185. leht 323-st
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 21 Mär, 2020 0:04
Postitas Manurhin
Kuna on saabunud privaatsõnumite kaudu positiivset tagasisidet selle konserviteema kohta, eks siis jätkan.
Ну, заяц, погоди!
Hind oli vist 1.99. 200g karbike. Seepärast ei saanud ka väga fotogeenseid lõike sealt seest kätte. Muus osas... Ei oskagi midagi öelda. Jänx koos porgandiga karpi aetud. Kuivavõitu, aga võileiva peal sünnib süüa küll. Ei midagi väga erilist. See muidugi, nagu kõigi teistegi arvustuste puhul, sügavalt ainult minu subjektiivne arvamus.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 21 Mär, 2020 0:07
Postitas Manurhin
Jänkukonservi "Mendelejevi tabel" siis kah:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 21 Mär, 2020 22:13
Postitas Manurhin
Kuidas oleks üks vürtsisealiha? Suhteliselt masendav, peaks ütlema. Praeguste konservitootjate õuduseks pean mainima, et ma mäletan ka seda vürtsisealiha, mida Tartu Konservitehase Viljandi filiaalis toodeti. Papsi sinivalge RAFiku kapoti peal tolleaegse produktiga tehtud võileib oli ikka täiesti midagi muud... Lõppkokkuvõtteks, eks ta kriisi ajal õlle kõrvale käib kah. Peaasi, et õlut on

.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 21 Mär, 2020 22:19
Postitas Manurhin
Muinasjutt kah takkajärele:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 23 Mär, 2020 10:44
Postitas Leo
Ma tahan avalikult kiitust avaldada kõikidele, kes siia toitumisteemasse väga head sisu toodavad. Need jänesed või küülikud, keda olen suu kaudu manustanud, on tavaliselt kuivavõitu lihaga, sellepärast jänesest tehaksegi tavaliselt padasid või pirukaid

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 23 Mär, 2020 16:08
Postitas herman30
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 24 Mär, 2020 9:04
Postitas mart2
Leo kirjutas:... Need jänesed või küülikud, keda olen suu kaudu manustanud, on tavaliselt kuivavõitu lihaga, sellepärast jänesest tehaksegi tavaliselt padasid või pirukaid

Mina olen siiani teinud ja kui koroona annab, siis ka edaspidi, jäneseid moorpraena. Liha hautamisel kasutan veini. Punase veini puhul lisan väheke päikesekuivatatud tomateid. Maitseks parasjagu tüümianit ja …
Ei jää kuivaks!
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 24 Mär, 2020 9:54
Postitas Leo
Tänan akf mart2 heade ideede eest, üritan meeles pidada, et saab ka kolmandat moodi jänest teha. Akf herman30 tutvustab ülemise riiuli tooteid, see väike konserv on kahtlemata kvaliteetne, praktiliselt siga maitseainetega viieks aastaks purki maetud, kuid konserv maksab u 4 $, nii et kilohind on räige. Panen siia ka koostise:
Sealiha 96,2%, kartulitärklis, soola 1,7%, must pipar. Ei ole piima, gluteeni, säilitus- või lisaaineid. Kaal 235 grammi. Toitaineid 100 gr kohta: Energia 911 kJ ehk 218 kcal, Valku 17,5 grammi, süsivesikuid 2,1 grammi, rasva 15,6 grammi. Säilib kinnisena toatemperatuuril 5 aastat valmistamise päevast.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 24 Mär, 2020 12:57
Postitas gorilla
Leo kirjutas:Tänan akf mart2 heade ideede eest, üritan meeles pidada, et saab ka kolmandat moodi jänest teha. Akf herman30 tutvustab ülemise riiuli tooteid, see väike konserv on kahtlemata kvaliteetne, praktiliselt siga maitseainetega viieks aastaks purki maetud, kuid konserv maksab u 4 $, nii et kilohind on räige. Panen siia ka koostise:
Sealiha 96,2%, kartulitärklis, soola 1,7%, must pipar. Ei ole piima, gluteeni, säilitus- või lisaaineid. Kaal 235 grammi. Toitaineid 100 gr kohta: Energia 911 kJ ehk 218 kcal, Valku 17,5 grammi, süsivesikuid 2,1 grammi, rasva 15,6 grammi. Säilib kinnisena toatemperatuuril 5 aastat valmistamise päevast.
Viimsepäeva konservide puhul ma keskenduksin markeeritud parameetritele. Ja maitse peaks olema hea või väga hea.
Kui nimetet konserve otstarbe kohaselt ei ole vajalik konsumeerida siis õhtul õlle kõrvale peaks olema võimalik laovarust
lahti saada.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 24 Mär, 2020 14:15
Postitas herman30
See Kalakalle konserv, müüakse mõnes poes nii et 3 tükki 10 eur.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Apr, 2020 19:38
Postitas Kriku
Tahtsin sööma hakata ning valasin endale esiteks tassitäie kefiiri.
Teiseks võtsin külmkapist "Matsimoka" kilesse pakitud suitsuliha ja hakkasin seda taldriku peale panema. Pakendi sees oli nii palju vett, et lausa nirises taldrikusse. Võtsin siis uue kuiva taldriku, panin liha sellega lauale - ja jäin eelmist vaatama, mille põhjas oli siis kiht vedelat suitsu või ma ei tea, kuidas seda nimetama peaks.
Naine tuli kööki ja küsis, et mis ma vaatan.
Valasin vee kefiiri sisse ja ütlesin, et nüüd on singijogurt.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 08 Apr, 2020 0:46
Postitas Manurhin
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 08 Apr, 2020 6:24
Postitas oliver
Kalakonservid on igati kindlama peale minek, nende sisse ei ole väga võimalust sulgi ja kapju keeta, eriti sellised kus konkreetsed kalatükid sees. Boonuseks on veel õli mille sisse saiakannikat kasta...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 08 Apr, 2020 11:46
Postitas lugeja
Lisaks saab sellist kalakonsevist edukalt teha "pikkpoiss" taolist toodet:
https://youtu.be/qXv5OOj9BT4
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 08 Apr, 2020 11:55
Postitas Kapten Trumm
Boonuseks on veel õli mille sisse saiakannikat kasta...
Too kipub enamasti olema mingi odav taimeõli (rapsi või palmiõli), mida inimesel ilma suure näljata pole vaja eriti suust sisse ajada.
Tuleks eelistada "omas mahlas" tüüpi konserve, kus õli on kala enda rasv.