Relvaseadus
Re: Relvaseadus
Ei ole. Pask on müügis. Wannabe gangsterid on vist ka 50+ aastates. palja peega rõdu peal..."aga ma ju tegin nalja"
kes näeb, see loeb: https://epl.delfi.ee/artikkel/120235304 ... iigi-vastu
Jah, keegi hädaldab, et pikendamise dokumendid tuleb nüüd kaks kuud varem esitada pooleteise asemel ja meeldetuletus läks okseposti hulka.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
"Hädaldamine" on ehk liiga palju öeldud. Pigem on küsimus, et mida imet on seal vaja "menetleda" (pikendamisel!), et see nii kaua aega võtab? Nüüdisajal võiks lähtepunktiks olla ikkagi see, et kui enne kehtivuse lõppu (lihtsustatud variandis) on uued tervisetõendid jm jama üles laetud, siis sellest piisab. Mingite tõendite x-kuune marineerumine kuskil politsei infosüsteemis ei ole teab mis hüve mille poole peaks püüdlema. Kas selle kahe nädala pärast muutub relvaomanik vahepeal nüüd tohutult ohtlikumaks?
Ma kirjutasin kui näiteks politseinik peab taseme hoidmiseks laskma aastas 100 lasku, siis ehk eraisikule piisab 50 või isegi 30 sest ei saa nagu eeldada samal tasemel oskuseid? Keegi ei ole väitnud, kui palju politseinikud tegelikult lasta saavad. Siinkandis oli äsja skandaal, kui vormikandjatel vähendati aastast 9 Para limiiti kahesaja viiekümne peale sest mingi partii oli otsakorral ja uut ei olnud veel saabunud. Muidugi nii väike kogus ei ole piisav korraliku laskeoskuse arendamiseks. Ise olen näinud, et kui relva kohta lasta aastas alla 500 lasu, laskeoskus ei arene. 1000 lasuga pigem areneb. Kui palju korraga lasta, sõltub, mis on lasketreeningu eesmärk, kuid reeglina on padrunikulu 50-100 lasku päevas relva kohta. Kuiv trenn harjutab relva kasutamist, kuid ei asenda päris laskemoonaga laskmist. Võib viia laskepäeva niimoodi läbi, et lastakse 10 lasku ja osalejad on rohkem õppinud kui 100 lasuga.
-
- Liige
- Kontakt:
Akf, Sa katsu tasapisi järgi uurida, ehk oled juba rahvavaenlaseks kuulutatud!?

-
- Liige
- Kontakt:
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Ametnik ei venita kunagi. Ta menetleb.
Sai kunagi Saksa ametnikel külas käidud. Ei mäleta enam kõike, aga neil oli vist kombeks resulutsiooniks kirjutada "Tutvutud, aga mitte läbi loetud". Ka ei tohtivat ametnik enne lõunat aknast välja vaadata, sest muidu pole õhtupoole midagi teha. See siis menetlemise koha pealt.
-
- Uudistaja
- Kontakt:
Jäi selline artikkel silma: https://lounapostimees.postimees.ee/787 ... laskemoona.
Seal on lause "Eelnõuga antakse tegevliikmele õigus soetada iga relva kohta kuni 5000 padrunit laskemoona, kuid mitte rohkem kui 10 000. Lõhkeaine koguse piirnorm on 50 kilogrammi. Eelnõu puudutab kaitseliitlaste poolt soetatud relvi, mitte Kaitseliidu poolt tegevliikmele teenistuskohustuste täitmiseks antud relva."
Vabandan, kui rumal küsimus, aga kui on selline olukord - ma olen kaitseliitlane ja mul on enesekaitseks soetatud relv, siis kui palju võib relva kohta padruneid omada? Kas kokku 200 või relva kohta 5000?
Seal on lause "Eelnõuga antakse tegevliikmele õigus soetada iga relva kohta kuni 5000 padrunit laskemoona, kuid mitte rohkem kui 10 000. Lõhkeaine koguse piirnorm on 50 kilogrammi. Eelnõu puudutab kaitseliitlaste poolt soetatud relvi, mitte Kaitseliidu poolt tegevliikmele teenistuskohustuste täitmiseks antud relva."
Vabandan, kui rumal küsimus, aga kui on selline olukord - ma olen kaitseliitlane ja mul on enesekaitseks soetatud relv, siis kui palju võib relva kohta padruneid omada? Kas kokku 200 või relva kohta 5000?
Mina olen aru saanud, et iga KL registrisse kantud relva(va teenistusrelv) kohta võib olla kuni 5000 tuhat padrunit aga kõigi peale kokku mitte üle 10000 padruni.MaunoMunnor kirjutas: ↑19 Okt, 2023 15:00 Vabandan, kui rumal küsimus, aga kui on selline olukord - ma olen kaitseliitlane ja mul on enesekaitseks soetatud relv, siis kui palju võib relva kohta padruneid omada? Kas kokku 200 või relva kohta 5000?
Ehk siis PPA registrisse kantud enese ja vara kaitseks soetatud relvale kehtib ikkagi piirang 200 padrunit.
Trtmppa kirjutas: ↑20 Okt, 2023 12:01Mina olen aru saanud, et iga KL registrisse kantud relva(va teenistusrelv) kohta võib olla kuni 5000 tuhat padrunit aga kõigi peale kokku mitte üle 10000 padruni.MaunoMunnor kirjutas: ↑19 Okt, 2023 15:00 Vabandan, kui rumal küsimus, aga kui on selline olukord - ma olen kaitseliitlane ja mul on enesekaitseks soetatud relv, siis kui palju võib relva kohta padruneid omada? Kas kokku 200 või relva kohta 5000?
Ehk siis PPA registrisse kantud enese ja vara kaitseks soetatud relvale kehtib ikkagi piirang 200 padrunit.
https://lounapostimees.postimees.ee/787 ... laskemoonaEelnõu puudutab kaitseliitlaste poolt soetatud relvi, mitte Kaitseliidu poolt tegevliikmele teenistuskohustuste täitmiseks antud relva.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline