Militaarleiud kaevudest, jõgedest, järvedest, merest ...
-
- Liige
- Kontakt:
Kahjuks ei tea, et sel müüdaval magnetil üldse mingit marki oleks, hinnaklass nii sinna 1000 krooni kanti. Lihtsalt huvitas, et äkki keegi on sellist otsimisviisi juba ise kasutanud ja kuidas tulemused on?
Mis puutub Ville ja Arnoldi vaidlusse, siis eks omajagu õigust ole kindlasti mõlemal. Aga äkki teeks seda parem kuskil mujal teemas? Villele lohutuseks seda, et juriidilisest küljest vaadatuna ei võta tõesti keegi temalt tema leitud "varandust" ära. Halvemal juhul jääb torust ilma, ülejäänu saab kindlasti tagasi ja keegi ei hakka tal küsi väänama ja seda plaati välja nõudma.
Samas kahju muidugi, et tänu sellele keegi meist seda kuulipritsi ei näe. Aga mis teha, eks igaühel meist ole oma õigus...
Mis puutub Ville ja Arnoldi vaidlusse, siis eks omajagu õigust ole kindlasti mõlemal. Aga äkki teeks seda parem kuskil mujal teemas? Villele lohutuseks seda, et juriidilisest küljest vaadatuna ei võta tõesti keegi temalt tema leitud "varandust" ära. Halvemal juhul jääb torust ilma, ülejäänu saab kindlasti tagasi ja keegi ei hakka tal küsi väänama ja seda plaati välja nõudma.
Samas kahju muidugi, et tänu sellele keegi meist seda kuulipritsi ei näe. Aga mis teha, eks igaühel meist ole oma õigus...
Miks siis kohe nii,et keegi ei näe? Olen ju öelnud,et asi läheb kindlalt muuseumile vaatamiseks,täies hiilguses.Miks pidevalt keegi promob,et Dreving müüb asja ära või peidab nii ära,et keegi ei näe? Lugesin siin veel kogu värki ja järjest rohkem hakkab meeldima mõte,et näitaks siis ehk tõesti " Pealtnägijas" kogu rahvale mis mehed siis riiki esindavad,milline on meeste sõnavara ja kuidas üldse asju aetakse.Eks teeme siis ära. Foorumis hea lärtsuda,vaatame kuidas telekaamerate ees minu lolliks sõimamine käib. Kui muidugi riigi seisukoht on,et ma loll olen siis olgu nii,aga selle ütlevad nad ka telekaamerate ees välja. Arvan,et peale saadet ei aita ka mõnda meest tema sidemed.
-
- Liige
- Kontakt:
Pealtnägija või siis Võsa Pets oleks tõesti hea lahendus. Võsa Pets on minu mäletamist mööda ise ka suur relva- ja muu militaarkola huviline, nii et teema peaks talle huvi pakkuma küll. Siis saaks mõlemad pooled suu kaamera ees puhtaks rääkida ja ehk leitaks isegi mõni selline lahendus, mis mõlemaid pooli rahuldaks. Muidu läheb siin teemas asi ikka päris hulluks, hakatakse juba leere moodustama, et kes on "Ville mees" ja kes "Arnoldi mees"
.
Tavalise ajaloohuvilise jaoks oleks vast kõige tähtsam ikka see, et relva muuseumis näha saab. Kellele see eksponaat kuulub, pole ju tegelikult üldse oluline. Ehk loll küsimus, aga kas siis muuseumid kollektsionääridega koostööd ei võiks teha ja mõnikord ühiseid näitusi korraldada? Tammiksaare kogus ju minu teada on osa Okupatsioonide muuseumis püsiekspositsioonis.
Aga tulles tagasi magnetiga veekogudest otsimise teema juurde - kas siis tõesti keegi pole seda katsetanud? Suvel oleks päris hea vaheldus kalapüügile. Et kui kala ei näkka, siis näkkab äkki midagi muud.

Tavalise ajaloohuvilise jaoks oleks vast kõige tähtsam ikka see, et relva muuseumis näha saab. Kellele see eksponaat kuulub, pole ju tegelikult üldse oluline. Ehk loll küsimus, aga kas siis muuseumid kollektsionääridega koostööd ei võiks teha ja mõnikord ühiseid näitusi korraldada? Tammiksaare kogus ju minu teada on osa Okupatsioonide muuseumis püsiekspositsioonis.
Aga tulles tagasi magnetiga veekogudest otsimise teema juurde - kas siis tõesti keegi pole seda katsetanud? Suvel oleks päris hea vaheldus kalapüügile. Et kui kala ei näkka, siis näkkab äkki midagi muud.
Mina olen veel võimsamaidki magneteid kasutanud,kuid tulutult.Kätte sain vaid tühist prahti.Suuremad asjakesed jõhkralt vaakumis ja kui mudakiht magneti ja eseme vahele jääb on ettevõtmine tulutu. Üldiselt,kui raha üleliia käes võid ju osta,ehk mõnes kivise põhjaga veekogus on asjast kasu.Isikllikult ei ostaks.
Jätke Võsa Pets küll mängst välja. Sinna saatesse minek annab asjale kohe "labase" kisklemise maigu juurde. Kui avalikuse ette tulla siis ikka soliidses vormis ja argumenteeritult. Muidu võid sattuda saatesse kõrvuti sitta loopiva seksmaniakist naabri või "tegin-peedist-kumminaise" stiilis külahulluga.
-
- Liige
- Kontakt:
Minu teada ei olnud Ville sugugi selle vastu et seda Vikkersit muuseumites exponeeritakse,kuigi ta ei tahtnud et seda näidatakse mingis kindlas,ühes muuseumis...Vöibolla on siin see kurjajuur peidus?Et iga ambitsioonidega muuseum,tahab et see oleks just tema kollektsionnis??
Täpselt selline sama lugu on Venemaal selle Kubinka tangimuuseumiga,ükspuha mis tehnikat Venemaal ka ei leita,peab see tehnika ilmtingimatta olema nende muuseumis,ja hakkatakse kirju kirjutama kuni Presidendini välja,laimama ja mustama konkurente peasi et ikka asi neile saaks...
Mul oleks ka palju mida muuseumitele pakkuda näitamiseks aga nüüd mul pole isegi sellist möttet peas et kellegile midagi anda.Seda teemat lugedes ma pole kindel et ma asju muuseumist pärast tagasi saan,äkki möni teadja mees hakkab ka kaebusi kirjutama et see peaks nagu ajaloolist väärtust omama.
See on tegelikult väga kurb lugu,ja ka väga öppetlik.Vanasöna ütleb et anna kuradile sörm ja ta vöttab terve käe,nii ka siin,Ville oli nöus asja välja panna erinevates muuseumites,aga näe Muinsuskaite ja muuseumid hakkasid seda päris endale tahtma.....
Täpselt selline sama lugu on Venemaal selle Kubinka tangimuuseumiga,ükspuha mis tehnikat Venemaal ka ei leita,peab see tehnika ilmtingimatta olema nende muuseumis,ja hakkatakse kirju kirjutama kuni Presidendini välja,laimama ja mustama konkurente peasi et ikka asi neile saaks...
Mul oleks ka palju mida muuseumitele pakkuda näitamiseks aga nüüd mul pole isegi sellist möttet peas et kellegile midagi anda.Seda teemat lugedes ma pole kindel et ma asju muuseumist pärast tagasi saan,äkki möni teadja mees hakkab ka kaebusi kirjutama et see peaks nagu ajaloolist väärtust omama.
See on tegelikult väga kurb lugu,ja ka väga öppetlik.Vanasöna ütleb et anna kuradile sörm ja ta vöttab terve käe,nii ka siin,Ville oli nöus asja välja panna erinevates muuseumites,aga näe Muinsuskaite ja muuseumid hakkasid seda päris endale tahtma.....
Tõesti oli plaan asja täies hiilguses eksponeerida,nüüd aga on mu ind selles osas nullilähedane. Vaadake mul on juba üks kena kogemus olemas: 1988.a. tõstsin üles Lalsi Vabadussõja ausamba.Oli taaspüstitatud kõige esimesena ja rõhutan,et aastanumber oli88. Hiljem väitis muinsuskaitsja Jaan Arvola,et hoopis tema oli selle samba taaspüstitaja.Sai selle kena jutu eest presidendilt valgetähe rinda.Tore.Mina istusin peale püstitamist kaks nädalat metsas,kuna miilits ajas fasistliku mälestise püstitamise eest taga. Nüüd sama häda: Mina lolli peaga ajaloolise mulla ja rooste leiu pealt ära lasknud nühkida ja hävitan riigi suurt väärtust.Kangelane on jälle Arnold,kes tähtsat leidu minusuguse käest päästab. Mis teha elu on lihtsalt selline huvitav. Kohe viskan siis asja Pealtnägijasse.Mis mul ikka kaotada,riigiametniku ametlik seisukoht ütleb,et loll ma ju olen. Huvitav riik ja veelgi huvitavamad esindajad.
Sai käsipidi sulistatud enne sügist ühes veekogus ja selle kallastel...
Käppa jäi miskine imelik ~0,4 l nõu, mis näeb välja nagu kivist voolitud kruus. Ja pisikesi graanuleid, mis näevad välja nagu vask. Samast lähedalt ka vasest ketas, ~3 mm paks ja konservikarbi läbimõõduga. Paar hobuserauda. Mõnes kohas kaevates oleks nagu lõket tehtud - must kiht, sentimeetrit paar või vähem paks.
Ideid ?
Käppa jäi miskine imelik ~0,4 l nõu, mis näeb välja nagu kivist voolitud kruus. Ja pisikesi graanuleid, mis näevad välja nagu vask. Samast lähedalt ka vasest ketas, ~3 mm paks ja konservikarbi läbimõõduga. Paar hobuserauda. Mõnes kohas kaevates oleks nagu lõket tehtud - must kiht, sentimeetrit paar või vähem paks.
Ideid ?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline