Ma olen aru saanud,et britid nõuavad viis aastat riigis elamist ja töötamist,kuni saad passi hankida.Kidlasti osad Ida-Euroopast kasutavad seda võimalust aga teised,pakun peavad iga aastaselt hankima endale tööload,mis muidugi peletab inimesed minema.On ju see seotud tööandja allkirjaga ja siis võib see fenomen tekkida, et tööandjad kukuvad palgaga mängima allkirja eest.
See magister,pole nimegi õeti mul meeles

,kes väidab ennast ajaloolaseks,võiks ikka nii palju tark olla,et teada EMÜ ja selle järglase EL ajalugu.Ei ole veel kuulnud,et inimesed elavad nii kaua ja nooruslikult alates 60-nendatest aastatest,et siiani valitseda.
Magister võiks ju koolist olla õppinud,et Euroopa integratsioon loodi selleks,et tema iidolit Adolfit(nii palju kui ma seda Saksa sõduri pilti vaatan ja seostan)enam ei tekiks,ei oleks enam Saksamaa-Prantsusmaa tüli ja NSVLiit ja tollase sots.leeri saaks ülemängida majanduslikult.
Aga ju siis ei ole ajalugu kaugema daatumiga,kui 10 aastat enam ülikoolide programmis,lugupeetud kaasfoorumlased.
Küll aga ma meenutan,et selle teema alguses toonitasin,et brittide lahkumisel,olgu selleks kas või 2 aastat hiljem on suurim tegija EL-is Saksamaa ja see pole kuidagi väikeriikide huvides,ei Skandinaavia riikide,Visegardi piirkonna,Belgia ja Poola huvides.
Juncker on Saksamaa käpik,temale oli Cameron meeletult vastu,teades neid taustamänge ja omades korralikku välisluuret andmetega.
Mind huvitab aga see fakt,et Poola president käis eraviisiliselt Eestis.
Kas tõesti Poola võtab enda peale rolli,mis oli enne brittidel?
Tõesti loodan,et kunagi Ilves heidab memuaarides valgust sellel erilisel külaskäigul,sest olen kindel,et Poola poolt on laual nn.endiste Ida-Euroopa riikide konsolideerimine Saksamaa surve vastu.