Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas vaoinas »

ppp kirjutas:Eesti rahvuse perspektiivi ka eriti pole, rahva oma küll veidi roosilisem, naised lähevad välismaale eestlust arendama, edasipidipüüdjamad mehed koos peredaga Soome, Norra jne, iive ka nagu arenenud maailmas. Lootus on muidugi tippspetsialistide, oskustööliste ning väheprežtiissete ametimeeste impordil.. Aga selle eest on igasugused võimalused ja vabadus! 8)

Ja ppp paneb ette mida? Teeme Eestist väikese vangla, paneme piirid lukku ja ei lase kedagi välja? Küll see vabadus ja võimalused on ikka kole asi.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

Vabadus ja võimalus lakata rahvana, riigina eksisteerimast...hea võimalus ikka küll. Nii lammas ei anna olla kui see va oinas on. :lol:
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

Kahju, et kõi need kes teavad kuidas riiki juhtida töötavad juba taksojuhtide ja juuksuritena :cry:
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

:cry:
Viimati muutis hillart, 22 Okt, 2013 15:16, muudetud 1 kord kokku.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Mul on kahju, et sinu parimad aastad jäid just nõuka-aega.
Kahju kõikide nende võimaluste eest, mis sul kasutamata jäid.
Kahju, et see on kaasa toonud nii palju pettumust ja kibestumust.
Kahju, et ka tänapäeval veerevad nii mõnedki asjad sinule just mitte meelepärases suunas.
Kahju, et pettumust tööalaste suundumuste suhtes sul nii raske aktsepteerida on.
Kahju nii mitmetegi asjade eest, mida avalikult ei kirjutaks.
Mis teha.....
life goes on
tommy!
Kuri kahtlus hakkab mul tekkima, et oled vist väga südamega oma ameti küljes. Nii südamega, et ei suuda enam tööd ja töövälist aega, kus foorumiga tegeleda, oma peas lahutada. Rõhutan veelkord - jäta demagoogitsemine! See ei ole ilus mitte. Eriti veel provotseerides inimesi ja mängides nende emotsioonidel, kes seda kunsti ise mitte ei valda ning seda jutukaaslase väitluses ära tunda ei oska. Aga muidugi pole välistatud, et sa seda tahtlikult ei teegi. Lihtsalt ametist tingitud iseärasused, mis ennast sinul iseenda peas juba normina välja pakuvad. Ja seepärast sa ei saagi aru, et miskit sinu argumentatsioonis (kui seda selliselt nimetada) ikka väga-väga viltu on.

Seda äratoodud lõiku ma ei hakka isegi kommenteerima mitte. Ja üldse! Kui sa just lausl... ei ole, siis saad ise väha hästi aru mida silmas pean.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

vaoinas kirjutas:
ppp kirjutas:Eesti rahvuse perspektiivi ka eriti pole, rahva oma küll veidi roosilisem, naised lähevad välismaale eestlust arendama, edasipidipüüdjamad mehed koos peredaga Soome, Norra jne, iive ka nagu arenenud maailmas. Lootus on muidugi tippspetsialistide, oskustööliste ning väheprežtiissete ametimeeste impordil.. Aga selle eest on igasugused võimalused ja vabadus! 8)

