Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Ei ole mõtet jama ajada, ei lükanud seda eelnõud uuesti käima mitte mingi konkreetne juhtum. Võime põhjuste leidmiseks kerida seda teemat kümneid lehti tagasi - mina siin mingit uut infot ei leia ja jään endiselt seisukohale, et sellist seadusemuudatust Eestis vähemalt sellel aastal ei kehtestata ja ka kui isegi kunagi kehtestatakse, siis pikka pidu sel pole. Mina isiklikult pole mingi "must arheoloog" ega ammugi mitte "saatana advokaat". Küll aga oskan ma enda eest seista juhul kui keegi peaks hakkama keelama minu jalutuskäike eramaadel mistahes tehniliste vahenditega :?.

PS. Tegelikult on seadusemuudatuseks aega vaid järgmiste RK valimisteni, mis toimuvad juba märtsis. Kõik menetluses olnud eelnõud kukuvad tänu valimistele menetlusest välja ja kogu tants hakkab otsast peale. Võttes arvesse eelnõude menetlemise aeglust on ülimalt kahtlane et selline muudatus ka järgmisel aastal jõustuks. Mandeli artikkel on iseenesest õige, aga tema vaatab küsimust vaid arheoloogi vaatenurgast. Mandel ei paku välja ühtegi lahendust (ja arheoloogina ei peagi pakkuma), kuidas aitab keelustamine kaasa eesmärgi saavutamisele ilma tõhuse järelevalveta. Seni kuni järelevalve ei toimi, polegi millestki rääkida.
Viimati muutis Frundsberg, 02 Juun, 2010 12:32, muudetud 1 kord kokku.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Küll aga oskan ma enda eest seista juhul kui keegi peaks hakkama keelama minu jalutuskäike eramaadel mistahes tehniliste vahenditega .
Kuidas see võiks välja näha? Juhul muidugi, kui Sa ei kirjelda sellist paranoilist olukorda, kus Sa keelad iseendal oma maa peal tehnilise vahendiga käimise ja siis teed teadagi mida...
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Suur Saksa mürsk ohustab Sõrves kahte majapidamist

http://www.postimees.ee/?id=276902
Lääne-Eesti päästekeskuse pommigrupi juht Janek Sõnum pakkus, et maal võisid tegutseda nn mustad arheoloogid, kes tegelevad sõjaaegsete meenete otsimisega.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Et dektorivennad vedasid siis nagu selle sinna majade vahele või?
sitt päev, kellele kurdad
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

jackpuuk kirjutas:Et dektorivennad vedasid siis nagu selle sinna majade vahele või?
Jep.
Lemet
Liige
Kontakt:

jackpuuk kirjutas:Et dektorivennad vedasid siis nagu selle sinna majade vahele või?
A vaat seda küsi isand Sõnumilt... :wink: Minu mõte oli lihtsalt see, et detektorist on tehtud tõeline "Pipi ravum", kõlbab nii sisse võtta, peale määrida kui ka mööblit poleerida. Detektor on saatanast!!!
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Ma näen siin 2 probleemi:

1) Artiklist jäi mulje, et maaomanik ei teadnud, et keegi on tema maa peal kaevanud. See on minu arvates sigadus. Kaevata võib aga ainult siis kui sul on selleks maaomaniku luba.

2) Kui avastati lõhkekeha siis oleks pidanud sellest teavitama keda vaja ja mitte seda vedelema jätta ja ise vehkat tegema. See on matslik ja argpükslik tegu.
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Albani seisukohtadega täiesti nõus, kuid uudis on edastatud täpselt toonis, nagu oleksid detektijad selle kobaka sinna vedanud. Ei usu hästi, et herr Sõnum ennast tegelikult sellisel moel väljendas. Pigem on see jälle leheneegrite poolt kontekstist välja kistud ja natuke ümber seatud selgituse osa, näitamaks kui ohtlikud ikka dektoristid on ja kujundamaks üldsuse arvamust. Aga sellist rahva "kasvatamist" ma ei saa kahjuks aktsepteerida. Tundub, et tahetakse jälle "nõiajahti" alustada, eks sellega ükskord sinnani välja jõutakse, et kusagil kiirabi veriseid päid lapib või politsei laipade isikuid tuvastab.
sitt päev, kellele kurdad
Tapper
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tapper »

Ma olen kindel, et päästeamet teab väga hästi kui palju lõhkekehi saab kahjutuks tehtud tänu dedektoristide väljakutsele. Kui lõhkekehad üle antakse tehakse ju akt.
Miinijahtjate sadu tuhandeid maksvast otsingust tehakse tohutu positiivne meediamull . Tulemus heal juhul, mõned leitud miinid (mitte iga kord).

Miks ei näe sellist artiklit suure pealkirjaga
2009 aastal andsid dedektoristid päästeametile üle 1 000 lõhkekeha
Tänu dedektoristile tegi päästeamet kahjutuks suure lennukipommi.
Sama juhtum õhtulehes
"Küla elas 70aastat pommi otsas.Päästeametniku kommentaar pomm oli täiesti lõhkevalmis jms jne jne.

Eelnev juhtum kvalifitseerub loomulikult sigaduseks:
Nagu siin olen ennegi analoogiat toonud kalameestega, siin tehtud röövpüüki keelatud alal ja lisaks on jäetud ohtlik lõhkekeha teavitamata.

Kuid ükski ajaleht ei tee röövpüüdjatest artiklit mis oleks suunatud kalameeste vastu üldiselt. kÜLL TEHAKSE SEDA DEDEKTORISTIDE VASTU.
Vaat see ajab turri

Sõber tegeleb asjaga aktiivselt tema ütleb et igakord kui Päästeamet tuleb mehed ütlevad talle, et kui teid st. dedektoriste poleks oleks pooled päästeametnikud juba lahti lastud. Võimalik et selliste ülessannetega päästeüksus üldse likvideeritud. Kuid tänu dedektoristidele on neil tööd küllalt mehed lihvivad oma oskusi, st eestil on olemas professionaalne struktuur sellistele juhtumitele.
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
NARVAKAD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NARVAKAD »

Sõber tegeleb asjaga aktiivselt tema ütleb et igakord kui Päästeamet tuleb mehed ütlevad talle, et kui teid st. dedektoriste poleks oleks pooled päästeametnikud juba lahti lastud. Võimalik et selliste ülessannetega päästeüksus üldse likvideeritud. Kuid tänu dedektoristidele on neil tööd küllalt mehed lihvivad oma oskusi, st eestil on olemas professionaalne struktuur sellistele juhtumitele.

//////////////////////////////////////////

Tapper 5+
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Usutav jutt Narvakalt! Aga ajalehes võiks siis kirjutada ka õhkulennanud detektivennast! Millegipärast pole Õhtuleht veel haisu ninna saanud? Ka sellised lood oleksid õpetlikud puukuuri all "museaalide" meisterdajatele.
Lemet
Liige
Kontakt:

Täna oli siis ka Vikerraadio "Huvitajas" aareteotsimisest ja veidi ka detektorismist juttu

http://vikerraadio.err.ee/helid?main_id=1359251

http://vikerraadio.err.ee/helid?main_id=1359261
Kasutaja avatar
varing
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas varing »

Lemet kirjutas:Suur Saksa mürsk ohustab Sõrves kahte majapidamist

Lääne-Eesti päästekeskuse pommigrupi juht Janek Sõnum pakkus, et maal võisid tegutseda nn mustad arheoloogid, kes tegelevad sõjaaegsete meenete otsimisega.
Kuidas on võimalik majast paarikümne meetri kaugusel toimetada nii, et seda pererahvas ei märka :dont_know:
Huvitatud peaaegu kõigest militaarsest!
sannaman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sannaman »

varing kirjutas:
Lemet kirjutas:Suur Saksa mürsk ohustab Sõrves kahte majapidamist

Kuidas on võimalik majast paarikümne meetri kaugusel toimetada nii, et seda pererahvas ei märka :dont_know:
.... Oli öö, pime pime öö! Tugev raju ja tormituul painutas puid maadligi, kallas nagu oavarrest, vihma, rahet ja jumal teab mida veel.... Ja üks detektoriga entusiast (või oli neid äkki mitu, ei tea?).... tõrviku valgel (või olid neil öövaatluse seadmed???) nad seal askeldasid, labidate ja kirkade kolinal???.... :wall:
"(●̪●)"
tõnuv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tõnuv »

Viimases Muinsuskaitse aastaraamatus pikk artikkel mustadest arheoloogidest.Ja pildid ka juures kuidas kaks häbelikku noormeest "tibud" käes põllul seisavad kui inspektor neid noomib ja pärast tuli veel politsei ka.Meeste nägudest näha kuidas rikutakse nende põhiseaduslikku õigust otsida kus tahes.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline