Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
nukkel
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas nukkel »

Trumm jutt käib hetkel riigi suutmatusest hoolida " kõige nõrgemast ühiskonna osast ". See su auto jutt on küll õige aga vähe vales teemas.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

diesel kirjutas: 30 Jaan, 2025 17:02 ma olen mõned korrad taotlenud ümberehitusloa ark-ist, et sõiduauto (istmetega pirukas) kaubikuks vormistada.
kas tänapäeval enam nii ei tehta?
Sellise maksustamise eesmärgil ümberehitamisega pidi praegu märksa tuugam olema kui siis, kui X5 kaubikuid veel teha õnnestus. Paljudel markidel pidi see kategooria olema juba tehasest enne antud ja ise mingeid hookuspookust teha ei võigi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

nukkel kirjutas: 30 Jaan, 2025 17:18 Trumm jutt käib hetkel riigi suutmatusest hoolida " kõige nõrgemast ühiskonna osast ". See su auto jutt on küll õige aga vähe vales teemas.
Küüniliselt võiks vastata seepeale, et ostke endale siis N1 peale tehtud invasõiduk ja makske 50-100 eurot aastas.
Ärge saage valesti aru, ma lihtsalt ütlen, mida nende emotsionaalsete argumentide peale ametnikud vastaks.
Seda, et donkihhotlikus võitluses pursuide luksusbussidega läks ka laps koos pesuveega üle parda (suurperede ja invaliidide vajalikud bussid), keegi ju tunnistama ei hakka.

Sellist saasta ikka juhtub, kui ametnikud hakkavad tegema kaks korrust üle nende pädevust ületavaid asju ja lükkavad tagasi katsed asjalikku nõu anda. Seda üritati mitmel korral (mina ka muide). Lõppkokkuvõttes enamik Eestit oma iidvanade Audidega hingab kergedatult, et vaid 50 euroga pääsesid. See oleks veel hullem traagika olnud, kui need vaesemate inimeste Ladad-Audid oleks 800 euroga aastas maksustatud nagu esialgne plaan oli. Ja argumendiks oleks olnud, et vähh, ostku säästlikum või elektriauto :dont_know:

Kui õigusakte teevad inimesed, kelle silmaring piirdub enda uue tojootahübriidjaarisega, mida riigipalk pidada lubab, siis selliselt tasemelt mingit kvaliteeti tulla ei saagi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Kapten Trumm kirjutas: 30 Jaan, 2025 17:19
diesel kirjutas: 30 Jaan, 2025 17:02 ma olen mõned korrad taotlenud ümberehitusloa ark-ist, et sõiduauto (istmetega pirukas) kaubikuks vormistada.
kas tänapäeval enam nii ei tehta?
Sellise maksustamise eesmärgil ümberehitamisega pidi praegu märksa tuugam olema kui siis, kui X5 kaubikuid veel teha õnnestus. Paljudel markidel pidi see kategooria olema juba tehasest enne antud ja ise mingeid hookuspookust teha ei võigi.
Räägime siis Caddy-st: antud masinatel, millesse ratastool sisse mahub, on litsenseeritud autoehitusettevõtte poolt ümber ehitatud põhi. Et ratastool sisse mahuks, näeb põhi neil välja nagu neil 3-meetrise-klaaspaketi veoks tehtud järelhaagistel. Põhi on nii madalaks aetud kui võimalik. Küsimuse peale "sillatala?" jäi omanik vastuse võlgu. Tehtud Saksas, sert. Ratastooli&jmt kinnitamise abivahendid ka serditud. Mingisugunegi omaalgatuslik ümberehitamine ja/või muu konstruktsioonimuutmine on välistatud. Ja selle tulemusel mahub ratastool sisse, inimene selles istuma. Ruumi suurt ei ole, aga sees ta on ja nagu sert ütleb, siis nõuetele vastavalt. Kanderaami sisse ei pane. Aastamaks konkreetsel isendil 50 euri ütles omanik.
Kui see klapib sellele inimesele, siis ongi kõik hästi. Kui ei klapi, näiteks ei mahu mingil põhjusel, mis poleks samas ka mingi eriline üllatus, siis jääks see auto ära.
Inimesed ongi erinevad ja juhtumid on erinevad. Väga erinevad. Mina (meie) näiteks saame (praegu) hakkama üldse täiesti tavalise autoga (V70 ja C70 :) ). Lihtsalt sinine invamärk on olemas. Aga oli aeg, kus kandsin süles autosse. Sel hetkel oli mulle oluline hoopis teistsugune auto: Windstar, ja põhimiseks otsuseks just tolle isendi kasuks oli tol hetkel väga harvaesinev (vähemalt meie turul) tehaselisa-funktsioon puldist avatavad ja suletavad mõlema poole elektrilised külguksed. Täna õnne kui sa saad hakkama ja mahud nende seaduse-ja-maksu-raamide vahele elama... kuniks riik mingeid reegleid otsustab
ks muuta ja siis sind mingi triki alusel nagu mingit lutikat laiaks litsuma asub. Ja selline asi võib suht jalapealt juhtuda.
Kusjuures on täitsa eraldi teemad
*puue
*töövõimetus
*tegelik eluga hakkamasaamine
Meil on küllalt situatsioone, kus inmese suutlikus eluga hakkama saada on täiesti puudulik ja kõik (ka otsustajad) mõistavad seda, aga bürokraatiareeglite alusel ei kvalifitseeru nad ei töövõimetuks ega puudega isikuks. Ja siis võibki iga ennasttäis upsakas ülburist lont laiata ja möliseda, et "kasigu tööle kuradi šlang selline", aga tegelikult inimene piltlikult tervise poolest ei saa "ei istu ega astu".
Viimati muutis Peeter, 30 Jaan, 2025 19:46, muudetud 1 kord kokku.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Üle 5m pikkuse kaubiku maksu vähendamiseks tuleb see masin ehitada ümber autoelamuks.
Nõuded on netist leitavad ja põhinõueteks on, et peab olema (kokkupandav)ase, kindlalt kinnitatud (klapp)laud ja kinnitatud pliit (sobib poldiga kinnitatud ühekohaline matka gaasipliit).
Istekohtade arv ei ole määrav aga iga iste peab olema originaal ning turvavööga.

Kuna paljudel rikastel on autoelamuid, siis nendele tehti maksustamisel erand.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
MeelisV
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MeelisV »

Trumm läheb teeb selgeks mis on N ja mis on M enne kui suurest õhku täis tõmbamisest lõhki läheb.

Paneb siia pildi ühest N kaubikust mis on inva buss.
MeelisV
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MeelisV »

OLAVI kirjutas: 30 Jaan, 2025 18:17 .....
Kuna paljudel rikastel on autoelamuid, siis nendele tehti maksustamisel erand.
Jah osadel rikastel on autoelamud aga enamus autoelamutega sõitjad ei ole rikkad ei ole kuskilt otsast.

Mul on ka, ei ole rikas no ei ole ja see on mul ka ainuke pereauto kuhu 4 inimest mahub. Teine on töö kaubik.

Aga jah viide see M1 buss ümber ehitada elamuks on ainuke võimalus saada maks võrdseks N1 kaubikuga samas säilitada M1 omadused.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

AMvA kirjutas: 30 Jaan, 2025 14:26 Ma ei saa aru, millest kallid kaasfoorumlased räägivad.
Mul on näiteks paaril tuttaval kodus puudega isikud ja nad on kõik automaksukompensatsiooni saanud. Ja autokompensatsioon on üle kantud puudega isiku kontole isegi kui ei ole mitte mingit märget, et keegi peres pakub talle oma autoga transporditeenust.

See postitus on eelkõige suunatud lennumudelistile. Pole mõtet kirjutada asjadest, millest mitte midagi ei tea.
Räägi lähemalt. Mul sai just aasta täis kui oma autistist lapsega lahingut lõõma hakkasin. Õigust sain nii Õiguskantslerilt kui kohtust, abi ei kopka eestki. Mingi õpetaja assistent on, aga laps ütles et hoidku minust kaugemale. Mis ei tapa, teeb tugevaks, on hea meel näha, et saab ise bussiga koju tuldud, kui buss sõidab õigel ajal ja kõik klapib. Mobiiliäpp ka aitab, vähemalt teame kust otsida, kui nihu läheb. 2 autot peab meie peres ikka olema, ja 24/7 stardivõimekus.
Praegu on emotsionaalselt kumm nii tühi, et tuulikutega võitlemise jätan Santso Pantso hoolde
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Mul on värske kogemus vallast, kus siis oli ka plaan minna ja nõuda automaksu tasumist valla poolt. Ma sellel pikemalt ei peatu hetkel, sest asi veel toores. Üks aga on kindel, sotsiaaltoetuse puhul tuleb esitada mitme kuu pangakonto väljavõtted ja arvestatakse ka varalist seisukorda. Kui aga pangakontole laekuvad ka mingid sõprade summad, mingid muud sissetulekud, siis arvatavasti kodanik ei kvalifitseeru toetuse saamiseks. Ma ei ole seda asja veel päris endale selgeks saanud, ehk mõnel teisel on sellest rohkem võimalik rääkida.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Mulle on võõras see toetuste ja abi teema. Kui kirves, siis nõvvan (lapse pärast kord elus), muidu kalkuleerid ikka rahakoti seisu ja teed kulutusi selle järgi. Pole mul võimu riigile õelda et tahan katust vahetada, köhige pappi. Pump kaevus andis otsad jne.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Rebane11 kirjutas: 30 Jaan, 2025 20:29 Pole mul võimu riigile õelda et tahan katust vahetada, köhige pappi. Pump kaevus andis otsad jne.
OT aga selliste asjade jaoks on kodukindlustus - maksavad vajadusel terve uue katuse kinni (tehtud, nähtud..).
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Walter2 kirjutas: 31 Jaan, 2025 8:06
Rebane11 kirjutas: 30 Jaan, 2025 20:29 Pole mul võimu riigile õelda et tahan katust vahetada, köhige pappi. Pump kaevus andis otsad jne.
OT aga selliste asjade jaoks on kodukindlustus - maksavad vajadusel terve uue katuse kinni (tehtud, nähtud..).
Õnnetusjuhtumi kindlustus hüvitab ainult õnnetusest tekkinud ettenägematud kahjud, aga mitte ennustatavate aeglaste protsesside poolt tekkinud "loomuliku kulumise".
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

OLAVI kirjutas: 31 Jaan, 2025 11:57 Õnnetusjuhtumi kindlustus hüvitab ainult õnnetusest tekkinud ettenägematud kahjud, aga mitte ennustatavate aeglaste protsesside poolt tekkinud "loomuliku kulumise".
Tänan ''harimast''. :wink:
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Rebane11
Liige
Kontakt:

Walter2 kirjutas: 31 Jaan, 2025 8:06
Mul viis tuul kunagi veerand katust minema, ei saanud ma tuhkagi. Ei ületavat omavastutuse piiri.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Kummaline on nende uute vallamajade ehtamise kampaania. Et inimesed saaksid ühest kohast kõik teenused? Sünd ja surm on asjad, kui vallamajas peab käima, aga neid ei juhtu inimese elus eriti tihti. Muu? No pole midagi, mida kabinetist kabinetti käia.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist