loomake kirjutas:Eesti jõudis viie rikkama rii.... top viie haigestumisi miljoni elaniku kohta.
Ei ole vähemalt veel õige. Itaalia andmed on puudu hetkel jälle sealt. Oleme ikka veel kuuendad. Itaalia vaieldamatu Top-1, näit 400+
loomake kirjutas:Eesti jõudis viie rikkama rii.... top viie haigestumisi miljoni elaniku kohta.
Praegu on ohutuSome kirjutas:Sa ju ei tahaks Z03 juurde retsepte pikendama minnes naaseda kuiva köha ja hingamisraskustega?
Eeldusel, et Hiinas asi paraneb on võib-olla lootust, et ülejäänud maailma hakkab ikkagi sealt maske ja muid kaitsevahendeid taas saama.Some kirjutas:Suuremad haiglad hakkasid ilma kärata jaanuari keskel osakondi pandeemiaks ette valmistama. Aga kaitsevahendite varude ostmisega oli selleks ajaks juba hilja, Hiina oli turul juba puhta töö teinud. Probleem ka selles, et kaitsevahendeid vajavad kõik medtöötajad, mitte ainult viirustega tegejad. Ja neid on Eestis tuhandeid. Sa ju ei tahaks Z03 juurde retsepte pikendama minnes naaseda kuiva köha ja hingamisraskustega?
Edit: See vastus akf loomakese postitusele eelmisel leheküljel.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... uudised%29Harku vallavalitsus sulgeb kaheks nädalaks Tabasalu Teelahkme lasteaia ning saadab selle töötajad karantiini, kuna täna ühe lapse koroonaviiruse proov osutus positiivseks.
Vallast kinnitati Delfile, et Teelahkme lasteaias käis eelmisel nädalal kohal keskeltläbi 50 last, kellest 17 käis samas rühmas positiivse proovi andnud lapsega...
....Keskmine Eesti nakatunu on praeguste andmete põhjal keskealine inimene ning naiste ja meeste vahel nakatumises erisust ei ole. Lapsi ja eakaid on nakatunute seas vähe.
Tahtmata alahinnata meedikute vaprust, ma juhin siiski tähepanu üldiselt valitsevale, kriisi kitsa(rinnalisele) käsitlusele, mis põhineb enamasti inimeste nõrkadel teadmisel. Kuna ma olen seda teemat Eesti parimate käe all 2a õppinud, siis ma tean lihtsalt rohkem. Aga ma ei keela oma teadmisi.Suuremad haiglad hakkasid ilma kärata jaanuari keskel osakondi pandeemiaks ette valmistama. Aga kaitsevahendite varude ostmisega oli selleks ajaks juba hilja, Hiina oli turul juba puhta töö teinud. Probleem ka selles, et kaitsevahendeid vajavad kõik medtöötajad, mitte ainult viirustega tegejad. Ja neid on Eestis tuhandeid. Sa ju ei tahaks Z03 juurde retsepte pikendama minnes naaseda kuiva köha ja hingamisraskustega?
https://www.perearstiselts.ee/Töökorraldust on muudetud selleks, et välistada koroonaviirusnakkuse edasist levikut ja anda abi
ohtlikus seisus inimestele.
● Kasutatakse igal võimalikul juhul kaugtöö võimalusi, kaasatakse lisapersonali.
● Peatatud on perearstikeskuste plaanilised vastuvõtud ja ennetustegevus. Tervete imikute
vastuvõtt jätkub (hoitakse eraldi nakkushaigetest).
● Perearstikeskusse vastuvõtule kutsutakse vaid inimesed, kelle puhul on kahtlus, et tal on
meditsiinilist sekkumist vajav seisund.
● Töövõimetus- ja hoolduslehti saavad inimesed taotleda digitaalselt läbi Patsiendiportaali
http://www.digilugu.ee.
● Perearstikeskusesse palume pöörduda telefoni ja e-posti teel ja ainult tervisemuredega.
● Vastuvõtule tuleku vajalikkuse otsustab telefoni vastu võtnud õde või arst.
● Perearstikeskusse tohib kohale tulla ainult eelneval kokkuleppel ja õigeks ajaks.
Retseptide pikendamine neti teel on juba olemas, tasuline küll (5 EUR): https://www.minudoc.eeloomake kirjutas:Lisan siia veel soovituse mingi digilugu/e-perarst lahenduse tegemiseks (äkki keegi loeb) Sest minu teada on minu perearstil 1 max. 2 telefoninumbrit kuhu saab helistada. Väga palju saaks retsepti pikendamiste ja asjadega seal tegeleda.
Jah, liinid on ilmselt umbes, kui Mahtra käib.Kapten Trumm kirjutas:Kergendamaks perearstide koormat, pöörduge mitte kiireloomuliste asjadega nende poole maili teel - eks õhtul peale vastuvõttu nad vastavad.
Minu perearsti telefon oli juba nädal tagasi permanentselt kinni.
Enamik sinu nimetatutest saavad kliendist distantsi hoida. Muidu õige. Meedikuid eelistatakse sellepärast, et kui nood teised olulised inimesed ära kukuvad, siis keegi peab neid aitama. Isegi tervete meedikutega on raske pandeemiat hallata aga kui neid ka enam poleks?Kapten Trumm kirjutas:Tahtmata alahinnata meedikute vaprust, ma juhin siiski tähepanu üldiselt valitsevale, kriisi kitsa(rinnalisele) käsitlusele, mis põhineb enamasti inimeste nõrkadel teadmisel. Kuna ma olen seda teemat Eesti parimate käe all 2a õppinud, siis ma tean lihtsalt rohkem. Aga ma ei keela oma teadmisi.Suuremad haiglad hakkasid ilma kärata jaanuari keskel osakondi pandeemiaks ette valmistama. Aga kaitsevahendite varude ostmisega oli selleks ajaks juba hilja, Hiina oli turul juba puhta töö teinud. Probleem ka selles, et kaitsevahendeid vajavad kõik medtöötajad, mitte ainult viirustega tegejad. Ja neid on Eestis tuhandeid. Sa ju ei tahaks Z03 juurde retsepte pikendama minnes naaseda kuiva köha ja hingamisraskustega?
Enamik inimesi siiski ei adu seda tihedat ämblikuvõrku, mille kaudu ühiskond koos püsib. Ja kui see võrk hävib (kasvõi põhjusel, et nad pole piisavalt kaitstud), muutuvad meedikute pingutused mõttetuks ja jätkusuutmatuks.
Kõige lihtsam, mida näiteks tuua on elutähtsad teenused. Nende inimesed saadetakse täna vajalike kaupade lao ukse tagant minema - ilmselt põhjusel, et keegi ei saa aru nende rollist. Kui haiglal kaob elekter, vesi, solk voolab keldris või keegi personalile puhvetis süüa ei keeda, siis lõpeb ka peagi seal haiglas see vapper tegevus - lihtsalt pole enam võimalik.
Täpselt samamoodi on "eesliinil" ju lihtsa töö tegijad nagu kassapidajad, tankatöötajad, bussijuhid jne. Neid kahjuks täna hommikuses Peep Petersoni avalduses ära ei mainitud. Mis tegelikult jätab mulje Petersoni kehvast ühiskonna tajust. Lihtne on täna näiteks Rimil panna pood kinni - nakkusoht on suur ja kaitsevahendeid vähe. Ja vahetusest koju minev arst läheb hommikul söömata tööle. Läheb 2 päeva - enam ei suuda tööd teha.
Seepärast kutsun üles vähemalt siin foorumis mitte arendama taolist kitsarinnalist käsitlust "meedikud on prioriteet". Kahjuks tuleb neid nappe varusid hakata jagama ka väljaspool meedikuid, kui soovitakse viimaseid töös hoida. Eelkõige neile, kes puutuvad iga päev kokku sadade inimestega.
Masi õige paigaldamine on äärmiselt oluline!Kriku kirjutas:Siin selgitatakse, miks kirurgimaskidest pole nakatumise vältimiseks kasu: https://www.businessinsider.com/wuhan-c ... ive-2020-1
N95 respiraatorist on rohkem tingimusel, et see on õigesti paigaldatud.
Minu perearst kasutab: https://www.eperearstikeskus.ee/Troll kirjutas:Retseptide pikendamine neti teel on juba olemas, tasuline küll (5 EUR): https://www.minudoc.eeloomake kirjutas:Lisan siia veel soovituse mingi digilugu/e-perarst lahenduse tegemiseks (äkki keegi loeb) Sest minu teada on minu perearstil 1 max. 2 telefoninumbrit kuhu saab helistada. Väga palju saaks retsepti pikendamiste ja asjadega seal tegeleda.
Lisaks konsultatsioonid perearstiga ja muud teenused. Tasulised küll, aga parem ikka kui mitte midagi.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline