REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
nimetu
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas nimetu »

On hea meel naabrite üle, kuid meile jaoks on see rong ammu läinud.
Ütleme nii, et selles suure segadusega on ka testimistega lootusetult hiljaks jäädud. Vähemalt poleks tohtinud poole pealt testimise põhimõtteid muuta. Nüüd pole enam suurt midagi päästa. Uued kolded võivad endiselt välismaalt tulla (neid ju ei testita enam) ja nakatada lähedasi ning tuttavaid ja leviku kontrollimisest pole enam haisugi. Siit peale tegeleme ainult tagajärgedega, mille otsa me ei pruugi nähagi.
Mina näiteks olen akf Mercuriusega nõus - kui on vastavad haigusnähud, siis käituge nagu oleks teil koroona. Eesti on nii väike, et praegu mingeid levikuteid jälitada pole enam mõtet, nagunii levib igale poole.
Kahjuks on nii, et paljud inimesed ei võta endiselt seda olukorda väga tõsiselt. Ja üheks sisendiks sellisele hoolimatusele on praegune olematu statistika. Vaatavad, et näe juhtumeid ju väga juurde ei tule ja mingit levikut ei ole. Järelikult ohtu pole ja võib väljas töllerdada küll.
hannesK
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hannesK »

Hommikust, vaadake see eon Itaalia haiglate reaalsus !

https://twitter.com/BasedPoland/status/ ... 7987558402
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

nimetu kirjutas:Siit peale tegeleme ainult tagajärgedega, mille otsa me ei pruugi nähagi.
Jah, me ei suuda prognoosida, millal puhang vaibub, aga me saame seda haiglaravi vajavate patsientide pealt reaalajas jälgida.

Prognoosimise võimekus on tore küll, aga reaalses situatsioonis aitab vähe. Utreerides, ükskõik kui palju pataljoni lahingugruppe vaenlane üle piiri ka ei saadaks, kasti tuleb nad kõik lüüa - olenemata sellest, palju neid veel tulekul on.

Küsimus on aga see, et millal puhang lõppenuks kuulutada. Erinevalt pärisvaenlasest ei saada koroona delegatsiooni rahuläbirääkimistele. Siis on ilmselt vaja hakata kõiki haigustunnustega isikuid jälle testima. Aga see on jällegi rohkem abstraktne kaalutlus, sest tõenäoliselt algab enne massiline vaktsineerimine.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

AMvA kirjutas: see tähendaks tegelikult absoluutselt kõikide elanike testimist ja kordustestimist iga nädala (kahe nädala) tagant. Ja seda võimekust meil ei ole. Ja mingi pisteline suvaline testimine kuskil drive-in testimiskohtades on täiesti mõttetu.
Kusjuures veel hullemad on need kellel sümptomeid ei ole ja neid tuleks eelkõige testida. Kui sul on juba sümptomid, siis eelda, et sul on koroona ja istu kodus. Kui olemine väga vilets - kutsu kiirabi.
Testida tuleks sümptomitega tegelasi muidugi. Samas vahendeid selleks tõesti pole. Kampaania alguses oli 10 tuhat testikomplekti, reservi raskete jaoks tahteakse hoida 8 tuhande peal, ehk siis kasutatav 2000. Täna pidi tulema 20 tuhat juurde, kas tuli - ei tea. Peab arvestama, et iga ametlikult haigestunut testitakse veel vähemalt 2 korda, mis vähendab saadaolevaid teste veelgi. Drive-in-de puhul on õnneks kaitsevahendite vajadus väiksem kui kiirabil, kes peab iga proovi järgi terve komplekti välja vahetama. Ehk siis hetkel tõesti asi vahendite puuduses asi, sümptomitega inimeste masstestimine oleks abiks.
Näiteks minul olid sümptomid juba üle nädala tagasi ja praegu sõidan ringi ja suhtlen inimestega. Kui teaksin, et olen nakkusohtlik, kükitaks kodus. Paraku ehku peale ei saa seda teha, sest tegelen väga kriitiliste süsteemidega ja asendajat Eestist ei leia. Muidugi olen nii ettevaatlik kui võimalik, lükkan nii palju asju edasi kui võimalik ja kasutan objektil olles maske jms... Aga sant tunne on küll.
nimetu
Liige
Kontakt:

Peab arvestama, et iga ametlikult haigestunut testitakse veel vähemalt 2 korda, mis vähendab saadaolevaid teste veelgi.
TA ise ju ütleb, et kahte korda ei testita.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Haigestunuid minu teada testitakse karantiiniperioodi lõpus kahel järjestikul päeval, võin küll eksida - testimise kord muutub pidevalt.
hannesK
Liige
Kontakt:

Some kirjutas:
AMvA kirjutas: see tähendaks tegelikult absoluutselt kõikide elanike testimist ja kordustestimist iga nädala (kahe nädala) tagant. Ja seda võimekust meil ei ole. Ja mingi pisteline suvaline testimine kuskil drive-in testimiskohtades on täiesti mõttetu.
Kusjuures veel hullemad on need kellel sümptomeid ei ole ja neid tuleks eelkõige testida. Kui sul on juba sümptomid, siis eelda, et sul on koroona ja istu kodus. Kui olemine väga vilets - kutsu kiirabi.
Testida tuleks sümptomitega tegelasi muidugi. Samas vahendeid selleks tõesti pole. Kampaania alguses oli 10 tuhat testikomplekti, reservi raskete jaoks tahteakse hoida 8 tuhande peal, ehk siis kasutatav 2000. Täna pidi tulema 20 tuhat juurde, kas tuli - ei tea. Peab arvestama, et iga ametlikult haigestunut testitakse veel vähemalt 2 korda, mis vähendab saadaolevaid teste veelgi. Drive-in-de puhul on õnneks kaitsevahendite vajadus väiksem kui kiirabil, kes peab iga proovi järgi terve komplekti välja vahetama. Ehk siis hetkel tõesti asi vahendite puuduses asi, sümptomitega inimeste masstestimine oleks abiks.
Näiteks minul olid sümptomid juba üle nädala tagasi ja praegu sõidan ringi ja suhtlen inimestega. Kui teaksin, et olen nakkusohtlik, kükitaks kodus. Paraku ehku peale ei saa seda teha, sest tegelen väga kriitiliste süsteemidega ja asendajat Eestist ei leia. Muidugi olen nii ettevaatlik kui võimalik, lükkan nii palju asju edasi kui võimalik ja kasutan objektil olles maske jms... Aga sant tunne on küll.
Ühesõnaga oled potensiaalne nakkuse kolle ja tunnistad seda aga midagi ei tee. Kui oled eriti kriitiliste elutähtsate süsteemide haldaja,Siis on sinu kohus ennast testida lasta ! Mitte siin foorumis mune sügada,et jube sant tunne on. Tegutse mitte ära hala.

Reaalsus on siin https://twitter.com/BasedPoland/status/ ... 7987558402
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Valminud on COVID-19 käitumisjuhised kauplustele, kaubanduskeskustele ja toitlustusasutustele
https://www.agri.ee/et/uudised/valminud ... asutustele

*

Valgevenes hooaega jätkav Soome hokimängija: president ütles, et saun ja viin on piisav kaitse koroona eest
https://sport.postimees.ee/6928438/valg ... roona-eest

8)
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Üldiselt olen ka päri, et kui haigustunnused on olemas, siis tuleb võtta seda, nagu oleks corona ja tegutseda vastavalt.

Küll aga näen laustestimise mõtet selles, et esiteks see annab inimestele kindlustunde - haigustunnustega, kuid diagnoosita inimene suhtub enesekarantiini küllap kergekäelisemalt, kui diagnoosiga inimene.
Teine ja olulisem teema on see, et laustestimine annaks meile pildi tegelikust olukorrast ja lubaks operatiivsemalt käituda. Praegu ei tea keegi palju meil tegelikult neid haigeid on, millistes sotsiaalsetes ja vanusegruppides on haigus kõige suurem ja kus on haigete kontsentratsioon kõige suurem. Kõik on arvamise ja eelduse põhjal ning käib mingi käsikaudu rapsimine.
Viimati muutis vaoinas, 20 Mär, 2020 10:50, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Olen ka seda meelt, et hirm ja ebakindlustunne tapab rohkem kui koroona.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
hannesK
Liige
Kontakt:

Veel üks karm video Itaalia haiglast. https://twitter.com/BasedPoland/status/ ... 8065364993
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Ma ei kuulu testimisele. Kuulun küll riskirühma diabeedi ja kõrge vererõhuga aga mul pole enam palavikku ja olen nende jaoks noorevõitu. Köha ja hingamisraskused öösel on alles aga, et muidu enam-vähem terve siis keegi mind testima ei hakka. Ise annan täiesti aru, et võin olla nakkusallikas ja ei käi isegi poes ise enam mitte. Töö asjus välja ronin tõesti viimasel võimalusel ja teen kõike võimalikult ohutult, kaasaarvatult hoiatan partnereid, et olin hiljuti viirusesümtoniga maas.
Aga see olen mina, kui palju hulgub Eestis viirusekandjaid, kes sellest ei tea ja keda koju mataks ainult ametlik diagnoos koos võimalusega €200 trahvi saada?
Kirs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kirs »

Ootan ka veel hetkel vanema poja kojujõudmist Saksamaalt. Peab jääma 14 päevasesse karantiini. Minul pole probleemi, teine majapidamine ka olemas ja läheb sinna, aga kuidas peaksid käituma need pered, kel seda võimalust ei ole? Näiteks neljaliikmeline pere, kõik terved, lapsed käivad lasteaias, ema-isa tööl, kõik terved kui purikad, sümptomeid ei ole ja siis tuleb mööda ilma rännanud karantiini määratud pereliige sinna punti.
Viimati muutis Kirs, 20 Mär, 2020 10:57, muudetud 1 kord kokku.
nimetu
Liige
Kontakt:

Kui oled eriti kriitiliste elutähtsate süsteemide haldaja,Siis on sinu kohus ennast testida lasta ! Mitte siin foorumis mune sügada,et jube sant tunne on. Tegutse mitte ära hala.
Probleem on selles, et öeldakse, "te ei kuulu riskigruppi", ja mingit testi ei tehta. See on päris mitme inimese kogemus selle testimisega.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ja nii ongi. Umbes samas seisus on elutähtsa teenuse osutaja ka desoainete ostmisel, võimaliku kütusekriisi korral tankla sabas jne.
Pooltele otsustajatele polegi kohale jõudnud, mida on vaja, et elu töötaks.
Toimib endiselt lihtsustatud mudel, et "haiglad on prioriteet" ja sinna mahuvad kuidagi veel politsei, pääste jne.
Viimati muutis Kapten Trumm, 20 Mär, 2020 11:00, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline