mõtlen - kas sind tõepoolest häiriks see, kui sinu ukse taha tuldaks sellise palvega? Mina annaks küll rõõmuga.dorpat kirjutas:Kriku kirjutas:Kui minult isiklikult oleks sel põhjusel süljeproovi küsitud, siis ma oleks rõõmuga andnud. Mitte kuidagi moodi poleks tunnetanud privaatsuse rikkumisena
siin ongi kõik korrektne. pöördutakse, selgitatakse ja sa nõustud proovi andmisega, st teed informeeritud otsuse.
Loodetavasti mitte. Praegune eesti.ee süsteem, mille järgi kodanik saab ise vaadata, kes tema andmeid on pärinud, töötab väga hästi.dorpat kirjutas:täna hommikul dušši all mõtlesin, et kas otsutavad tegelased plaanivad sisse viia ka automaatse teavituse kõigile neile, kelle kirjed baasist otsides esile tulevad?
Kriku kirjutas:Ei ole. Selle kohta ma ülal juba kirjutasin:hjl85 kirjutas:Ning sinu loogika järgi on siis täiesti ok kui kuhugi Selverisse on sissemurtud võtta uurimise alla 50+ inimest ning kogu nende elu läbi sobrada ja see talletada.Kriku kirjutas:Just nimelt. Ja seal ongi koht, mille üle tõsiselt arutada. See, milliste või kui otseste või kaudsete tõendite alusel jälitustoiminguteks luba antakse, on väga tõsine küsimus. Võrdluskogul seevastu on hulk rakendusi, mille puhul seda küsimust ei tekigi.croman40 kirjutas:Sõrmejälgede andmebaasist saadud info ei ole veel jälgimine, aga edasine tegevus paraku küll. Kui uurija saab sõrmejälgede kohta vastuseks portsu nimesid, siis ta ei ole selgeltnägija vaid peab hakkama koguma infot, tegema toiminguid ja mingil hetkel võib lisanduda ka kohtu loaga lubatud tegevusi.
Sa ülal väitsid midagi selle kohta, kuidas "minu loogika järgi on". Nüüd, kui ma näitasin sulle väga täpselt ära, et olen sinu poolt väidetust vastupidist kirjutanud, süüdistad mind küllaltki ülbel toonil demagoogias. Võta vaiksemaks.hjl85 kirjutas:See, et Sina kirjutasid ei ole mitte mingi argument. Enda vastusele viitamine kui allikale või lõplikule tõele on ikka täielik demagoogia musternäidisEi ole. Selle kohta ma ülal juba kirjutasin:
Ühesõnaga viidet anda sul pole ja lobised niisama.hjl85 kirjutas:Viide ja viide: sõrmejälgede osas on viiteks analoogia sideandmete kasutusega-seda pidasin silmas, et kohtud lähtuvad teistsugusest loogikast ning mitte ainult EV kohtud.. Koguti liiga palju, valimatult, säilitati ja kasutati kõikide asjade uurimisel ning võetoi välja ka nn mitte kahtlusaluste sekka kuuluvate inimeste kohta.
Kriku kirjutas:... Praegune eesti.ee süsteem, mille järgi kodanik saab ise vaadata, kes tema andmeid on pärinud, töötab väga hästi.
Kriku kirjutas:Pole vaja riigi infosüsteemist spämmimasinat ehitada.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist