Sõda Gruusias (08.08.08)

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

Huvitaval kombel kõik mis ei ole meelepärane kuulutakse demagoogiaks ning nõutakse kõik allikad välja.

Kaitsekulud olid rekordiliselt ENNE 08.08.08 sõda. Ma muidugi mõistan et foorumi teoreetikute silmis see on pigem märk sellest et Gruusia teadis ette et "venemaa asub rünnakule" :lol:
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

denis23 kirjutas:Huvitaval kombel kõik mis ei ole meelepärane kuulutakse demagoogiaks ning nõutakse kõik allikad välja.

Kaitsekulud olid rekordiliselt ENNE 08.08.08 sõda. Ma muidugi mõistan et foorumi teoreetikute silmis see on pigem märk sellest et Gruusia teadis ette et "venemaa asub rünnakule" :lol:
Demagoogia on see, kui visatakse õhku fakt, tehakse sellest meelevaldne järeldus ja jäetakse tähelepanuta taustskeem...
2008 aasta kaitsekulud olid Gruusias tõepoolest suured, ligi miljard USD...
Samas, milline julgeoleku-alane olukord valitses seal sel aastal...?
Kas võib väita, et need kulud olid ebamõistlikult suured..??
Äkki hoopis ebapiisavad...?
Kas sisuliselt sõja ajal tehtud kaitsekulude põhjal saab hinnata mingit riiki rahuarmastuse skaalal..??
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Jutt käib küll Gruusiast, aga eluolu on teistes Kaukaasia SRÜ riikides ja Venemaa lõunapoolsemates regioonides täpselt samasugune kui mitte hullem.

Allikat ei ole kahjuks viidata, pigem tuginen Jaanus Piirsalu artiklitele EPL-s ja ta blogis.
Unforeseen consequences
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

denissike vist kipub arvama et elu Moskvas=elu Venemaal. Olukord on ikka kordades hullem kui kuskil Gruusias.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Gruusia rahvuslik koguprodukt inimese kohta on paraku kolm korda väiksem kui Venemaal, nii et Deniss päris mööda vast ei pane. Samas pakun et ka elukallidus on Gruusias Venemaast väiksem. Toidu hinnad on Venemaal isegi eestlase jaoks päris kõrged.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Kuulge debiilikud mida te üritate minule tõestada rääkides et venemaal on sitt elu? Kas ma olen siin üritanud vastupidist väita?

Ei, ma olen täiesti nõus VENEMAAL ON VÄGA SITT ELU.
Venemaa on üks haige ebademokraatlik ja vaene riik. Sellepärast minul ongi sellest üsna pohhuj - erinevalt teist kellel paistab hing asub ikka seal, nii palju te sellest räägite - üks sõimab putinit, teine vene lennukeid jne.

Aga Gruusia on sama vaene (tegelikult veelgi vaesem), sama (või veelgi rohkem) ebademokraatiline totaalselt ebaõnnestunud riik, inglise keeles kõlab see nagu "failed state" (ei heida varju grusiinidele kes on äraütlematult toredad inimesed, kultuurile, ajaloole jne)
.

Ja mis on ülitähtis - Gruusia on täpselt sama imperialistlik riik kui Venemaa (oma tasemel loomulikult) nagu venemaa, ainult et erinevalt venest puuduvad nendel vahendid ning julgust oma imperialistlike ambitsioonide lõplikuks kehtestamiseks.

Viimase 20 aasta jooksul Gruusia on kolm korda alustanud sõda oma naabrite kallal - ning kõik kolm haledalt kaotanud + neljas sõda - kodusõda. Igakord pidi olema süüdi keegi teine - mitte aga gruusia ise.

Tänaseks reaalne majandus puudub, tööstus on hävinenud. Turism praktiliselt puudub. Põllumajandus on 19 sajandi alguses. Suurimad tulud - nagu ma ütlesin diaspora ülekanded ning igasugune välisabi.

Ehk siis agressiivne banaanivabariik kus banaanid enam ei kasva.

Selle eest on aga olemas President kes kogu aeg räägib kui südamelähedased tal demokraatia ideaalid.

Ning selles mõttes ongi - mina olen mõlema riigi nii Vene kui ka Gruusia suhtes objektiivne. Teie aga kogu aeg vahetate prillid - kord need on mustad, kord on aga roosad. Ja igaühel kes roosa prillid ei taha kanda - kleebite venemaa käsilase staatuse pähe.
Viimati muutis denis23, 29 Jaan, 2011 22:53, muudetud 2 korda kokku.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Some kirjutas:Gruusia rahvuslik koguprodukt inimese kohta on paraku kolm korda väiksem kui Venemaal, nii et Deniss päris mööda vast ei pane. Samas pakun et ka elukallidus on Gruusias Venemaast väiksem. Toidu hinnad on Venemaal isegi eestlase jaoks päris kõrged.
Lahuta Vene SKP-st nafta ja gaas (selle tootmiseks ise vaeva ei pea nägema, saa lihtsalt kätte) ja vaata mis alles jääb.

Aga ma rääkisin pigem reaalsest elust. Vene metropolidest väljapoole jäävad piirkonnad sellest SKP-st vist ei näe isegi und.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Kuigi vist reaalset statistikat Gruusia majanduse kohta on vist raske teha, sest juba nõukajal käis suurem osa rahast nö. mittetraditsioonilises ringes ja eks see on praegugi sama.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ja mis on ülitähtis - Gruusia on täpselt sama imperialistlik riik kui Venemaa
Jaaaaaa... :mrgreen: Loomulikult, Gruusia ei jõua ära oodata, mil Venemaa tema mõjusfääri kukub....
Viimati muutis Lemet, 29 Jaan, 2011 22:55, muudetud 1 kord kokku.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Ei lahuta - toorainekaubandus on Venemaa majaduse lahutamatu osa. Iseküsimus kas õnn või õnnetus. Aga jah, päris kindlasti on õnnetus see, et raha on kohutavalt ebaühtlaselt jagunenud. Eks sama kehtib ka Eestis tegelikult, Tallinnat ja Võrumaad päris omavahel võrrelda ei saa. Samas Venemaal on need käärid veel suuremad. Deniss oskaks sellest vast rohkemgi rääkida.
Tagasi tulles Gruusia juurde - neil on lootust küll kui oma niši leiavad.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Lemet kirjutas:
Ja mis on ülitähtis - Gruusia on täpselt sama imperialistlik riik kui Venemaa
Jaaaaaa... :mrgreen:
Siin päris Denissiga nõus ei saa olla... Saakašvili pole üldse oma koha peale naelutatud ja ma pole ka märganud erilist pürgimust Gruusia poolt oma tahet naaberriikidele peale suruda. LO ja Abhaasia on ikka Gruusia osad endiselt eks ole?
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Abhaasia ja Oseetia ei ole enam Gruusia osa. Täpselt nii nagu Eesti sai oma iseseseisvust (või ütleme ausalt - läks ühest Liidust teisse Liitu) nii ka need moodustised enam ei ole Gruusia osa. Ilmselt jäädavalt.

Gruusia tohutu imperialismi ja sovinismi (loomulikult selle suuruse arvestades) heaks näideks on see, et nende kõik nende rahvusvähemused põgenesid Venemaa kaitse alla. Huvitav, eks ole? Olgu see venemaa nagu ta on kuid ma pole kuulnud et keegi Põhja Kaukaasias tahaks Gruusiaga liitumist.
Venest. Miks te kogu aeg küsite mind Venemaa kohta? Jah, Vene on üks suur lootusetu koht (Moskva tegelikult kaasa arvatud) - ma saan aru, et minul nüüd on selles foorumis sadu sõpru kohe tekib.

Aga seda on KÕIK ex-USSR vabariigid v.a. baltikum. Ja Gruusia koos Moldoovaga on ilmselt NLiidu lääne osas kõige ebaõnnestunumad projektid, kus undergang võrreldes NL ajaga on kõige suurem. Ok, ilmselt, Armeenia ka.

Tuleb ka meeles pidada et elu Gruusias oli ALATI palju palju palju parem kui Venemaal. Täna on ilmselt vastupidi.
Viimati muutis denis23, 29 Jaan, 2011 23:08, muudetud 1 kord kokku.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Aga seda on KÕIK ex-USSR vabariigid
Huvitav, huvitav, mis seda küll tinginud on? :wall: Miks küll ükski ex-vabariikidest ei kibele hirmsasti suure venna vennalikku embusse... Isegi mitte Ukraina ja Valgevene. Järsku peaks sellise süüdistamise asemel sügavalt peeglisse vaatama. Ja tõdema, et selles pole süüdi mitte ex-vabariigid, vaid ikka suur vend ise.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Miks kõik ex-USSR vabariigid on läbikukkunud projektid?
Ei oska öelda, aga see oli minu mõte.

Venemaa attraktiivsus või vastupidi mind eriti ei huvita. Siiski vähemalt kaks erandi ma küll tean, millal endine nõukogude rahvusvabariik jooksis venemaa poole - need on üllataval kombel endised "demokraatilise Geoorgia" autonoomiad.
Drax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drax »

denis23 kirjutas:Täpselt nii nagu Eesti sai oma iseseseisvust (või ütleme ausalt - läks ühest Liidust teisse Liitu)/.../
Jajah, vana hea 1=2 sest mõlemad on numbrid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist