Sellest mida mina ütlesin, vist valesti aru saadud. Mina ei väida et Eesti ei saa ega pea seda kõike tegema. Samas ma ei tee ennustused, milline oleks mõju nendest sammudest.
Ma küsin isegi enamat - kas Eesti riigina oleks valmis seda kõike tegema, samal ajal, kui meie geopoliitiline rivaal seda ei tee, ning see mida meie kaotame, tema võidab.
Näiteks - loobume transiidist ning turismis, seejärel kaubavood saab endale Läti ning turiste Soome.
Ometi - selline olukord ongi. Pange ennast Greeka kes venelastele viisapiirangute kehtestamisel teab, et need turistid lähevad...Türgi kellel jääb kehtima viisavabadus. Ma lihtsalt küsin - millised allpool loetletud meetmed /mille analooge terve Euroopa mõõtkavas me just kui ootame/ oleks praegu Eesti valitsus teinud:
denis23 kirjutas:
Küsiks - nõuate et "lääs teeb", "nato teeb", "EL teeb".
Kas oleme Venemaaga sõjaks valmis, ka selle hinnaga, et sõjategevus võib kandma ka Eesti pinnale? Esialguks näiteks mõnda alajaama või radari pommitamise näol?
Mitu tuhat meest, soomukit, veokit võiks Eesti saata Ukrainale appi? Ning seda omal kulul?
Kas oleme valmis mobilisatsiooniks?
Kas oleme valmis ka kutsealustele ning mobiliseeritavate saatmiseks?
Kas läheksite ise Ukrainasse?
Millist relvaabi võiks Eesti Ukrainale osutada?
Kui suure majandusabiga oleksime valmis appi tulema Ukrainale appi?
Millised sanktsioonid oleks Eesti valmis Venemaa suhtes kehtestama?
Kas Eesti oleks valmis vene turistidest loobuma, piirates nendele viisade andmise?
Kas oleksime valmis oma majad elektrikütega kütta vene gaasi asemel?
Kas oleme valmis selleks, et kütus maksab tanklas 0.2 eur rohkem?
Kas põllumehed on valmis väetise eest 20% rohkem maksma?
Kas paneme 90% Muuga sadama ja Eesti raudtee kaubavoogudest kinni?
Kas arestime vene kapitalile kuuluvad kinnisvaraobjektid Eestis?
Kas arestime vene kapitaliga seotud pangakontod?
Kas oleme seejärel valmis kompenseerima Eesti kapitalile kuuluvate aktivate konfiskeerimine Venemaal?
Kas loobume oma ekspordist Venemaale (liha, piim, kala, masinaehitus, ehitusmaterjalid jne)?
Kas loobume oma transpordivedudest Venemaal?
Kas oleme valmis selleks, et selle tulemusena ilmselt tõuseb kapitali hind ka Eestis väga oluliselt (k.a. kodulaenud, liisingud jne)
See on kõik need sammud, mida Eesti nagu ma saan aru ootaks Lääne maailmalt.
Nüüd vastage nende küsimustele, pidades silmas, et Eesti on praegu osa läänemaailmast ning NATOst.
Trumm sa justkui vihjad et ma olen Vene propagandi suuvooder või "kasulik idioot" - aga ütle siis, mida konkreetselt ülalpool nimetatud asjadest võiks Eesti praegu rakendada.
Vene gaasist päevapealt loobumise teemaga seoses terve EU mõõtkavas tuletaksin meelde LNG gaasi terminali ehituse saaga mis kestab juba vist kuuendat aastat ning eelprojektist pole edasi liikunud.
Muide lisaks seoses vene gaasist loobumisega - kas Eesti oleks nõus alustada kildagaasi kaevandamist (mida Eestis olemas), laiendada põlevkivi kaevandamise ning siiski ehitada oma pinnale tuumajaama?
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.