Lihula sammas

Kindlusehitised. Teed, sadamad ja lennuväljad. Kasarmud ja linnakud.
Maalinnad ja linnused. Kõik militaararhitektuurist.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Lihula sammas

Postitus Postitas Kriku »

Lemet kirjutas: 02 Sept, 2024 15:10
Siseminister Lihula monumendi koopiast: mina ei taha näha Eestis ühegi okupatsioonivõimu büsti
Läänemets on loll. Muud ei oska tõesti öelda. Võrdsustada Sinimägedes sõdinuid okupatsioonivõimu käsilastega... anna Jumsl mõistust. Või padruneid.
Kusjuures mitmekordselt loll: esiteks see võrdsustamine ja teiseks Pronkssõduri unustamine :wall: .
Cyberbear
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Cyberbear »

Kriku kirjutas: 02 Sept, 2024 15:31
Siseminister Lihula monumendi koopiast: mina ei taha näha Eestis ühegi okupatsioonivõimu büsti
Läänemets on loll. Muud ei oska tõesti öelda. Võrdsustada Sinimägedes sõdinuid okupatsioonivõimu käsilastega... anna Jumsl mõistust. Või padruneid.
Kusjuures mitmekordselt loll: esiteks see võrdsustamine ja teiseks Pronkssõduri unustamine :wall: .
Pronksponks on täismõõdus meest kujutav monument, mitte büst. Ja vabandust trollimast, see teema siin hakkab juba arvestatavat meelalahutusväärtust omandama vaikselt.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Oot, mundris büst on siis paha, aga täismõõdus mitte? Kolmas põhjus Läänemetsa lolliks pidada :lol:
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Marvin kirjutas: 02 Sept, 2024 14:23
Cyberbear kirjutas: 02 Sept, 2024 13:35 Me võiksime ja peaksime hoidma eetilised hinnangud ning riikliku sunniga kehtestatavad sanktsioonid lahus. Hingelt suur rahvas ja tema võimuorganid ei käitu viisil või teisel puhtalt seetõttu, et miski neile ei meeldi. Seda enam, et riiklusele sealtpoolt mingit ohtu ei ole.
Eesti Leegion on kaheldamatult mäletamist väärt.
Nõus, ma lihtsalt pole nõus, et mu saksa poolel võidelnud või omakaitses olnud esivanemate (kellest üks jäigi Peipsi taha nimetusse hauda) mälestust lörtsitakse vihjamisigi kapral Aadu suure asja ajamisega.
Ma ei näe mäletuskivil mitte ühtegi kapral-aadu asja ajamisele viitavat detaili. Selles teemas siin on palju detailsemaid kujutisi postitatud kui sel kivil. Ajaloolisel faktil (mida Eesti Leegioni eksistents on) ei ole meelsust. Seda sinna külge monteerida on ebaaus.
olevtoom
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olevtoom »

alban kirjutas: 02 Sept, 2024 15:24 Ma mõistan soovi oma esivanemaid mälestada. Aga ma ei mõista, miks on ilmtingimata vaja teha sellele mälestuskivile selline kujundus, mis paratamatult tekitab pingeid ja mitmetimõistetavusi. ..
No aga pandagu siis sihuke mälestusmärk, siis pole ei pingeid ega mitmetimõistetavust:
https://www.dreamstime.com/black-white- ... e134719264
Kremli troll.
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

See Hugo Bossi toodang tekitab mõnel vist erootilisi fantaasiat? Palju seal 20 ss diviisis vabatahtlike oli? Üks pataljon? Ja krt need vabatahtlikud peksid enne rindeleminekut vähemalt ühe saksa allohvitseri seal Poola õppelaagris surnuks. Või Narva pat. TT mehed kes olid väljaõppel Hollandis.Kuidas Hollandlased suhtusid eestlastesse ja kuidas vihati sakslasi. Kus krt see vaba Euroopa seal oli? Ülejäänud mõlemad diviisid olid ju mobiliseeritutest moodustatud. Ja ida pataljonid aeti vägisi diviisi. Unustada neid mehi me ei tohi ,aga kujutada neid välgumärkidega vaba euroopa eest võitlemas? Vaata esimest lauset.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Mina ikka imestan, kuidas politsei teadis just õige auto kinni pidada.
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Trips »

Aasta pärast on kohalikud omavalitsuste valimised.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Läänemets on loll. Muud ei oska tõesti öelda. Võrdsustada Sinimägedes sõdinuid okupatsioonivõimu käsilastega... anna Jumal mõistust. Või padruneid.
Ootame siis siseministrilt pronkssõduri eemaldamist. Mees, kes võiks oma sõnu ka täita. Minu jaoks on peaaegu KÕIK vene võimu vastu võidelnud/tegutsenud eestlased, venelased, sakslased, hollandlased, flaamid, rootslased, soomlased, austerlased, Eestis elanud isikud, olenemata mundrist, mida nad kandsid või ei kandnud, õiged inimesed. Vastane oli üks ja on endiselt sama. Üksikud erandid-tõestatult sõjakuritegudega tegelenud koonduslaagrite tegelased välja arvatud.Ja seda mäletavad paljud ning ei nõustu valitsuse ametliku "poliitiliselt korrektse" vastusega mitte kunagi.

Enamusel on kedagi sugulastest, keda saadeti Siberisse, tapeti kohapeal või hukkus/võitles II. maailmasõjas ühel ja teisel poolel. Paljud võitlesid neist Eesti lipp käisel või olid esimese Eesti Wabariigi kodanikud. Ja seda suhtumist neid halvustada või maha suruda, ei anna Teile mitte keegi andeks.

Praeguseks hetkeks on pall pronksõduri eemaldamist ootamas...
Viimati muutis ruger, 02 Sept, 2024 21:35, muudetud 1 kord kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sander17 »

ruger kirjutas: 02 Sept, 2024 19:01 Ja Seda vastuseisu riigivõim juba ei võida, pigem valab rohkem lõkkesse bensiini juurde.
Võidab küll. Inimesi, kes ajaloost üldse midagi teavad ja kellele see päriselt nii oluline on, et selle nimel millegagi riskida, on tegelikult vähe. Ja valdav enamus on seadusekuulekad, nii et piisab vaid suulisest hoiatusest ametnike poolt, et igasugune isetegevus lõppeks.
Kui mingi väike mäsu isegi tekiks (Eestis üsna vähetõenäoline), siis reapolitseinikud annavad vastuhakkajatele nuuti nagu kord ja kohus ning erariietes mehed käivad eestvedajate tööandjatega vestlemas. Ning ongi kõik sellega. Madissoni saatust mäletate? Ta ei leidnud lõpuks terves Eestis tööd, millega end elatada. Ja kui üks vastumeede oleks hoiatus, et relvaluba võetakse ära (küll põhjuse leiab), siis see juba jahutab suure osa ajaloohuvilisi maha.

Einar Laigna rääkis juba kunagi ammu ühes oma loengus, et keegi meie poliitikutest oli tal kord külas ja rääkis muu jutu seas kavandatavast plaanist mingit maksu tõsta. Einar Laigna oli siis küsinud: "Kas te ei karda, et rahvas niimoodi lõpuks mässama hakkab?"
"Eestlased? Hähh, need töllid ei tee midagi.."

:rip:
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Saab PPA kohtusse kaevata. Eraomandi puutumatus. Las PPA tõestab, et tegu on illegaalse esemega.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ootame siis siseministrilt pronkssõduri eemaldamist. Mees, kes võiks oma sõnu ka täita.
Kes??? Sots Läänemets??? Mu-ha- haa...kadestan lugupeetava optimismi.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Lemet kirjutas: 02 Sept, 2024 20:05
Ootame siis siseministrilt pronkssõduri eemaldamist. Mees, kes võiks oma sõnu ka täita.
Kes??? Sots Läänemets??? Mu-ha- haa...kadestan lugupeetava optimismi.
Juba on huvitav, eelmine kord sai peaminister piki päid, nüüd siseminister. Miks? (Poliitilist arutelu pole vaja. Retooriline küsimus.)
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Hmm, AK-s ütles politseinik, et tahvel võeti ära, sest paigalduskoht asus teekaitsevööndis ja omavalitsuselt polnud sinna paigaldamiseks luba taotletud. :roll:
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lennumudelist »

