Mobiiltelefonid, internetipulgad UNUSTA ÄRA!!! Nende kasutamisel tehakse sinu asukoht KOHE kindlaks!
Seega, sellest lähtuvalt peaks varustuslaos olema ka paar pakki patareisid raadio jaoks (samuti muust kraamist eraldi hermeetiliselt suletuna).
Me peaks kah vaatama, et me ei valmistuks ette eelmiseks sõjaks.
Igasugu mehitamata luurelennukid infrapuna radaritega ja muu selline. Varsti hakkame enda punkrile soojajälge peitvat korstent arendama?
Samuti ma arvan, et side on oluline koordineerimaks tegevust, luuret, varustamiseks, haavatute evakuatsiooniks jne. Ei saa lihtsalt öelda, et "ära kasuta".
Pigem tuleb mõelda, et kuidas ikkagi uut tehnoloogiat turvaliselt kasutada ja kuidas olla ikkagi kättesaamatus kauguses. Ja kuidas kindlustada see, et ühe venna sisse kukkudes ahelreaktsiooni ei tekitaks? Kuidas tagada andmeside krüpteeritus ja anonüümsus? Kuidas tagada sõnumite saatmine ja kätte saamine?
Kuidas tagada süsteemi töökindlus ja haavamatus? Üldsõnalisest polemiseerimisest siinkohal kaugemale ei läheks, kuid on mõtteid.
Dudajev olla surma saanud raketist mis sihitud tema sat-telefoni signaali peale. Meie peame siis seda vältima. Peale raadiolainete ma rohkem kanaleid ei tea mis läbi ruumi nii vahetult nii kaugele leviks. Tavapärane raadiojaama pidev signaal pidavat ka olema peilitav. Ilmselt ei tohi me siis pidevat signaali saata? Peame vaatama mis tehnikat me kasutame. Peame raadiolainetega olema nagu allveelaevad ise nähtamatud ja samas jälgima.
Ma kujutan ette, et nii nagu Toyota war-is kasutatakse sõjapidamiseks igapäevaseid liikureid. Nii kasutatakse varsti sissinduses muudki käepärast kaasaegsemat (kodu)tehnikat vaenlasele kahju tegemiseks. Hakkad näiteks lehepuhuriga oma jälgi lume sees peitma või muud sellist.
Tehnika areneb nii kiiresti, et see metsavennaks olemine on varsti päris kõrgtehnoloogiline kunst. Aga, ellu jäämiseks peab olema sammukese ees.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.