Militaarleiud kaevudest, jõgedest, järvedest, merest ...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Kus ma rääkisin oma "suurtest tutvustest"?
Arnold
Liige
Kontakt:

NARVAKATE puhul on vist tegemist (Drevingult saadud andmetel) seltskonnaga, kes matavad ühte venelast kahte hauda? Rääkimata ebaseaduslikult väljakaevatud saksa sõduritest, keda aastaid hoiti väljapressimise eesmärgil enda käes, et saksa lollidelt sukeldumisaparaate ja muud seesugust välja pressida? Enne mölisema hakkamist tuleks enda rinnaesine puhtaks lükata - riigiamet võib olla küll hea "nõtska", aga mitte igavene! KAPO ka ei pruugi lõpuni aidata.
vre
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vre »

Loen ja imestan,kisub ropuks minema see jutt siin juba.Võhikuna selles teemas arvan ,et eks see tõde seal kusagil vahepeal ole.Hr Drevingu seisukohalt vaadates,kui õnnestuks endal miskit sellist leida, siis loomulikult ei sooviks sest uuesti ilma jääda.Kuid siis riigi ja hr Arnoldi (kes esindab riiki) poolt vaadates ei ole just kena ,kui keski leiab arheoloogilise väärtusega asja ja sellega siis oma äranägemise järgi ringi käib ,restaureerib, müüb ,jne.Ei kahtle küll hr Drevingu siirastes kavatsustes ja mõte selles,et sellised asjad peaks vist ikka jääma meile kõigile vaatatavad.st muuseumisse.Usun ,et ise miskit sellist leides(mida 99.9%tõenäosusega ei juhtu) talitaks küll samamoodi ,kui hr Dreving,kuid kas see just päris õige oleks?
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Viimased leheküljed on täis avalikku poriga loopimist, mis ei vasta teema pealkirjale. Moderaator võiks need kokku võtta ja mujale uue teema teha, las siis müttavad edasi. Vdrevingu leiuga seotult on terve rida nüansse mille kohta saab teavet vaid siit foorumist ja see tekitab erinevaid emotsioone ja mõningatel juhtudel ka üleskutseid seadusi rikkuma. Kellele või mille jaoks sellist halba eeskuju vaja on? Üldjuhul on asi nii, et leidjal puudub igasugune haritus leiuga leiukohas ümberkäimiseks mistõttu hävineb hulk olulist informatsiooni. Seetõttu on põhjendatud proffide pahameel, kelle tööks on taolise info kogumine ja esemete edasine käitlemine. Muidugi see ei välista aeg-ajalt tekkiva proffessionaalse kretinismi ilminguid nende hulgas. Kuigi riigil ja nende esindajatel on palju õigusi, et tohiks neid kasutada omakasupüüdmatu vabatahtliku kaastöö lämmatamiseks vaid tuleks olla siiski paindlikum ja hoopis aidata kaastööle kaasa muidu rikub riik oma suhted kodanikega ära. Ja paistab, et vdrevingu juhtumi osas on see just juhtunud ja Uitaja suhtes samuti.
Anton - horridoo!
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Arnold
Liige
Kontakt:

Kuigi riigil ja nende esindajatel on palju õigusi, et tohiks neid kasutada omakasupüüdmatu vabatahtliku kaastöö lämmatamiseks vaid tuleks olla siiski paindlikum ja hoopis aidata kaastööle kaasa muidu rikub riik oma suhted kodanikega ära. Ja paistab, et vdrevingu juhtumi osas on see just juhtunud ja Uitaja suhtes samuti.
Ma oleks kahe käega nõus ja peksaks peaga vastu maad kut mingi moslem, aga kui suured "patrioodid" ainult valetavad ja tünga panevad, siis kuidas pean mina ennast tundma, või milline saab olla see "vabatahtliku kaastöö" tulemus? Mis keeles ma teiega rääkima pean?
Arnold
Liige
Kontakt:

Kui ma nüüd mingi tõbras kõigi jaoks olen, siis paraku ainult oma südametunnistuse sunnil. Eks ma elan sellega edasi, aga tunne on muidugi paha.
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rändur »

Toredad nuiad! Jäid need sinust sinna leiukohta maha või oleks lootust ühte eksemplari taastamiseks saada? :)
meesmetsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas meesmetsast »

AH sa nuga...
Ma ei suuda lihtsalt midagi kosta...
Muide, neid vist suht ohtlik koos LA'ga taastada.
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rändur »

Arvata on. Toru nagu huvitaks, sedapidi :wink:
vdreving
Liige

Äkki ka vahepeal ütleks midagi vahele! Huvitav,et Sina Arnold kohe kõike tead.Olid Sa asja leidmise juures? Kust võtad,et originaalkäepidemed on hävitatud? Üldse tundub,et mida iganes ma teen see on kohe Sinu arvates väär,miks? Äkki polegi relvaraud niiväga deaktiveeritud,äkki on sees varuraud? Usud surmkindlalt,et leidsin asja sealt kust ütlesin+ Miks Sa seda usud? Inimesele,kes sõlenõela leidis tegid just selgeks,et ta valetab. Pead ennast minust kangesti targemaks,seetõttu ,et oled kuidagi sattunud puuduliku haridusega vastavaks inspektoriks.Muideks,kui haritusest rääkida siis minu oma ületab Sinu oma kindlasti. Nüüd jooksed politseisse laamendama.Miks mulle keegi mingit teavet pole jaganud+ Pean kohvipaksu pealt ennustama mida minu selja taga teete või? Tahad olla mees,kes igas pulmas on peigmees ja igal matusel kadunuke? . Niikaua ,kui mina siin olen see Sul eriti ei õnnestu. Muideks olgu õeldud,et neid Sinu sidemeid ma tõesti kardan ,paska oskate hästi keerata. Selles osas ära ka laiuta,et keegi kedagi valesti matab või üles kaevab - SEE ON TEIESUGUSTE TEGEMATAJÄTMINE st. tõõ on puudulikult tehtud.Ehk lihtsalt maakeelees,et kõik aru saaksid: Vajalikul hetkel jõi inspektor põõsas õlut. Mina jään enese juurde: Pritsi ilma kohtuta ei saa ja,kui saate siis suure skandaaliga ja lisatarvikutest ,mis asjast asja teevad näete und. Ja üldse ma ei viitsi Sinuga jagada.Igal juhul on praegusel hetkel tegemist lihtsalt vana relvaga.Kui tarvikud välja toon on päritolu tõendatud ja kohe väänad mulle trahvi mälestise või mille kuradi rikkumise eest. Ja üldse alusta sellest,et läheta mulle ametllik paber,enne kui siin sõda õhutad.
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Kuna neil on pead otsas siis on ohtlikud.Kui pea ja vars eraldi oleks siis saaks kindlaks teha,kas vahe sütik on paigaltatud vöi mitte.Fauste transporditi kahte moodi ,kas pead olid varre küljes ja sütiki sees vöi siis nii ,et varred ja pead olid eraldi ja sütikut polnud küljes.
vdreving
Liige

Ja veel: Seoses tekkinud olukorraga saab politsei relvade legaliseerimise kampaania tugevad miinused.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

või milline saab olla see "vabatahtliku kaastöö" tulemus? Mis keeles ma teiega rääkima pean?
Vot see sõltubki ametnikest, kuidas nad oskavad igale üksikjuhtumile läheneda või asjahuviliste gruppe koolitada-juhendada ning ühise eesmärgi nimel rakendada. Sellest viimasest võibolla tulekski alustada ja mingil hetkel võtab miliraararheoloogia hoopis teise ilme ja just sellise mis rahuldab mõlemaid pooli. Aga puupead tuleb siin julmalt välja praakida, neid parandab vaid haud, sellega olen küll nõus :lol:
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kessel »

Ville , anna asi Pealtnägijale või Võsapetsile närida.
Las hammustavad selle pähkli katki.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline