Väga kasin mulje jääb neid ridu lugedes, selline jutt on ehe näide sellest, kuidas kaminas ei suudeta aru saada, mis reaalses elus toimub. Vägede väljaviimise sidumine mingite A-stani siseriiklike sündmustega näitab lihtsalt kohaliku elu ja ajaloo vähest tundmist. Juba NSVL ajal õpetati sinna saadetavatele, et "Afganistan on paljurahvuseline riik, kus on kogu aeg sõditud ja mida pole keegi peale kohalike suutnud kontrollida". Seal on sõditud sajandeid enne ja sõditakse ka pärast ning 99% kindlusega ei sõltu see ei NATO-st ega karzaide valitsuste tahtmisest. Ainuke, mis meie osalust piirab, on tahe ja ressursid. Ehk sellest, kas me tahame seal olla ja kas meil raha jätkub.
Sellist rumalat juttu ametlikest allikatest on lihtsalt kurb kuulata.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
9. roodu järgi ei järeldagi midagi, samasugust infot jagati ka reaalselt ja veteranidelt tean seda kaugelt enne kui see tore filmike üldse tehti.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
No selle kivihunniku pärast on ikka arulagedalt palju sõditud ja seda läbi sajandite. On käinud ühe võimu alt teise alla. Ainult sellest ei saa ma aru, mille pärast. No kunagi oli seal Siiditee ja selle kontroll oli kasulik, aga hiljem ja praegu mispärast, sellest ma küll aru ei saa.
Samas saan väga hästi aru, et mitte midagi seal ei muutu. Tehtagu seal mida iganes. Pikas perspektiivis loksub kõik vanale rajale tagasi. Võibolla, kui terve uus põlvkond teistes tingimustes (läänelikes) üles kasvatada, ehk siis muutub. Tavaliselt aga on rahvuse kultuuri ja kombeid ikka väga raske muuta.
Isiklikult pean praegust üritust, sellisel kujul, täiesti mõttetuks. Odavam oleks ümber riigi teostada totaalne piirikontroll. Las siis seal sees nad olla nii, nagu ise paremaks peavad.
PS: Ei ole kunagi näinud filmi 9. rood ja ei kavatse ka vaadata.
Mida paksem ajatolm, seda ilusamad tunduvad selle all olevad asjad.
Ma pean ütlema see uudis on täitsa loll ila . Peeter Tali stiilis jutt. Ütleme nii ,et meie Afgaani uudised on nii... hästi toimetatud ,et iga väikese peidiku leidmine on suur võit ! Aga kui ise seal mikide käest vastu hambaid saadakse siis ei piiksata hiir ka mitte .Vaikus eetris. Aga ehk ongi nii parem. Siis matsikari arvab ,et seal ei toimugi midagi .
Et keegi valesti aru ei saaks . MA ei ütle ühtegi halba sõna poiste kohta kes täna afgaanis oma tööd teevad . Sõduriõnne neile kõigile