Aga äkki ajan niisama pühapäeva õhtul jama

Kas tanki/IFV ja miinitraaleri vahele kannatab võrdusmärki panna?tommy kirjutas:Mind paneb jälle imestama, et mõned panevad võrdusmärgi käsirelva ja tanki/IFV vahele.
Justkui oleks tegemist sama asjaga.
Valesti saad aru.Taaniel Tina kirjutas:Nagu ma aru saan sellest vestlusest, et saksalased kasutatud Leosid meile müüa ei taha :
No ma ei tea, vist ikka erinevad asjad.Kas tanki/IFV ja miinitraaleri vahele kannatab võrdusmärki panna?
Plastikkerega miinijahtijate ideed on juba varasemalt ka siin foorumis mitmetel kordadel kritiseeritud. Tulemus on käes, 300 miljonit seisab käi ääres ja kannibaliseeritakse varuosadeks. Tahad, et meie tankipataljone ootaks sama saatus? Ei ole mõtet varem tehtud vigu korrata. Südametunnisitus hakkab kohe valutama kui kuuled, et Leedu kaitse-eelarve moodustab sisemajanduse kogutoodangust vaid 0.8%!Viiskümmend kirjutas:Ma mõtlen, et miks just tankide ja IFVdega see "mõistus koju tuleb ja südametunnistus valutama hakkab"?!
Enne kui hakata investeerima vaenlast mõjutatavatesse vahenditesse on esmalt vaja vaenlane kui selline ise identifitseerida. Näiteks merel tegutsevaid piraate mõjutavad miinijahtijad kordades rohkem kui pataljoni jagu tanke maismaal jne. Oled sa juba oma vaenlase identifitseerinud?piirivalvur kirjutas:Aga erinevalt miinijahtijatest on tegu asjaga mis MÕJUTAB vaenlast.
Saksamaalt ei ole meil enam mingeid tanke osta, sealsed varud on end juba täielikult ammendunud, kui siis vaid uusi otse tehasest Leopard-2A7+!Viiskümmend kirjutas:tommy, kas nende kasutatud uuemate Leode hinnad mida Saksa riik meile müüa tahab jäävad Soome ja Poola ostudega samase hinnakategooriasse või on vähemalt enam-vähem võrreldavad?
Ei olegi tark edasi lükata, selle tehingu tegemiseks praegu IFV-de ja liikurhaubitsate asemel on miinuste kõrval ka terve rida plusse.Kui meil on käeulatuses Saksa riigi poolt pakutav soodne tankiostutehing siis kui tark on see 10 aastaks tagasi lükata, kas selline väikeriigi kummaline ja heitlik (mitu aastat asjatame nagu kindlad ostjad ja äkki mõtleme ümber) käitumine ei põhjusta väikest usalduskriisi?
Ma olen elus mitu korda pidanud tõestama, et väikeste kasutusintensiivsusega pole mõtet liisida uut veoatot, vaid tuleb osta 10 a vana.IFVde puhul pole mõtet vaadata Ei Marderi ega BMP 1 või 2 suunas. Olematu soomuse, kehva ning ebatäpse tulejõuga masinad mille pidamine maksab rohkem kui kaasaegsete ning mille kulumisaste tähendab, et me peame nad nagunii 10 - 15 aasta jooksul viima vanarauda.
Huvitav küll, nagu siin kuulda on, on idanaaber piiritagused motolaskurbrigaadid relvastanud jalaväe vedamiseks MT-LB-ga (millel kogu seeriarelvastus on 7,62 KP) (vist pannakse neile mingeid torne peale). Põhjuseks nähtavasti läbivus, kus isegi vene masinate hulgas vastast pole. Kuna eeldatav asuala (Soome, Baltikum) on soine.Olematu soomuse, kehva ning ebatäpse tulejõuga masinad
Misasi on see "Saksa riik tahab meile müüa või ei taha"..?(ja miks just Saksa riik)Viiskümmend kirjutas:tommy, kas nende kasutatud uuemate Leode hinnad mida Saksa riik meile müüa tahab jäävad Soome ja Poola ostudega samase hinnakategooriasse või on vähemalt enam-vähem võrreldavad?
1. Soome on täna Põhjala julgeoleku tootja, Eesti aga mitteMille eest siis Soomele võlgu ollakse, kes ostis Bundeswehrilt soodsa täispaketi koos varuosade ja remondivõimekusega?!
Mis poliitikat siis Brasiilias aetakse, kes spordimängude turvamise ettekäändel Saksamaalt õhutõrjevahendeid ostab, kui kohalikke leheneegreid uskuda?Kapten Trumm kirjutas:Sõjatehnika müük on aga poliitika instrument.
Kasutajad foorumit lugemas: A.T ja 1 külaline