You are probably aware that there are many myths that portray fat and cholesterol as one of the worst foods you can consume. Please understand that these myths are actually harming your health.
See müüt aga pole tekkinud päris iseenesest, vaid sellele on aktiivselt kaasa aidanud nn peavoolumeditsiin ja eks neid uuringuid on finantseerinud ka rafineeritud süsivesikute ja taimerasva müügist elatuv toidutööstus. Miks tööstus sellest suhkruga inimeste mürgitamisest huvitatud on, on lihtsalt rahaline kasu - ebatervislikud koostisosad on odavamad (taimerasva hüdrogeenimine looduslike küllastunud rasvade asemel). Näiteks hulk aastaid söödeti inimestele taimerasvast tehtud jäätist "kuna see on tervislik" ja ei sisalda loomseid (piima)rasvu. Põhjusel, et mingist palmirasvast tööstuslikult toota transrasva (selle iva on enamasti küllastumata, vedela õlilaadse tooraine muutmine millekski või taoliseks) on odavam kui toota piimarasva. Kõikide taimsete toodete rahaline käibevälde (aeg mil sisse pandud raha saadakse ostjalt kätte) on kordi lühem kui loomsetel. Põllult rapsisaagi korjab ära 3-4 kuud peale külvamist, paari nädalaga tehakse õli, veel paari nädalaga transrasv ja saabki raha. Käibevälde 4-5 kuud. Sama asi piimarasva saamiseks kestab ca 2 aastat. Kui sul kasum tuleb kätte poole kiiremini, võib teenida palju rohkem ja/või müüa odavamalt - et müüa veel rohkem ja teenida veel rohkem.
Et selline äriplaan töötaks ja keegi ei esitaks küsimusi, on vajalik produtseerida küllastunud rasvu ja kolesterooli demoniseerivaid uuringuid-artikleid. Ning luua hägusevõitu seoseid - näiteks kolesteroolitase tõuseb kolesteroolirikaste (munad) ja/või rasvarikaste (küllastunud off koors) toitude söömisest. Edasi luuakse vastupidine seos - ärme söö mune ja liha, siis on meie tervis korras. Kuna nende ainete kalorsus on enamasti soliidne, siis et menüü kokku annaks, paneme rohkem jahu ja suhkrut!
Katsu sa vaielda, puha doktorikraadidega kirjutajad!
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.