Või kohe lausa valetatiKapten Trumm kirjutas:Ju siis valetati või oli tegu mingi erandiga.Ja nende suhkrusuppide kohta tahaks küll sult KONKREETSET viidet. Ei pannud ei mu vanaema ega ema suhkrut supi sisse ja kui täna oma igapäevases lõunasöögikohas küsisin, kas nad panevad suhkrut suppi, siis vaadati mind nagu segast. Nüüd tood sa veel suhkrukotleti kah mängu, ole ikke normaalne.
Lisatud suhkrut sisaldavad praegu praktiliselt kõik poolfabrikaadid, sh supid.
Ei ole palju kasu, kui ei joo limonaadi, sest analoogsed suhkrukogused saadakse ka täiesti "soolasest" toidust.
Võtsin esimese ettejuhtuva purgisupi:
https://www.salvest.ee/tooted/supid/sal ... ors-530-g/Aga miks mitte ka keeduvorst:Toitumisalane teave 100 g kohta
energiasisaldus 120 kJ / 29 kcal
rasvad 1,2 g, millest küllastunud rasvhapped 0,5 g
süsivesikud 3,6 g, millest suhkrud 2,5 g
valgud 0,6 g
sool 0,7 g
https://rakverelk.ee/toode/lastevorst/
Või pasteet:
https://rakverelk.ee/toode/kupsetatud-m ... peekoniga/
Kotletid kah:
https://rakverelk.ee/toode/rakvere-pihvid/
Söögikohtades tehakse tänapäeval suppe kas samade tootjate suurtest purgisuppidest või supipõhjadest. Ja muudest pooltoodetest, sest aeg on raha.
Mida teeb vorsti, kotleti või supi sees suhkur, jääb ka mulle segaseks. Aga seda on lisatud toidu sisse praktiliselt kõikjal ja sellest pääsemiseks pole muud võimalust kui osta põhiained ja kokata ise. Olen õppinud isegi hakklihakotlette tegema ilma jahu ja riivsaiata - riivitud kaalika abil. Ja loomulikult suhkruta.
Ja eriti head kotletid saab ainult siis, kui osta liha ise (nt karbonaad) ja ajada see hakklihamasinast ise läbi, mitte osta mingi "Rakvere perehakkliha", kuhu sisse on hakitud tont teab milliseid ebasündsaid organeid ja jääkrasvasid (mul ajab hirmsasti röhitsema pärast). Lisaks suhkrule tasub muidugi ka muret tunda, misasjad on need "süsivesikud" seal kas tegemist pole näiteks lisatud sojajahuga. Rafineeritud jahude efekt veresuhkrule on analoogne suhkruga ja neid lisatakse lihatoodetesse eesmärgiga siduda tootesse võimalikult palju vett, sest vesi on raske (annab massi), aga ei maksa midagi.

Mu vanaema või ema tegid vaid nägu, et vaaritasid ise suppi, tegelikult kallasid purgist staffi kastrulisse ja ajasid ainult soojaks, nujah, sa ikka suudad üllatada. Mu lõunasöögikoht kah EI KASUTA purgisuppe, vaid keedavad need ise.
Ja keegi ei käse sul Rakvere kotelette või pihve süüa, usu mind, ise tehtud on palju maitsvamad.