selle konkreetsel pantril olid kaasas. aga eks internett on suur ja lai, igasugu vigureid täis...kas neid dekaale lahingus hävitatud masinatest saab kusagilt tellida ka,vöi tulevad karbis kaasa?
Hertsogi tegemised

https://www.facebook.com/panzerwerke
Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
See pooleliolev ööloom näeb juba täiesti kobe välja, aga...
Kas poleks mõistlikum need esiporitiibade nurkadel asuvad veoauto käigukangid millegi peenema vastu välja vahetada. Originaalis peaksid need olema ju suht peenikesed traatvardad, mille otsas on masina gabariiti märkiv nupp, et hõlbustada juhil masina gabariitide tajumist ja manööverdamist. Ma ei tea, isegi vist tavaline nööpnõel oleks veits parem, kui need praegused plastikust kobakad. Tegelikult võiksid olla seal vist hoopis peenikesest-peenikesest traadist vardad, millel pisike plastmassinupp otsas.
Kas poleks mõistlikum need esiporitiibade nurkadel asuvad veoauto käigukangid millegi peenema vastu välja vahetada. Originaalis peaksid need olema ju suht peenikesed traatvardad, mille otsas on masina gabariiti märkiv nupp, et hõlbustada juhil masina gabariitide tajumist ja manööverdamist. Ma ei tea, isegi vist tavaline nööpnõel oleks veits parem, kui need praegused plastikust kobakad. Tegelikult võiksid olla seal vist hoopis peenikesest-peenikesest traadist vardad, millel pisike plastmassinupp otsas.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Nende igasuguste "museaalidega" peab ettevaatlik olema: konkreetse isendi tundlad on restauraatorite "vabakava", väänati suvalisest vardajupist ligilähedase kujuga valmis, peaasi, et sai külge ja linnukese kirja. Ja TEHTUD. Tegelikult olid 251 tundlate alumised otsad päris jämedad ja ülemised siis peened valgete mummudega kõrred.
Katsun pärastpoole ka ajaloolist tõendusmaterjali välja panna.
Urmas.
Katsun pärastpoole ka ajaloolist tõendusmaterjali välja panna.
Urmas.
jah, ega need plastplönnid pole suurem asi. käesoleval riistapuul on üks varras asendatud dragoni varuosaga, kuna originaal lendas skalpelli alt unustusse. aga drillingul näiteks on need vardad metallist. ja näevad suht kobedad välja. ilmselt tuleks järelturgu vöisata ja mingi kogus metalli tellida. seda enam, et praegu on mul pras posu 251-tesid karpides ootamas...

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Äkki tasuks "skalpellitööde" ajaks laua peale moodustada mingisugune improviseeritud "välitelk", et kõiksugu pisividinad alatasa kosmosesse ei lendaks. Minu mäletamist mööda oled Sa samasuguseid probleeme varemgi kurtnud. Mingi kerge raamistik koos väikese kiletükiga peaks pisikeste plastitükkide lennuhimu piisavalt taltsutama...
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
-
- Liige
- Kontakt:
Need gabariidikaikad olid üllataval jämedad, eriti alumine ots. Nii et pole hullu. Metallist teeb teisi ABERi nimeline firma, või noh 1:48-le tegi ju teeb suuremasse skaalase ka. Ma mõtlesin algul ka et lähen uhkeks ja panen autoblindale ehtsast metallist vardad , aga peale seda kui olin karbisolevat võrrelnud metalliga otsustasin siiski karbi omi kasutada. Lihtsalt törts tuli peenemaks lihvida.
Masin ise on vahva, aga nagu ma aru saan siis selga läheb talle prožektor ja samas on ka öönägemisvarustus? Mis point sellel siis on? Algatuseks valid ohvri kasutades öise nägemise võimet, siis pimestad võimsa prožektoriga ja viimase etapina nuia
Või oli prožektoril ka infrapuna filter ees? Endal tekiks hirmus tahtmine sinna üks valgusdiood särama sokutada......
Masin ise on vahva, aga nagu ma aru saan siis selga läheb talle prožektor ja samas on ka öönägemisvarustus? Mis point sellel siis on? Algatuseks valid ohvri kasutades öise nägemise võimet, siis pimestad võimsa prožektoriga ja viimase etapina nuia

Või oli prožektoril ka infrapuna filter ees? Endal tekiks hirmus tahtmine sinna üks valgusdiood särama sokutada......
kallis mees, see ongi öönägemise prožektor... et see ongi nagu kogu selle looma point. niisama prožektorikäru oleks nagu kordades vähem erutavamMasin ise on vahva, aga nagu ma aru saan siis selga läheb talle prožektor ja samas on ka öönägemisvarustus? Mis point sellel siis on?

see oli üks sakste peenikesest öökaklusarsenalist. kuna mingil hetkel tundus, et tankidele on infrapunavalgusti saatjate monteerimine tülikas, siis tehti siuke vahva prožeauto, mis siis valgustas tankidele öösel lahinguvälja. tankidele jäeti külge ainult IR vastuvõtjad. selline komplekt oli minu mälu mööda. eks teadjamad parandavad, lisavad.
mul on nüüd kogunenud korralik arsenal öövõitlejaid lisaks sellele (panther g, 251-falke, 251/22 PAK 40-ga, e-100, PAK 40, punt mingeid öiseid käsitulirelvadega tegelasi). ideaalis oleks idee teha sellest kokku dioraam. aga õnneks pole mul kuskil ruumi sellist dioraami majutada...

... ja siis paned toas tule kustu, et asi ehtsam oleks.Hertsog kirjutas:mul on nüüd kogunenud korralik arsenal öövõitlejaid lisaks sellele (panther g, 251-falke, 251/22 PAK 40-ga, e-100, PAK 40, punt mingeid öiseid käsitulirelvadega tegelasi). ideaalis oleks idee teha sellest kokku dioraam.

Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
www.aiaimpeerium.ee
Nonii, mõned pildid, parempoolne:

ja vasakpoolne, selle külge kinnitus tihtipeale ka tagasivaatepeegel:

Aga see öönägemise värk, tol ajal oli väikeste IP prožede (tavalise tankilaterna suurusega) valgusjõud ilmselt liiga väike, et neid igal masinal statsionaarse komplektina kasutada, seepärast oligi vaja üht suurt kobakat "öökulli" transportööri peale, et vajalikku osa lahinguväljast "valgustada", transportööri enda meeskond pidi samuti nägema, et kuhu nad oma prože suunavad, seepärast neil ka see vastuvõtja masina peal.
Olen kunagi amma vene kroonus IP värgiga sõitnud, pähe suruti tankistimüts, mille kuklaosas oli parajalt jäme kõrgepingeplokk ja silme ees kõikus binokulaarne seade, läbi mille siis "pilti" nägi. Aga et öös miskit seletada, kaeti ATT laternad spets tumedate klaasidega kinni ja läbi nende kiirgavat infrapunakiirguse poolt "valgustatud" ümbruskonda siis nägingi. Päris sürr oli möööda metsaradu kimada - oli sihuke tunne, nagu oleks vee all sõitnud - kõik justkui ujus ümberringi, helendas ja kiirgas hajusat rohekat värvi ja ümbruskond oleks kui kummist olnud, päris paljud põrutasid täiega võssa, nii mis ragises.
Urmas.

ja vasakpoolne, selle külge kinnitus tihtipeale ka tagasivaatepeegel:

Aga see öönägemise värk, tol ajal oli väikeste IP prožede (tavalise tankilaterna suurusega) valgusjõud ilmselt liiga väike, et neid igal masinal statsionaarse komplektina kasutada, seepärast oligi vaja üht suurt kobakat "öökulli" transportööri peale, et vajalikku osa lahinguväljast "valgustada", transportööri enda meeskond pidi samuti nägema, et kuhu nad oma prože suunavad, seepärast neil ka see vastuvõtja masina peal.
Olen kunagi amma vene kroonus IP värgiga sõitnud, pähe suruti tankistimüts, mille kuklaosas oli parajalt jäme kõrgepingeplokk ja silme ees kõikus binokulaarne seade, läbi mille siis "pilti" nägi. Aga et öös miskit seletada, kaeti ATT laternad spets tumedate klaasidega kinni ja läbi nende kiirgavat infrapunakiirguse poolt "valgustatud" ümbruskonda siis nägingi. Päris sürr oli möööda metsaradu kimada - oli sihuke tunne, nagu oleks vee all sõitnud - kõik justkui ujus ümberringi, helendas ja kiirgas hajusat rohekat värvi ja ümbruskond oleks kui kummist olnud, päris paljud põrutasid täiega võssa, nii mis ragises.
Urmas.
-
- Liige
- Kontakt:
Ei jah, tempo on tõesti aeglane. Aga ehk tuleneb kõik vähesest kogemusest. Sul ju aktiivset staazi miski pool aastat, nii et esialgu anname andeks. Kõvemad mudelipeerud saavad ju valmis koguni oma kaks-kolm mudelit aastas, nii et on selle koha pealt märksa produktiivsemad.väike vaheraport. edeneb, aegamisi, aga edeneb
Poolroomik on juba praegu kena. Nagu nüüd selgus oleks siiski mõtet "tundlaid" natuke kohitseda, siis näeks veel reaalsem välja.
Aga Jossi dioodiidee on ju täitsa originaalne. Eeskuju Oiksi teemast kohe olemas.
Ehk tasuks kaaluda?
dioodi panek poleks probleem. küll aga pole kuhugi ruumi toiteallikat panna. kui see mudel oleks ka 1/10 skaalas, võiks seal kõik asjad põlema ja vilkuma panna...Aga Jossi dioodiidee on ju täitsa originaalne. Eeskuju Oiksi teemast kohe olemas.
Ehk tasuks kaaluda?

-
- Liige
- Kontakt:
Toiteallika taha ei maksaks küll varju pugeda.
Eile ostsin kuue krooni eest välgumihkli, mil huvitav lisa: LED taskulamp.
Varustatud siis kolme "nööbiga" patareiga. Toiteallika mahuks maksimum üks kuupsentimeeter. Selle võiks kuhu tahes mudelisse ära peita.
Dioraamiga ei maksaks üldse vaeva näha. Kui oma tehnika oled ükskord valmis saanud, siis akendele kardinad ette, masinad ja elavkoosseis põrandavaibale kokku, vool taha ja voila!
Etendus missugune.
Eile ostsin kuue krooni eest välgumihkli, mil huvitav lisa: LED taskulamp.
Varustatud siis kolme "nööbiga" patareiga. Toiteallika mahuks maksimum üks kuupsentimeeter. Selle võiks kuhu tahes mudelisse ära peita.
Dioraamiga ei maksaks üldse vaeva näha. Kui oma tehnika oled ükskord valmis saanud, siis akendele kardinad ette, masinad ja elavkoosseis põrandavaibale kokku, vool taha ja voila!
Etendus missugune.
-
- Liige
- Kontakt:
From March to April of 1945, approximately 50 Panthers Ausf G (and other variants) mounted with FG 1250, saw combat service on the Eastern Front and Western Front. Panthers with IR operated with SdKfz.251/20 Uhu (Owl) half-track with 60cm infra-red searchlight and Sd.Kfz.251/21 Falke (Falcon).
siuke jutt achtungpanzer.com-ilt
siuke jutt achtungpanzer.com-ilt

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline