Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
-
- Liige
- Postitusi: 1049
- Liitunud: 10 Okt, 2014 9:23
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Teaduslikkusest on asi tõesti kaugel, aga noh, ega usule vastu saa.
Leidsin matmise-teemalise paari aasta vanuse artikli https://www.bbc.com/news/uk-31837964 Nagu näha, on probleemid hoopistükkis teised, kuid kallite kadunukeste liighea säilivusaste. Ma usun, et ülal toodud matmise linnalegendis on mitu asja lihtsalt kokku saanud. Ja ongi tekkinud vandenõuteooria. Aga arvata, et surnukehast jääb 25 aastaga "peotäis tolmu" alles on ka natuke naiivne arusaamine. Kuidas siis selline teadus nagu arheoloogia võimalik oleks?
Leidsin matmise-teemalise paari aasta vanuse artikli https://www.bbc.com/news/uk-31837964 Nagu näha, on probleemid hoopistükkis teised, kuid kallite kadunukeste liighea säilivusaste. Ma usun, et ülal toodud matmise linnalegendis on mitu asja lihtsalt kokku saanud. Ja ongi tekkinud vandenõuteooria. Aga arvata, et surnukehast jääb 25 aastaga "peotäis tolmu" alles on ka natuke naiivne arusaamine. Kuidas siis selline teadus nagu arheoloogia võimalik oleks?
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kunagi aastaid tagasi oli Salvesti purgitoitudes tõesti naatriumglutamanaat sees, aga et Felix neist loobus siis mõne aja pärast loobus ka Salvest. Maitselt kindlasti paremad kui pakisupid aga arvatavasti pakisupid säilivad kauem, võtavad vähem ruumi ja on odavamad. Kui raha pole probleemiks siis RannaRootsi valmistoidud konservina ka veel variant - "Guljašš kartuliga" jms. Kui ise olen üritanud purgisuppidest ja konservidest varusid luua siis millegipärast tikuvad nad varudest enneaegselt "haihtuma", kuivained säilivad kauem 

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kujundlikumalt, ikka kujundlikumalt tuleks võtta neid väiteid põrmukspudenenud kontide kohta 
Kuid toidu osas julgeks ma nii enda kui mõne tuttava kogemusi usaldada rohkem kui teadust. Teadlasele anna stipendium ja lähteülesanne ja ta tõendab mille iganes ära. Nõukaajal oli juba nii, et piisas vaid mõnel neegrikuningal alt ära hüpata, suhkruga tuli riigis vahe sisse ning doktoritöid "valgest surmast" ning suhkru kahjulikkusest tuli nagu rahet. Sama oli teadustöödega merikapsa ja muu sarnase kasulikkusest kui oblastikomitee selgusele jõudis, et sel aastal maise toiduga kevadeni välja ei vea.
Tänapäeval on samamoodi - vastavalt tehnoloogia arengule ja sellele mida müüa tuleb on ka laiemalt avalikustatud teadustöödega. Kord on kolesterool kahjulik ning tuleb süüa kolesteroolivaba ja järgmisel tasandil juba ikka kolesterooliga aga "hea" kolesterooliga. See on 30% kallim.
Kui on isu mune süüa võib tegelikult terve liuatäie täidetud mune nahka pista, pööramata tähelepanu teadlaste vingumisele kolesterooli kohta. Ega päevad pole vennad ja aasta lõikes jääb statistiline keskmine õigeks.

Kuid toidu osas julgeks ma nii enda kui mõne tuttava kogemusi usaldada rohkem kui teadust. Teadlasele anna stipendium ja lähteülesanne ja ta tõendab mille iganes ära. Nõukaajal oli juba nii, et piisas vaid mõnel neegrikuningal alt ära hüpata, suhkruga tuli riigis vahe sisse ning doktoritöid "valgest surmast" ning suhkru kahjulikkusest tuli nagu rahet. Sama oli teadustöödega merikapsa ja muu sarnase kasulikkusest kui oblastikomitee selgusele jõudis, et sel aastal maise toiduga kevadeni välja ei vea.
Tänapäeval on samamoodi - vastavalt tehnoloogia arengule ja sellele mida müüa tuleb on ka laiemalt avalikustatud teadustöödega. Kord on kolesterool kahjulik ning tuleb süüa kolesteroolivaba ja järgmisel tasandil juba ikka kolesterooliga aga "hea" kolesterooliga. See on 30% kallim.
Kui on isu mune süüa võib tegelikult terve liuatäie täidetud mune nahka pista, pööramata tähelepanu teadlaste vingumisele kolesterooli kohta. Ega päevad pole vennad ja aasta lõikes jääb statistiline keskmine õigeks.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Pagan, ma neid nõukaaegseid toidualaseid uurimusi küll ei mäleta, eriti merikapsa osas.vanahalb kirjutas:Kujundlikumalt, ikka kujundlikumalt tuleks võtta neid väiteid põrmukspudenenud kontide kohta
Kuid toidu osas julgeks ma nii enda kui mõne tuttava kogemusi usaldada rohkem kui teadust. Teadlasele anna stipendium ja lähteülesanne ja ta tõendab mille iganes ära. Nõukaajal oli juba nii, et piisas vaid mõnel neegrikuningal alt ära hüpata, suhkruga tuli riigis vahe sisse ning doktoritöid "valgest surmast" ning suhkru kahjulikkusest tuli nagu rahet. Sama oli teadustöödega merikapsa ja muu sarnase kasulikkusest kui oblastikomitee selgusele jõudis, et sel aastal maise toiduga kevadeni välja ei vea.
Tänapäeval on samamoodi - vastavalt tehnoloogia arengule ja sellele mida müüa tuleb on ka laiemalt avalikustatud teadustöödega. Kord on kolesterool kahjulik ning tuleb süüa kolesteroolivaba ja järgmisel tasandil juba ikka kolesterooliga aga "hea" kolesterooliga. See on 30% kallim.
Kui on isu mune süüa võib tegelikult terve liuatäie täidetud mune nahka pista, pööramata tähelepanu teadlaste vingumisele kolesterooli kohta. Ega päevad pole vennad ja aasta lõikes jääb statistiline keskmine õigeks.

Aga mis puudutab kolesterooli ja muid uurimusi, siis ilmselt sa nõustud, et teadus areneb edasi ning uuringud lähevad täpsemaks ja põhjalikumaks. Ega Newton kah relatiivsusteooriat välja ei mõelnud, see tuli ikka nõksa hiljem.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43807
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Extra vanahalvale:
Donkihhotlik võitlus kolesterooliga pärineb tänapäeval enamasti kahest allikast (kes mõlemad on asjast huvitatud osapooled)
1. peamiselt süsivesikute müügile orienteeritud toiduainetetööstus, kelle huvi on müüa sulle "tervislikku" rapsiõli ja transrasvasid, mis on tehtud samast väheväärtuslikust toiduõlist (enamasti palmiõli ja rapsiõli) - nt "vähese rasvasisaldusega" margariinid, jäätised jne.
2. kolesteroolitaset alandavate ravimine müügist huvituv ravimitööstus.
Nende osapoolte huvi ja rahaga on toimunud kolesterooli demoniseerimine.
Tegelikkuses ei tulene kolesteroolitaseme kõrgenemine mitte liha ja munade söömisest, vaid üldisest terviseseisundist, eelkõige veresuhkru kontrollimisest.
Kolesteroolitase kipub üles minema neil, kel on probleeme ka veresuhkruga.
Tegelikult reguleerib organismi kolesteroolisisaldust maks ja seda sünteesitakse maksas pidevalt ise. St süües rohtu, teie kolesteroolitase ei lange alla. Kui seda toiduga ei lisandu, siis sünteesib maks rohkem. Ja vastupidi. Ja vussi kipub see asi minema ikka siis, kui ka muud (maksaga seotud) terviseasjad lonkama kipuvad.
Olen ise aastatepikkune paleo/LCHF toidu pooldaja - ja esimene positiivne asi, mida märkasin, on olnud kolesteroolitaseme järk järguline langus. Miks? Ma söön iga hommiku 4 muna. Ja peekonit. Arvan, et kolesterool on langenud "kaaskahjuna", kuna veresuhkru tase on langenud ja see on ühtlasem. Pole veresuhkru sööste (omane just sellele "peavoolu" toidule - jahu, suhkur, taimeõlid), pole ka kolesteroolisööste.
Donkihhotlik võitlus kolesterooliga pärineb tänapäeval enamasti kahest allikast (kes mõlemad on asjast huvitatud osapooled)
1. peamiselt süsivesikute müügile orienteeritud toiduainetetööstus, kelle huvi on müüa sulle "tervislikku" rapsiõli ja transrasvasid, mis on tehtud samast väheväärtuslikust toiduõlist (enamasti palmiõli ja rapsiõli) - nt "vähese rasvasisaldusega" margariinid, jäätised jne.
2. kolesteroolitaset alandavate ravimine müügist huvituv ravimitööstus.
Nende osapoolte huvi ja rahaga on toimunud kolesterooli demoniseerimine.
Tegelikkuses ei tulene kolesteroolitaseme kõrgenemine mitte liha ja munade söömisest, vaid üldisest terviseseisundist, eelkõige veresuhkru kontrollimisest.
Kolesteroolitase kipub üles minema neil, kel on probleeme ka veresuhkruga.
Tegelikult reguleerib organismi kolesteroolisisaldust maks ja seda sünteesitakse maksas pidevalt ise. St süües rohtu, teie kolesteroolitase ei lange alla. Kui seda toiduga ei lisandu, siis sünteesib maks rohkem. Ja vastupidi. Ja vussi kipub see asi minema ikka siis, kui ka muud (maksaga seotud) terviseasjad lonkama kipuvad.
Olen ise aastatepikkune paleo/LCHF toidu pooldaja - ja esimene positiivne asi, mida märkasin, on olnud kolesteroolitaseme järk järguline langus. Miks? Ma söön iga hommiku 4 muna. Ja peekonit. Arvan, et kolesterool on langenud "kaaskahjuna", kuna veresuhkru tase on langenud ja see on ühtlasem. Pole veresuhkru sööste (omane just sellele "peavoolu" toidule - jahu, suhkur, taimeõlid), pole ka kolesteroolisööste.

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Viide ka:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5986647/Higher cholesterol intake has no association with the overall stroke risk. Age and body mass index affect the relationship between dietary cholesterol intake and stroke risk. However, the association between higher dietary cholesterol and stroke risk in males remains unclear.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43807
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Teine, taoline näide (et inimene pole ämber, et mida rohkem kallad, seda rohkem vett sees on) pärineb selle toitumise niiöelda pluspoolelt. Antioksuüdandid, peamiselt vitamiinid. Levinum ja kergemini kättesaadav antioksüdant on C-vitamiin. Millegipärast levib arusaam, et kallates sisse endale "mega tervislikke" smuutisid ja mahlasid, muutub tervis paremaks. Tegelikult toob taoline, vägivaldne ainete tarbimine nt C-vitamiini puhul kaasa selle tasemel langemise, sest kui organismi satub suurem kogus seda, peatab organism ise selle sünteesimise ja kui see vägivaldne kogus lahtub, siis läheb aega, enne kui organism suudab uut toota - tulemuseks on 2-3 päeva kestev madalseis.
Selleks, et saada kätte organismile vajalik "lisa", ei ole vaja sidruneid süüa ega liitrite viisi smuutisid juua, vaid piisab nt kahest tomatist. Või peotäiest hapukapsast. Ühesõnaga, normaalsest toitumisest. Suurendades C-vitamiini taset (sama pidi käima ka muude antioksündantide kohta) 3 korda, ei muutu tervis sellest kuidagi paremaks.
Selle kohta oli üks BBC populaarteaduslik saade, kus katsegrupp sunniti jooma mahlasid ja smuutisid ning mõõdeti nende antioksüdantide taset. Peale tarbimist hüppas tase kõvasti üles ja seejärel langes kiiresti alla, allapoole normaaltaset, kus siis taastus normaalse tasemeni paar päeva.
Sama jutt on ka nt proteiinide kohta, mida meile hea raha eest sööta püütakse. Inimese keha võime valku tarbida on väga piiratud, selle liigne tarbimine koormab lihtsalt keha selle ümbertöötlemisega, ilma mingit musklikasvu kaasa toomata.
Selleks, et saada kätte organismile vajalik "lisa", ei ole vaja sidruneid süüa ega liitrite viisi smuutisid juua, vaid piisab nt kahest tomatist. Või peotäiest hapukapsast. Ühesõnaga, normaalsest toitumisest. Suurendades C-vitamiini taset (sama pidi käima ka muude antioksündantide kohta) 3 korda, ei muutu tervis sellest kuidagi paremaks.
Selle kohta oli üks BBC populaarteaduslik saade, kus katsegrupp sunniti jooma mahlasid ja smuutisid ning mõõdeti nende antioksüdantide taset. Peale tarbimist hüppas tase kõvasti üles ja seejärel langes kiiresti alla, allapoole normaaltaset, kus siis taastus normaalse tasemeni paar päeva.
Sama jutt on ka nt proteiinide kohta, mida meile hea raha eest sööta püütakse. Inimese keha võime valku tarbida on väga piiratud, selle liigne tarbimine koormab lihtsalt keha selle ümbertöötlemisega, ilma mingit musklikasvu kaasa toomata.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kust sa küll oma teadmised ammutad, Dr. Kpt. Trumm? See on nii uskumatu jamps mis sa kirjutad et suu kukub lahti.Kapten Trumm kirjutas:Teine, taoline näide (et inimene pole ämber, et mida rohkem kallad, seda rohkem vett sees on) pärineb selle toitumise niiöelda pluspoolelt. Antioksuüdandid, peamiselt vitamiinid. Levinum ja kergemini kättesaadav antioksüdant on C-vitamiin. Millegipärast levib arusaam, et kallates sisse endale "mega tervislikke" smuutisid ja mahlasid, muutub tervis paremaks. Tegelikult toob taoline, vägivaldne ainete tarbimine nt C-vitamiini puhul kaasa selle tasemel langemise, sest kui organismi satub suurem kogus seda, peatab organism ise selle sünteesimise ja kui see vägivaldne kogus lahtub, siis läheb aega, enne kui organism suudab uut toota - tulemuseks on 2-3 päeva kestev madalseis.
Selleks, et saada kätte organismile vajalik "lisa", ei ole vaja sidruneid süüa ega liitrite viisi smuutisid juua, vaid piisab nt kahest tomatist. Või peotäiest hapukapsast. Ühesõnaga, normaalsest toitumisest. Suurendades C-vitamiini taset (sama pidi käima ka muude antioksündantide kohta) 3 korda, ei muutu tervis sellest kuidagi paremaks.
Selle kohta oli üks BBC populaarteaduslik saade, kus katsegrupp sunniti jooma mahlasid ja smuutisid ning mõõdeti nende antioksüdantide taset. Peale tarbimist hüppas tase kõvasti üles ja seejärel langes kiiresti alla, allapoole normaaltaset, kus siis taastus normaalse tasemeni paar päeva.
Sama jutt on ka nt proteiinide kohta, mida meile hea raha eest sööta püütakse. Inimese keha võime valku tarbida on väga piiratud, selle liigne tarbimine koormab lihtsalt keha selle ümbertöötlemisega, ilma mingit musklikasvu kaasa toomata.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ma eksperimendi mõttes viskasin eelmisel suvel oma toidust välja kõik süsivesikud peale köögiviljade. Sõin liha, kala, kana, mune, maitsestamata piimatooteid (jogurtit, hapukoort, kodujuustu), juustu ning kõikvõimalikke peamiselt oma aia köögivilju. Marjaajal marju samuti. Võid ja toiduõli ka. Kahjuks mulle eriti ei meeldi oliiviõli maitse, seega eelistan neutraalset, aga mitte muidugi nii tervislikku rapsiõli.
Septembris tehtud vereanalüüsid näitasid imelisi numbreid. Glükoos, kolme kuu keskmine veresuhkur, triglütseriidid, üldkolesterool, LDL ("loll" ehk halb kolesterool) olid ideaalsed. HDL (hea kolesterool) oli samuti korras, aga oleks võinud kõrgem olla, ainuke millega ma rahule ei jäänud. Ja ma ei söönud rasvavabalt, piimatoodetest sageli 10% Kreeka jogurtit ja Brie juustu ning lihalt ei lõiganud pekist serva küljest ära.
Tean, siin foorumis on ka mitmeid arste kohal, kes kindlasti ei kiidaks sellist tasakaalustamata toiduvalikut heaks, aga ma ei soovitagi kellelgi teisel nii toituda. See oleks vastutustundetu. Teistel soovitan ikka järgida Tervise Arengu Instituudi poolt koostatud toitumissoovitusi ja toidupüramiidi. Lihtsalt ma ise toitusin nii mõnda aega ja märkasin, et oli kasu.
Septembris tehtud vereanalüüsid näitasid imelisi numbreid. Glükoos, kolme kuu keskmine veresuhkur, triglütseriidid, üldkolesterool, LDL ("loll" ehk halb kolesterool) olid ideaalsed. HDL (hea kolesterool) oli samuti korras, aga oleks võinud kõrgem olla, ainuke millega ma rahule ei jäänud. Ja ma ei söönud rasvavabalt, piimatoodetest sageli 10% Kreeka jogurtit ja Brie juustu ning lihalt ei lõiganud pekist serva küljest ära.
Tean, siin foorumis on ka mitmeid arste kohal, kes kindlasti ei kiidaks sellist tasakaalustamata toiduvalikut heaks, aga ma ei soovitagi kellelgi teisel nii toituda. See oleks vastutustundetu. Teistel soovitan ikka järgida Tervise Arengu Instituudi poolt koostatud toitumissoovitusi ja toidupüramiidi. Lihtsalt ma ise toitusin nii mõnda aega ja märkasin, et oli kasu.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
HehZ03 kirjutas:Ma eksperimendi mõttes viskasin eelmisel suvel oma toidust välja kõik süsivesikud peale köögiviljade. Sõin liha, kala, kana, mune, maitsestamata piimatooteid (jogurtit, hapukoort, kodujuustu), juustu ning kõikvõimalikke peamiselt oma aia köögivilju. Marjaajal marju samuti. Võid ja toiduõli ka. Kahjuks mulle eriti ei meeldi oliiviõli maitse, seega eelistan neutraalset, aga mitte muidugi nii tervislikku rapsiõli.
Septembris tehtud vereanalüüsid näitasid imelisi numbreid. Glükoos, kolme kuu keskmine veresuhkur, triglütseriidid, üldkolesterool, LDL ("loll" ehk halb kolesterool) olid ideaalsed. HDL (hea kolesterool) oli samuti korras, aga oleks võinud kõrgem olla, ainuke millega ma rahule ei jäänud. Ja ma ei söönud rasvavabalt, piimatoodetest sageli 10% Kreeka jogurtit ja Brie juustu ning lihalt ei lõiganud pekist serva küljest ära.
Tean, siin foorumis on ka mitmeid arste kohal, kes kindlasti ei kiidaks sellist tasakaalustamata toiduvalikut heaks, aga ma ei soovitagi kellelgi teisel nii toituda. See oleks vastutustundetu. Teistel soovitan ikka järgida Tervise Arengu Instituudi poolt koostatud toitumissoovitusi ja toidupüramiidi. Lihtsalt ma ise toitusin nii mõnda aega ja märkasin, et oli kasu.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ei ole mõtet rapsiõli alahinnata, on tõendatud, et efekt on pea sama, mis oliivõlil.Z03 kirjutas:Ma eksperimendi mõttes viskasin eelmisel suvel oma toidust välja kõik süsivesikud peale köögiviljade. Sõin liha, kala, kana, mune, maitsestamata piimatooteid (jogurtit, hapukoort, kodujuustu), juustu ning kõikvõimalikke peamiselt oma aia köögivilju. Marjaajal marju samuti. Võid ja toiduõli ka. Kahjuks mulle eriti ei meeldi oliiviõli maitse, seega eelistan neutraalset, aga mitte muidugi nii tervislikku rapsiõli.
Septembris tehtud vereanalüüsid näitasid imelisi numbreid. Glükoos, kolme kuu keskmine veresuhkur, triglütseriidid, üldkolesterool, LDL ("loll" ehk halb kolesterool) olid ideaalsed. HDL (hea kolesterool) oli samuti korras, aga oleks võinud kõrgem olla, ainuke millega ma rahule ei jäänud. Ja ma ei söönud rasvavabalt, piimatoodetest sageli 10% Kreeka jogurtit ja Brie juustu ning lihalt ei lõiganud pekist serva küljest ära.
Kuidas seda kolme kuu keskmist suhkrut määratakse?
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Veenist võetud proovi alusel... täpsemat metoodikat ei tea, paraku väidavad arstid juba mitmeid aastaid et mul vereringe asemel sõidavad soontes ringi pisikesed mehed suhkrukärudega.AMvA kirjutas:Ei ole mõtet rapsiõli alahinnata, on tõendatud, et efekt on pea sama, mis oliivõlil.
Kuidas seda kolme kuu keskmist suhkrut määratakse?
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kolme kuu keskmine???Dr.Sci kirjutas:Veenist võetud proovi alusel... täpsemat metoodikat ei tea, paraku väidavad arstid juba mitmeid aastaid et mul vereringe asemel sõidavad soontes ringi pisikesed mehed suhkrukärudega.AMvA kirjutas:Ei ole mõtet rapsiõli alahinnata, on tõendatud, et efekt on pea sama, mis oliivõlil.
Kuidas seda kolme kuu keskmist suhkrut määratakse?
Minu teada annab vereanalüüs ikka ja ainult hetkeseisu.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Selle analüüsi nimi on glükohemoglobiin ehk HbA1c. Glükohemoglobiin peegeldab glükoosi sisaldust veres eelneva kolme kuu jooksul. Glükohemoglobiini ehk kolme kuu keskmise veresuhkru väärtuse norm on ≤6,5%. Tulemus 5,7 - 6,4 võib viidata eel- ehk prediabeedile. Võib, aga veel on aega, et midagi muuta.
Võetakse veeniverest. Kui ei ole mingil põhjusel varem tehtud, siis 40+ vanuses võiks kasvõi ise küsida analüüsi perearstilt või -õelt. Suhteliselt rutiinne tervisekontroll diabeediriski määramiseks.
(Avastasin, et ei oska inimkeeli selgitada seda analüüsi, kuigi peaksin. Selline õudne tunne tekkis kohe nagu teeks Sõjakoolis eksamit...)
Targemad inimesed on sellise info kirja pannud glükohemoglobiini kohta:
https://www.itk.ee/upload/files/Kesklab ... -veres.pdf
Võetakse veeniverest. Kui ei ole mingil põhjusel varem tehtud, siis 40+ vanuses võiks kasvõi ise küsida analüüsi perearstilt või -õelt. Suhteliselt rutiinne tervisekontroll diabeediriski määramiseks.
(Avastasin, et ei oska inimkeeli selgitada seda analüüsi, kuigi peaksin. Selline õudne tunne tekkis kohe nagu teeks Sõjakoolis eksamit...)
Targemad inimesed on sellise info kirja pannud glükohemoglobiini kohta:
https://www.itk.ee/upload/files/Kesklab ... -veres.pdf
Viimati muutis Z03, 22 Apr, 2019 20:01, muudetud 1 kord kokku.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Käid kolm kuud iga päev perearsti juures analüüse andmas, nii saabki. Samal moel saab ka kuue kuu, aasta ja viie aasta keskmise teada.AMvA kirjutas:Kolme kuu keskmine???Dr.Sci kirjutas:Veenist võetud proovi alusel... täpsemat metoodikat ei tea, paraku väidavad arstid juba mitmeid aastaid et mul vereringe asemel sõidavad soontes ringi pisikesed mehed suhkrukärudega.AMvA kirjutas:Ei ole mõtet rapsiõli alahinnata, on tõendatud, et efekt on pea sama, mis oliivõlil.
Kuidas seda kolme kuu keskmist suhkrut määratakse?
Minu teada annab vereanalüüs ikka ja ainult hetkeseisu.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline