Jah, eks me kõik mäletame, et lapsena tundusid suved lõputult pikad, sünnipäeva või nääre tuli ikka väga kaua oodata ja kooliaasta kestis ka terve igaviku. Mõnikümmend aastat vanemaks saades ei viitsi jaanuaris jõuluehteidki enam väga kapitaalselt ära pakkida - milleks, kohe varsti on jälle jõulud ja läheb vaja. Teed varakevadel suveks natuke plaane ja siis korraga on ootamatult oktoober saabunudvanahalb kirjutas:
Lihtsalt ääremärkuse korras ja siirupiteemade vaheleNojah, ma hooman seda lugedes teatud mõttealgeid kuid kogu käsitlus on pigem keskmisele koolieale. Akf pole arvestanud ajafaktorit. Relatiivsusteooria (mitte Einsteini oma) kohaselt keha massi suurenedes aja kulg kiireneb. Ehk siis vanuse ja kõhukese kasvades tunduvad päevad üha lühemad olema. Oli ja läks mööda nii et ei jõudnudki midagi ära teha. Lapse päev seevastu on väga pikk. Kusjuures aeg on ressurss, mida ei saa juurde osta.
Minul küll niipalju aega pole, et terve pikk suvepäev maha juua. Kui üldse, siis pigem juba Narva moodi ja ma olen seda meetodit ajapikku hindama hakanud. Olgugi, et alguses tundus harjumatu. Minuvanused tõusevad lõunalauast sõnadega " Ei, peab minema. Tööd on palju, elada on jäänud vähe" . Kui aga keegi põhikooli või gümnaasiumi lõpuklassidest seda teemat lugema juhtub siis tema võib akf Svejki selleteemalisi nõuandeid julgelt puhta kullana võtta.

Selle nähtuse seletus on väga lihtne - 4-aastase lapse jaoks on üks aasta 1/4 ehk veerand tema elust, 20-aastase jaoks 1/20 ja nt. 60-aastase jaoks aga samas kõigest 1/60. Ühesõnaga, neljaaastasele tundub 1 aasta sama pikana kui 20-aastasele 5 ja 60-aastasele 15 aastat (mis on 1/4 tema elust). Või nagu ühest teisest foorumist võib ühe täpselt naelapea pihta tabava tarkusetera leida: Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Veresuhkrust üks lustakas seik. Nimelt, kui ma paar aastat tagasi haiglas olin, siis igal hommikul veidi peale ärkamist tuli õde veresuhkrut mõõtma. Minul oli see alati stabiilselt 5mmol/l ümber. Ja siis ühel hommikul - voilaa! - korraga 12! Õde ajab silmad suureks ja küsib, kas ma olen diabeetik, et juba hommikul enne sööki nii kõrge näit. Mina ei osanud ka esimese hooga midagi kosta, sinnamaani polnud mul veresuhkruga kunagi probleeme olnud. Aga hetk hiljem taipasin: olin eelmisel päeval R-kioskist omale suure pudeli Sprite'i toonud ja tol hommikul, nii kuskil 15-20 minutit enne veresuhkru mõõtmist sellest päris suure janutäie joonud. See selle anomaalia tekitaski. Järgmistel päevadel ma enam enne mõõtmist limonaadi ei joonud ja veresuhkur oli jälle selline nagu ta alati varem oli olnud.