Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Illike
Liige
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Illike »

Et NSVL-s ei saanud inimene vabalt areneda - see on täpselt samasugune iseenese lõpmata tarkuse absolutiseerimine nagu sa siin teisi süüdistad, Illike.
Kui minu sõnu võis tõlgendada niimodi, siis palun vabandust. Ei olnud mõeldud absoluutse tõena, vaid minu arvamusena. Ei lisanud märkust minu arvamus.
Ma ei ole soovinud minna isiklikuks, kud kodanik Trumm vägisi sunnib?
Kas ma saan õigesti aru, kodanik Trumm väidab, et NL-i ajal oli elu-olu roosilisem kui praeguses ühiskondlikus formatsioonis?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Väga valesti said aru. Ära topi teistele sõnu suhu.

Elu polnud roosilisem, kuid teatud asjad olid paigas/korras, kaugelt paremini kui praegu.
Mis kaalutlustel ja tagamaadel - eri teema ja igal juhul erinev kah.
Lisaks paljud asjad pole täna teostatavad, sest puudub nii raha kui ka vajalik omakasupüüdmatus.
Ja tänase seisu põhjus pole tihti alati teps mitte valge ilma progress, vaid lihtlabane minnalaskmine.
Näiteks seesama noorte allakäinud tervis ja kehaline võimekus.
Või täiesti läbimõtlemata (ka sõjalises võtmes) elukeskkonna planeerimine.
Küsimus on selles, kes seda tunnistada julgeb/tahab ja kes lihtsalt pimesikku mängib ja jampsi vabadusega ilustab.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

Väga valesti said aru. Ära topi teistele sõnu suhu.
Ei pane sõnu suhu. Küsisin otse ja sain otsekohese vastuse. Tänan
Sain Teist valesti aru. Kas ma saan õigesti aru, et Teie arvamise kohaselt on EV-s on paljud asjad halvemini organiseeritud kui NL-is?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Elu polnud roosilisem, kuid teatud asjad olid paigas/korras, kaugelt paremini kui praegu.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

Nõukogude Liidus oli elu selles mõttes parem, et väärtushinnangud olid üldjoontes paigas, kord oli majas, pederastid, pedofiilid ja kurjategijad istusid vanglas. Polnud seda marksismi instituudi e. Frankfurdi koolkonna poolt viljeletavat lääneliku radikaalset kultuurmarksismi, represiivset tolerantsust ega polümorfset perversiteeti, mis degradeerib lääne inimest ja ühiskonda igal tasandil!
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Siin foorumis seda-, aga ka mõnd teist teemat lugedes on mul vahel siiralt hea meel, et Trummidel ja rubladel ei ole palju rohkem võimu, kui foorumis möliseda.
Kui siinne ühiskond oleks pooltki selline, kui mõni mees siin ihaleb, siis ma tõenäoliselt üritaks esimesel võimalusel kuskile mujale elama asuda.
nuhk.Albert
Liige

Postitus Postitas nuhk.Albert »

Olgem ausad, neil Trummidel ja Rubladel on isegi mõneti õigus. Selles mõttes, et erinevalt tänapäevast oli vene ajal oli eluks vajalik miinimum tagatud. Sibi või kraavikaevaja sai oma palgaga söönuks, elamiskulud kaetud ja raha jäi üle ka teatri ning kõrtsi jaoks. Tänapäeval keskmise palga juures nii lahedalt välja ei vea.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kui siinne ühiskond oleks pooltki selline, kui mõni mees siin ihaleb, siis ma tõenäoliselt üritaks esimesel võimalusel kuskile mujale elama asuda.
Eelmine pühapäev ütles Soome rahvastikuminister AK-s üsna otse, et lähikümnendil on Suur-Helsinki piirkonnas welcome ca 30 000 täendavat immigranti, enamuses saavad need kahtlemata eestlased olema. :x

Sul on võimalus liituda, majanduslik ja sotsiaalne peavoolu ignorants peletab inimesi veelgi tõhusamalt kui üleüldine sõjaväeteenistus või keskkooli lõpu kehalised katsed. Millal viimati kuulsid mõnda poliitikut muret tundmas selle sotsiaalselt ohtliku trendi pärast? "Küll turg reguleerib"?

Ahjaa, seal Soomes on muidu sellised diktatuuri surmapatud nagu tsviilkaitse ja 90% meeste ajateenistus tänaseni 8)
Welcome.
Tapper
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tapper »

nuhk.Albert kirjutas:Olgem ausad, neil Trummidel ja Rubladel on isegi mõneti õigus. Selles mõttes, et erinevalt tänapäevast oli vene ajal oli eluks vajalik miinimum tagatud. Sibi või kraavikaevaja sai oma palgaga söönuks, elamiskulud kaetud ja raha jäi üle ka teatri ning kõrtsi jaoks. Tänapäeval keskmise palga juures nii lahedalt välja ei vea.
Sellel nö. headusel oli oma hind.
Miskipärast ei olnud eesti rahva enamus selle hinnaga rahul, nüüd pole rahul.
:scratch:
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tegelane5 »

Tsikatilo toimetas Nõukogude ajal, iga riigikorra ajal on taolisi friike. Ja kui nüüd võtta miilitsa tegevus tema esimese kuriteo uurimise puhul-neil olid käed vabad teha mida iganes. Polnud mingeid ajakirjanikke tülitamas ja mida tehti? Peksti üks endine vang saiaks, et omaks võtaks ja babat kellega ta juhlas peksti nii kaua et tunnistuse tagasi võtaks. Case closed.
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:
Eelmine pühapäev ütles Soome rahvastikuminister AK-s üsna otse, et lähikümnendil on Suur-Helsinki piirkonnas welcome ca 30 000 täendavat immigranti, enamuses saavad need kahtlemata eestlased olema. :x

Sul on võimalus liituda, majanduslik ja sotsiaalne peavoolu ignorants peletab inimesi veelgi tõhusamalt kui üleüldine sõjaväeteenistus või keskkooli lõpu kehalised katsed. Millal viimati kuulsid mõnda poliitikut muret tundmas selle sotsiaalselt ohtliku trendi pärast? "Küll turg reguleerib"?

Ahjaa, seal Soomes on muidu sellised diktatuuri surmapatud nagu tsviilkaitse ja 90% meeste ajateenistus tänaseni 8)
Welcome.

Vaata Trumm, asi ei ole tsiviilkaitses, või ajateenistuses, või muus sellises iseenesest - paljud neist on väga mõistlikud asjad. Asi on üleüldiselt vildakas lähenemises - arusaamas, et ühiskond saabki töötada ainult sunni-, käsu- ja keelukorras. Ja et olukorrad on vaid mustvalgelt lihtsad, vastused on vaid õiged, või valed. Selles, et mingid sellid siin võtavad vabaduse ka kõigi teiste eest mõelda - Et kui Trumm arvab, et midagi on vaja, siis tuleks see jõuga võtta, või peale suruda vastavalt olukorrale - vastuväiteid ei saa olla, eesmärk pühitseb alati abinõu. Kui ikka noored ei jaksa kätekõverdusi teha, siis tuleb NATO test kohustuslikuks muuta. Ilma eranditeta. Lihtsale probleemile lihtne lahendus. Ja kes Trummi moodi asjadest aru ei saa, see on kas loll, ajupestud, pehmo või mõni muu vabalt valitud sildistus. Vaata, enda perspektiivist ei saa niiviisi asju vaadata - mina jaksan seda teha - kõik peavad jaksama. Minu seitsmeaastane tütar oskab seda teha - kõik peavad oskama. Ja noh, neid mida ma ei oska - ega neid polegi vaja teada ega osata.

Ega ma ei olegi kunagi öelnud ei siinse teema kontekstis, ega mujal, et kõik tänases Eestis hästi on, kaugel sellest. Ja ma ei ütle ka, et ma kitsaskohtadele lahendusi tean - ei tea. Seda enam suhtun ma skepsisega kõigeteadjasse - eksperti igal alal: ütleb sulle ära, mis tuleb teha tervishoiusüsteemis, et see tööle hakkaks. Teab, kuidas tuleb riigikaitset korraldada, võib hoobilt sealt minna haridust korraldama jne. Kõik käib kindlas kõneviisis - mina olen tark ja mina üksi tean. Kes nii ei arva on kahtlemata loll. Mõneti võiks kahjatseda, et selline talent on senini rakenduseta jäänud ning saab vaid foorumis oma tarkust jagada, teisalt on lähiajaloost meil ju näiteid, kuidas mõni kõigeekspert on riikigi juhtima pääsenud - paraku need näited lõppevad kehvasti, kuna kõikenägev perspektiiv igal alal on jäänud siiski küündimatult lühikeseks.

PS. Ega ma ei taha sellega öelda, et Trummi postitused läbinisti loetamatu jama on - vastupidi, teinekord on päris asjalikke kilde, mõtteid ja teadmisi. Aga lai silmaring ei anna õigust end kõige targemaks pidada.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Imestan ma mõnede inimeste kivipäisust. Keegi polegi ju väitnud, et toonane elu oleks parem tänasest või et seda peaks tagasi igatsema. Aga et jäärapäiselt raiuda, et toona absoluutselt midagi paremini polnud korraldatud kui seda praeguses riigis on ja et meil poleks võimalik midagi paremini teha, selleks peab ikka :wall: ja silmaklapistatud olema. Näitena- alles lkf Hillart, kes ju ometi asjaga kursis, tegi siin puust ette ja punaseks, kuidas Nõukogude Liidus tuberkuloosi avastamine ja ravi oli paremini praegusest korraldatud. Riiklikul tasemel noorte kehakultuur ja tasuta ringid on teine teema, millele väga vastu ei anna vaielda. No ei ole tänasel päeval tolleaegsete Pioneeride Majaga võrreldavaid asutusi, et viid ilma rahakotile mõtlemata järeltulija kuskile hobiringi. Aga kui peres juhtub olema kolm järeltulijat, siis rehkendage ise, mis see maksma läheb. Suvised lastelaagrid- seitsme kuni kümne päeva eest küsitakse 190-230 raha. Taha mõeldagi, milliseid summasid nõukogude aegsete kolmenädalaste pioneerlaagrite eest maksta tuleks. Kolm last- korrutame numbrid kolmega. Enda kohta ütlen- praeguse seisuga enam kolme last ei soetaks. Kuigi 90-ndate eufoorias sai seda tehtud. Õnneks on lapsed juba suured.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

Tegelane5 kirjutas:Tsikatilo toimetas Nõukogude ajal, iga riigikorra ajal on taolisi friike. Ja kui nüüd võtta miilitsa tegevus tema esimese kuriteo uurimise puhul-neil olid käed vabad teha mida iganes. Polnud mingeid ajakirjanikke tülitamas ja mida tehti? Peksti üks endine vang saiaks, et omaks võtaks ja babat kellega ta juhlas peksti nii kaua et tunnistuse tagasi võtaks. Case closed.
Tšikatilo oli loomulikult omaette case aga Nõukogude korra ajal hirm vähemalt taltsutas ja distsiplineeris igasugu friike aga praegusel ajal pedofiilid, liputajad jne. suht süüdimatult kakerdavad linnapeal ringi ja ahistavad oma ohvreid. Karistused on naeruväärsed, õiget kontrolli pole ja tegelikult täielik karistamatuse tunne, riik isegi läbi mingite pehmete rehabiliteerimise programmide kaudselt omalt poolt isegi toetab nende sellist tegevust. Rääkimata sellest, et Hollandis on asjaosalised juba kogunenud isekeskis täiesti legaalsetesse organisatsioonidesse. Küllap see ongi see polümorfne perversiteet ja nii vist peabki ühes tõelises lääne ühiskonnas olema. Mida rohkem väärastunud kalduvustega isikuid seda parem. Täielikult ei saa ka välistada seda, et mingi osa neist on väärastunud teadvuskontrollimehhanismide abitud ohvrid.
Viimati muutis rbl, 03 Mai, 2013 20:03, muudetud 1 kord kokku.
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Lemet kirjutas:Imestan ma mõnede inimeste kivipäisust. Keegi polegi ju väitnud, et toonane elu oleks parem tänasest või et seda peaks tagasi igatsema. Aga et jäärapäiselt raiuda, et toona absoluutselt midagi paremini polnud korraldatud kui seda praeguses riigis on ja et meil poleks võimalik midagi paremini teha, selleks peab ikka :wall: ja silmaklapistatud olema.

Jah kindlasti oli asju, mis eraldiseisvana ja ilma tausta arvestamata olid paremini korraldatud. Kuid, et kasutada juhust ja võtta kritiseerida praegust Eestit ja selle kitsaskohti Nõukogude Liidu valguses - kas nagu mingi eetiline piir ei tule siin ette või? Ja sellele asjaolule on ju siinsamas teemas ka tähelepanu juhitud - üsna tulutult küll...
viiking
Liige

Postitus Postitas viiking »

Õige jutt Lemet...

Tra, riiklikult jummala savi kas su võsuke saab kusagil käia osaleda v mitte...Aga sult NÕUTAKSE seda et ta käiks :!: Käid siis suurelt tööl ja teenid pappi et see kellelegi krdi laagri korraldajale ära maksta...

Minu arust oleks õige võimaldada tasuta ringe, klubisid jne., mingi tasemeni ja siis juba edasi arenedes ja jumet nähes vanem hakkaks oma rahast otse maksma, lisa...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: metsanurk ja 3 külalist