Kapten Trumm kirjutas:Ei usu mina seda sauna juttu. On enamvähem soe, aga mitte saun. Ainuke, kus ma olen tõesti suutnud toa saada selliseks, et jopega on liig sisse istuda, on Volvo - aga Volvol on ka soojusisolatsiooni rohkem investeeritud ja seal ei puhu mingid tuulekesed õuest tuppa. Korralikult polsterdatud salong premium autol ise juba isoleerib paremini kui hädapäraselt polsterdatu odavautol/tarbesõidukil. Minu puhul on jutt mahtuniversaalist, kus salongi maht on universaalist ehk 50% suurem. 2000+W võimsusega puhul tänase ilmaga lööb sinna sisse ehk 12 kraadi.
Ei peagi uskuma, see on isiklik asi. Omal oli sama seisukoht aastaid: noh, et stiilis "ega konnasööja-insener ei oska ju külma sobivat autot teha! Sidrun Jumperiga (uus!) olin 96ndast mingi 3-4-5 aastakest ikka suurtes probleemides nii tehnika kui talvevõtmest vaadates. Kui lahti sain lõpuks, siis 2000 kandis uus Boxer oli juba justkui teisest puust, kannatas talvel lõtvagi sõitmist. Aga noh, vaatasid ikka muigega prantslasele ülalt alla.... 2007 sai uus soetatud, seekord Master. Ja vat nüüd võin öelda: see Master pole mind käivitamise ja sõidutamisega iial alt vedanud. Jah ükskord tõmbas kütte klompi kinni, aga siis oma viga- temperatuurile mittesobivas küttes pole auto süüdi. Jah oli vahepeal periood, kus auto jäi hooldamata ja ta näitas seda mulle välja, aga kui sellega arvestasin, siis iial ta mind alt ei ole vedanud. Oli periood, kus oli justkui üleliigne pereliige: seisis aia ääres ja käiku läks mingites eriolukordades, kui mingi muu autoga sõita ei sobinud/klappinud. Oli küllalt probleeme, kus mingid muud autod (ka uhkemad) mul külmaga kas lagunesid või ei käivitunud üldse või lonkasid, aga samas kõrval võtsid kuude kaupa seisnud töö-Masteri ja see läks, läks iga ilmaga. Meil kõrval-laos oli mees, kes meid Masterile juhatas ja tutvustas, vahetas pärast ringi prestiižsema "premium"-kaubiku Sprinteri vastu ja ainult sõimas pärast. Ütles, et virises mis ta virises Masteri suhtes, siis see oli naljamäng, Mersu on uskumatu saast ikka. Vähemalt talle trehvas selline Sprinter, mille hõbekolmtäht talle garantii jooksul tõesti uue vastu välja vahetas. Ja egas siis kannatused tal Mersuga lõppenud. Inimene, kes prantsuse kaubiku vastupidavust ja talve sobimist paljalt oma uskumuse najalt hindab, siis ütlen omalt poolt: "premiumi"-usku oled, suhtud prantslastesse üleolevalt ja tõenäoliselt pole lihtsalt ise nendega sõitnudki. (Mis ei tähenda, et neil probleeme poleks, võin ise ka neid jagada.) Mina juba olen sunnitud olnud oma konnasööjatesse suhtumist mõningates aspektides korrigeerima (nt Renault Masteri mootori ilma- ja töökindlus ja salongi temp). Ja ma tean väga hästi seda lauset: "vsjo, što kantšajetsja na O, eto gavno....", mida ka
"Renoo" kohta öeldakse.