Ja ppp paneb ette mida? Teeme Eestist väikese vangla, paneme piirid lukku ja ei lase kedagi välja? Küll see vabadus ja võimalused on ikka kole asi.
Ei pane midagi ette, ei oska panna. Vb polegi tarvis midagi ette panna või võtta. Ja ei süüdista ka parteid ning valitsust milleski. Lihtsalt vastan mõnedele postitustele, juhin tähelepanu jne. See eesti riik ja eesti rahvus on maailma mõõtmes küllaltki tühine, peamiselt on need asjad olulised ainult mingile piiratud kontingendile sellele samale eesti rahvuse esindajatele, varem või hiljem lõppevad/kaovad ilmselt mõlemad.
Piire lukku panna enam ei anna ja ega vabadused ja võimalused iseenesest pole muidugi halvad asjad, seni, kuni pole tegemist liialdamisega.
Probleem on ikka inimestes, seda väitis juba sm. Stalin! Nimetaks seda subjektiivseks paratamatuseks. Elu on meil Eestis siiski parem kui kunagi varem, seda olen siin foorumis korduvalt tunnistanud ning seda on teinud ka teised. AGA - on kohti, kus on veelgi parem elu, vabaduse, võimaluste jms kohalt. Ka omal kodus nooruke õpetajanna aeg-ajalt tõstatab küsimuse, miks meil on nii niru ja Saksamaal on hoopis lahe? Et seal on palk niisugune ja selle naine pole kunagi tööl käinud aga maja on neil ... kuku p...li! Ja see klassiõde on Inglismaal, too on Norras ning siin on ikka täiega nõme pommiauk!
Ma ei ütle, et peaks midagi takistama, ette võtma jne. Inimene tahab alati paremini elada, vähemalt selline aktiivsem osa, seda nii nõukogde ajal kui ka muudes oludes ja aegadel. Ja inimesed on samad kes olid nõukogude ajal (muidugi mitte otseses mõttes, vanad on läinud ja uued sündinud aga põhimõtteliselt samad inimesed, teistest riikidest ja planeetidelt on neid vähe lisandunud).
Lihtsalt juhin tähelepanu, kuigi seda pasundatakse ka igal pool mujal ammu ning piisavalt. Ja kui keegi hakkab jälle väitma, et vabadused, võimalused ning partei ja riigi oskuslik juhtimine viib Eesti riigi ka rahvuse enneolematule õitsengule, siis paraku kipun kahtlustama, et see pole lihtsalt võimalik, vastu töötavad nii subjektiivsed kui objektiivsed tegurid. Ja iga asja eest tuleb maksta, seda ka vabaduse ja võimaluste eest. Vb oma riigiga, vb peavad esialgu maksma need, kes võimalusi ja vabadusi kasutada ei suuda või oska, ma ei ütle, et see on vale või halb, nii lihtsalt on. (minu arvates! :P )
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Ma loodan, Hillar, et sa ei arva,et isiklikud rünnakud, provotseerimine ja emotsioonidel mängimine peaks jääma sinu eksklusiivõiguseks....
Kuid aitab sellest.

Mina pole paraku siit teemast leidnud suurt midagi, mis näitaks Nõuka süsteemis midagi head.
Peamiselt jagunevad teemad kolme gruppi.
1. Isiklikul nostalgitsemisel ja kadunud nooruse järele õhkamisel põhinevad teemad
Küll oli nali parem, filmid/multikad paremad jne, jne. Elada ju võis.
2. Teatud asju tehti teisiti, prioriteedid olid teised.
Küll oli gaasimaske/punkreid rohkem, küll oli seda ja toda.
Peamiselt esindavad seda totalitaarse elukorralduse järele õhkavad tegelased.
Abstraktne riik sai alati inimese huvidest üle rollida, keegi ei tohtinud kobiseda.
Kas selles aga midagi head lõpuks oli... :dont_know:
3. Ühiskondlikust arengust ja selle muutustest tingitud erinevused.
Küll lapsed lugesid rohkem, tegelesid kehakultuuriga, mängisid õues teistega....jne. jne.
See on tõsi.
Kuid jällegi, polnud see tingitud N-süsteemi headusest.
Sama võis dekaade tagasi täheldada ka läänes.
Lihtsalt puudusid arvutid, videomängud, internet/sotsiaalvõrgustik jne.

Aga,et NLiidus kui süsteemi olemuses midagi head oleks olnud.... :dont_know:
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

On vildakas teema püstititus punkrite ja gaasimaskidega inimeste vangla versus tänane vabadus.
Et esimesest rääkijad on totalitaristid ja teisest rääkijad tõelised demokraadid.
Selline EV riigiasutusele tüüpiline retoorika.
Nii öelda must ja valge. Kummalisel kombel oli selline mustvalge maailmakäsitlus omane just sellele korrale, millel väidetakse null head omadust olevat.
Vaenlased ja omad, VLO ja NATO, kommunism ja kapitalism.

Kui vaadata Soome, kas seal on väiksem demokraatia, ometigi on punkreid seal mitte vähem kui ENSV ajal oli.
Kujutan ette, isegi kallimalt ja korralikumalt ehitatud need seal on (olen mõnda näinud kah).
Rahuaegne sõjaväe arvukus ei jää kah ENSV ajale suurt alla.
Ilmselt (eks see ole saladusega kaetud) leiab need miljon gaasimaski kah sealt, lisaks muudki ABK varustust, mida EV-s üldse nähtud pole.
Sealt leiab isegi asju, mida ENSV totalitaarsuses ei tehtud, näiteks teatud reservis olevad tootmisvõimsused hädavajaliku valmistamiseks.
Kas Soomes on sellest väiksemad vabadused? Piiratum demokraatia?
Ahistab Soome riik kuidagi, kui nõuab kinnisvaraarendajalt punkrite rajamist keldrisse?
Kasseerides makse, et püsti hoida usutavaid kaitse-elemente? (OK, siinkohal ei toeta Soome laisklemist toetavat sotsiaalkindlustust)
Kas Soome rullib kodanikust sellega kuidagi üle, et ei lase tal julgeoleku teemal lõugu laiutada ja ei lähtu otsustes teatud ringkonda rahahuvidest (kujutan ette, et elanikud oleks kindlasti 5% odavamate korterite poolt, sest punkri rajamine allapoole maapinda on üsna kulukas ehitus, samuti ka ehitajad-arendajad)?

(kujuta ette seda kisa, mis puhkeks täna Eestis, kui võetaks vastu seadus, mis nõuaks varjendite rajamist uutes korrusmajades ja paneks kohustusi praeguste varjendite kinnisvara omanikele). Euroopa Kohtu case'id, seakisa meedias, appi- MEIE ÕIGUSI rikutakse. :lol:

Äkki on probleem ka selles, et me oleme vabaduse ja inimõiguste sildi all lasknud läbu liiga suureks?
Läinud nii-öelda üle tavalise demokraatia punktist sellel totalitarismi - anarhia teljel?
Mis ei ole demokraatia või isikuvabadus, vaid lihtsalt väheste indiviidide ületallamine ühiskonnast ja läbu.
Igaüks võib facebookis teha kampaaniad KV harjutusväljade vastu ja ajada meedias argumendivaba vahtu "minu huvi on".
Ametnikud käivad Otepää radari pärast seal madalamad kui muru, et ÄKKI tuleb mingi ebameeldiv meediakajastus.
Härjavärsid on saanud vabapidamise peal kasvada, nüüdseks on juba suurte sarvedega täiskasvanud loomad, kes vehivad sarvedega igal võimalikul juhul.
On see Nursipalju harjutusväljak, uue maantee ehitamine või mistahes nö ühiskondlikult vajalik asi. Peaasi, et MINA ja minu INIMÕIGUSED.
Et mina saaks OMA PAPPI välja pressida ja ühiskond võib p***e käia. Tihtipeale tõmbabki see abstraktne riik kõrvad seepeale longu ja laseb piiratud seltskonda vabadusel ruulida suurema, ühiskondliku vajaduse ees.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Ma loodan, Hillar, et sa ei arva,et isiklikud rünnakud, provotseerimine ja emotsioonidel mängimine peaks jääma sinu eksklusiivõiguseks....
Kuid aitab sellest.
:shock: :shock: No, vabandage! Aga mina ju seda ei algatanud. Ja seepärast ma väga konkreetse mehe tegevusele viitasingi ning üritasin teda esialgu nö. läbi lillede, kuid hiljem lausa otsesõnu, sellest tegevusest loobumise kasuks survestada. Kuid ei toimi, mitte ei toimi. Kuidas see ütlus küüraka ravi tulemuslikkusest nüüd oligi? :lol:
Aga aitab tõepoolest sellest sildistamisest. Seda enam, et meelevaldsest.

tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Oli see Ben Franklin, kes ütles et "Kui inimesed, valides vabaduse ja julgeoleku vahel, valivad viimase, siis lõpuks kaotavad nad nii ühe kui teise"..??

Inimestel peabki olema õigus ja võimalus oma häält kuuldavaks teha ja omi huve kaitsta.
Kui vaja, peab riik kõrvad longus selgitama, kui vaja, ka kohut käima.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mis puudutab nt ühiskondliku infra rajamisel maaomanikest "üle astumist", siis Põhjamaades on selleks kaugelt suuremad võimalused.
Lihtsalt mingisse diskussiooni ega kohtuprotsessidesse ei laskutagi, laotakse isikule õigusakti alusel komp lauale ja tõmba leelet sealt.
Kahju küll, aga nii see on. Eestis olid 10 a tagasi täiesti legendaarsed vaidlused, kui oli vaja midagi teha.
Kõik see protsessimine venitas kõvasti aega, eriti kriitiline oli see EL rahade kasutamisel (ajapiirang).
Seadusandlikult on asi nüüd vähe lihtsamaks jäänud, aga indiviidile on jäetud ikkagi küllalt suured võimalused lihtsalt venitamise eesmärgil protsessima asuda ning labaselt raha välja pressida, toimub lahendamine üksikjuhtumitena ja võtab tohutult aega.

Kas me oleme ikka mittedemokraatlikumad, kui me paneme oma harjutusvälja sinna kuhu asjatundjate arvamus ütleb, pistame maaomanikule õigusaktiga ette nähtud rahapakki hambusse ja ütleme nägemist, mine osta endale teine koht? Et maaomanik on nii loll, et ostis endale maa lennuvälja, ENSV aegse laskevälja (mille kasutuselevõtt EKV poolt on paratamatu), suure laiendatava maantee kõrvale? Lollus ongi isikuvabadus.

Aastakümnete pikkune tants KV harjutusväljade teemal on ju kõige ehedam illustratsioon.
Ei saa olla mingit avalikku debatti 1-2 maaomanikuga, et kas KV-l on vaja radar panna 1 km nende suvekodust.
Mis teha, vajadus nõuab.

Käin suviti paadiga sõitmas Peipsil, mis on piirireziimiga veekogu. Kord nagu ENSV-s, registreerid mineku, registreerid tuleku. :lol:
Tuleb leppida, kuigi see võib tunduda kah isikuvabaduste riive. Seaduses on nii kirjas, kogu jutt.
Ometi ütlesid piirivalvurid, et on küll ja veel neid, kes alustavad kohe dispuuti teemal, et nad on maksumaksjad ja inimõigustest osa saajad.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kuidas see ütlus küüraka ravi tulemuslikkusest nüüd oligi?
Kui sa ütled, et küürakat vaid haud parandab, siis ei maksa arvata, et ta seda kuulda ei võta. Võtab küll ja haarab labida, et hakata auku kaevama. Otse loomulikult ütlejale... :wink:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Mehed, kas keegi suudaks vahepeal mingi vahekokkuvõtte teha, mille üle te vaidlete. Mina näen mingeid segaseid hüüatusi erinevatel teemadel ja seda, et kõik on kole kurjad üksteise peale.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mulle näib, et ei taheta aru saada, et riigikorra või valitsemismudeli osas eksisteerivad teatud teljed.
Ühes otsas istub Põhja-Korea ja teises otsas on anarhistlik hipikommuun.
ENSV enamiku oma eksistentsist oli muidu Põhja-Koreast ikka päris kenas kauguses (ikka sinna hipi suunas), kuigi ultrareligioosse demokraatia jutlustajad vaat et vastupidist väidavad.
Täpselt samarumal on meile tänast süsteemi pidada ideaalsuspunkti lähedaseks. Pigem on meil segu vene aja halvematest iganditest + tubli osa vabadust. Noh, näiteks nn parteiline vastutamatus ja ringkäendus on pea 1:1 ENSV-st üle võetud, eesmärgid ja meetodid erinevad.

Hillartit süüdistada totalitarismi pooldamises (noh nagu vaenlane või nii) on kah tiba imelik.
Mehe teenistuskäiku teades oli ta juba siis EV eest väljas kui suurem enamus tänased "isamaalisi poliitikuid ja ametnikke" alles salaja komsomolimärke poleerisid, et järsku läheb veel tarvis... :dont_know:
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

Kilo Tango kirjutas:Mehed, kas keegi suudaks vahepeal mingi vahekokkuvõtte teha, mille üle te vaidlete. Mina näen mingeid segaseid hüüatusi erinevatel teemadel ja seda, et kõik on kole kurjad üksteise peale.
Mina ka ei tea täpselt mille üle vaieldakse, fakt on aga see, et minul on õigus!
Ksf! Kilo Tangule vaidlen ka vastu - kõik ei ole üksteise peale kole kurjad! Mina ei ole, Kilo Tango ei ole, Kapten Trummgi üsna rahulik, kuigi gaasimaske ei jagu piisavalt. :wink:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist