Mul pole õrna aimugi kuskohas Ukraina üksused seal paiknesid. Helmandis vist mitte. Donbassis on vaid mõned soomukid. Nii palju neid küll pole et võiks juba tugevale sõjaväele mõelda. Ja need kuradi Afgaani kaltsupead olid leidlikud varitsejad. Partisandi taktika võib teinekord vastikumgi olla.richard kirjutas:Kunagi lugesin miskist Ukraina sõjaväelase kommentaari Afganistan vs Donbass. Vahe pidi ikka totaalselt erinev olema. Afganistanis võitled tohutu ülekaaluga liitlasarmee poolel. Isegi väikeste riikide väiksed üksused on sellises ürituses omal kohal. Vaja tellid droonirünnaku, kopterid, lennukid või kahuritule. Kontaktlahingud on enamasti kergrelvadega. Donbassis aga on sul vastas soomukite, tankide ja gradidega varustatud sõjavägi. Lennukid ja kopterid lastakse alla. Rünnakud ei ole ainult miinidega või enesetaputerroristidega vaid on tankide, gradide, kahuritulega.PaganHorde kirjutas:Muide, kas ikka on kerge? Oled ise olnud seal?Jaanus2 kirjutas:Mind tõsiselt huvitab, kuidas need relvastatud hollandlased sinna lennuki allakukkumispaika saavad? Murravad lahinguga läbi või loodavad tõesti, et bojevikud-hujevikud nad sinna lahkelt lasevad? Karta on, et isegi relvastamata uurijatel ei lasta seal vabalt tegutseda. Varst saame taas näha, kuidas Lääne (relvastatud) naiivikud endale vabandusi ja asendustegevusi otsivad. Afganistanis on kerge olla kõva mees, Bosnias ja Ukrainas mitte niiväga.
Mis Ukrainas toimub? vol.2
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
Re: Mis Ukrainas toimub? vol.2
priitM2 kirjutas: Mees-mehe vastu on see nii. Aga kui lääne eriväelastele kaudtuli peale tõmmatakse, ei aita Ramboks olemine mõhkugi.
Kaudtulega saad neid hävitada seal samas lennuki rusude ümber koos kõigi teiste uuriate ja ekspertidega.
Ja mis peale seda saab??
http://www.postimees.ee/2867651/analuut ... ema-sojagaTugevate ja rikaste riikide kössitamine Putini ees meenutab 1930ndaid aastaid, mil kardeti, et Hitleri või Mussolini ärritamine agressiooni varajases staadiumis võib olukorda halvendada. Kuigi Putin pole Hitler – mis siis, et ta ihaleb Mussolini sarnast positsiooni – on õppetund tänapäevani pädev. Need, kes vastavad agressioonile vaid poolikute sammudega kaevavad hauda nii endile kui teistele.
Lääs peab reageerima ka seetõttu, et Putin on korduvalt tõestanud, et ei võta oma tegude eest vastutust. Endise KGB-lasena laseb ta pidevalt paista, et juhtunus on süüdi hoopis tema ohvrid ning tema tegeleb riigi päästmisega.
Nojah - mina hakkan küll ühte asja kahtlustama. Kogu aeg me räägime roheliste mehikeste eriüksustest ja siis oleme rääkinud ka sellest - kuidas niiütelda tsiviilriietes rahulikud meesmeeleavaldajad omalajal Dombastanis adminhooneid üle võtsid ja Ukraina meelseid miitinguid miilitsa toel laiali ajasid.richard kirjutas:Jälle üks telefonikõne ATO "tsoonist":
https://www.youtube.com/watch?v=JIIOP1g7B7o#t=77
Selliste kõnede peale sõduriemade rahulolematus muidugi kasvab.
Aga mina hakkan kahtlustama - et Venemaal on lisaks veel naisüksused.... Ja mida ebasportlikuma välimusega ja üle keskea vanusega - seda parem.... Fake lood sõduriemadest, mahalastud lapsukese emadest... oehh - neid ikka ilmub. Rahulik elanikkond tankide-soomukite küljes rippudes ja fasistõ karjudes või siis U. sõjaväeosade ümber poegi väeosast välja kutsudes. Ja mis viga sellisel mammil kuskil külas-linnaosas kohalikud mammid üles ässitada.
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
Raamat Putini elust – sööb lihtsalt, ei kasuta internetti ja naudib luureraporteid
http://www.postimees.ee/2867585/raamat- ... eraporteid
Analüütik: kui Putinit ei karistata, riskib Euroopa suurema sõjaga
http://www.postimees.ee/2867651/analuut ... ema-sojaga
Kas Putini tütar ikka elab Hollandis?
http://www.postimees.ee/2867543/kas-put ... -hollandis
Irw, mulle ka meeldib. Mõtted liiguvad kuidagi paremini kohe siis:PJudah paljastab raamatus senitundmatuid fakte Putini elust. Näiteks meeldib Putinile öisel ajal üleval olla ning magada kuni lõunani. Just öisel ajal tegeleb ta probleemidega, mis nõuavad raskeid ja karme otsuseid.
Kes huvitub taktikakalise olukorra analüüsist ja väljavaadetest - soovitan hoida silma peal Roman Purko säutsudel. Paistab, et hakkab tulema kord päevas kokkuvõtteid. Aga kirjutab ka muust konfliktiga seonduvast. Siiani tundub et siis ca päevase viitega sündmustest. Kõige kiirem ja põhjalikum ilmselt vene keelne, aga viitega tulevad ka tõlked inglise jne. Info on kontsentreeritud ja ilma pildi/videomaterjalita.
Kindlasti Ukraina meelne. Kindlasti ei ole ennustustes eksimatu.
Aga mulle oli meeldiv üllatus.
https://twitter.com/newsburko?original_ ... 2146483200
Kirjutaks siia ka veidi hinnangut:
Nagu juba Fucs mainis, on täheldatud separatistide koondumist Snežnojest ja Toresist Petrovski piirkonda (väikelinna mõõtu asula Altševski ja Krasnõi Lutši vahel). Nagu Purko säutsudeski kirjas, siis ilmselt plaanitakse vastulööki kas: a) Lisitšanski, b) Gorlovka-Debaltsvo, c) Luganski suunal. Siis ühel neist. Alternatiivina pakutakse veel Donetskile taandumistee kindlustamist ja selle tagamiseks löökide andmist vajalikes suundades. Mulle tundub, et ressursse on suudetud vabastada rinde õgvendamisega (Lisitšanski noku) ja strateegia ümberhindamisega (loobumine piirivalveüksuste otsesest ründamisest jalaväe ja soomukitega). Ma ei ole küll kindel, kui adekvaatne mu hinnang on, aga ma arvan, et tegelikult oli kogu selle piirivalveüksuste kotitamise paanika taga ikkagi eesmärk tõmmata ATO tähelepanu põhja-lääne suunalt ära ja sedasi seal rinnet stabiliseerida. Separatistide andmetel ATO –l ilmselt ei olnud piisavalt reserve, piirkonnas, ja seetõttu eeldati et koti avamiseks võetakse üksusi mujalt. Tegelikult aga separatistid kas alahindasid ATO reserve, või ATO vedas lihtsalt täiendavaid „võitluskõlbulike“ üksusi mujalt Ukrainast (sellele oli mõningaid viiteid) ATO piirkonda. Olukord on piiril endiselt raske, aga tõenäoliselt on ukrainlaste teatava passiivsuse taga neid üksusi aidata ka eemärk – mitte lasta dikteerida separatistidel strateegilisi prioriteete. Ehk siis mitte haarata initsiatiivi. ATO jätkas Donetsk - Gorlovka – Lisitšansk rindel pealetungi. Lugansk on hetkel „külmunud“, kuna ATO kiil seal peab tegelema oma tagala ja tiibade kaitsega, on kaotusi elavjõus ja tehnikas, ning ilma täienduseta ilmselt ei suuda suuremat pealetungi arendada. Aga samuti ei suuda kohapeal olevad separatistid ukrainlasi välja suruda. Kui separatistidel selgroog on klõksu teinud, siis ilmselt mõeldakse pigem reservidega taandumisteede turvamisele. Mina siiski arvan, et separatistide võimekus on pigem kasvanud, aga veidi aeglasemalt, kui ATO –l. Separatistid on kandnud märkimisväärseid kaotusi elavjõus ja tehnikas, aga nad on hetkel palju paremini varustatud raskerelvastusega, kui veel näiteks 1 kuu tagasi. Nad on surutud ühest küljest väiksemale alale, ja neil puudub turvaline „strateegiline tagala“, aga teisalt, kuni neid ei ole tükeldatud väiksemateks enklaavideks, on neil palju lihtsam (võrreldes ukrainlastega) oma jõudusid ühest sektorist teise paisata. ATO probleem on see, et nad ei tohi võimaldada sääraste reservide teket, ning kõik separatistide jõud kaitsesse siduma. Kuna nüüd hetkel tõenäoliselt selline reserv on separatistidel tekkinud, siis tõeliselt haiget oleks vasturünnakuga võimalik teha kas piirivalveüksuste hävitamisega, või Luganski all oleva kiilu ümber piiramise või kontrollimatult taganema sundimisega. Igal pool mujal tähendaks isegi edukas rünnak lihtsalt ukrainlaste ajutist tagasi surumist, aga mingit murrangut olukorras ei toimuks. Ukrainlaste piirivalveüksusi on juba paar nädalat kotitud, neile on tekitatud tõsiseid kaotusi, aga härra Girkin on ka ise maininud, et neil puudub jõud nende üksuste hävitamiseks ja seetõttu piirduvad kaudtule ja häirivate rünnakutega. See võib olla muidugi ka puhas möla, aga paistab, et ukrainlased on seni suutnud oma garnisone piiril varustada. Garnisonid võitlevad üsna selg vastu seina olukorras (loe taganemine ei ole lihtne lahendus). Nende hävitamine/välja tõrjumine oleks võib-olla separatistidele jõukohane, aga väga suurte kaotustega ja teiste sektorite arvelt. Et mõne päeva eest suudeti „kotist“ ligi 100 haavatut välja viia, siis ei saa ka seda ümberpiiramist väga tõsiselt võtta, ning ilmselt viimases hädas suudaks enamik ukraina üksusi sealt Marinovka alt ikkagi välja murda. Samuti on endiselt löögivõimeline Marinovka alla nö „välisrindele“ koondunud ukrainlaste reserv ja see on ilmselt vaid vähesel määral seotud Donetski suunal (Blagadatnoje küla, Ilovaisk). Ehk siis peavad separatistid alati arvestama ka jõulise rünnakuga sellest suunast. Separatistide hinnangul on välisrindel Marinovka all kuni 1500 meest koos tehnikaga löögivalmis. Kui tõsi, siis sellest piisaks soodsal hetkel Marinovka alla liikunud separatistide ära lõikamiseks ja hävitamiseks, ning koti lõhkumiseks.
Ma ei ole ka väga veendunud selle piirivalvegrupeeringu hävitamise / välja tõrjumise strateegilises vajaduses. Tagaks paremad taandumisvõimalused, kui see eesmärgiks, aga varustatuse poolelt ei pruugiks väga suurt lisaväärtust anda. Izvarinost veidi põhjas on teed kogu aeg lahti olnud ja väidetavalt (!) on kusagil Severski Donetsile ka pontoonsild ehitatud Izvarinost põhja. Möödunud nädalatel oli vähemalt kord info, et mingi kolonn tuli üle piiri Velikije Suhodolis. Piir kulgeb täpselt piki jõge ja kaardil seal sildasid ei paista (ilmselt siis ka tehnikat kandvaid ei ole).
Kui ma planeeriksin separatistide tegevust, siis ma prooviksin reserve kasutada Luganski poolrõngasse haaranud ukrainlaste kiilu purustamiseks. Koos Luganski jõududega oleks see ilmselt teostatav. Aga ma kindlasti ei oma andmeid, kui palju reserve on viimaste päevade jooksul ukrainlased suutnud üle jõe sinna eendile juurde vedada võimaliku vasturünnaku tõrjumiseks.
Kui siiski Ukraina suudaks Debaltsevo hõivata ja sealt edasi Gorlovka selja taha tungida, siis ilmselt kasutataks reserve siin Ukrainlaste tagasi tõrjumiseks.
Ukrainlaste poolelt ma kardan, et tuleb veidi vaiksem periood nagu Slovjanski järel - vaja on puhastada Lisitsansk ja muu noku ots. Seejärel valmistuda Pervomaisk-Altševsk vahelise linnastu haaramiseks – jõudude ja suurtükiväe uutele positsioonidel vedamine. Luganski all vist ei ole piisavat ülekaalu. Donetski all saavutati äsja üks suuremaid eesmärkisid – lennujaama deblokeerimine, kas järgmine konstruktiivne samm oli läbi mõeldud – veidi kahtlen. Ilmselt hetkel piirduvad igast suunast paremate kohaliku tähtsusega positsioonide hõivamisega. Targad on väitnud, et ilma Gorlovka vallutamiseta ei ole Donetski vallutamine „mugav“. Bes istuks oma kindluses ja võiks põhjast alati ukrainlaste seljatagust ohustada. Nii Donetski, kui ka Pervomaisk-Altševsk piirajatel.
Jube pikk jutt tuli. Et jällegi vabandan ette taha – lihtsalt nii sportlikust huvist kirjutasin kokku – asi võib juba homme päris naeruväärne paista
.
Kirjutaks siia ka veidi hinnangut:
Nagu juba Fucs mainis, on täheldatud separatistide koondumist Snežnojest ja Toresist Petrovski piirkonda (väikelinna mõõtu asula Altševski ja Krasnõi Lutši vahel). Nagu Purko säutsudeski kirjas, siis ilmselt plaanitakse vastulööki kas: a) Lisitšanski, b) Gorlovka-Debaltsvo, c) Luganski suunal. Siis ühel neist. Alternatiivina pakutakse veel Donetskile taandumistee kindlustamist ja selle tagamiseks löökide andmist vajalikes suundades. Mulle tundub, et ressursse on suudetud vabastada rinde õgvendamisega (Lisitšanski noku) ja strateegia ümberhindamisega (loobumine piirivalveüksuste otsesest ründamisest jalaväe ja soomukitega). Ma ei ole küll kindel, kui adekvaatne mu hinnang on, aga ma arvan, et tegelikult oli kogu selle piirivalveüksuste kotitamise paanika taga ikkagi eesmärk tõmmata ATO tähelepanu põhja-lääne suunalt ära ja sedasi seal rinnet stabiliseerida. Separatistide andmetel ATO –l ilmselt ei olnud piisavalt reserve, piirkonnas, ja seetõttu eeldati et koti avamiseks võetakse üksusi mujalt. Tegelikult aga separatistid kas alahindasid ATO reserve, või ATO vedas lihtsalt täiendavaid „võitluskõlbulike“ üksusi mujalt Ukrainast (sellele oli mõningaid viiteid) ATO piirkonda. Olukord on piiril endiselt raske, aga tõenäoliselt on ukrainlaste teatava passiivsuse taga neid üksusi aidata ka eemärk – mitte lasta dikteerida separatistidel strateegilisi prioriteete. Ehk siis mitte haarata initsiatiivi. ATO jätkas Donetsk - Gorlovka – Lisitšansk rindel pealetungi. Lugansk on hetkel „külmunud“, kuna ATO kiil seal peab tegelema oma tagala ja tiibade kaitsega, on kaotusi elavjõus ja tehnikas, ning ilma täienduseta ilmselt ei suuda suuremat pealetungi arendada. Aga samuti ei suuda kohapeal olevad separatistid ukrainlasi välja suruda. Kui separatistidel selgroog on klõksu teinud, siis ilmselt mõeldakse pigem reservidega taandumisteede turvamisele. Mina siiski arvan, et separatistide võimekus on pigem kasvanud, aga veidi aeglasemalt, kui ATO –l. Separatistid on kandnud märkimisväärseid kaotusi elavjõus ja tehnikas, aga nad on hetkel palju paremini varustatud raskerelvastusega, kui veel näiteks 1 kuu tagasi. Nad on surutud ühest küljest väiksemale alale, ja neil puudub turvaline „strateegiline tagala“, aga teisalt, kuni neid ei ole tükeldatud väiksemateks enklaavideks, on neil palju lihtsam (võrreldes ukrainlastega) oma jõudusid ühest sektorist teise paisata. ATO probleem on see, et nad ei tohi võimaldada sääraste reservide teket, ning kõik separatistide jõud kaitsesse siduma. Kuna nüüd hetkel tõenäoliselt selline reserv on separatistidel tekkinud, siis tõeliselt haiget oleks vasturünnakuga võimalik teha kas piirivalveüksuste hävitamisega, või Luganski all oleva kiilu ümber piiramise või kontrollimatult taganema sundimisega. Igal pool mujal tähendaks isegi edukas rünnak lihtsalt ukrainlaste ajutist tagasi surumist, aga mingit murrangut olukorras ei toimuks. Ukrainlaste piirivalveüksusi on juba paar nädalat kotitud, neile on tekitatud tõsiseid kaotusi, aga härra Girkin on ka ise maininud, et neil puudub jõud nende üksuste hävitamiseks ja seetõttu piirduvad kaudtule ja häirivate rünnakutega. See võib olla muidugi ka puhas möla, aga paistab, et ukrainlased on seni suutnud oma garnisone piiril varustada. Garnisonid võitlevad üsna selg vastu seina olukorras (loe taganemine ei ole lihtne lahendus). Nende hävitamine/välja tõrjumine oleks võib-olla separatistidele jõukohane, aga väga suurte kaotustega ja teiste sektorite arvelt. Et mõne päeva eest suudeti „kotist“ ligi 100 haavatut välja viia, siis ei saa ka seda ümberpiiramist väga tõsiselt võtta, ning ilmselt viimases hädas suudaks enamik ukraina üksusi sealt Marinovka alt ikkagi välja murda. Samuti on endiselt löögivõimeline Marinovka alla nö „välisrindele“ koondunud ukrainlaste reserv ja see on ilmselt vaid vähesel määral seotud Donetski suunal (Blagadatnoje küla, Ilovaisk). Ehk siis peavad separatistid alati arvestama ka jõulise rünnakuga sellest suunast. Separatistide hinnangul on välisrindel Marinovka all kuni 1500 meest koos tehnikaga löögivalmis. Kui tõsi, siis sellest piisaks soodsal hetkel Marinovka alla liikunud separatistide ära lõikamiseks ja hävitamiseks, ning koti lõhkumiseks.
Ma ei ole ka väga veendunud selle piirivalvegrupeeringu hävitamise / välja tõrjumise strateegilises vajaduses. Tagaks paremad taandumisvõimalused, kui see eesmärgiks, aga varustatuse poolelt ei pruugiks väga suurt lisaväärtust anda. Izvarinost veidi põhjas on teed kogu aeg lahti olnud ja väidetavalt (!) on kusagil Severski Donetsile ka pontoonsild ehitatud Izvarinost põhja. Möödunud nädalatel oli vähemalt kord info, et mingi kolonn tuli üle piiri Velikije Suhodolis. Piir kulgeb täpselt piki jõge ja kaardil seal sildasid ei paista (ilmselt siis ka tehnikat kandvaid ei ole).
Kui ma planeeriksin separatistide tegevust, siis ma prooviksin reserve kasutada Luganski poolrõngasse haaranud ukrainlaste kiilu purustamiseks. Koos Luganski jõududega oleks see ilmselt teostatav. Aga ma kindlasti ei oma andmeid, kui palju reserve on viimaste päevade jooksul ukrainlased suutnud üle jõe sinna eendile juurde vedada võimaliku vasturünnaku tõrjumiseks.
Kui siiski Ukraina suudaks Debaltsevo hõivata ja sealt edasi Gorlovka selja taha tungida, siis ilmselt kasutataks reserve siin Ukrainlaste tagasi tõrjumiseks.
Ukrainlaste poolelt ma kardan, et tuleb veidi vaiksem periood nagu Slovjanski järel - vaja on puhastada Lisitsansk ja muu noku ots. Seejärel valmistuda Pervomaisk-Altševsk vahelise linnastu haaramiseks – jõudude ja suurtükiväe uutele positsioonidel vedamine. Luganski all vist ei ole piisavat ülekaalu. Donetski all saavutati äsja üks suuremaid eesmärkisid – lennujaama deblokeerimine, kas järgmine konstruktiivne samm oli läbi mõeldud – veidi kahtlen. Ilmselt hetkel piirduvad igast suunast paremate kohaliku tähtsusega positsioonide hõivamisega. Targad on väitnud, et ilma Gorlovka vallutamiseta ei ole Donetski vallutamine „mugav“. Bes istuks oma kindluses ja võiks põhjast alati ukrainlaste seljatagust ohustada. Nii Donetski, kui ka Pervomaisk-Altševsk piirajatel.
Jube pikk jutt tuli. Et jällegi vabandan ette taha – lihtsalt nii sportlikust huvist kirjutasin kokku – asi võib juba homme päris naeruväärne paista

Viimati muutis Avatar, 25 Juul, 2014 12:26, muudetud 3 korda kokku.
Pigem olen tympsa jutuga nõus. See lääne eriüksuste trooja hobuse kombel keset bojevikkude ala - Strelkove jne taga ajades - kipub küll ulme valdkonda kuuluvat.tympsa kirjutas:Sellest ei tule nüüd niiviisi aru saada, et need üksused lähevad sõtta võitlema. Borodai on ennegi öenud, et DNR-l pole midagi selle vastu kui rahvusvahelisi eksperte kaitsevad lennuhukupaigas nende maade politseinikud ja need võivad olla ka relvastatud.Siis polnud küll jutt barettidest vaid politseinikest, kuid ilmselt ei saa neid ega teisi sinna saata kui poleks DNR nõusolekut.
Üldiselt tundub, et DNR tahab distantseeruda kogu sellest lennuhuku uurimisest ja ümbruskonna valvamisest,nad ei taha selle eest vastutada, neil on rindel piisavalt jama, millega tegelda.
Meil tahetakse üldse jätta vale muljet nagu oleks DNR üdini läänevaenulik ja tahaks kangesti uurimist takistada, mis ilmselt ei ole (enam) tõsi. Neile on praegu iga kontakt Lääne struktuuridega kulla hinnaga, sest see sisaldab mingil määral nende tunnustamist kasvõi de facto.Donetsk pole mingi ümberpiiratud Berliiin 1945, seal on hulk Lääne ajakirjanikke, OSCE vaatlejaid ja pole küll kosta , nagu neil ei lastaks oma tööd teha.
Ja loogiline on, et eksperdid/ kaitsemeeskond ei hakka alatasa käima üle rindepiiri, läbi mitmetest blokk-postidest vaid võtab peakorteri sisse kuskil lähemal, võib-olla koguni Donetskis endas.
Muidugi - ei saa välistada, et meeste kohalolles tehakse mingi provakatsioon ja tõesti võib andmiseks minna.
Aga hoolimata DNR igasugu jamadest lennukatastroofi paigal käitudes - siis siiski tegeleti hukkunute otsimisega, mustade kastide otsimisega jne. Ajakirjandus oli kohal. DNR ja see LNR juhtkond on üliväga huviatud oma ellujäämisest ja läänega sõdimine ei kuulu kindlasti nende plaanidesse (OK - Venemaa vabatahtlikud, kasakad, õigeusklikud muidugi on enda arust sõjas amerikanõtsitega).
Muidugi - kuna Holland jne on hakanud suhtlema DNR asjaomaste isikutega - on de fakto ju need vabariigid pea tunnustatud... Mingiks terroriorganisatsiooniks neid kuulutama ei hakka keegi, sest et õnnetuspaik on vaja läbi uurida ja jupid viimse mutrini sealt ära viia (olen aru saanud, et vahel hakatakse hävinud lennukit kuskil angaaris juppidest niiütelda taastama). Huvitav - kaua kohapealne uurimine jne aega võib võtta?
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
„Separatistka“ uhkeldab internetis allatulistatud lennukist pärit ripsmetušiga
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=69423149
Sellised marruminejad elavad ka meie keskel, muide.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=69423149
Sellised marruminejad elavad ka meie keskel, muide.
Suured tänud selle ülihea autori kirjutiste juurde juhatamise eest. (Kasvõi seetõttu, et nüüd saan omad isiklikud aja reservid kokkuhoida...seni ajades taga - kus, kes, mis, millal, kuidas, miks jne).Avatar kirjutas:Kes huvitub taktikakalise olukorra analüüsist ja väljavaadetest - soovitan hoida silma peal Roman Burko säutsudel. Paistab, et hakkab tulema kord päevas kokkuvõtteid. Aga kirjutab ka muust konfliktiga seonduvast. Siiani tundub et siis ca päevase viitega sündmustest. Kõige kiirem ja põhjalikum ilmselt vene keelne, aga viitega tulevad ka tõlked inglise jne. Info on kontsentreeritud ja ilma pildi/videomaterjalita.
DNR on äärmiselt mugav "riik", tahab tegeleda ainult sõdimisega. Tsiviilasjadega tegelevad Ukraina ajast sinna jäänud struktuurid, niipalju kui neil lastakse. Hukkunute ja kastide otsimisega-teisaldamisega tegeles ka kohalik päästeteenistus, meestel olid kirjad selja peal. Sepad ainult jälgisid ja võtsid neil leitu käest ära, kui vajalikuks pidasid. Teade, et on leitud veel üks seni märkamata jäänud lennukitükk koos laipadega, endiselt ei valva õnnetuspaika keegi, eksperte seal ei tegutse ja kohalikud saavad seal vabalt ringi kooserdada.
http://www.unian.net/politics/943752-na ... h-smi.html
http://www.unian.net/politics/943752-na ... h-smi.html
Viimati muutis Jaanus2, 25 Juul, 2014 12:45, muudetud 1 kord kokku.
ja nagu ennustatud, Venemaa "leidiski" Ukraina sõjaväelase, kes ( kahjuks anonüümselt ) rääkis kuidas lennuk alla lasti.
http://lenta.ru/news/2014/07/25/version/
Kuid seda, et niimoodi lennukite peal tehakse õhukaitse "kuiva trenni", olen justkui ennegi kuulnud, ei mäleta kustkohast.Ja isegi suvaliste reisilennukite peal pidi seda kuiva trenni tehtama, tuleb odavam kui oma sõjalennukeid õppustel sihtmärgina ette sööta .Kas see on üldse seaduslik, reisilennukit niiviisi sihikule võtta MISTAHES RIIGIS; seda ei tea. . Raketti ilmselt küll välja ei lasta sel juhul. Võib olla mõni mees, kes vene kroonu PVO-s olnud, teab sellest täpsemalt rääkida
Kahjuks ei öelnud "allikas" oma nime, ei näidanud nägu ega esitanud oma sõjaväepiletit. Ainult jutt.Причиной падения малайзийского «Боинга» в Донецкой области могла стать внештатная ситуация на тренировке подразделения ПВО украинской армии. Как сообщил РИА Новости источник в силовых ведомствах Украины, во время учений произошел несанкционированный запуск ракеты комплекса «Бук-М1», которая и сбила лайнер.
«17 июля командиру 156-го зенитного ракетного полка было предписано провести тренировку боевых расчетов по прикрытию наземной группировки войск в пригороде Донецка — развернуть дивизионы, отработать проводку целей и выполнить весь алгоритм по сопровождению и условному уничтожению целей ракетой ЗРК "Бук-М1"», — рассказал собеседник агентства.
По его словам, реальный запуск ракет проводиться не должен был, хотя командирам батарей выдали разблокировочные ключи на проведение пусков.
Для участия в тренировке в Днепропетровск с авиабазы Кульбакино 229 бригады тактической авиации в Николаеве были направлены два самолета Су-25. Перед ними была поставлена задача провести воздушную разведку и обозначить контрольные цели в районе сосредоточения группировки АТО к западу от Донецка», — сообщил источник РИА Новости.
«После входа одного из самолетов в зону обнаружения ЗРК "Бук" он был взят на сопровождение боевым расчетом батареи, расположенной у населенного пункта Зарощенское. По всей видимости, по трагической случайности через какое-то время маршруты полетов малайзийского "Боинга" и Су-25, несмотря на разницу в эшелонах, совпали, слившись на экране в одну крупную точку, что стало фатальным для гражданского борта», — рассказал собеседник агентства.
Он не смог сообщить, почему произошел несанкционированный запуск ракеты. «Этим вопросом занимаются сотрудники СБУ, которые около половины десятого вечера забрали командира батареи с экипажем», — отметил источник.
Kuid seda, et niimoodi lennukite peal tehakse õhukaitse "kuiva trenni", olen justkui ennegi kuulnud, ei mäleta kustkohast.Ja isegi suvaliste reisilennukite peal pidi seda kuiva trenni tehtama, tuleb odavam kui oma sõjalennukeid õppustel sihtmärgina ette sööta .Kas see on üldse seaduslik, reisilennukit niiviisi sihikule võtta MISTAHES RIIGIS; seda ei tea. . Raketti ilmselt küll välja ei lasta sel juhul. Võib olla mõni mees, kes vene kroonu PVO-s olnud, teab sellest täpsemalt rääkida
tympsa kirjutas:ja nagu ennustatud, Venemaa "leidiski" Ukraina sõjaväelase, kes ( kahjuks anonüümselt ) rääkis kuidas lennuk alla lasti.
Kahjuks ei öelnud "allikas" oma nime, ei näidanud nägu ega esitanud oma sõjaväepiletit. Ainult jutt.
Kas vene kaitseministeeriumi versioon ei seisnenud mitte selles, et 777 lasti alla Ukraina Su poolt? Kuidas need kaks versiooni nüüd kokku lähevad? Või 1+1 ei peagi 2 olema? Kas kuskil on infot selle kuulsa reklaamplakati kohta kus väidetavalt (vene KM-i väidetel) oli mingi Krasnoarmeiski aadress peal?
Ühe versioonina võib siit ka paralleele tõmmata- paljude jaoks võib tekkida äratundmine ühe teise liidriga, kes venelaste arvates üdini agraarmaa juhtivate tööstusriikide hulka viis. See oleks nüüd küll jah jutumärkides pidanud olema...PaganHorde kirjutas:Raamat Putini elust – sööb lihtsalt, ei kasuta internetti ja naudib luureraporteid
Irw, mulle ka meeldib. Mõtted liiguvad kuidagi paremini kohe siis:PJudah paljastab raamatus senitundmatuid fakte Putini elust. Näiteks meeldib Putinile öisel ajal üleval olla ning magada kuni lõunani. Just öisel ajal tegeleb ta probleemidega, mis nõuavad raskeid ja karme otsuseid.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Ma ei viitsi seda linki enam uuesti otsida, kuid mälu järgi Vene kaitseminn väitis, et alla võidi lasta nii SU-25 ga kui ka piirkonnas olnud 3 BUK kompleksiga.Olid toodud mingid skeemid BUK-ide tegevusraadiusest ja satipildid.
Ilmselt nad arvavad, et mida rohkem versioone, seda uhkem.
Propagandavahtu, vandenõuteooriaid ja võltsinguid ilmub selle loo ümber veel palju, ma arvan.
Ilmselt nad arvavad, et mida rohkem versioone, seda uhkem.
Propagandavahtu, vandenõuteooriaid ja võltsinguid ilmub selle loo ümber veel palju, ma arvan.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist