16. leht 323-st

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 17 Nov, 2011 20:40
Postitas OnuEnn
rootsi katelok on suht standard, kompassist saab suurusjärku paarisaja krooni eest vanas rahas. eurorublades hinda peab kohapeal uurima. tsiviil-trangiat müüb matkasport. vajadusel saab ka ise teha, ma olen sellist koos joogipudeli plekkkruusiga tihti eelistanud metsas. iseehitamise viiteid annab kuugel - alguseks kasvõi http://en.wikipedia.org/wiki/Beverage-can_stove

gaasipliit on mul ka olemas, kuid see õigustab pigem suurema kambaga. nii hardkore matkaja ma pole, et bensiiniga põleti oleks hankinud.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 17 Nov, 2011 20:43
Postitas OnuEnn
"olen ise näinud kuidas kaktise ja sisiseva ballooniga ringi jookstakse, teadmata mida sellega teha ja kuhu seda panna"

ma ostsin selverist campingaz põleti ja gaasi, selle ventiilisüsteem on küll kindel (sama kasutavad ka teised brändid). odavamate puhul võib muidugi kõike juhtuda.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 17 Nov, 2011 20:45
Postitas OnuEnn
"Vanasti olid kuivpiiritusetabletid head, kas neid veel liiigub?"

ikka liigub. ma pole küll viimasel ajal ostnud ja kasutanud, aga ikka kasutatakse.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 17 Nov, 2011 21:56
Postitas mx77
Georges kirjutas:Avamist ma tean. :D Aga kas piiritusepliit? Vanasti olid kuivpiiritusetabletid head, kas neid veel liiigub? Tahaks võimalikult vähe koli kaasa vedada.
Väga hea on selline asi
http://www.primus.eu/Templates/Pages/3_ ... ionId=5888
müüb Sportland

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 19 Nov, 2011 16:18
Postitas Manurhin
Georges kirjutas:Üks selline küsimus oleks. Puudub militaarne taust ja metsaelu jääb paarikümne aasta taha ja viimased söögid said tehtud kuivpiiritusega ning pihutäie pilbastega, et kuidas praegu "moes" on näiteks konservi soendada? Võimalikult vähese suitsuga, eeldatavasti.
Otsing ei andnud midagi.
Siin Austraalia troopikaosas käib see väga lihtsalt: konserv tuleb jätta tunnikeseks päikese käes seisva auto armatuurlauale 8). Läheb nii soojaks, et pärast vaat' et ei saa hästi pihkugi võtta. See eeldab muidugi nii ca. +35...+40 kraadise õhutemperatuuri olemasolu. Teine variant, kui nii sooja ilma käepärast pole, on konserv kuuma mootori, või, veel parem, väljalaskekollektori peale panna. Samuti soojeneb väga edukalt. Ja kui jahutussüsteemis kasutada tosooli asemel puhast vett, võiks radiaatori korgi vahelt mõned teekotikesed kah sisse pista, saaks otse mootori jahutussärgist sooja teed kruusi lasta :D (ja kes on näinud filmi "Operatsioon kooperatsioon", need teavad, et sisepõlemismootorist eralduvat soojust annab muudegi jookide valmistamise juures ära kasutada :lol:).

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 19 Nov, 2011 17:23
Postitas Georges
Kui liigun, siis kas jalgsi või jalgrattaga. Nii et kollektor suht jahe :D . Eks ma võtan siis püksirihma ja peksan konservi soojaks... Kõige lihtsam.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 19 Nov, 2011 22:57
Postitas Heiks
Testisin just huvi pärast Rannarootsi kalkunikonservi. Oli täitsa hea ka tava-tsiviilelus. Küllap peale metsalaagrit maitseks jumalikult. :)

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 20 Nov, 2011 13:02
Postitas Manurhin
Georges kirjutas:Kui liigun, siis kas jalgsi või jalgrattaga. Nii et kollektor suht jahe :D . Eks ma võtan siis püksirihma ja peksan konservi soojaks... Kõige lihtsam.
Kas siis nüüdisaegsed konservid on juba nii keemiat täis, et reageerivad löögile soojuse eritamisega? Igaks juhuks väga materdada ei soovita, viimaks teevad veel pauku kah. Aga omal ajal, kui mul veel autot polnud ja ise jalgrattaga kalal ja kus iganes käisin, said konservid lihtsalt lõkkesse visatud ja soojaks aetud. Sellisel juhul on muidugi soovitatav väike auguke eelnevalt karbi kaane sisse teha. Tolleaegsed konservid reageerisid löökidele kõigest mõlkiminekuga, kuumuses aga kippusid deaktivatsiooniaugukeseta seellegipoolest detoneeruma :lol:.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 20 Nov, 2011 17:55
Postitas Georges
Ei keemia soodusta soojenemist. Eks me kõik mäleta kuidas papa pepu soojaks tegi :D
Üks küsimus veel. Milline on tänapäeval kõige soosituim konserviavaja? Midagi tuleb soetada...

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 20 Nov, 2011 18:11
Postitas bombard
Konservi ava pussiga :D
Suvel, kui vahel on võetud ette mõnepäevane kalaretk kuhugi kaugema jõe äärde, siis olen kaasa võtnud neid Rakvere turisti eineid ja kohaliku jahimehe tehtud metssea konserve. Kui natuke leiba ka kaasa on võetud, kõlbab täitsa süüa. Soojendamiseks on vana seitsmekümnendatest bensiiniga põleti, kokku pakituna u. 20x 10x 7 cm, + mingi vana sääsetõrje pudeli täis bensiini.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 21 Nov, 2011 1:11
Postitas vanahalb
Mina olen seda tähele pannud, et külmalt sünnib peaaegu igasugune konserv süüa. Alles soojendades hakkavad toimuma protsessid ja nii mõnigi kord on tulnud köögiaknad lahti rebida...

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 21 Nov, 2011 2:23
Postitas Lemet
Viies hetkel läbi inimkatseid, tuleb tunnist, et vähemast selle va hundijalavee manu sobib see rannaruotslaste suupiste(tuntsuga avatu ja külmalt põske pistetu), millele veiseihu silt külge löödu, peris kenaste... :P

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 21 Nov, 2011 20:56
Postitas vk1
ka mina läksin reklaami ohvriks ja just lõpetasin rannarootsi konserveeritud veise maiste jäänuste degusteerimise. pole paha

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 22 Nov, 2011 11:16
Postitas Manurhin
Aga mehed, miks te ainult lihakonservidest räägite? Konserveeritud kalalaibad on üldjuhul märksa kindlama kvaliteediga kui karpi topitud surnud siga või veis, mille puhul, nagu siitki teemast välja tuleb, ei tea kunagi kindel olla, kui palju on karbis selle loomakese maiseid jäänuseid ja palju lihtlabast rasva ja igasuguseid sub- ja laguprodukte. Kui ikka kilu on postuumselt sproti austava nimetuse saanud, siis on ta üsna söödav, vahet pole, milline vabrik millises riigis tema maist keha tootmisprotsessi käigus rüvetanud on...

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 22 Nov, 2011 11:21
Postitas Lemet
Viimasel ajal taas müüki ilmunud meenutus lapsepõlvest...Kaug-Ida sairakonserv. Tiba üle eurorubla. Pehme sai, või, sairatükid kahvliga laiali ja ohtralt soola peale...mmmmmm... A maitseasi muidugi, mõni ei kannata selle mehe lehma lellepoega kah, kes kala sööb.