Some kirjutas: 02 Sept, 2024 21:12 Hmm, AK-s ütles politseinik, et tahvel võeti ära, sest paigalduskoht asus teekaitsevööndis ja omavalitsuselt polnud sinna paigaldamiseks luba taotletud. :roll:
Tehniliselt on teekaitsevööndis tõesti piirangud (mul on tulnud ühe vallaga vaielda teekaitsevööndi tähenduse üle), aga reeglina politsei ei tegele kinnisvara alaste haldusmenetlustega, vaid vald teeb ettekirjutuse pärast asja püstitamist, et legaliseerige see asi, või toimetage N päeva jooksul minema.

Seda, et politsei millegi toimumisse ennetavalt sekkub, juhtub ikka haruharva. Avalikkuse ees toimunust meenuvad mulle vaid meeleavalduste ja protestide juhtumid.

Minu tagasihoidlik arvamus on, et teekaitsevöönd on mugav ettekääne. Tegelik põhjus on ikkagi uus seadus ja väga provokatiivse pildi / sõnumiga mälestuskivi. Seadus võimaldaks menetleda takkajärgi, aga provokatsioon kutsub menetlema ennetavalt.

Kivi suurim viga on, et kiidab vabadusvõitluse eest gruppi, kellega samas mundris ja käsuahelas töötanuid mujal okupantide ja vallutajatena mäletatakse. Toob aastad ja näitab eraldusmärke, varustust ja relva, mis ei jäta tõlgendamise ruumi. Ma pole jurist, aga minu arusaamine uuest seadusest on, et säärane taidlemine on nüüdseks keelatud.

Mina loen kivil olevast tekstist välja, et need olid tublid tüübid, kes kaitsesid vaba Euroopat - see on kiitus. Faktid paraku on, et need tüübid turvasid natsirežiimi püsimist, kaitstes teda vaenlase (NSVL) eest, mille natsirežiim oli hankinud agressiooniakti (sõja alustamise) abil, olgugi et rünnatav ise oli samuti raskekujuline agressor ja inimsuse vastaste tegude korraldaja - aga natsid ei läinud NSVL-i, et kedagi vabastada.

Turvates natsirežiimi püsimist, turvasid mehed kahjuks teatud määral ka natsidele mittesõbralike inimeste vangistamist, orjastamist ja tapmist, sõjavangide orjastamist ja tapmist ja mõne rahva likvideerimise katset, kirjalikult säilinud plaaniga mõned rahvad hiljem juurde likvideerida - tõenäoliselt sealjuures ka eestlased kuhugi jalust ära lükata.

Kuna see on kõik väga teoreetiline, siis praktilise poole pealt - kahjuks võib oletada, et Eestis paiknenud väeosad toetasid otseselt Leningradi blokaadi hoidmist, mis ei olnud tore vahejuhtum (mitusada tuhat tsiviilisikut, osade allikate järgi miljon, surid külma ja nälja kätte - isegi kui osad surid NSVL võimude rumaluse ja jonni tõttu, ei saa linna piiramisel kuidagi öelda, et ründaja on puhas poiss).

Mina näen, et kivi üsnagi kõrge tõenäosusega rikub kehtivat seadust, kiites midagi, mida ei sobi kiita.

Huvitavale küsimusele, et kas pronksmees kah, vastamiseks peaksin meenutama, mis kirjad seal on. Kui õigesti meenutan, ütleb pronksmees "teises maailmasõjas langenutele". See asjaolu muudab ta äärmiselt universaalseks ja samas juriidiliselt "libedaks kalaks" - ta ei õigusta ega kiida. Ta ei ürita midagi hinnata ega ajalugu (ümber) kirjutada, mida Lihula kivi üritab.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline