Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

Arheoloog kirjutas: Põhimõtteliselt ju pakutakse jätkuvalt võimalust hobiga seaduse raamides edasi tegeleda :wink:
Noh, ma ei tea.
Minu arvates võiks sõna põhimõtteliselt asendada sõnaga teoreetiliselt. Või on teie ringkondades tõesti mõeldud sellele, kuidas näiteks mina saaks läbida Pärnus koolituse? Kui aus olla siis ei taha uskuda, et nii palju ette mõeldakse.
Või on tõesti ajad muutunud?
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

Kui koolitus tuleb, siis arvatavasti läbitakse see kasvõi kapakohilas(piisava huvi korral)

Kui koolitust irl (lihtsale tööinimesele)ei tule..... siis võib juhtuda, et mõni välitööd tegev-trahvi vormistav-aparaati konfiskeeriv ametnik saab roostes MG tagavararauaga silmade vahele. -Sellest ei võida aga paraku keegi...

Pätt jääb pätiks niikuinii. Temal selest seadusest üsnaüks... (Asja vormistada on riigil lihtsalt kergem)

Aga ootame-vaatame.
Mina isiklikult ei usu, et kõik nii mustades toonides saab olema.
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
Kasutaja avatar
varing
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas varing »

Feeliks_Jalgraud kirjutas:
Aga ootame-vaatame.
Mina isiklikult ei usu, et kõik nii mustades toonides saab olema.

Viimaste aastate Eesti "EDULUGU"näitab, et võib saada olema küll mustades toonides. Aga sellest saadakse aru alles hiljem...
Huvitatud peaaegu kõigest militaarsest!
canislupus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

Arheoloog kirjutas: Põhimõtteliselt ju pakutakse jätkuvalt võimalust hobiga seaduse raamides edasi tegeleda :wink:

Just nimelt. Võib aga ei pea luba andma... Küsimusi-probleeme? Puudrit-njäokreemi?

Ehk siis tegelikkuses veto.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Minu arvates võiks sõna põhimõtteliselt asendada sõnaga teoreetiliselt.
Pastoi paravoz! Ei ole mõtet vist ikka seaduseelnõu puhul hakata targutama koolituse teemal, mille läbiviimise kord ja sisu saab tekkida alles pärast seaduseparanduste vastuvõtmist. Otse loomulikult ei ole enne võimalik kellelegi väljastada detektimise lube ja selle ajani saab kehtida ainult endine olukord. Kui üritataks rakendada keeldu enne võimaluse tekitamist enda legaliseerimiseks, siis saaks rääkida igasugustest kõlavatest "põhiseaduse riivetest" ja muust bla-blast! Ausaltöeldes mulle ei meenu ühtegi röövpüüdjat, kes oleks nii loll, et oleks kaevanud oma "põhiseaduslike õiguste" rikkumise üle keskkonnainspektori poolt.
Mis aga puutub riigi võimekuse tõstmiseni tasemele, et koolitusmeeskonnad sõidavad nädalavahetustel Meremäele või Soomaale koolitama töödrügavat ajaloohuvilist, siis jah, metštatj ne vredno (Ilvesele mõeldes kipud vägisi rahvaste vahelise suhtlemise keelt meenutama :mrgreen: )
urmet48
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas urmet48 »

Jälle sõda detektorite vastu?
Uudishimu pole patt!
Kasutaja avatar
inkvisiitor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas inkvisiitor »

...
mutionu
Liige
Kontakt:

Arnold kirjutas:
Minu arvates võiks sõna põhimõtteliselt asendada sõnaga teoreetiliselt.
Pastoi paravoz! Ei ole mõtet vist ikka seaduseelnõu puhul hakata targutama koolituse teemal, mille läbiviimise kord ja sisu saab tekkida alles pärast seaduseparanduste vastuvõtmist.
Kui selle seaduse muudatuste taga olijad ei mõtle oma soove seaduseelnõusse pannes sellest, et nad peavad kuidagi võimaldama selles samas seaduses toodud koolituse siis, vähemalt minul, tekib küll arvamus, et ega selle koolituse peale eriti ei mõelda.
Kui aga ei mõelda siis on kaks võimalust:
1. lube väljastada "inimesele tänavalt" pole oluliselt planeeritud;
2. seaduse vastuvõtmisel tekib olukord, mida kirjeldati ühes surematus teoses, kus on juttu Buratinost ja papa Carlost.
Tulemus on mõlema punkti puhul sarnane.
Ka on(viimase rahvaloenduse andmetel) Pärnu oluliselt suurema rahvaarvuga paik kui seda on Meremäe või Soomaa.

Aga võimalik, et ma eksin ja Eesti Vabariiki on saabumas aeg, kus riik mõtleb ka selle peale, mis saab peale seaduse vastuvõtmist, juba eelnõu ajal(seadusemuudatused võetakse ju üsna kindlalt vastu). Tavaliselt toimub see "ah, pärast vaatame" põhimõttel.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Kui selle seaduse muudatuste taga olijad ei mõtle oma soove seaduseelnõusse pannes sellest, et nad peavad kuidagi võimaldama selles samas seaduses toodud koolituse siis, vähemalt minul, tekib küll arvamus, et ega selle koolituse peale eriti ei mõelda.
Seaduste kvaliteedist võib palju rääkida. Mõeldud ju on - Tallinn, Tartu!
See on tavaline praktika, et mingi seaduses sätestatud tegevus konkretiseeritakse hilisema "korraga", mis on tavaliselt ministri määrusena avaldet. Ja varasematel aegadel juhtus tihti, et "korda" ei vormistatud aastaid, mis kohtusse jõudmise puhul oleks tulnud kasuks ikka kehtestamata korra "eirajale", kui et selle korra kehtestamata jätjale.
lube väljastada "inimesele tänavalt" pole oluliselt planeeritud
Mingis mõttes kindlasti - milleks üldse siis mingeid regulatsioone tahta? "Inimene tänavalt" on üldse raske juhtum - keda huvitab inimene tänavalt!? Homme olla ajalehtede esiküljed valged. Midagi suudavad teha survegrupid, üksikisikute hääl ei huvita küll kedagi. No võib kirikusse minna, seal kuulavad kindlasti ära ja kutsuvad pühapäevaks tagasi :|
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Arnold, äkki väljendaksid oma seisukohta selgemalt, hetkel loen ma sinu postitustest välja, et mingisugust seadust oleks vaja, aga pakutav on jama (mida see tegelikult ka on). Järjekordselt jääb mulje, et asjaga tegelevad täiesti eluvõõrad inimesed ning liistule tõmmatakse seadusekuulekad huvilised. Teen natuke OT. võrdluseks (keelamine kontrollimise asemel). Seadus ütleb, et auto sisse ja väljalaset ei tohi ümber ehitada, sellega on automaatselt keelatud sportsummuti. Mida aga ütleb seadus tänavasõidu autode mürasummutus normide kohta? Ei tohi ületada 63 detsibelli ning heitgaaside normid jäävad kehtima. Vahendeid-võimekusi kontrollimiseks pole, keelame ära :!: :wall:. Keelame dektorid ära ja probleem lahenebki? Seadusel on seaduse jõud ainult juhul kui selle täitmist kontrollitakse, ülejäänu liigitub kuulekate kodanike käest raha väljasikutamiseks.
Ma saaksin sellest seadusest siis aru, kui nt. julgestuspolitsei korraldaks asjatundjate saatel reide Sinimägede kandis, kuna aga selliseid reide ei toimu, piirdubki seadus hobiliste peedistamisega!
sitt päev, kellele kurdad
Kasutaja avatar
desert eagle
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas desert eagle »

Seda ei olegi võimalik kontrollida.Sinimägedes kaevamine ammu ilma keelatud.Kuigi kaevmas käiakse seal ja mitte vähe.Kui ei saada sellsit väiksest piirkonda kontrolli alla siis rääkimatta üleüldisest piirangust.Vahepeal käidi eriliselt haige idee välja,terve Tannebergi liin kaitse alla võtta.Mis moodi neid soo massiive ei tea kontrollitakse.100% võimatu!Kui see seadus peaks jõustuma siis tulevikus saab näiteks Tõrva politsei iga päev päris mitu väljasõitu teha Väike Emajõe äärde.Ja kui suur on tõenäosus et kohale jõudes selle koha peal veel keegi on.Ja see lubade värk ei paranda ka midagi.Need kes rüüstasid enne rüüstavad edasi ainult taktika muutub vähe peenemaks.Ja kogu pasaämber kallatakse ikka lõpuks kaela lubadega otsijatele.Sest sisuliselt ei muutunud midagi.Rüüstamine toimub endiselt,ainult et nüüd on kohe olemas inimesed keda saab kottidab on nad siis süüdi või ei.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

desert eagle kirjutas: Sinimägedes kaevamine ammu ilma keelatud.
Kahjuks ei vasta see informatsioon kohe kuidagi tõele! Vaata vastava teema alt järele ("Kaevur Sinimägedes").

P.S. Eks Sinimägedes ole neid detektoritega varustatud tolguseid kinni nabitud küll ja mitte vähe, aga peale ööd kartsas selgub, et jah....vihale ajab :twisted:...Mõnede teema postitajate arvates peaks detektoriga muulast nähes kohe punuma pistma. Eks igaüks hindab oma võimeid muidugi erinevalt. Kui jänes püksis, siis pole ikka midagi teha küll. Pole vahet, kas muulane või muul...Samas on elu näidanud, et nende püüdmisega saab mõnikord hakkama ka õbluke naisterahvas, mis siis veel tursketest kordnikest või vallaametnikest rääkida... Mina soovitaks neid piiksusõltlasi, kes keeleoskuse puudumise tõttu niikuinii seadustest ööd ega mütsi ei jaga, tuimalt helikopteri pealt võrkudega püüdma hakata. Konfiskeeritud detektorite eest muretseks kütust, kuigi "lennumassina" peale läheb viimast õige palju. Siinkohal oleks ehk abi Prantsuse süsteemi juurutamisest, kus näiteks meie mõistes Sinimägede kaitsevööndisse pargitud auto pagasiruumist leitud riistapuu annab riigil õiguse auto konfiskeerida. Ja koer ka ei haugu selle peale!
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
mutionu
Liige
Kontakt:

Arheoloog
Aga on siis teie ringkondades mõeldud sellele, kuidas koolitusi läbi viia? Või on "ah, pärast vaatame"?
Kasutaja avatar
varing
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas varing »

Arheoloog kirjutas: Mina soovitaks neid piiksusõltlasi, kes keeleoskuse puudumise tõttu niikuinii seadustest ööd ega mütsi ei jaga, tuimalt helikopteri pealt võrkudega püüdma hakata. Konfiskeeritud detektorite eest muretseks kütust, kuigi "lennumassina" peale läheb viimast õige palju.
Vaene Arheoloog- mul hakkas sinust päris hale kohe :wall:
Huvitatud peaaegu kõigest militaarsest!
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

mutionu kirjutas:Arheoloog
Aga on siis teie ringkondades mõeldud sellele, kuidas koolitusi läbi viia? Või on "ah, pärast vaatame"?
Mulle tundub, et Sul pole päriselt aimu, kes ja missugused instantsid seda seadust ette valmistasid. "Meie ringkondade" all ei mõtle Sa ometigi kultuuriministeeriumi juriste, muinsuskaitse ametnikke :shock:

Arheoloogid kirjutasid kahe aasta tagusel teabepäeval in corpore alla pöördumisele, mis nõudis detektorite lauskeelamist :wink: Tegemist oli esialgu ainult appikarjega. Need, kes tollal nii radikaalsete meetodite rakendamist veel päris õigeks ei pidanud (sh. mina), on tänaseks päevaks oma suhtumist paraku muutnud. Miks see nii on? Põhjusi ja süüdlasi võid otsida enda hobikaaslaste hulgast.
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist